Op zoek naar iets?

Mount Afadjato, Ghana

GHANA - Oh my Ghana - 17 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • juli | groepsreis voor 20-30'ers  | Nederlandstalige begeleiding
  • overnacht in de mooiste eco lodges die Ghana te bieden heeft
  • maak het indrukwekkende, lokale Akwasidae Festival in Kumasi mee

Akwaaba!

Ghana is een land dat 8x zo groot is als België. Dit kleurrijke land ligt aan de kust in West-Afrika en staat bekend om de gastvrije, vriendelijke bevolking. Ghana heeft een tropisch klimaat omdat het iets ten noorden van de evenaar ligt.

Ervaar met deze groepsreis een unieke mix van natuur en cultuur in het gastvrije Ghana. Tijdens deze bijzondere reis overnachten we in de meest mooie eco lodges. We komen enorm veel te weten over het Ashanti-koninkrijk en één van de hoogtepunten is ons bezoek aan het lokale Akwasidae festival in Kumasi. Het bezoek aan het Cape Coast Castle en Assin-Manso zullen we nooit meer vergeten omdat het ons de gruwelijke geschiedenis vertelt over de Trans-Atlantische slavenhandel.

We komen oog in oog te staan met de heilige Mona-Aapjes in Tafi Atome, we wandelen op de hoogste berg van Ghana, zwemmen onder de verkoelende Tagbo waterval en proberen ons recht te houden op een surfplank in Kokrobite. In Kakum National Park overnachten we op een platform midden in het regenwoud!

Kortom, een op en top unieke reiservaring!

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Brussel - Accra

We nemen de internationale vlucht van Brussel naar Accra. Na onze eerste kennismaking met Ghana overnachten we in het toffe, kleurrijke en gezellige Agoo hostel midden in de hoofdstad Accra.

Dag 2

Accra

Vandaag ontdekken we de bruisende hoofdstad van Ghana te voet. We bezoeken er de oude koloniale buurten zoals James Town en Usher Town. Daarna bezoeken we de oude vishaven en beklimmen we de vuurtoren in Jamestown. We sluiten de middag af met een tripje naar het indrukwekkende Independence Square en het Kwame Nkrumah Memorial Mausoleum waar we de laatste rustplaats van de eerste president van Ghana bezoeken. In de avond kunnen we een dansje wagen in het levendige nachtleven van Accra.

Dag 3-5

Accra - Kumasi

We vertrekken vroeg in de ochtend voor een bijzondere trip naar de hoofdstad van de Ashanti Regio, Kumasi. In de voormiddag bezoeken we Cedi Beads in Krobo Odumase waar je van dichtbij kunt meemaken hoe er van gerecycled glas, kralen worden gemaakt. Deze kralen spelen een belangrijke rol in de Krobo cultuur en worden gedragen bij ceremonies en vieringen.  Daarna zetten we onze reis voort naar Akuapem Mountain Range en daar gaan we langs bij het Cacao Research Center waar we meer te weten komen over cacao en hoe men het daar plant en oogst. We overnachten in het gezellige Tumi Hostel.

Dag 4

Kumasi

Dag 4 staat in het teken van cultuur! We ervaren van dichtbij het spectaculaire Akwasidae Festival. Dit festival staat in het teken van de samenkomst van de koning, chiefs en queen mothers van de Ashanti bevolking. We bezoeken daarna het Manhyia Palace om nog meer te weten te komen over de rijke Ashanti geschiedenis.


Dag 5-6

Kumasi - Lake Bosumtwe

Na een heerlijk ontbijt wagen we ons op de grootste markt van West-Afrika: de Kejetia markt. Met meer dan 45.000 verkopers kan de markt best hectisch zijn maar het is bovenal een unieke, fascinerende ervaring. Na de markt vertrekken we naar het rustige Lake Bosumtwe, een meer dat gecreëerd werd door een meteoriet. Je kunt er voor kiezen om een wandeling rond het meer te maken of een fiets te huren.

Dag 6-7

Lake Bosumtwe – Kakum National Park

Vandaag vertrekken we richting het beroemde Kakum National Park waar we zullen overnachten in een boomhut midden in het regenwoud. We wagen ons in Kakum aan de 350 meter lange Canopy Walk. Onderweg stoppen we bij het slavernij monument in Assin-Manso. Dit is de plaats waar slaven werden gewassen en verkocht op de slavenmarkt voordat ze werden meegenomen naar “De Nieuwe Wereld”. Het indrukwekkende Cape Coast Castle bezoeken staat vandaag ook op de planning.

Dag 7-8

Elmina

Deze ochtend betreden we nogmaals de Canopy Walk onder begeleiding van een gids, misschien komen we wel apen tegen onderweg. In de namiddag relaxen we heerlijk in het Ko-Sa Beach Resort waar we kunnen afkoelen in de zee. Er is de mogelijkheid om deel te nemen aan een ‘drumming workshop’.

Dag 8-9

Elmina - Kokrobite

We vertrekken richting Kokrobite waar we de mogelijkheid hebben om te gaan surfen in de namiddag. We hebben er ook genoeg tijd om leuke, lokale souveniertjes te kopen.

Dag 9-11

Kokrobite - Atsiekpoe

Na het ontbijt nemen we afscheid van het gemoedelijke Kokrobite. We vertrekken naar Aveyime om daar de Volta rivier over te steken naar Atsiekpoe in een “ferry canoe”. Aan de bank van de rivier zijn we getuigen van het lokale dagelijkse leven: vissersmannen, spelende kinderen en vrouwen die de was doen. Atsiekpoe is de basis voor een community-based toerisme project, gerund door de lokale bevolking van Atsiekpoe in samenwerking met Jolinaiko Eco Tours. Atsiekpoe bestaat voornamelijk uit termietenklei-huizen met rieten daken. In de namiddag wandelen we onder begeleiding van een gids door de community, we krijgen de mogelijkheid om de chief te ontmoeten. Die avond zijn we getuigen van een spirituele dansvoorstelling. We overnachten in Cashew Village Lodge.

Dag 11-12

Atsiekpoe - Peki

Na het ontbijt vertrekken we richting Peki waar we zullen verblijven in Rootsyards. Onderweg naar Rootsyards stoppen we in Tafi Atome Monkey Sanctuary. Tafi Atome is een kleine community waar de heilige Mona apen leven. We gaan onder begeleiding van een lokale gids op zoek naar deze apen in het bos. Daarna bezoeken we het unieke Tafi Abuipe Kente Weaving Village.

Dag 12-14

Peki - Liati Wote

We exploreren de Volta Regio nog meer door koers te zetten richting Liate Wote via Amedzofe. In Ho stoppen we om deel te nemen aan een workshop Batik. We verblijven deze avond aan de voet van de hoogste berg in Ghana, Mr. Afadjato. Onze overnachting zal plaatsvinden in Tagbo Falls Lodge.

Dag 14-16

Liati Wote - Dzita

Vandaag reizen we van Liati Wote naar Dzita. We brengen een bezoek aan de prachtige Avu Lagoon. We overnachten in het magnifieke Meet me There, een eco-vriendelijke lodge in een natuurlijke omgeving met op de achtergrond het geluid van de beukende golven van de Golf van Guinee.

Dag 15

Dzita

Na het ontwaken door de geluiden van de lokale vissers vertrekken we richting Anyanui. Vandaag staat er een boottocht op het programma.  We varen richting Rum Island waar we meer te weten komen over hoe er ‘sugercane rum’ gemaakt wordt. We bezoeken tevens de oude slavenmarkt in Atorkor. We rijden daarna richting Woe waar we de oudste vuurtoren van Ghana mogen aanschouwen, Cape St. Paul Lighthouse (1901). Naar het schijnt zorgt deze vuurtoren er voor dat schepen worden afgeweken van een mythische berg die een paar kilometer voor de kust van Woe onder het water ligt.

Dag 16

Accra - Brussel

Onze laatste dag is aangebroken. Na een indrukwekkende reis en een onvergetelijke ervaring van 16 dagen keren we vandaag van Accra terug naar Brussel.

Nota

Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

Aantal dagen

17 dagen

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding en lokale Engelstalige chauffeurs/gidsen.

Datum reisfiche

© ZuiDERHuiS - november 2018

Deelnemers

Min 6 - Max 12.

Eigen aan de reis

We overnachten voornamelijk in bijzondere eco lodges.

Fotograferen

Vraag altijd toestemming als je personen wilt fotograferen.

Gezondheid

Inenting tegen gele koorts is verplicht vanaf 1 jaar. Deze inenting moet ten laatste 10 dagen voor het vertrek gebeuren en de geldigheidsduur ervan is 10 jaar.

Malaria is sterk verspreid in Ghana. Je kan malaria in het algemeen vermijden door eenvoudige maatregelen te nemen zoals te slapen onder een muggennet of de naakte delen van het lichaam met een afwerende zalf of spray te behandelen. Doe dit in het bijzonder wanneer de muggen het meest actief zijn namelijk in de vroege ochtend en bij valavond.
In functie van de voorziene duur van het verblijf en het medische verleden van eenieder, zal een arts op een doeltreffende manier inlichtingen geven over de antimalariamiddelen.
Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/)

 

Interessante link

- https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/ghana

- https://www.itg.be/n/reisgeneeskunde/info-per-land?country=Ghana

Klimaat

Ghana heeft een tropisch klimaat en kent twee regenseizoenen (april-mei en augustus-september) De temperaturen overdag schommelen gedurende het jaar tussen 25° en 30°.

Lokale tijd

Tijdens deze groepsreis is het 2 uur vroeger in Ghana.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we meestal in onze overnachtingsplaats, 's middags gaan we naar een lokaal restaurantje of wordt er een picknick voorzien. 's Avonds eten we in de lodge. In de basisprijs is het ontbijt + 13 x lunch en 9 x diner inbegrepen! De overige maaltijden zijn ter plaatse te betalen, de richtprijs is ongeveer €100.

Documenten

Een geldig internationaal paspoort is verplicht. Na terugkeer van je reis dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
De prijs voor een single entry visum is €70.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

24/24 bereikbaar

Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.