Op zoek naar iets?

header gran canaria

SPANJE - Gran Canaria, een mini-continent in volle glorie - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1635

  • wandelreis in groep begeleid door een Vlaamse gids
  • langs junglekloven en hoge bergkammen; amandelbloesems in februari
  • verrassende vulkaanlandschappen en de Roque Nublo

  8-daagse groepsreis Gran Canaria

  Een mini-continent in volle glorie

  Het eiland met zijn verschillende klimaatzones te voet ontdekken verrast vele wandelaars. Het hoogste punt ligt op 1949 meter, de Pico de las Nieves.

  Ook de typische canarische vegetatie laat, naargelang het seizoen, vooral bij plantenliefhebbers het hart sneller slaan. Gran Canaria wordt niet voor niets het eiland van de eeuwige lente genoemd. Elk seizoen biedt elke bergtop, elke vallei, de wandelaar net die verrassingen die nodig zijn om er continu weg te kunnen dromen.  

  De wandelweek in februari vindt plaats in volle amandelbloesemtijd.

  We genieten van heerlijke panorama´s, veroveren een kloof met zijn typische jungle vegetatie en watervalletjes en worden verrast door de grotbewoners. Bijna elke vallei van dit vulkanisch eiland biedt ons heerlijke en verschillende indrukken.

  We gaan op ontdekkingstocht langs verrassende vulkaanlandschappen en de Roque Nubo, hét geologische kenteken van het eiland.

  We overnachten onder andere in een schitterend viersterrenhotel met wellness en spa ... ver weg van het massatoerisme!

  Logies en praktisch:

  • logeren in comfortable logies 
  • verblijf in halfpension met 's middags picknick 
  • vanuit vast verblijf (2 hotels)

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Vlucht naar Gran Canaria en transfer naar hotel.

  Dag 2

  Natuurlijke watervallen

  De “barranco de los Cernícalos” in het oost-noordoosten, nabij Telde, is momenteel nog één der weinige valleien op het eiland waar het hele jaar door enkele watervalletjes en een verrassende junglevegetatie het beeld beheersen. Onderweg moeten we ons vooral op eenmanspaadjes een weg banen, gedeeltelijk ook door struikgewas en overwoekerende bamboe-planten. Niet de lengte, niet het totale hoogteverschil, maar wel het technische karakter, soms een smaller onherbergzaam pad of overwoekerend struikgewas en hier en daar wat klauterwerk onderweg maakt deze kloofwandeling tot een wat pittigere tocht.                
  4 tot 5 uur wandelen; 8-10km; 250-500m klimmen (soms steil) en 150-300m dalen (naargelang traject)
  Wandeling tss  de 420 en max 800m hoogte                  
  Ondergrond: oneffen eenmanspaden met dichte vegetatie, lavagrind, rivierbeddinkje

  Dag 3

  De gekleurde berg “Los Azulejos”

  Een bergwandeling in het geologisch oudste wandelgebied van Gran Canaria, namelijk de streek van Mogan-Veneguera in het zuid-zuidwesten, waar o.a. de gekleurde berg “Los Azulejos” elk natuurhart sneller doet kloppen. Via een verrassend ezelspad, dat nu alleen nog vooral door wandelaars wordt gebruikt, gedeeltelijk ook overwoekerd door euphorbias, salie en andere planten, naar enkele soms zelfs idyllische maar zeker verlaten plaatsen. De omgeving rond het dorpje Veneguera hier biedt ons nog oeroude verbindingspaden met interessante en gedeeltelijk ook steilere hellingen onderweg.
  Na de wandeling kunnen we nog een tussenstop wagen in Puerto Mogan, het “klein Venetië” van Gran Canaria. Naast het toeristische gedeelte biedt dit kleine havengebied ook nog het authentieke dorpje en de traditionele bewoners ter kennismaking.
  4 tot 5 uur wandelen; 8-11km; 400-600m klimmen en 250m dalen                          
  Wandeling tss de 250 en 650m hoogte                                     
  Ondergrond: rotsachtige oneffen ondergrond, eenmanspaden, maar ook gedeeltelijk bredere offroad weg.

  Dag 4

  Het centrum van “La Cumbre"

  Net buiten de bergstad San Bartolome de Tirajana ligt de “Camino de Santiago”, een oeroud verbindingspad nog steeds ter beschikking dewelke reeds eeuwen geleden de bewoners gebruikten om hun eiland van zuid naar noord te voet te doorkruisen. Onderweg kan er worden afgeweken naar de top van het eiland, de Pico de las Nieves (1949m).
  Éénmaal daar in het centrum van de Cumbre kunnen we, als de weergoden het ons toelaten, met volle teugen genieten van waanzinnig mooie uitzichten over het eiland. Onder andere de meest bekende monoliet van het eiland , de Roque Nublo (1833m), hét geologisch kenteken van Gran Canaria zullen we er kunnen “aanbidden”. En bij klare hemel hebben we zelfs fantastisch zicht op onze buureilanden in het westen, Tenerife met de Pico de Teide, de hoogste berg van Spanje, en soms ook het eiland La Gomera , een beetje verderop. 
  Bij deze bergwandeling vertoeven we meestal in herbebost gebied.
  4 tot 5,5 uur wandelen; 10 tot 13km; 500m (tot 1100m) klimmen (soms steil) en 200-400m dalen (afhankelijk van het traject)
  Bergwandeling op hoogte van ca 950-1930m
  Ondergrond: berg-, en grindpaden, oneffen stenige ondergrond, ook wat betonweg
  Bergwandeling met mogelijkheid onderweg in te korten.

  Dag 5

  Op zoek naar grotbewoners

  Deze bergwandeling biedt ons dan weer een heel andere kijk op Gran Canaria en zijn bewoners. In het kleine grottendorp “Cuevas Bermeja”, in het oosten, te midden van een bizar natuurlandschap, waar onze wandeling start, gebruiken bijna alle bewoners nog de natuurlijke grotten die eeuwen geleden al door de oerinwoners, de guanchen, werden bewoond. Nu weliswaar toch wat moderner en met meer comfort dan toen.
  Deze tocht eindigt bij Montaña Las Tierras in de Barranco de Guayadeque, één van de meest bekende valleien van dit vulkaaneiland.  Niet alleen de verschillende grotwoningen maken deze vallei zo speciaal. Ook zijn typische vegetatie én rotskraterformaties maken een doortocht boven deze vallei meer dan “zomaar” interessant.
  4,5 tot 6 uur wandelen; 11-13km; 500 tot 800m klimmen (soms steil) en 350m dalen            
  Wandeling tss  de 500 en 1300m hoogte                                     
  Ondergrond: rotsachtige oneffen ondergrond, geitenpaden(soms steil), ook bredere off road weg.

  Dag 6

  Stuwmeren in wondermooie omgevingen

  Deze wandeling brengt ons naar  het zuidwesten van het  eiland, waar één van de grotere stuwmeren van Gran Canaria, de Presa de Chira te vinden is. Hoewel het dorpje Cercados de Araña, van waaruit vertrokken wordt, continu van ver te zien blijft tijdens de wandeling zelf. Bij deze bergkamwandeling genieten we onderweg tijdens de inspanning heerlijk van de natuurlijke stilte en de wondermooie uitzichten op de verschillende barrancos...alsof we alleen op aarde zijn.
  4,5 tot 5 uur wandelen; 9-12km; 400-700m klimmen en 200-350m dalen
  Wandeling boven de 900m hoogte
  Ondergrond: berg-, en grindpaden, oneffen, stenige ondergrond, betonweg.

  Dag 7

  Door het Pajonales pijnbomengebied

  Geurig dennenbos en hier en daar zelfs zachter aanvoelende ondergrond dankzij vooral het steeds weerkerende natuurlijke proces van afvallende pijnbomennaalden. De verovering van een beschermd natuurgebied waar niet mag worden gejaagd, geweid, of ontgind. Met als extraatje supermooie uitzichten onderweg over het plaatselijke berglandschap. Ideale omstandigheden dus om er tijdens een mooie inspanning op hoogte op de perfecte manier volledig bij weg te dromen. Ook hier kunnen we ons bij momenten laten “wegglijden” in een droom, en even....alleen op de wereld zijn.
  4,5 tot 5 uur wandelen; 9-11km; 500-700m klimmen en 300-400m dalen
  Ondergrond: berg-, en grindpaden, oneffen ondergrond, eenmanspaden, pijnbomenbosgebied.

  Dag 8

  Vertrek

  Terugvlucht.

  Volgorde der wandelingen én wandelgebieden steeds onderhevig aan onvoorziene weers- en/of andere omstandigheden.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8.

  Afspraak

  Luchthaven van Zaventem.

  Bagage

  Vanuit vast verblijf.

  Begeleiding

  Onze Vlaamse gids woont op Gran Canaria en werkt er als gids.

  Deelnemers

  Min. 8 - max. 12.

  Beste reistijd

  De amandelbloesemtijd eind januari, begin februari geeft het eiland nog meer geuren en kleuren.

  Logies

  Comfortabele hotels in halfpension, waaronder een schitterend viersterrenhotel met wellness en spa in de bergen en een viersterrenhotel met groot zwembad aan de kust.

  ’s Middags wordt er een picknick voorzien.

  Niveau

  4 tot 6 uur wandelen per dag. Stenige, ongelijke, maar meestal vlot begaanbare wandelpaden; soms al eens steil. Hoogteverschillen: 400-1000m.

  Situering

  Gran Canaria, Canarische Eilanden.

  Vervoer

  Vluchten naar Gran Canaria, ter plekke lokaal transport.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

   

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/11/2019