Op zoek naar iets?

Groenland met een houten zeilschip in de Hoge Arctis

GROENLAND - Met een houten zeilschip in de Hoge Arctis - 10 dagen

{{statusText}}

vanaf €6580

  • augustus I max. 12 deelnemers I Nederlandstalige reisleiding
  • een authentieke tweemaster als mobiel basiskamp
  • exploratie van het grootste fjordensysteem ter wereld

   

  Oost-Groenland kent één van de grootste aaneengesloten wildernissen ter wereld.
  Door het isolement en het ruige landschap wonen er slechts vijfhonderd Inuit in een kleine nederzetting langs de kust.

  In de streek waar onze exploratiereis zich afspeelt, heeft de Groenlandse ijskap een spectaculair fjordensysteem uitgesleten: de Scoresby Sund.
  Indrukwekkende gletsjers
  hebben het landschap gemodelleerd tot een groots labyrint van zee-engten, diepe inhammen en ontelbare eilanden.
  Vergletsjerde hoogvlakten van vulkanisch oorsprong en alpien gebergte met scherpe, besneeuwde pieken omsluiten het gebied.
  Op zeeniveau bestaat het land uit mooi geërodeerde rotspartijen, uitgestrekte morenegebieden en toendra met verrassende hoogarctische vegetatie.
  Kleurrijke korstmossen, felpaarse wilgenroos en kruipwilg in bloei contrasteren fel met de ruwe omgeving. In dit overweldigende decor drijven monumentale ijsbergen met de stroming mee op weg naar de oceaan.

  Deze exploratiereis dompelt je onder in de onmiskenbare schoonheid van het poolgebied. Om tot de mooiste uithoeken door te dringen charteren we een prachtige tweemaster.
  Een week lang navigeren we door een onwezenlijke wereld van hoogoprijzende bergtoppen en immense rotsformaties. Dagelijks gaan we met een zodiac aan land en maken we verkennende wandelingen om het wildlife en de verschillende ecosystemen van dichtbij te beleven.

  In het dorpje Ittoqqortoormiit vangen we een glimp op van het dagelijks leven van de Poolinuit.

  Een exclusieve reis onder leiding van Willy Wouters.

  Deze reis werd ontwikkeld volgens het SlowTravel concept.
  Lees onder 'praktisch' wat deze Groenland-expeditie uniek maakt.

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Dag 1

  Naar IJsland

  Lijnvlucht naar IJsland en aansluitende transfer naar Reykjavík. Korte stadswandeling.

  Hotelovernachting.

  Dag 2-7

  Natuurbeleven in de Arctische Wildernis

  Vanuit Reykjavík brengt een Twin Otter ons naar de wildernis van Noordoost- Groenland. 
  Vlakbij de landingsstrip van Constable Point wacht de elegante tweemaster ons op. Na de kennismaking met de bemanning zetten we koers naar Ittoqqortoomiit, de enige nederzetting van het gebied. Het dorpje telt zo'n 500 Inuit. Het is één van de laatste plekken op Groenland waar de bewoners nog leven van jacht en visvangst. We kuieren tussen de kleurrijke houten huisjes en vangen een glimp op van het dorpsleven.

  Een week lang exploreren we met het zeilschip de inner-fjords van Scoresby Sund. Het gebied is onbewoond, wegen en voedselbevoorradingspunten zijn onbestaande. De tocht verloopt in de traditie van de grote ontdekkingsreizen en het zeilschip doet dienst als mobiel basiskamp. Dagelijks gaan we met een zodiac aan land en maken wandelingen om de Arctische natuur van dichtbij te observeren.
  We navigeren in de richting van de ijskap die het grootste deel van Groenland bedekt. Vergletsjerde landschappen van vulkanische oorsprong, duizenden meters hoge granietwanden, indrukwekkende gletsjertongen, hoge granietwanden, eilanden, monumentale ijsbergen en een bijzondere wildlife maken van de tocht één groots spektakel.

  Bij Volquaert Boon duikt gletsjerijs over de rand van het duizend meter hoog vulkanisch hoog-plateau. We navigeren tussen het afbrokkelend ijs afkomstig van de ijslawines. Op Danmark Ø wandelen we door het bergachtig landschap. Gneis-gesteenten met mooie patronen liggen verpreid langs onze weg. Langs de kustlijn zien we sporen van tentenkampen uit de vroegere Thule-cultuur.

  Iets verder zoekt het schipt een passage tussen de mooie basaltflanken van Gåseland en de 2000m hoge granietwanden van Milne Land. Terwijl het zeilschip in Føhnbukta drinkwater bunkert, verkennen we de omgeving. Het oud gletsjerdal, een vlechtwerk van rivieren, ligt bezaaid met kleurrijk gesteente waartussen de Arctische vegetatie weet te gedijen.
  In de omgeving van het eilandje Rode Ø zijn de donkerrode hematietflanken uitgesleten tot een labyrinth van richels en nauwe valleien. We verkennen een hoger gelegen plateau. Zo ver het oog reikt liggen ijsbergen verspreid over de fjord. Met zodiac's zoeken we een weg tussen de ijsbergen om het kristallijne lichtspel van dicht te observeren. 

  Een zodiac dropt ons diep in het Rypefjord. We maken een dagwandeling door een bergmassief.
  De zichten op de Inlandsis zijn adembenemend. Een dal met kleine meertjes ligt bezaaid met wit geblakerde schedels en skeletten van muskusossen. Iets verder slingert een rivier door een canyon met een mooie waterval. Dit gebied is ideaal om poolhazen en muskusossen in hun natuurlijke habitat te observeren.

  Op weg naar de Beren-eilanden stuurt de kapitein het schip vakkundig langs duizend meter hoge rotsflanken, kathedralen van steen. We ankeren in een kleine baai waarvan de toegang door kolossale ijsbergen wordt versperd en maken een wandeling door kleine oasen in een woestenij van steen. Groepjes brandganzen grazen in de drassige toendra, in een surrealistisch decor van ijs en scherpe bergpieken.

  Dag 8

  Tussen droom en werkelijkheid

  In de Hall Bredning navigeren we door een magisch landschap.
  Het bekken ligt bezaaid met monumentale ijsbergen die langzaam hun weg vinden naar de ocean. Blauwgroene ijsformaties contrasteren met de Stauning Alps, een donker en torenhoog alpien gebergte.
  Vanop het dek slaan we de ijsbergen gade. De mooiste sculpturen observeren we van dichtbij.
  De vormen en de hoogoprijzende muren doen denken aan kathedralen en kastelen. Ook fata morgana's kunnen we vaak waarnemen in dit gebied.
  Halverwege Jamesonland brengt de zodiac ons bij een verzande kustvlakte aan land. Op enkele meters boven zeeniveau vinden we sporen van een Paleo-Eskimo kampement.

  's Avonds gaat het zeilschip voor anker bij Constable Point, de landingsstrip waar het vliegtuig ons komt ophalen.

  Dag 9

  Naar de bewoonde wereld

  Na een laatste heerlijk ontbijt gaan we van boord. In afwachting van de terugvlucht maken we een laatste wandeling langs de oevers van de Hurry Inlet, een baai aan de voet van het vergletsjerde Liverpoolland.
  Bij het opstijgen overvliegen we de Scoresby Sund. Onder ons liggen ijsbergen als witte stippen stil in de donkere oceaan.

  Aankomst op IJsland in de late namiddag.
  Hotelovernachting in Reykjavik.

  Dag 10

  Retourvlucht

  Luchthaventransfer en terugvlucht.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Prijs 2021 in voorbereiding
  Inschrijven voor 2021 kan nu reeds zodat je plaats is gegarandeerd.
  De vermelde prijs is deze van 2020. Voor 2021 dien je rekening te houden met een mogelijke prijsverhoging van ca 2%.
  In oktober zijn de tarieven van de lokale leveranciers gekend en kunnen we een correcte prijsberekening maken.
  Je wordt hierover geïnformeerd. 

  Boek tijdig!

  Om een optimale natuurbeleving te garanderen is het aantal deelnemers op deze reis beperkt. 
  Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is daarom aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een bepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je nadien, dan dienen we vaak een duurdere vluchtklasse aan te rekenen. 

  Voordelig voorschottenplan

  Bij een vroegtijdige inschrijving hanteren we een aangepast en gespreid voorschottenplan.
  Neem contact op met ons kantoor voor meer info. 

   

  Verlenging van de reis 

  Je kan de reis op individuele basis met 1 of meer dagen verlengen als je Reykjavik of nabije omgeving wenst te bezoeken.
  De verlenging dient bij inschrijving worden gemeld.
  Neem contact met ons op voor meer info. 

  Eigen aan de reis

  Wat maakt deze Groenlandreis exclusief?  

  De meeste reizigers die een poolgebied bezoeken schepen in op een cruiseschip en maken deel uit van een omvangrijke groep passagiers. De landschappen worden vluchtig van op het dek bekeken en de landexcursies beperken zich tot wat struinen op het strand. Wij vinden een dergelijke manier van reizen in tegenstrijd met de stilte en de subtiele schoonheid van het gebied, en hebben daarom een reis ontwikkeld voor natuurliefhebbers die de schoonheid van de Hoge Arctis op een rustige en indringende manier willen beleven. 

  - een uniek gebied
  In het Scoresby Sund-gebied ligt de volledige geologische ontstaansgeschiedenis van het eiland open en bloot. Het gebied is dan ook de perfecte locatie om kennis te maken met de aparte ecosystemen van de Hoge Arctis.  De landschappen behoren tot de meest spectaculaire van Groenland. Ook ijsbergen dragen bij tot het spektakel. In de inner-Scoresby Sund kalven huizenhoge ijsformaties af van de grote ijskap. Hun defilé naar de oceaan biedt een adembenemend schouwspel. Met deze reis horen we bij de kleine groep uitverkorenen die deze overweldigende natuur kunnen bezoeken. Scoresby Sund is moeilijk toegankelijk. De frequentie van de vluchten is laag en vaak dient een Fokker of een Twin-Otter te worden gecharterd. Hierdoor wordt het gebied weinig bezocht, wat de natuurbeleving en de authenticiteit uiteraard ten goede komt. 

  - met een zeilschip tot diep in het binnenland 
  Het Scoresby Sund-gebied heeft geen wegen. De enige manier om zich tijdens de zomer te verplaatsen is over het water. 
  Voor deze reis hebben we een prachtig en authentiek zeilschip gecharterd. De tweemaster werd vakkundig uit eikenhout gebouwd en straalt pure romantiek en nostalgie uit. Wie de statige tweemaster langs de gigantische ijsbergen ziet glijden, kan niet anders dan denken aan de grote poolexpedities van weleer. Het schip is uitgerust voor expedities en heeft een grote wendbaarheid waardoor we op plaatsen kunnen komen die anders niet toegakelijk zijn.  

  - de Hoge Arctis écht beleven 
  De groep bestaat uit niet meer dan 12 reizigers. 
  Een kleine groep is essentieel om de natuur intens te ervaren en van de stilte te genieten.
  Het beperkte aantal deelnemers laat ons toe om gemakkelijker in te spelen op ontmoetingen met wildlife en snel te anticiperen op elke opportuniteit die zich voordoet. 
  Een kleine groep zorgt ook voor een aangename sfeer aan boord.
  Het is gezelliger om samen rond eenzelfde tafel te eten en bij te praten over de belevenissen van de dag. 

  - een route gebaseerd op eigen expertise  
  De vaarroute, de ankerplaatsen en de wandelingen werden uitgetekend door Willy Wouters.
  Hij verkende de voorbije jaren het Scoresby Sund-gebied, leidde er verschillende groepen en werkte met de eigenaar van het zeilschip aan het Groenlandproject. 
  Willy maakt tijdens deze tochten deel uit van de crew en verzorgt de expeditieleiding.
  Hij zorgt voor een zeer gevarieerde route, waarbij de verschillende landschapstypes in het Scoresby Sund-gebied ruim aan bod komen. De dagindeling biedt een perfecte balans tussen navigeren, wandelen, beleven. Onderweg vertelt hij over de Arctische natuur,
  de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de Inuitbevolking.  

  - een glimp op de hedendaagse Groenlandse cultuur 
  Bij het begin van de reis bezoeken we Ittoqqortoormiit, de enige nederzetting in Noord-Oost Groenland.
  Tijdens de dorpswandeling krijgen we een idee hoe deze geïsoleerde gemeenschap in een tijdspanne van een eeuw de enorme sprong van het stenen tijdperk naar de moderne tijd heeft gemaakt.   

  - IJslandreizen kiest bewust voor het zeilschip Opal
  Opal, de historische tweemaster die we voor onze Groenlandreis charteren, is uitgerust met een hybride aandrijfsysteem (wind - elektriciteit - fossiele brandstof).
  Tijdens het gebruik van de elektromotor wordt de CO² uitstoot sterk gereduceerd. Bovendien vaart het schip geruisloos waardoor de opvarenden de stilte en de natuurbeleving in het poolgebied op een intensere manier ervaren. 
  Na een succesvol proefseizoen waaraan ook Willy Wouters meewerkte, werden de eigenaars van het schip in het najaar 2015 op de Londense World Travel Fair genomineerd met de Zilveren Award binnen de categorie 'duurzaam reizen'. 
  Door bewust voor het zeilschip Opal te kiezen, ondersteunt IJslandreizen de ontwikkeling van duurzaam en milieuvriendelijk toerisme in de poolgebieden.

  Deelnemers

  Minigroep van min. 10 - max. 12 deelnemers.

  Begeleiding

  Nederlandstalig. Willy Wouters.

  Vervoer

  Het zeilschip de tweemaster 'Opal' werd in 1952 ambachtelijk en op traditionele wijze in Damgarten, Duitsland, gebouwd en deed jaren dienst als vissersboot in de Baltische - en de Barents Zee. 
  In 1981 werd het schip verbouwd tot expeditieschip. Het maakte verschillende Trans-Atlantische oversteken en zeilde op alle wereldzeeën. Vandaag is het schip eigendom van een familie zeevaarders in Noord-IJsland. De statige tweemaster bestaat volledig uit eikenhout, straalt pure romantiek uit en doet denken aan de grote exploratiereizen van weleer.
  Een reis met dit expeditieschip heeft dan ook veel weg van een hommage. 

  Het bovendek is zeer ruim en ideaal voor observatie en fotografie.  Alle moderne communicatie- en navigatiesystemen zijn aan boord.
  Een zodiac behoort tot de uitrusting en brengt de opvarenden aan land. 

  Het schip biedt ruimte aan 12 passagiers. 
  De kapitein heeft jarenlange zeilervaring in noordelijke gebieden. Hij wordt geassisteerd door een driekoppige bemanning waaronder een stuurman/mechanieker, een kok en een expeditieleider.  

  De binnenscheepse ruimten zijn basic en doeltreffend ingericht. Naast de slaapruimten is er een functionele kombuis die tevens dienst doet als zit- en eetruimte. Het benedendek en de kajuiten zijn verwarmd. In de zitruimte staat een houtkachel. 

  Tijdens de tocht wordt aan de opvarenden een helpende hand gevraagd bij het hijsen en reven van de zeilen.
  De groepsleden worden hierdoor betrokken bij het zeilgebeuren, zonder dat daarvoor enige zeilervaring vereist is.
  Dit maakt deel uit van de authentieke romantiek aan boord van een expeditieschip. Hoeveel er zal worden gezeild is moeilijk vooraf te zeggen. Zeilen is afhankelijk van de wind en vooral in nauwe zee-engten is dat niet evident. Bij ongunstige wind varen we op de motor. 

  Het zeilschip is uitgerust met electrisch aangedreven boegschroeven. Ze maken het schip zeer wendbaar, waardoor we op plaatsen kunnen komen die anders onbereikbaar zijn. 

  De elektrische stroomvoorziening aan boord is 220 V (Europese stekkers).
  Er zijn voldoende stopcontacten aan boord. Batterijen van fototoestellen kunnen ieder moment van de dag worden geladen.

  Technische gegevens van het zeilschip:
  lengte 39 meter
  zeiloppervlak 380 m²
  type schoener
  zodiac 1
  snelheid op motor 8 knopen
  snelheid op zeil 11 knopen

  Fysiek

  Niveau 1

  Een normale gezondheid en goed te been zijn volstaan. 
  Er wordt gedurende 5 dagen circa 3 à 6 uur gespreid over een ganse dag gewandeld. De vermelde tijden omvatten ook de rust- en observatiemomenten.
  Eén keer wandelen we een ganse dag. Die dag is de afstand ca. 12 km en maximaal 150 positieve hoogtemeters.
  De terreingesteldheid is gevarieerd. We wandelen over lichtglooiende toendra met soms rotsige passages. Er zijn geen paden.
  De wandelingen zijn niet prestatiegericht, natuurbeleving staat voorop. Enkel een dagrugzakje te dragen.
  Wil je liever een dag aan boord blijven, dan kan dat uiteraard.
  Naast het wandelen wordt er gevaren, maken we zodiac-excursies tussen de monumentale ijsbergen en observeren we de unieke landschappen vanop het dek.

  Een minimum aan flexibiliteit, verdraagzaamheid en humor zijn een must. Een week samenleven op een expeditieschip in een geïsoleerde streek en vergt van iedereen een kleine inspanning.

  Logies

  Niveau 3

  . 2 hotelovernachtingen in Reykjavík op basis van kamers met privé-sanitair.
  Alleenreizende deelnemers van hetzelfde geslacht delen eenzelfde kamer. Dit kan een twee- of driepersoonskamer zijn, afhankelijk van de indeling van de groep.

  . 7 nachten aan boord van het schip.
  Lakens, donzen dekbedden, hoofdkussens en 2 handdoeken per persoon zijn voorzien.
  Verwacht je op het zeilschip niet aan accommodatie zoals op de grote ‘cruiseschepen' die specifiek voor toerisme zijn gebouwd. Bereid je voor op een avontuur zoals vroeger, hoewel met meer comfort.
  De slaapruimten zijn bemeten en basic zoals het op een expeditieschip gebruikelijk is.
  Er zijn zes 2-persoonskajuiten verspreid over het voor- en middenschip. 
  De kajuiten bevatten ieder 2 boven elkaar liggende slaapplaatsen (stapelbedden).
  De lengte van de bedden varieert tussen 1,85 en 2,20 m, de breedte is 0,80 m. De kajuiten hebben geen kasten, de reistassen kunnen worden weggeborgen onder het onderste bed. 
  Alle kajuiten zijn verwarmd.

  De sanitaire voorziening is gemeenschappelijk. In het voorschip bevindt zich een kleine ruimte met toilet en doucheslang. Er is een wastafel op de gang.
  Het middenschip beschikt over een sanitaire blok met toilet, wastafel en douchecel. Op het dek is er een kleine ruimte met toilet en wastafel. 
  De douches en wastafels hebben warm en koud water.
  Er is een grote hoeveelheid drinkwater aan boord en onderweg kunnen we bij enkele watervallen water bunkeren.

  Op het achterdek staat een grote houten tub gevuld met warm water. Het is heerlijk om hierin na het wandelen te relaxen!

  Maaltijden

  Aan boord van het schip worden de maaltijden bereid door een kok. De maaltijden zijn lekker, voedzaam en copieus.
  Ze worden bereid op basis van IJslandse en Groenlandse producten waaronder zalmforel, lamsvlees en muskusos; steeds met groenten, pasta, rijst of aardappelen. 
  Bij het ontbijt zijn er brood (aan boord gebakken), graanproducten, divers beleg, yoghurt, … 
  Het avondmaal bestaat uit een hoofd- en nagerecht. 
  Tijdens de wandelingen nemen we een picknick mee. 
  De dranken bij de maaltijden bestaan uit koffie, thee, chocomelk, water. 
  Alcoholische dranken zijn 's avonds verkrijgbaar. 

  De avonden in Reykjavik eten we op restaurant.

  Voorbereidende info

  Voor deze reis plannen wij in het voorjaar een ontmoeting met de deelnemers.
  Tijdens deze samenkomst kan je met elkaar kennis maken, praktische vragen stellen en wordt de uitrustingslijst doorgenomen.
  De bijeenkomst wordt tijdig aangekondigd, zodat je er makkelijk kunt aan deelnemen. 

  Klimaat

  In augustus maakt de natuur de overgang van zomer naar winter. Het is dan doorgaans zonnig en droog in het Scoresby Sund-gebied met dagtemperaturen tussen 0 en 8°C.
  De Scoresby Sund ligt door hoge bergketens beschut voor de felle noorderwind en kent een apart micro-klimaat. Door het stabiele weer wordt het gebied wel vaker de 'Arctic Riviera' genoemd.
  Augustus heeft lange dagen. Tot het midden van de maand is het dag en nacht licht en tegen het eind is er nog steeds 18 uur licht per etmaal.

  Persoonlijke uitrusting

  Tot de belangrijkste uitrustingstukken behoren: thermisch ondergoed, verschillende dunne lagen kleding boven elkaar, een water- en winddichte broek en vest (type Goretex of gelijkwaardig), handschoenen en muts, rubberlaarzen (toendrawandelingen), dagrugzakje, verrekijker, zonnebril, zonnebrandolie, fotoapparatuur. 

  De bagageruimte aan boord van het schip is bemeten. Kies voor een kleine soepele reistas (geen koffers of valiezen).

  Op het zeilschip krijg je een warm isolatiepak in bruikleen. Het beschermt je uitstekend tegen koud en wind tijdens de vaarpassages.

  De uitrustingslijst wordt doorgenomen en besproken tijdens de bijeenkomst voorafgaand aan de reis.

  Fotograferen

  De Arctis biedt uitstekende en spectaculaire fotomogelijkheden.
  Het licht, de ijslandschappen, de wildlife en de herfsttinten maken het gebied tot een paradijs voor fotograferen. 
  Neem voldoende opslagruimte mee, voorzie een reservebatterij en zorg voor een 220V batterijlader.

  Telefoon

  De reis vindt plaats in een afgelegen gebied. GSM werkt uitsluitend op de landingsbaan in
  Constable Point en in de nederzetting Ittoqqortoormiit.
  In dringende gevallen kan je telefoneren met de satelliettelefoon of een mail sturen via Inmarsat (het satelliet-communicatiesysteem van het zeilschip).
  Je dient hiervoor ca. 3 eur/min. te rekenen.  

  Gezondheid

  Arctische gebieden hebben een zuiver klimaat. Er zijn geen specifieke inentingen nodig.
  De reis vindt plaats in een gebied dat beschermd ligt tegen hevige noorderwind. Zeeziekte komt dan ook zelden of nooit voor.

  Budget / geld

  De 2 avondmalen in Reykjavik kunnen met Visa of andere betaalkaart worden geregeld.
  De alcoholische dranken aan boord van het schip en de fooi * voor de scheepsbemanning verreken je best cash in euro. 
  Eventuele uitgaven in Ittoqqortoormiit kunnen cash in euro of met Visa worden geregeld.  

  * Bij scheepsreizen is het gebruikelijk om na verloop van de reis een fooi te geven aan de bemanning.
  Het geven van een fooi is geen verplichting, hangt af van je appreciatie en gebeurt anoniem.
  Een goede richtlijn voor een fooi is 5 euro per deelnemer per vaardag.

  Inschrijven

  Indien je beslist hebt om deel te nemen, telefoneer ons dan meteen om je plaats vast te leggen.

  Voor deze reis hanteren we een aangepast en gespreid voorschottenplan. Neem contact op met ons kantoor voor meer info. 

   

  Documenten

  Reizigers met een Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben voor Groenland een internationaal paspoort nodig. Het identiteitsbewijs dient na de aankomstdatum nog drie maanden geldig te zijn.
  Er zijn geen visum noch vaccinaties nodig.

  Infomoment

  Wij houden jaarlijks infoavonden en lezingen over onze IJsland- en Groenlandreizen.
  Na iedere lezing kan je er uiteraard met al jouw vragen betreffende IJsland en Groenland terecht.
  De infoavonden zijn gratis, reserveren is noodzakelijk. Klik hier voor de eerstvolgende lezingen.

  Programmawijzigingen

  Reizen in poolgebieden houdt in dat niet één reis gelijk is aan de andere.
  Het beleven van de natuur en het zien van bijvoorbeeld muskusossen of poolhazen, is geen vast gegeven maar wel een voorrecht.
  De wildlife, de condities van het pakijs en van de weersomstandigheden bepalen waar we aan land kunnen gaan en of een vooropgestelde excursie kan uitgevoerd worden.
  De kapitein en expeditieleider zullen altijd alles in het werk stellen om een volwaardig programma te bieden en zoveel mogelijk de oorspronkelijke planning te volgen.
  Flexibiliteit is in poolgebieden dan ook dé sleutel voor een succesvolle reis.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  17/02/2020