Op zoek naar iets?

wandelreizen individueel boheemse woud tsjechië nationaal park

TSJECHIE - Het Boheemse Woud - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • 8-daags individueel wandelprogramma in het Boheemse Woud
  • het grootste nationaal park van Tsjechië 
  • vanuit een comfortabel hotel in Zuid-Tsjechië

 

8-daagse individuele wandelreis in het Boheemse Woud

Bij Belgen in Zuid-Tsjechië

Šumava is de Tsjechische naam voor Boheemse Woud, het grootste beschermde natuurgebied van Tsjechië en de groene long van Europa. Dit middengebergte is een paradijs voor elke natuurliefhebber en herbergt eindeloze bossen, doorkruist met speelse riviertjes.

Het hart van het Nationaal Park situeert zich op een plateau. Hier vind je ook oude gletsjermeertjes en veenmoerassen. Onderweg ontmoet je gegarandeerd herten en reetjes, met een beetje meer geluk ook een kudde moeflons, een otter of met veel geluk een lynx.
Tijdens de Middeleeuwen was Šumava bekend omwille van de goudontginning. De aanwezigheid van talrijke versterkte burchten zijn een knipoog naar deze vervlogen tijden en ook de stadjes Suice en Kaperské Hory vinden hun oorsprong in deze periode.
Een heerlijke kennismaking met een ten onrechte onbekende streek, met het comfort van een uitstekend hotel.

Logies en praktisch:

  • bij Belgen in Tsjechië
  • verblijf in comfortabel familiehotel met zwembad
  • met de auto over Duitse autostrades, door het Boheemse woud naar Petrovice. Of vlucht tot Praag en transfer mogelijk

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst

Ontvangst in het hotel in de omgeving van Petrovice. Installatie en avondmaal.

Dag 2

Svatobor

Naar de top van de Svatobor en daarna verder tot het stadje Suice. Op de terugweg lopen we  langs de Otava-rivier en keren daarna terug langs de flank van de Svatobor.

20km en 450m stijgen. Ongeveer 5 u wandelen.

Dag 3

Zbynicke Rybníky

Vanuit Svojice naar het natuurpark Zbynické Rybníky. Rond deze meren laten heel wat watervogels zich bewonderen. Onderweg passeren we ook het slot van Kaovice.

25km, 6 tot 7u en 300m klimmen.

Dag 4

Kaperske Hory

Korte verplaatsing met de auto tot Kaperské Hory. Hier begint de klim naar de burcht Kaperk, de hoogst gelegen burcht van Tsjechië. Van hieruit gaat een ruig pad verder naar de oude Keltische nederzetting Sedlo. Op de terugweg gaat de tocht over de Sraz om tenslotte via Petrovice tot in het hotel te komen.

23km, 5 à 6u wandelen en een hoogteverschil van 500m.

Dag 5

Natuurpark Kochanov

Via de dorpjes Marovice en Petrovice komen we in het natuurpark van Kochánov.
We zoeken nu hoger gelegen delen van het Park op langs afgelegen boerderijen tot we Kochanov zelf bereiken.

26km, 6 tot 7u wandelen en ongeveer 600 m hoogteverschil.

Dag 6

Velhartice - Hory Matki Boí

Langs Horní Stakov naar de Middeleeuwse burcht van Velhartice. We volgen nadien de Ostruná om via het hoger gelegen dorpje Hory Matki Boí terug te keren naar het hotel.

25km, 6 tot 7u wandelen en ongeveer 300m hoogteverschil.

Dag 7

Praily - Polednik

Korte verplaatsing met de auto naar Hartmanice. Langs de dorpjes Kundratice en Palvinov gaat de tocht tot aan de Otava-rivier. Daarna klimt de weg terug omhoog en gaat de wandeling verder over het plateau van het Nationaal Park. Via Karlov eindigt de tocht terug in Hartmanice.

20km, 5 uur wandelen, 350m hoogteverschil.

Dag 8

Einde

Einde na het ontbijt.

NB: Dit wandelarrangement kan uitgebreid worden met één of meerdere nachten in Praag.

Periode

Dagelijks vertrek is mogelijk van 28/04/18 - 16/09/18.

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer € 389,00
1 persoonskamer € 485,00
extra nacht half pension in tweepersoonskamer € 45,00
korting volw. 3devolw. kind 0 - 0
-12 jaar € 115,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer - Praag € 46,00

≡ lokaal te betalen

Aantal dagen

8. 7 overnachtingen en 6 wandeldagen.

Code

TICZP002.

Deelnemers

Min. 1.

Logies

Het hotel heeft een magisch mooi uitzicht en een karakteristieke aanwezigheid in de streek. Dit familiehotel heeft 13 ruime en comfortabele kamers. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer. Alle maaltijden zijn in buffetvorm. Overdekt zwembad en whirlpool, salon met TV, kelderbar, afgesloten tuin met terras. De mogelijkheid bestaat om een hotel in Praag te reserveren via ZuiDERHuiS.

Niveau

Meestal wel 20 tot 25 km per dag stappen, maar met vrij gematigde hoogteverschillen. 5 à 6u stappen per dag. Je hebt de mogelijkheid om op twee dagen een halve dagwandeling te maken ipv de voorziene dagwandeling.

Reisweg

Met de auto voornamelijk over Duitse autostrades (Keulen - Frankurt - Nürnberg). U rijdt door het Boheemse woud naar Petrovice. (zie verder technische fiche). Of vlucht tot Praag en afhalen mogelijk (150km, prijs ongeveer € 120 enkele reis, van 1 tot 4 personen).

Situering

Zuid-Tsjechië, op ca. 900  km van Brussel.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).