Op zoek naar iets?

header Bulgarije

BULGARIJE - Het Rila- en Piringebergte - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1130

  • groepsreis met avontuurlijke wandelingen in een weinig bekend berggebied
  • beklimmen van de hoogste toppen van het Rila– en Piringebergte
  • bezoek aan het Rila klooster, UnescoWerelderfgoed; kort bezoek hoofdstad Sofia

  8-daagse groepsreis Bulgarije, Rila- en Piringebergte

  Bulgarije, door het Rila- en Piringebergte waarbij we de langs de Zeven Meren wandelen en de hoogste toppen beklimmen. We genieten van de pracht en praal in het Rilaklooster, UNESCO-Werelderfgoed.

  Bulgarije is ongetwijfeld één van de nieuwe bestemmingen voor de actieve wandelaar op zoek naar minder gekende berggebieden. Het land herbergt verschillende nationale parken rond indrukwekkende gebergtes met goed uitgebouwde trekkingmogelijkheden.

  Bansko wordt onze uitvalsbasis voor de lusvormige tochten die ons over de mooiste bergpaden en in de meest pittoreske gebieden van het Piringebergte brengen. Vanuit Govedartsi exploreren we het Rilagebergte. De basis van het gebergte wordt gevormd door eeuwenoude beschermde dennenbossen die overgaan in venen en waterrijke hooglanden.

  Pittige dagtochten brengen ons naar de indrukwekkende keteldalen waar we onder meer wandelen rond de bekende Zeven Meren. Tijdens deze wandelreis beklimmen we de hoogste toppen van het Rila– en Piringebergte, Musala (2925 meter) en Vihren (2914 meter). Van op deze toppen kunnen we de gehele Balkanketen bewonderen.

  Bulgaarse berggidsen begeleiden deze reis en delen hun kennis over de overvloedige lokale fauna en flora.

  Tussen beide gebergtes in bezoeken we het Rila klooster, Unesco Werelderfgoed. De omgeving rond het klooster en de imposante architectuur zorgen naast de vele historische schatten en muurschilderingen voor een bijzondere ervaring. We maken ook een stadswandeling in de hoofdstad Sofia.

  Logies en praktisch:

  • een Engelstalige, lokale gids wacht je op in de luchthaven van Sofia
  • comfortabel hotel in Bansko, comfortabel pension in Godevartsi. In tweepersoonskamers met eigen badkamer op basis van volpension
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • bagagevervoer

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Charleroi - Sofia

  Vlucht naar Sofia. Stadswandeling in het centrum. Transfer naar het bergdorp Bansko, het startpunt van onze dagtochten in het Piringebergte.

  Dag 2

  Polezhan

  Transfer naar de Gotse Delchev hut nemen we een kabellift naar de Bezbog hut (2.236m). Ons doel van vandaag is de Polezhan (2.851m). We tellen onderweg maar liefst 17 gletsjermeertjes, waaronder het Popovo meer. Op de top hebben we het beste panoramische uitzicht op het hele massief.

  5 uur wandelen, 650m stijgen en dalen.

  Dag 3

  Julen reservaat

  Tocht door en van de meest pittoreske delen van het Piringebergte. Korte transfer naar de Vihren hut vanwaar we wandelen door de Buderishki vallei naar het ongerepte Julen reservaat. We dalen af langs schilderachtige bergmeertjes, door een oud sparrenbos en volgen de Demyanitsa rivier tot Todorova Ornitsa.

  6 tot 7 uur wandelen, 800m stijgen, 900m dalen.

  Dag 4

  Vihren

  Vandaag beklimmen we de Vihren (2.914m), de hoogste top in het Piringebergte. Na een stevige klim hebben we zicht op de toppen van het Piringebergte. We picknicken op de top en genieten van de fraaie omgeving. 

  6 tot 7 uur wandelen, 1000m stijgen en dalen. 

  Dag 5

  Rilagebergte

  In de voormiddag bezoeken we het bekende Rilaklooster, opgenomen in de Werelderfgoed van de UNESCO. Een kleine wandeling doorheen een eeuwenoud woud leidt ons naar het immense klooster. Na de lunch tranfer naar Panichishte in het Rila gebergte. Tijd voor een bezoek aan de Skakavitsa waterval voor we inchecken in het hotel.

  3 uur wandelen 250m stijgen en dalen.

  Dag 6

  Rilagebergte

  Na het ontbijt nemen we de kabelbaan en wandelen we naar de beroemde Zeven Meren die in de mooiste cirque van het Rilagebergte liggen. We klimmen verder naar de Maliovitsa piek (2729m) en dalen af langs de vallei naar het gelijknamige dorp. Transfer naar Govedartsi.

  6 tot 7 uur wandelen, 800m stijgen, 1000m dalen.

  Dag 7

  Yastrebets

  Transfer naar het skioord Borovets van waar we een kabellift nemen naar Yastrebets (2.369m). Prachtige wandeling via de Musalenski meren naar de top van de Musala (2.925m), de hoogste top van Bulgarije. Het uitzicht is werkelijk adembenemend, van hieruit zien we de toppen van het ganse Rilagebergte, het Piringebergte, Vitoscha en de hele Balkanketen.

  6 uur wandelen, 750m stijgen en dalen.

  Dag 8

  Sofia - Charleroi

  Transfer naar de luchthaven van Sofia en terugvlucht.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8.

  Afspraak

  De luchthaven van Charleroi.

  Bagage

  Met dagrugzak.

  Begeleiding

  Lokale Engelssprekende berggids.

  Deelnemers

  Min. 6, max.12.

  Logies

  Comfortabele 3 sterren of familiale hotels, In tweepersoonskamers met eigen sanitair op basis van volpension.

  Niveau

  Pittige wandelingen van ongeveer 6 tot 8 uur per dag met hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede conditie is nodig.

  Situering

  Pirin- en Rilagebergte, ten zuiden van Sofia, Bulgarije.

  Vervoer

  Vlucht Brussel - Sofia. Ter plaatse minibusje.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  14/10/2019