Op zoek naar iets?

Hoe bereik je de Zuiderhuis kantoren

Bereikbaarheid Zuiderhuis

Zuiderhuis Antwerpen

Trein
Het beste alternatief voor de auto blijft de trein. Neem de trein tot in het station Antwerpen-Centraal. Wandel daarna in twintig minuten naar ons kantoor (volg de Keizerlei tot aan de Frankrijklei en volg deze naar links richting Zuid, tot aan Britselei 80) of neem aan het centraal station in metrohalte Astrid tram 8 (richting zuid) of tram 10 (richting Schoonselhof) tot aan halte Kasteelpleinstraat.  Of neem vanaf treinstation Antwerpen Zuid tram 10 (richting Wijnegem) tot halte Kasteelpleinstraat.  Het Zuiderhuis ligt vlak tegenover het oude gerechtshof.

Auto
Antwerpen ligt op het kruispunt van verschillende autosnelwegen. Hierdoor is de stad goed bereikbaar. Maar hoe geraak je nu het vlotst tot bij de dichtstbijzijnde parkings.

Parkeren Antwerpen
We beschikken over enkele gratis parkeerplaatsen in een ondergrondse parking nabij ons kantoor op de Britselei 80. Om ernaar toe te rijden, stel je de GPS van je wagen best in op: Begijnvest 10, 2000 Antwerpen. Eens ter plaatse aangekomen bereik je via de bruine toegangspoort rechts onze ondergrondse privéparking. Om binnen te rijden, bel je ons op het nummer +32 9 267 02 45 en één van onze werknemers komt de poort openen. Opgelet, de gangen van onze ondergrondse parking zijn vrij smal, voor grote wagens zoek je beter bovengronds een parkeerplaats.

P+R
Parkeren kan je ook op één van de vele P+R locaties. Vanaf hier zet je jouw reis verder via fiets, tram of bus. Kom je een dagje naar Antwerpen? Laat de auto best achter op de P+R Linkeroever, P+R Melsele of P+R Keizershoek. Vanaf deze P+R’s kan je met tramlijnen 3,5,9 of 15 eenvoudig tot halte Groenplaats geraken. Deze zones zijn niet alleen gemakkelijk bereikbaar en gratis, ze hebben ook een goede aansluiting met tram en/of bus.

Zuiderhuis Gent

Fiets

Gent is een fietsstad en we raden inwoners aan met de fiets naar ons kantoor te komen. De dienst Mobiliteit van Stad Gent heeft een nieuwe fietskaart uitgebracht waarop de veiligste fietsroutes te vinden zijn. Deze kaart kan je ophalen in ons kantoor of in de Stadswinkel (Botermarkt 17A). Daarnaast kan je de website fietsrouteplanner.gentfiets.be raadplegen om online de beste route uit te stippelen naar ons kantoor.

Trein

Het beste alternatief voor de auto blijft de trein.

Neem de trein tot aan Gent-Sint-Pieters station. Neem daar de bus of de tram richting het centrum. Door het knippen van bepaalde straten zoals de Verloren Kost brengt tram 1 je nog sneller naar het centrum. Stap af in aan de ‘Kouter’, vanaf deze halte is het nog 10 minuten wandelen.

Neem de trein tot aan de Dampoort. Neem daar de bus naar het centrum. Stap af aan het 'Zuid' bij het Woodrow Wilsonplein, vanaf deze halte is het nog 5 minuten wandelen.

Auto

Hoe geraak je vlot tot bij de dichtstbijzijnde parkings? De bedoeling van het nieuwe circulatieplan is om doorgaand verkeer uit de binnenstad te weren maar er tegelijk wil het er ook voor zorgen dat wie in de stad moet zijn, sneller op zijn bestemming geraakt. 

Parking Zuid

Volg de borden ‘Gent-Centrum’ en blijf B401 volgen. Rij langs het Zuidpark tot aan de laatste verkeerslichten. Hier rij je rechtdoor om binnen te rijden op parking 'Zuid'.

Parking Reep

Vanop de R40 (Sint-Lievenslaan of Keizervest) rij je daar de Zuidparklaan op, richting Woodrow Wilsonplein (Het Zuid). Volg uw weg tot je aan de rechterkant zaal de Capitole voorbij rijdt.
Daar ga je rechtsaf (Zuidstationstraat) richting Sint-Annaplein. Neem er de vierde afslag: de Keizer Karelstraat en volg die tot aan de ‘Belgacomtoren’, het kruispunt met de Gebroeders Van Eyckstraat. Sla daar linksaf de Reep in. Halverwege de Reep moet je linksaf de Seminariestraat in waar je dan de ingang van de parking 'Reep' ziet liggen.

Het Sint-Annaplein ligt op 5 minuten wandelen van deze parkings.

P+R

Uiteraard kan je je ook parkeren op een van de vele P+R locaties en je reis dan verder zetten via fiets, tram of bus. Kom je een dagje naar Gent laat je de auto best achter op de P+R locaties The Loop/Expo, Gentbrugge en Gentbrugge-Arsenaal. Deze zones zijn niet alleen gemakkelijk maar ook gratis en hebben een goede aansluiting met tram en/of bus.

 

Meer info over het circulatieplan als ook verschillende kaarten kan je hier terugvinden.