Op zoek naar iets?

Hoe bereik je de Zuiderhuis kantoren

Hoe bereik ik de Zuiderhuis kantoren?

Zuiderhuis Gent

Fiets

Gent is een fietsstad en we raden inwoners aan met de fiets naar ons kantoor te komen. De dienst Mobiliteit van Stad Gent heeft een nieuwe fietskaart uitgebracht waarop de veiligste fietsroutes te vinden zijn. Deze kaart kan je ophalen in ons kantoor of in de Stadswinkel (Botermarkt 17A). Daarnaast kan je de website fietsrouteplanner.gentfiets.be raadplegen om online de beste route uit te stippelen naar ons kantoor.

Trein

Het beste alternatief voor de auto blijft de trein.

Neem de trein tot aan Gent-Sint-Pieters station. Neem daar de bus of de tram richting het centrum. Door het knippen van bepaalde straten zoals de Verloren Kost brengt tram 1 je nog sneller naar het centrum. Stap af in aan de ‘Kouter’, vanaf deze halte is het nog 10 minuten wandelen.

Neem de trein tot aan de Dampoort. Neem daar de bus naar het centrum. Stap af aan het 'Zuid' bij het Woodrow Wilsonplein, vanaf deze halte is het nog 5 minuten wandelen.

Auto

Hoe geraak je vlot tot bij de dichtstbijzijnde parkings? De bedoeling van het nieuwe circulatieplan is om doorgaand verkeer uit de binnenstad te weren maar er tegelijk wil het er ook voor zorgen dat wie in de stad moet zijn, sneller op zijn bestemming geraakt. 

Parking Zuid

Volg de borden ‘Gent-Centrum’ en blijf B401 volgen. Rij langs het Zuidpark tot aan de laatste verkeerslichten. Hier rij je rechtdoor om binnen te rijden op parking 'Zuid'.

Parking Reep

Vanop de R40 (Sint-Lievenslaan of Keizervest) rij je daar de Zuidparklaan op, richting Woodrow Wilsonplein (Het Zuid). Volg uw weg tot je aan de rechterkant zaal de Capitole voorbij rijdt.
Daar ga je rechtsaf (Zuidstationstraat) richting Sint-Annaplein. Neem er de vierde afslag: de Keizer Karelstraat en volg die tot aan de ‘Belgacomtoren’, het kruispunt met de Gebroeders Van Eyckstraat. Sla daar linksaf de Reep in. Halverwege de Reep moet je linksaf de Seminariestraat in waar je dan de ingang van de parking 'Reep' ziet liggen.

Het Sint-Annaplein ligt op 5 minuten wandelen van deze parkings.

P+R

Uiteraard kan je je ook parkeren op een van de vele P+R locaties en je reis dan verder zetten via fiets, tram of bus. Kom je een dagje naar Gent laat je de auto best achter op de P+R locaties The Loop/Expo, Gentbrugge en Gentbrugge-Arsenaal. Deze zones zijn niet alleen gemakkelijk maar ook gratis en hebben een goede aansluiting met tram en/of bus.

 

Meer info over het circulatieplan als ook verschillende kaarten kan je hier terugvinden.

 

Zuiderhuis Antwerpen

Trein
Het beste alternatief voor de auto blijft de trein. Neem de trein tot in het station Antwerpen-Centraal. Wandel daarna in twintig minuten naar ons kantoor of neem de tram tot aan halte Groenplaats. Vanaf deze halte is het nog twee minuten wandelen. 

Auto
Antwerpen ligt op het kruispunt van verschillende autosnelwegen. Hierdoor is de stad goed bereikbaar. Maar hoe geraak je nu het vlotst tot bij de dichtstbijzijnde parkings?

Parking Interparking
Neem afrit 5a Antwerpen-Zuid, door de Bolivartunnel en sla vervolgens links af. Volg de Volkstraat en nadien de Nationalestraat. Sla aan het einde van de Nationalestraat rechts af in de Groenkerkhofstraat. Rij de derde straat, Eiermarkt, links in. Het Zuiderhuis ligt op 1 minuut wandelen van deze parking.

Parking Brabo

Neem afrit 5a Antwerpen-Zuid, door de Bolivartunnel en sla vervolgens links af. Volg de Volkstraat en daarna de Nationalestraat. Sla aan het eerste kruispunt links af in de Kammenstraat. Het Zuiderhuis ligt op 2 minuten wandelen van deze parking.

Parking Groenplaats
Neem afrit 5a Antwerpen-Zuid, door de Bolivartunnel en sla vervolgens links af. Volg  de Volkstraat en daarna de Nationalestraat. Sla aan het einde van de Nationalestraat rechts af in de Groenkerkhofstraat. Op je linkerkant bevindt zich de parking. Het Zuiderhuis ligt op 2 minuten wandelen van deze parking.

Gratis parkeren Antwerpen
Je kan de auto gratis parkeren op de Scheldekaaien: Sint-Michielskaai, Cockerillkaai en De Gerlachekaai, op de Gedempte Zuiderdokken: Waalsekaai en Vlaamsekaai of op parking Pidpa op de Desguinlei.

P+R

Parkeren kan je ook op één van de vele P+R locaties. Vanaf hier zet je jouw reis verder via fiets, tram of bus. Kom je een dagje naar Antwerpen? Laat de auto best achter op de P+R Linkeroever, P+R Melsele of P+R Keizershoek. Vanaf deze P+R’s kan je met tramlijnen 3,5,9 of 15 eenvoudig tot halte Groenplaats geraken. Deze zones zijn niet alleen gemakkelijk bereikbaar en gratis, ze hebben ook een goede aansluiting met tram en/of bus.