HUSKYREIZEN

HUSKYREIZEN IN LAPLAND

lapland huskyreizen klein

Een huskytocht is een schitterende manier om op een actieve wijze kennis te maken met de indrukwekkende natuur. Op het ritme van de blaffende viervoeters geniet je met volle teugen van de gezonde buitenlucht.

Een huskytocht is voor iedereen haalbaar. Toch zijn er heel wat verschillen tussen de verschillende huskyreizen en -bestemmingen die we aanbieden. Daarbij denken we in eerste instantie aan het terrein en de klimatologische omstandigheden, maar ook de accommodatie speelt hierin een grote rol. Zo is een driedaagse huskytocht langs bos en moeras met overnachting in wildernishutten van een heel ander kaliber dan zes dagen lang met de husky's de bergen intrekken, waarbij je in tentjes overnacht.

Om een indicatie te geven van de moeilijkheidsgraad van onze tochten, hebben we een indeling gemaakt qua niveau op een schaal van 1 tot 4, waarbij 1 staat voor de makkelijkste tochten en 4 voor de moeilijkste.

Uiteraard is dit slechts een richtlijn. Twijfel je of je voor een bepaalde tocht geschikt bent, neem dan zeker even met ons contact op.

HUSKYTOCHTEN NIVEAUS

Niveau 1: tocht over vlak tot lichtheuvelig terrein, door bos en over meer en moeras. Overnachting in wildernishutten met basiscomfort en gezamenlijke slaapaccommodatie. Basisconditie volstaat.

Niveau 2: tocht over vlak tot lichtheuvelig terrein, over open en vaak hoger gelegen terrein in een veelal harder klimaat. Overnachting in wildernishutten met basiscomfort en gezamenlijke slaapaccommodatie. Normale conditie volstaat (min. 1x/week sporten).

Niveau 3: tocht over heuvels en/of bergen. Regelmatig meelopen met de husky's als het bergop gaat. Overnachting in wildernishutten met basiscomfort en gezamenlijke slaapaccommodatie. Redelijke conditie is vereist (min. 2x/week sporten).

Niveau 4: tocht over heuvels en/of bergen. Regelmatig meelopen met de husky's als het bergop gaat. Overnachting in tentje. Goede conditie en goede koudetolerantie is vereist (meer dan 2x/week sporten).

Op alle huskytochten word je begeleid door lokale mushers met tonnen ervaring en bovenal een ongebreidelde passie voor hun honden. Zij leren je de kneepjes van het vak, zodat je na de tocht met onvergetelijke herinneringen huiswaarts keert.

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading