Op zoek naar iets?

Met de husky's op pad door de Zweedse oerbossen

Zweden - Husky & multi-avontuur in Zweeds Lapland - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

 • Nederlandstalig begeleide groepsreis, vlucht inclusief
 • 3 dagen huskytochten, 1 dag sneeuwscooter, 1 dag sneeuwschoentocht
 • verblijf op gezellige huskyfarm in kleine groep
64° 01' NOORD

Husky & multi-avontuur in Zweeds Lapland

Nederlandstalig begeleide groepsreis naar top huskyfarm in Zweeds Lapland. Actieve winter beleefvakantie met focus op husky tochten. Maximum zes deelnemers.

Avontuur in de ongerepte natuur

Een gezamenlijke liefde voor husky's en een gedeelde passie voor de Lapse rust en natuurpracht. Meer was er voor Claudia en Richard  niet nodig om in 2005 naar Zweden te emigreren en er een outdoorcentrum te openen. Claudia en Richard begonnen reeds in 1991 met sledehonden te werken. Hun kennel bestaat dan ook uitsluitend uit Siberische husky's, een ras dat uitblinkt in karakter, uitstraling en werkvermogen.

Thuishaven is de gemeente Strömsund, in de prachtige provincie Jämtland, midden in de rust en de ongerepte natuur. Bossen, meren, rivieren, watervallen, hoogvlaktes en moerassen, het landschap is hier enorm veelzijdig. Claudia en Richard kozen van begin af aan voor een kleinschalige aanpak, geen massatoerisme. Gezelligheid, veiligheid, plezier, genot en mooie, kwalitatief hoogstaande programma's zijn begrippen die het echtpaar hoog in het vaandel dragen.

Tijdens deze 7-daagse multi-avontuur week verblijf je op een pittoreske huskyboerderij. De focus ligt voornamelijk op het hondensleeën, maar er is ook een sneeuwscooter dagtocht voorzien en een flinke sneeuwschoenwandeling.

 • Nederlandstalig begeleide groepsreis, vlucht inclusief
 • 3 dagen huskytochten, 1 dag sneeuwscooter, 1 dag sneeuwschoentocht
 • verblijf op gezellige huskyfarm in kleine groep

Accommodatie en praktisch

 • Onze lokale medewerkers wachten ons op in de luchthaven van Östersund. Aansluitend transfer naar Strömsund (ongeveer 2 uur).
 • 6 overnachtingen op de huskyfarm in eenvoudige, maar gezellige tweepersoonskamers met gedeeld sanitair.
 • Kleine groep van maximum zes deelnemers.
 • 's Avonds heerlijk relaxen in de sauna.
 • Gratis wifi ter beschikking op de huskyfarm. Alle maaltijden en transfers zijn in de prijs inbegrepen.
 • Professionele Nederlandstalige begeleiding.
 • Voor sneeuwschoenwandelen, langlaufen en excursies kan je ervoor opteren om je eigen warme winter- of skikledij en stevig schoeisel mee te nemen. Voor husky- en sneeuwscootertochten wordt er steeds lokaal warme kledij voorzien (thermopak, winterlaarzen, handschoenen, helm en ondermuts - in de prijs inbegrepen).
 • Kinderen kunnen een hondenspan besturen vanaf 14 jaar. Kinderen tussen 6 en 14 rijden mee in de slede. Voor kinderen tussen 12 en 14 jaar kan eventueel ter plaatse worden bekeken of ze zelf een hondenspan kunnen besturen.

Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

Voor deze reis zijn er slechts 6 plaatsjes beschikbaar. Snel inschrijven is dan ook aangewezen.

Breng je graag wat meer tijd door in het gezelschap van de vertederende husky's, neem dan eens een kijkje naar onze individuele husky tochten in Zweeds en Fins Lapland.

 

Dag 1

Heenreis naar Lapland

Aankomst op de luchthaven, waar we worden opgewacht voor de transfer naar Strömsund. Verwelkoming en avondmaal. Rondleiding en briefing.

Dag 2

Husky introductiedag

Na het ontbijt krijgen we onze thermische kledij aangepast en maken we kennis met onze trouwe companen voor de volgende dagen. Onze begeleiders nemen uitgebreid de tijd om ons te leren hoe we een huskyspan moeten maken en uiteraard ook besturen. Achter een sneeuwscooter maken we ons eerste proefritje.

Al snel hebben we de techniek van het 'mushen' onder de knie en vertrekken we voor een mooie tocht van 20km door de met sneeuw beladen bossen en de uitgestrekte ijsvlaktes. Bij terugkomst verzorgen we onze husky's en steken een handje toe bij het voederen.

Avondmaal en overnachting op de huskyfarm.

Dag 3-4

Husky dagtochten

De volgende twee dagen perfectioneren we onze mushingkwaliteiten. De dag begint steevast met het voederen en verzorgen van de honden, waarna we gezamenlijk genieten van een stevig ontbijt.

Vol energie en luid aangemoedigd door de dolenthousiaste husky's maken we onze spannen. Dan is het 'touwen los' en suizen we door de witte wildernis. Rond het middaguur houden we halt, maken een kampvuur en genieten van een heerlijke Lapse lunch.

Bij terugkeer verzorgen en voederen van de honden. Avondmaal en overnachting op de huskyfarm.

Dag 5

Sneeuwscooter dagtocht

Na drie dagen 'hondenkracht' schakelen we vandaag over op 'paardenkracht'. Na het ontbijt staan er immers enkele glimmende sneeuwscooters te wachten. Ook hier hoort een woordje uitleg bij. In colonne en met twee personen per scooter maken we een grote dagtocht door de adembenemende natuur. Onderweg houden we halt voor een openluchtlunch en wisselen we van rijder.

Avondmaal en overnachting op de huskyfarm.

Dag 6

Sneeuwschoenwandeling

Op onze laatste dag in Lapland trekken we er op eigen kracht op uit. We binden de sneeuwschoenen aan en verkennen een andere kant van de winterpracht. De diepsneeuw is normaal gezien ontoegankelijk, maar met sneeuwschoenen lukt het wel. Onze gids vertelt over de unieke Lapse vegetatie en we zoeken naar sporen van wildernisbewoners. Openlucht lunch bij kampvuur.

Bij terugkeer op de farm nemen we uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van onze husky's.

Avondmaal en overnachting op de huskyfarm.

Dag 7

Terugvlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Geen vertrekdata beschikbaar.

Nota

Voor deze reis gelden de volgende tarieven, afhankelijk van de periode waarin je boekt:

bij boeking vóór 1 juli 2017: € 1945

bij boeking tussen 1 juli en 1 november 2017: € 1995

bij boeking vanaf 1 november 2017: € 2045

 

Wie graag de sneeuwscooter solo wil besturen (dus zonder passagier), betaalt een supplement van € 135.

Aantal dagen

7 dagen, 6 nachten

Afspraak

Onze lokale medewerkers wachten ons op in de luchthaven van Östersund. Aansluitend transfer naar Strömsund (ongeveer twee uur).

Bagage

Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 20 kilo bagage per persoon. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 23x40x55 cm (en de totale som van de afmetingen moet onder de 115 cm blijven). Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

Begeleiding

Professionele Nederlandstalige begeleiding.

Comfort

Overnachtingen op de huskyfarm in eenvoudige, maar gezellige tweepersoonskamers met gedeeld sanitair. Ruime leef- en relaxruimte met biljart naast de kamers. Gedeelde sauna mogelijk.

Datum reisfiche

© LaplandREIZEN – 30 mei 2017

Deelnemers

Minimum 4, maximum 6.

Documenten

Geldige identiteitskaart, rijbewijs type B voor het besturen van de sneeuwscooter.

Fysiek

Voor iedereen met een minimum basisconditie haalbaar.

Internet

Gratis wifi ter beschikking op de huskyfarm.

Kledij

Voor sneeuwschoenwandelen, langlaufen en excursies kan je ervoor opteren om je eigen warme winter- of skikledij en stevig waterdicht schoeisel mee te nemen. Voor husky- en sneeuwscootertochten wordt er steeds lokaal warme kledij voorzien (thermopak, winterlaarzen, handschoenen, helm en ondermuts - in de prijs inbegrepen). Indien geen eigen skikledij voorhanden is het aanschaffen hiervan niet noodzakelijk.

Leeftijdsadvies kinderen

Kinderen kunnen een hondenspan besturen vanaf 14 jaar. Kinderen tussen 6 en 14 rijden mee in de slede. Voor kinderen tussen 12 en 14 jaar kan eventueel ter plaatse worden bekeken of ze zelf een hondenspan kunnen besturen.

Maaltijden

Alle maaltijden ter plaatse zijn huisbereid en in de prijs inbegrepen.

Opgelet, de maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn niet inbegrepen. Een maaltijd aan boord van het vliegtuig is steeds mogelijk, evenwel tegen betaling. 

Programmawijzigingen

Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

Single

Op de huskyfarm verblijf je op een tweepersoonskamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. Geen single kamer mogelijk.

Sneeuwscooter

Indien u beschikt over een bijstandsverzekering, bent u verzekerd voor lichamelijke schade. Let wel, bij ongeval met eigen schuld bent u niet verzekerd voor de materiële schade en geldt er een franchise van € 900. In geval van ongeval bij het huskyrijden geldt er een franchise van € 750.

Transfers

Alle lokale transfers zijn in de prijs inbegrepen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).