Op zoek naar iets?

IJsland - Kjölur

IJSLAND - De hoogtepunten met een 4x4 - 15 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • individuele rondreis met 4x4 | vertrek van juli t/m midden september
  • de meest complete autorondreis met bezoek aan het binnenland
  • Kjölur, Mývatn, Askja, Skaftafell, Laki, Landmannalaugar

  Deze route werd samengesteld voor wie de hoogtepunten langs de ringweg wil combineren met het ruige avontuur van het binnenland en zo een totaalbeeld wil krijgen van de vele contrasten op IJsland. Je bezoekt de meeste hoogtepunten langs de zuidkust, de vulkanische en desolate woestijnlandschappen van het binnenland en het geothermisch actieve gebied rond het Mývatn meer in het noorden. Met een 4X4, aangepast aan het aantal inzittenden, kom je op plaatsen die voor een personenwagen verboden en ontoegankelijk zijn. Ons routeboek toont niet alleen de uitzonderlijke locaties, maar combineert ze ook via een aantal minder gekende routes die het geheel een extra dimensie geven.

  Kortom een uitdagende autorondreis waarbij je ruim de tijd hebt om de grote variatie aan landschappen grondig te verkennen.

  Voor wie het nog wat avontuurlijk mag of liever korter reist kan ook onze volgende programma's bekijken: 

  Dag 1

  Heenvlucht

  Rechtstreekse vlucht naar Keflavík en in ontvangstname van het voertuig op de luchthaven. Via het Reykjanes schiereiland krijg je alvast een eerste indruk van de vele typische IJslandse natuurwonderen: lavavelden, kratermeren, geothermische velden en het buitenaards ogende Blue Lagoon meer.
  Reykjavík, de meest noordelijke hoofdstad van Europa, charmeert met gezellige straten, kleine boetiekjes, kleurrijke huizen en vele bars en restaurants.

  Dag 2

  Þingvellir - Geysir - Gullfoss

  Je rijdt langs Þingvellir Nationaal Park, het park maakt deel uit van een 6 km brede en 40 km lange verzakking. De Mid-Atalantische breuklijn is er duidelijk zichtbaar.
  Verder langs Geysir, een groot geothermisch veld met een enorme verscheidenheid aan warme bronnen. Daarna naar Gullfoss, de op één na grootste waterval van IJsland die in twee trappen naar beneden valt, naar de delta van de Markarfljót-rivier.

  Naast de beroemdste locaties van IJsland kan je vandaag ook genieten van een stoombad over een natuurlijke heetwaterbron die al 100 jaar dienst doet.

  Dag 3

  Kjölur - Hveravellir - Varmahlið

  De Kjölur Highland Track loopt tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull. Het is een oude paardenroute die Noord-IJsland met Zuid-IJsland verbind.

  De weg slingert door een ruwe en uitgestrekte steenwoestijn. Bij het bergmassief van Kerlingarfjöll kan je prachtig wandelen langs glinsterende gletsjers en rhyoliet berghellingen met rode, groene en gele kleurschakeringen. Halverwege de hoogvlakte ligt Hveravellir,  veld van hete bronnen, een indrukwekkend gebied met talrijke fumarolen en solfataren. 
  Het hete bronnenveld en de immense ijskap op de achtergrond bieden spectaculaire landschapsbeelden en eindeloze vergezichten zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

  Dag 4

  Akureyri

  Via diepe baaien naar brede valleien met veel grasland gaan de bergen geleidelijk over in een laaggelegen toendraplateau.
  Langs uitgestrekte toendravlakten en oude gletsjerdalen bereik je het noordelijk fjordengebied en het stadje Akureyri, bijgenaamd de hoofdstad van het noorden, is de op één na grootste stad van IJsland.

  Dag 5-7

  Mývatn

  Op weg naar het Mývatn Nationaal Park. Aan het eind van de diep uitgesleten Eyjafjörður leidt een stenige route opnieuw naar de onbewoonde hoogvlakten. Aan de voet van een oude vulkaan ligt een warmwaterbron, een uitstekende gelegenheid voor een ontspannend bad. Via de zwarte en desolate kiezelwoestijn van de Sprengisandur bereik je uiteindelijk de prachtige watervallen Aldeyjar- en Goðafoss.

  Het Mývatn Nationaal Park maakt deel uit van een groots vulkanisch systeem. Onder druk staande magma manifesteert zich aan het aardoppervlak onder de vorm van rookzuilen, kokende modderpoelen en felgekleurde zwavelvelden. Rondom liggen indrukwekkende explosiekraters, tafelbergvulkanen en grillig gestolde lavavelden. Centraal in deze woestenij ligt een groot meer. Het heldere water, een overvloedige subarctische flora en het rijke vogelleven contrasteren fel met de ruwe omgeving. In de buurt is heel wat te beleven, je kan de lavaformaties van Dimmuborgir bezoeken, de pseudokraters in Skútustadir en de vulkaan Krafla. In de omgeving van Mývatn zijn ook het vissersdorp Húsavik, het mekka voor whale watching, en de torenhoge basaltformaties van Jökullsárgljúfur een bezoek meer dan waard. Een eind verderop stort de krachtige waterval Dettifoss zich met oorverdovend geweld in een diep uitgesleten canyon.

  Dag 8

  Askja - Möðrudalur

  Via de westelijke oever van de Jökulsá, langs rivieren en lavavelden naar de vulkanen Herðubreið en verder naar Askja.
  De tafelberg Herðubreið, 'breedgeschouderde', steekt ver boven de omringende lavavelden uit. Bijzonder avontuurlijk is de verkenning van de Ódádahraun, de grootste lavawoestijn op aarde. Verschillende types vulkanen steken hoog uit boven het landschap. Her en der liggen kleine en vegetatierijke oasen in een ruwe omgeving. Water- en winderosie hebben het gebied omgevormd tot een monumentaal beeldenpark.

  De piste gaat afwisselend over een zanderig en stenig terrein. Enkele onoverbrugde rivieren moeten worden doorwaad. Aan de rand van een immense puimsteenwoestijn met grillig uitstekende vlammenlava liggen de majestueuze vulkanen Herðubreið en Askja. De weg gaat verder tot aan de voet van het grotendeels met lava opgevulde caldera, de Askja. Beiden zijn vulkanische hoogtepunten en interessante wandelgebieden.

  Dag 9

  Egilsstaðir

  De Hengifoss-waterval ligt naast het Lagarfljót-meer en tegenover Hallormsstaðarskógur. Het is een prachtige waterval van 118 m hoog, de op twee na hoogste waterval van IJsland. Het water stort zich hier uit in de fraaie riviergeul van Hengifossárgljúfur. 

  Daarna bezoek je het grootste stadje van het noorden, Egilsstaðir, gelegen op de oevers van de rivier de Lagarfljót.

  Dag 10

  Höfn

  Langs de smalle en soms steile Öxi-bergpas en de oostelijke fjorden en kleine vissersdorpen naar Höfn. Met een beetje geluk spot je in één van de fjorden enkele badende zeehonden. Het gebied is minder vulkanisch maar biedt een grote variatie aan landschappen, van steile bergen tot diepe fjorden met kleurrijke contrasten. Je passeert talrijke natuurlijke havens en vissersplaatsjes.

  Dag 11

  Jökulsárlón - Skaftafell

  Via het prachtige ijsbergenmeer Jökullsárlón, waar de ronddrijvende felblauwe ijsbergen de meest uiteenlopende vormen vertonen, verder naar het  Vatnajökull Nationaal Park, het grootste Nationale Park van IJsland.
  De Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer, kan het dichtst worden benaderd langs de zuidkust. De landschappen zijn adembenemend mooi. Brede gletsjertongen en steile ijsvallen komen er tot op zeeniveau. In het morenengebied liggen meren waarin ontelbare blauwgroene ijsbergen drijven en hun weg vinden naar zee. 

  Iets verder ligt het Skaftafell Nationaal Park omringd door ijs en uitgestrekte zandwoestijnen. In Skaftafell kan je genieten van uitbundige flora en prachtige watervallen langs één van de vele wandelroutes. Een wandeling naar de waterval Svartifoss, een sightseeing-vlucht over de ijskap of een begeleide gletsjerwandeling behoren hier tot de mogelijkheden.

  Dag 12

  Kirkjubæjarklaustur - Laki

  Vanaf het Eldhraun gebied rij je naar de spleetvulkaan Lakagígar en het vulkanengebied Laki.
  Diep geërodeerde kloven, prachtige watervallen en onoverbrugde rivieren leiden naar het Laki-gebied. Een honderdtal, met felgroene mossen begroeide kraters liggen er op een rij. Het gebied is indrukwekkend en dantesk. Eind 18de eeuw vond hier de meest rampzalige vulkanenuitbarsting plaats sinds de settlement. Vanaf de top van Laki heb je een prachtig uitzicht over de kraterrij.
  In de lagergelegen valleien zijn talrijke nederzettingen en boerderijen bedolven onder metershoge blokkenlava. Langs de dezelfde weg terug langs talloze watervallen en met mos begroeide paden.

  Dag 13

  Landmannalaugar

  Via de 30 km lange vuurkloof Eldgjá langs Langisjór naar het Landmannalaugar Nationaal Park. De weg er naar toe loopt langs een prachtige bergroute en grillige lavastromen strekken zich uit tot aan de horizon. Na een bezoek aan Eldgjá, een vuurkloof met een prachtige waterval, bereik je via een labyrint van dalen Landmannalaugar. 

  Landmannalaugar is het bekendste wandelgebied van IJsland, het grotendeels met lava bedekte dal vormt de ideale uitvalsbasis voor tal van wandelingen. Typerend aan Landmannalaugar zijn de spectaculaire kleurschakering van de ryolietgebergten. Rookzuilen, mossen, stromen vulkanisch glas en donkere vulkaanflanken contrasteren met het pastelgetinte ryolietgebergte. In een dal kronkelt een warmwaterrivier, een uitnodiging voor een duik in het warme water.

  Dag 14

  Hveragerði - Reykjavík

  De weg naar de bewoonde wereld gaat langs de steen- en aswoestijn aan de voet van de vulkaan Hekla. Aan de rand van een aswoestijn getuigt een recent opgegraven middeleeuwse boerderij van de verwoestingen die de Hekla in het verleden heeft aangericht.

  Via het serrendorpje Hveragerði dat middenin een hetebronnengebied ligt, naar Reykjavík. Stop even in Hveragerði voor een korte wandeling naar een natuurlijke warmwaterrivier waar je kan baden en ontspannen. Of rijd rechtstreeks door naar Reykjavík en bezoek deze bruisende en charmante hoofdstad. Je kan er kuieren langs de Laugavegur, takrijke interessante musea bezoeken of genieten van een overheerlijke koffie in één van de gezellige bars.

  Dag 15

  Terugvlucht

  Inleveren van het voertuig op de internationale luchthaven te Keflavík en rechtstreekse terug vlucht.

  Periode

  Afreis mogelijk van 01.07.20 t/m 15.09.20

  Hoogseizoen: 01.07.20 t/m 19.08.20

  Laagseizoen: 20.08.20 t/m 15.09.20

  Prijzen

  Hoogseizoen
  € 3599 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. F
  € 3100 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. I

  Laagseizoen
  € 2990 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. F
  € 2630 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. I

  Nota

  In bovenstaande prijzen zijn vluchten en luchthaventaks inbegrepen. Naargelang de periode, rekenen we hiervoor een realistisch bedrag in waardoor we niet snel een toeslag dienen aan te rekenen. Kunnen we echter bij boeking een klasse reserveren aan een lager tarief, dan kennen we hiervoor de nodige korting toe. Hoe vroeger je jouw reis boekt hoe groter de kans op een voordelig vluchttarief.
  Op deze manier garanderen we scherpe en eerlijke prijzen.

  Excursies:
  Tijdens de rondreis kan je ook aan tal van interessante excursies deelnemen.

  Nuttig om weten:
  Vanwege het afsmelten van de wintersneeuw zijn de routes door het binnenland pas berijdbaar vanaf begin juli.

  Nuttig om weten

  VERLENGEN VAN DE AUTORONDREIS

  Wil je de vooropgestelde autorondreis 1 of meerdere dagen uitbreiden of wil je jouw verblijf in Reykjavik verlengen
  (met of zonder huurwagen), dan maken wij hiervoor graag een offerte.

  VOLLEDIG INFORMATIEPAKKET

  Ongeveer 2 weken voor vertrek krijg je een volledig IJsland-informatiepakket toegestuurd. Het pakket bevat een IJsland Reishandboek (Dominicus Reeks), een gedetailleerde wegenkaart op 1:500 000, de gedragscode van de weggebruiker, nuttige tips en wetenswaardigheden, een Nederlandstalige beschrijving van uw reisroute met de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante excursiemogelijkheden. Per geboekt dossier ontvang je 1 informatiepakket.

  À LA CARTE

  Overnachtingen in guesthouses of op hotel zijn mogelijk tijdens iedere rondreis. Prijzen op aanvraag.

  Wil je een auto van een andere categorie of is het aantal personen waarmee je reist verschillend van wat in de prijzentabel is opgegeven, dan maken wij hiervoor graag een offerte. Familiekamers en reductie voor kinderen (- 12 jaar) zijn op aanvraag. Noteer onze bijzonder gunstige tarieven buiten de zomermaanden.

  Transport

  KEUZE VAN HET VOERTUIG

  De prijsberekening van onze autorondreizen is gebaseerd op een type voertuig dat voldoende ruimte biedt aan twee volwassenen en bagage. Mocht je het voertuig met meerdere inzittenden delen (bv. ouders + kinderen + bagage) of indien je met heel veel bagage zou reizen (bv. uitgebreide foto- en/of filmapparatuur), dan kies je best voor een voertuig uit een hogere categorie.

  Met uitzondering van de rondreizen met een 4x4, zijn alle voorgestelde autorondreizen gemakkelijk en veilig realiseerbaar met een gewone personenwagen.

  NOTA: Vanwege het afsmelten van de wintersneeuw zijn de routes door het binnenland pas berijdbaar vanaf begin juli.

  ONBEPERKT AANTAL KILOMETER EN CDW INCLUSIEF

  Onze autohuurprijzen zijn telkens op basis van een ongelimiteerd aantal kilometers en met inbegrip van een basisverzekering (CDW-all risk verzekering) met vrijstelling. Deze vrijstelling bedraagt 3000 euro per schadegeval. Je kan deze vrijstelling afkopen voor een bedrag van 18 euro/dag. De eerste 720 euro blijft echter altijd ten uwen laste per schadegeval.

  Daarnaast is het ook mogelijk een gravel verzekering af te sluiten aan 10 euro/dag. Deze verzekering dekt schade opgelopen aan de voorruit en koplampen, veroorzaakt door steenslag.

  De IJslandse basisverzekering (CDW-verzekering) dekt nooit de schade opgelopen aan de onderkant van het voertuig, aan de banden, bij rivierdoorwadingen, as- en zandstormen.

  Verder is het eveneens mogelijk om een bijkomende verzekering af te sluiten tegen schade door as- en zandstormen aan een bedrag van 16 euro per dag. De eerste 200 euro blijft echter altijd ten uwen laste.

  Je kan voor het voertuig een extra bestuurder verzekeren tegen het bedrag van 28 euro voor de volledige huurperiode.

  Wegen en pistes

  Road 1, de ringweg die rond het eiland loopt, is heden voor drie vierde geasfalteerd. De wegbedekking van de secundaire wegen langs de kuststrook zijn een combinatie van asfalt en/of verhard grind.  Die wegen zijn veilig en probleemloos met een personenwagen bereidbaar. De pistes in het binnenland gaan over stenig, soms zanderig terrein en onoverbrugde rivieren moeten worden doorwaad. De pistes zijn open van begin juli tot eind september. Het precieze tijdstip waarop een piste wordt geopend is afhankelijk van het gebied. Vraag ons advies wanneer je een reis door het binnenland plant. Voor een reis door het binnenland is een 4x4 een absolute noodzaak.

  Brandstof

  De kostprijs van benzine en diesel bedraagt ongeveer € 1,55/ liter (benzine) en € 1,45 / liter (diesel) (15.10.16).

  Persoonlijke uitrusting

  Voor je comfort is een degelijke en aangepaste kledij noodzakelijk.
  Je hoeft hiervoor echter geen gesofisticeerd of duur materiaal aan te schaffen. 
  Met eenvoudige middelen kan je je comfortabel en efficiënt uitrusten. 

  Fooien

  Fooien, taksen en BTW zijn steeds inclusief in alle prijzen.

  Overnachtingen

  In Reykjavik overnacht je in een centraal gelegen driesterrenhotel. Tijdens je rondreis overnacht je op boerderijen. Het laat je toe om het dagelijks leven op het platteland te beleven. ’s Morgens na een stevig ontbijt ga je op weg om nieuwe natuurfenomenen te ontdekken.’s Avonds word je onthaald door uw nieuw gastgezin en je proeft de IJslandse gerechten die de gastvrouw voor jou heeft klaargemaakt. Indien je wenst kan je ook het lunchpakket voor jou laten verzorgen. 

  Alle verblijven zijn steeds berekend op basis van kamer met ontbijt.

  Nota

  De beschikbare overnachtingsmogelijkheden, zowel in Reykjavik als op het platteland, zijn gelimiteerd. Tijdens de maanden juli en augustus zijn bepaalde plaatsen snel volzet. Wanneer je laat boekt is de kans groot dat we sommige geplande overnachtingsplaatsen dienen aan te passen en dat hierdoor de vooropgestelde reisroute iets wijzigt. Dit verandert echter niets aan de algemene inhoud van je reisprogramma. Indien de overnachtingswijzigingen een meerprijs met zich zouden meebrengen, dan nemen wij contact met je op om dit eerst te overleggen.

  Inschrijven

  Indien je beslist hebt, telefoneer ons dan om meteen je plaats te laten vastleggen.
  Uiterlijk binnen de 7 dagen dient het voorschot van 25% betaald te zijn. 

  Het saldo dient betaald te zijn 6 weken voor de afreisdatum.

  Maaltijden

  ’s Morgens na een stevig ontbijt ga je op weg om nieuwe natuurfenomenen te ontdekken? Voorzie dan ook best een lunchpakket.
  ’s Avonds kan er in veel guesthouses een avondmaal voorzien worden mits je 24u op voorhand een seintje geeft. Sommige uitbaters willen zelf iets klaarmaken voor hun gasten, andere hebben een (kleine) menukaart waaruit gekozen kan worden.
  Indien een boerderij geen van beide kan voorzien, is er altijd een gelegenheid in de buurt waar je iets kan gaan eten.

  Infomoment

  Wij houden jaarlijks informatie-avonden over onze IJslandreizen. Aan de hand van dia- en kaartmateriaal vertelt IJslandkenner Willy Wouters niet alleen over het land, de bijzondere natuurfenomenen en de reismogelijkheden; ook de praktische kant van de begeleide groepsreizen en van individueel reizen komt aan bod. Na iedere lezing kan je uiteraard met al je vragen betreffende IJsland terecht.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Als voorbereiding op jouw IJslandreis kunnen we een aantal reisgidsen en kaarten aanraden.

  LITERATUUR

  Als voorbereiding op jouw IJslandreis zijn volgende werken interessant.

  • IJsland, Mirjam de Waard (Dominicus) IJsland, Arnold Jansen (Elmar)
  • Struinen op IJsland, Ruud Schaafsma (ISBN 978 90 812296 16)
  • Guide des volcans d’Europe, Maurice Kraft (Delachaux & Niestlé ISBN 2603000063)
  • De knoop van IJsland, Gerrit Jan Zwier (de Prom ISBN 9068014919)
  • Op dood spoor, Desmond Bagley (De Boekerij ISBN 9022508447)
  • Brieven uit IJsland, W.H.Auden (L.J.Veen Utrecht ISBN 9020424025)
  • Guide to the birds of Iceland, Thorsteinn Einarsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550074)
  • A guide to the flowering plants of Iceland, Hördur Kristinsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550554)
  • Geology of Iceland, Thorleifur Einarsson (Mál og menning ISBN 9979306890) 
  • Door de mazen van het net, Joris Surmont (uitg. boekscout.nl ISBN 978-94-6089-427-5)
   Oostendenaar Joris Surmont beleefde het aan boord van kotters en IJslandtrawlers en vertelt erover.
   Het boek handelt over visserij in voor- en tegenspoed, over hard labeur, turbulente kabeljauwoorlogen en visserijtechnieken.

  KAARTEN

  Vooral voor de individuele IJslandreiziger zijn degelijke kaarten een noodzaak.

  Volgend kaartmateriaal, in vierkleurendruk en met reliëfaanduiding, is verkrijgbaar op ons kantoor.

  • overzichtskaart 1:500.000. [op deze kaart staan alle wegen, dorpen en boerderijen aangeduid]: € 17
  • 3 deelkaarten 1:250.000. [het zuidwesten, het noordwesten en het oosten]: € 17
  • wandelkaart Landmannalaugar-Thórsmörk 1:100.000.: € 17 wandelkaart Myvatn-Húsavik 1:100.000: € 17
  • wandelkaart Skaftafell 1:100.000: € 17 

  De vermelde prijzen zijn per kaart en exclusief portkosten.

   

  Bij de autorondreizen op onze website krijg je een uitgebreid informatiepakket (één pakket per wagen).

  Het pakket bevat:

  •    het 300 pagina dikke IJsland reishandboek uit de Dominicus reeks
  •    een wegenkaart op 1:500.000 van het IJslandse catrografisch instituut
  •    ons Nederlandstalig routeboek met algemene informatie voor de individuele reiziger met veel nuttige en praktische tips

  Natuur

  Respect voor de natuur is een zaak die ieder aanbelangt. De natuurfenomenen maken deel uit van het nationaal patrimonium en verdienen evenveel respect als een historisch monument. De IJslandse natuur is uitermate kwetsbaar. Door de subarctische ligging en de heel korte zomerperiode, maakt de flora ieder jaar opnieuw een bijzonder intense overlevingsstrijd door. Het afsmelten van de wintersneeuw, hevige stormwinden en het actieve vulkanisme zorgen voor moeilijk tegen te houden erosie. Het is dan ook ten strengste verboden om met voertuigen en mountainbikes de aangeduide wegen/pistes te verlaten. Volg strikt de reglementering die jou met het informatiepakket zal worden toegestuurd.

  Taal

  Het IJslands is oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd.  
  De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels.

  Stroom

  De netspanning op IJsland is overal 220 Volt.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  16/07/2020