Op zoek naar iets?

IJsland Landmannalaugar

IJSLAND - Trekking: Landmannalaugar - Þórsmörk - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1085

  • doorgaande trekking in lijn | vertrek in juli en augustus
  • Laugavegur trekking van Landmannalaugar naar Þórsmörk
  • rugzaktrekking door een zeer gevarieerd, kleurrijk en vulkanisch actief gebied

  De Laugavegur-trekking is een 'wereldklassieker' en een absolute must voor de liefhebbers van bergwandelingen.

  Gedurende vier dagen stap je van de zeer gevarieerde ruwe landschappen van Landmannalaugar naar het beboste Þórsmörk gebied aan de voet van de Mýrdalsjökull en de Eyjafjallajökull. Het pad slingert tussen kleurrijke vulkaanmassieven, door zand en steenwoestijnen en tussen uitgestrekte ijskappen. Niet enkel de vergezichten, maar ook de details zijn verbazingwekkend. Lavastromen met vulkanisch glas, solfataren, borrelende modderpoelen, mossenlandschappen en pastelgetinte ryolietgebergten maken van het gebied een Tolkiens tafereel. 

  Het eerste deel van de tocht volgt dezelfde route als de Laugavegur trekking van Landmannalaugar naar Skógar maar zonder het laatste pittige traject over de Fimvörðuháls-pas.
  Tijdens deze trekking ben je op jezelf aangewezen, maar je hebt de keuze tussen de bagage zelf dragen of ze te laten vervoeren over het volledige traject van de ene hut of kampeerplaats naar de andere. 

  Verkies je door te wandelen tot in Skógar of maak je liever dagwandelingen vanuit een vast verblijf, bekijk dan ook onze volgende programma's:

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Reykjavík

  Transfer van de internationale luchthaven te Keflavík naar Reykjavík. Op de luchthaven word je opgewacht voor jouw transfer naar je logies in Reykjavík.
  In de accommodatie te Reykjavík ontvang je het materiaal en de documentatie nodig voor tijdens de trekking.

  Dag 2

  Reykjavík - Landmannalaugar

  Met de bus word je langs de flanken van de Hekla vulkaan naar Landmannalaugar gebracht, het beginpunt van de Laugavegur trekking. In de  vroege namiddag kom je aan in Landmannalaugar waar je je tussen de geel, bruin, rood en groen gekleurde ryolietbergen begeeft.
  Mogelijkheid voor een verkennende wandeling naar de top van de vulkaan Bláhnúkur (6 km, ongeveer 3 uur).
  Bij de overnachtingsplaats stroomt een warmwaterrivier die uitnodigt voor een ontspannend bad.

  Dag 3

  Landmannalaugar - Hrafntinnusker

  Begin van de trekking. Je wandelt door een uitgestrekt lavaveld, langs een bijzonder kleurrijk gebergte en via tal van stoomzuilen bereik je het hoogplateau van Hrafntinnusker. Het ligt er bezaaid met de mooiste stukken vulkanisch glas (ca. 7 uur wandelen).

  Dag 4

  Hrafntinnusker - Hvanngil

  Je doorkruist een immense caldera en IJslands grootste geothermische veld. Je wandelt verder over uitgestrekte sneeuwvelden langs kleurrijke ryolietbergen en daalt langzaam af door een met gras en mos begroeide vallei en langs het 'Zwanenmeer' richting de oase van Hvanngil (ca. 7 uur wandelen).

  Dag 5

  Hvanngil - Emstrur

  Vandaag wandel je door de uitgestrekte en vlakke Mælifellssandur, een spoelzandvlakte van de Mýrdalsjökull, en langs vreemde, met felgroene mossen begroeide bergflanken naar Emstrur (ca. 6 uur wandelen).

  Dag 6

  Emstur - Þórsmörk

  Uitdagende tocht door een vegetatierijk dal aan de voet van de Mýrdalsjökull naar de bossen van Þórsmörk, het 'dal van de Dondergod' (ca. 7 uur wandelen).

  Dag 7

  Þórsmörk - Reykjavík

  In de vroege namiddag wordt je in Þórsmörk opgehaald en per bus teruggebracht naar Reykjavík en je levert het nodige materiaal terug in.
  's Avonds heb je tijd om deze bruisende hoofdstad te verkennen en na te genieten van de vele indrukken in één van de vele gezellige bars of restaurants.

  Dag 8

  Terugvlucht

  Je wordt opgepikt aan je logies voor de transfer naar de internationale luchthaven te Keflavík.

  Periode

  Afreis mogelijk van 01.07.20 t/m 31.08.20

  Hoogseizoen: 01.07.20 t/m 31.08.20

  Indien je kiest voor bagagevervoer dien je op een vrijdag aan te komen in Reykjavik om op zaterdag te starten met de trekking. 

  Indien je zelf je rugzak draagt, kan je dagelijks vertrekken.

  Prijzen

  Hoogseizoen
  € 1085 per persoon (o.b.v. 2 personen - kamperen) 
  € 1350 per persoon (o.b.v. 2 personen - berghutten)

  Toeslag bagagetransport: € 300 per persoon 

  Minimum 2 samenreizenden vereist. 

  Nota

  Deze trekking kan ook worden gereserveerd als:

  Bagage

  Bij deze trekking heb je de keuze om zelf de bagage te dragen (5 dagen) of de bagage te laten vervoeren.  
  Reken op een rugzak van 15 à 20kg afhankelijk of u kiest voor de kampeer- of hutformule.

  Deelnemers

  Minimum 2 personen.

  Documenten

  Identiteitskaart.

  Fysiek

  Afhankelijk van de gekozen formule [hut- of tentovernachtingen] en of je de bagage al dan niet zelf draagt. Het voedselpakket mag u ongeveer op 2kg [voedsel + water] per persoon en per dag rekenen.  Drinkwater is in iedere hut te verkrijgen.

  Infomoment

  Wij houden jaarlijks informatie-avonden over onze IJslandreizen. Aan de hand van dia- en kaartmateriaal vertelt IJslandkenner Willy Wouters u niet alleen over het land, de bijzondere natuurfenomenen en de reismogelijkheden; ook de praktische kant van de begeleide groepsreizen en van individueel reizen komt aan bod. Na iedere lezing kan u uiteraard met al uw vragen betreffende IJsland terecht. 

  Literatuur en kaartmateriaal

  Als voorbereiding op uw IJslandreis kunnen we een aantal reisgidsen en kaarten aanraden.
  Klik hier voor de volledige lijst

  Logies

  Keuze tussen kamperen of hutovernachtingen op basis van slaapzakaccommodatie.
  In Reykjavík overnachting in guesthouse, in tweepersoonskamer met gedeeld sanitair.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  26/06/2020