Op zoek naar iets?

Gjáin

IJSLAND - IJsland vanuit zomerhuisjes - 13 dagen

{{statusText}}

vanaf €2770

  • rondreis met personenwagen | vertrek elke donderdag en zondag van mei t/m september
  • overnachtingen in zelfvoorzienende zomerhuisjes
  • verkennen van Zuid-, Oost- en Noord-IJsland vanuit vaste verblijven

  Deze autorondreis is bijzonder geschikt voor families, gezinnen met kinderen en kleine groepjes samenreizende vrienden. De reisroute werd zo uitgewerkt dat er verschillende nachten op eenzelfde locatie wordt gelogeerd. Dit werkt tijdbesparend: men hoeft niet iedere dag opnieuw in- en uit te pakken, zodat men een streek grondig kan verkennen. 

  Op twee hotelovernachtingen na logeer je op de hele reis in zomerhuisjes. Ze liggen stuk voor stuk centraal in een gebied met veel bezienswaardigheden. De zomerhuisjes zijn comfortabel, maar niet luxueus. Ieder huisje is geschikt voor 2 tot 5 personen en is uitgerust met een keuken met toebehoren, een zit- en eetruimte, verwarming en douche/toilet. 

  Bij jouw reservatie krijg je een routebeschrijving met boeiende en gevarieerde dagexcursies in de omgeving van jouw overnachtingsplaats. Je beslist zelf over je dagprogramma, het ritme waarop je reist en of je al dan niet veel wilt wandelen. De route combineert het geisirgebied, de gletsjerlandschappen aan de zuid- en zuidoostkust, de fjordenlandschappen van het oosten en het hoog-vulkanische Mývatn nationaal park.

  Er is ook een 9-daags programma vanuit zomerhuisjes waarbij zowel enkel Zuid- en West-IJsland wordt bezocht. 
  Dag 1-4

  Zuidwestkust

  Rechtstreekse lijnvlucht naar Keflavík en in ontvangstame van de huurwagen. Daarna haal je het bedlinnen en de sleutel voor de zomerhuisjes op en rijd je naar het eerste zomerhuisje aan de Zuidwestkust.

  Verkennen van Zuidwest-IJsland met onder meer het þingvellir N.P., het geisergebied en de Gullfoss waterval, het warme bronnengebied in het Hengil-massief, de basaltkliffen van Dyrhólaey en de Westman-eilanden.

  Het Þingvellir Nationaal Park ligt aan de oevers van IJslands grootste meer, Þingvallavatn. Hier kan je de Mid-Atlantic Rift, de breuklijn die IJsland letterlijk in twee scheurt, van dichtbij aanschouwen.
  Het is ook een historisch belangrijke site. Bij de basaltwanden van de breuk werden in de 10de eeuw de basiswetten uitgesproken die vandaag nog steeds het land regeren. Iets verderop vindt u nog een bewijs van die verborgen energie, het Geysir gebied. In Haukudalur spuit de geiser 'Strokkur' kokend water 30 m hoog de lucht in. En alsof het nog niet genoeg was, kom je uiteindelijk aan de Gullfoss waterval die zich met veel gedonder in twee trappen naar beneden stort.

  De basaltkliffen bij Kaap Dyrhólaey en Vík, waar duizenden meeuwen en papegaaiduikers broeden, rijzen loodrecht uit de oceaan. Steile kliffen met hier en daar een papegaaiduiker, mooie watervallen en zwarte zandstranden met basaltzuilen zorgen voor talloze stops.

  Dag 5

  Skaftafell Nationaal Park

  Langs de Mýrdalsjökull naar het Skaftefell Nationaal Park, dat gelegen is aan de voet van de Vatnajökull, de grootste ijsmassa van IJsland. Het is een uitgelezen wandelgebied met toendra, ijzige gletsjertongen, uitgestrekte morenenvelden en met de Svartifoss-waterval die is omgeving met indrukwekkende basaltzuilen. Van hieruit zijn er ook verschillende excursiemogelijkheden.
  In de omgeving van de gletsjer Vatnajökull ontdek je het ijsbergenmeer Jökulsárlón, hierin drijven kolossale, blauwgroene ijsbergen. Je kan er de wereld van het ijs van zeer dichtbij ervaren.

  Dag 6-7

  Egilsstaðir

  Langs de oostelijke fjorden en kleine vissersdorpen naar Egilsstaðir. Met een beetje geluk spot je in één van de fjorden enkele badende zeehonden. Het gebied is minder vulkanisch maar biedt een grote variatie aan landschappen, van steile bergen tot diepe fjorden met kleurrijke contrasten. Je passeert talrijke natuurlijke havens en vissersplaatsjes.
  Uitgebreid bezoeken van de noordoost-fjorden met een wandeling naar de waterval Hengifoss en het verkennen van de vogelrots bij Borgarfjörður.

  Dag 8-11

  Mývatn en omgeving

  Over de hoogvlakte naar Mývatn. Langs een schitterende fjordenroute reis je verder over de hoogvlakten naar Mývatn. Het merengebied is vulkanisch bijzonder actief. Je bezoekt Dettifoss-waterval en Namafjall. In de omgeving kan u ook het vissersdorpje Húsavik bezoeken, uitermate geschikt voor whale watching, en het nationaal park Jökullsárgljúfur. In deze fel uitgesleten canyon stort zich de krachtige waterval Dettifoss met een overdonderend lawaai in de diepte. Grondig bezoek aan de geothermische fenomenen van het Mývatn Nationaal Park en de vulkaan Krafla. Je maakt afwisselende wandelingen door een fascinerende wereld van tafelbergen, pseudokraters, dampende lavavelden, kokende modderpoelen en hete zwavelbronnen. Je bevindt je op een van de zwakste plekken van onze aardkorst. Het gebied is tevens een ornithologisch paradijs.

  Dag 12

  Akureyri - Reykjavík

  Via de Godafoss waterval ga je naar Akureyri, hoofdstad van het noorden. Hier lever je de huurauto in en neem je de binnenlandse vlucht naar Reykjavík.

  Dag 13

  Terugvlucht

  Met een bustransfer word je terug naar de luchthaven van Keflavík gebracht en terugvlucht.

  Periode

  Afreis elke donderdag en zondag mogelijk van 01.05.20 t/m 30.09.20

  Hoogseizoen: 15.06.20 t/m 19.08.20

  Tussenseizoen: 15.05.20 t/m 14.06.20 & 20.08.20 t/m 14.09.20

  Laagseizoen: 01.05.20 t/m 14.05.20 & 15.09.20 t/m 30.09.20

  Prijzen

  Hoogseizoen
  € 3020 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. A
  € 2250 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. N

  Tussenseizoen
  € 2800 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. A
  € 2090 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. N

  Laagseizoen
  € 2770 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer) auto cat. A
  € 2060 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers) auto cat. N

  Nota

  In bovenstaande prijzen zijn vluchten en luchthaventaks inbegrepen. Naargelang de periode, rekenen we hiervoor een realistisch bedrag in waardoor we niet snel een toeslag dienen aan te rekenen. Kunnen we echter bij boeking een klasse reserveren aan een lager tarief, dan kennen we hiervoor de nodige korting toe. Hoe vroeger je jouw reis boekt hoe groter de kans op een voordelig vluchttarief.
  Op deze manier garanderen we scherpe en eerlijke prijzen.

  Excursies:
  Tijdens uw rondreis kunt u ook aan al van interessante excursiemogelijkheden deelnemen.

  Nuttig om weten

  VERLENGEN VAN DE AUTORONDREIS

  Wil je de vooropgestelde autorondreis 1 of meerdere dagen uitbreiden of wil je je verblijf in Reykjavik verlengen
  (met of zonder huurwagen), dan maken wij je hiervoor graag een offerte.

  VOLLEDIG INFORMATIEPAKKET

  Ongeveer 2 weken voor vertrek krijg je een volledig IJsland-informatiepakket toegestuurd. Het pakket bevat een IJsland Reishandboek (Dominicus Reeks), een gedetailleerde wegenkaart op 1:500 000, de gedragcode van de weggebruiker, nuttige tips en wetenswaardigheden, een Nederlandstalige beschrijving van uw reisroute met de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante excursiemogelijkheden. Per geboekt dossier ontvang je 1 informatiepakket.

  À LA CARTE

  Overnachtingen in guesthouses of op hotel zijn mogelijk tijdens iedere rondreis. Prijzen op aanvraag.

  Wil je een auto van een andere categorie of is het aantal personen waarmee je reist verschillend aan wat in de prijzentabel is opgegeven, dan maken wij je hiervoor graag een offerte. Familiekamers en reductie voor kinderen (- 12 jaar) zijn op aanvraag. Noteer onze bijzonder gunstige tarieven buiten de zomermaanden.

  Transport

  Onze autohuurprijzen zijn telkens op basis van een ongelimiteerd aantal kilometers en met inbegrip van een basisverzekering (CDW-all risk verzekering) met vrijstelling.

  Klik hier voor meer informatie over de verzekeringen voor huurwagens, types voertuigen, de wegen op IJsland en algemene info over het huren van een voertuig.

  Persoonlijke uitrusting

  Voor je comfort is een degelijke en aangepaste kledij noodzakelijk. Je hoeft hiervoor echter geen gesofisticeerd of duur materiaal aan te schaffen. Met eenvoudige middelen kan je je comfortabel en efficiënt uitrusten.

  Fooien

  Fooien, taksen en BTW zijn steeds inclusief in alle prijzen.

  Overnachtingen

  Je logeert op basis van zomerhuisjes zonder ontbijt. Deze huisjes zijn voorzien van een kitchenette, living, 1 of 2 slaapkamers en terras. Sommige zomerhuisjes hebben ook een hotpot en/of BBQ ter beschikking.

   

  Nota

  RESERVEER TIJDIG. De beschikbare overnachtingsmogelijkheden, zowel in Reykjavik als op het platteland, zijn gelimiteerd. Tijdens de maanden juli en augustus zijn bepaalde plaatsen snel volzet. Wanneer je laat boekt is de kans groot dat we sommige geplande overnachtingsplaatsen dienen aan te passen en dat hierdoor de vooropgestelde reisroute iets wijzigt. Dit verandert echter niets aan de algemene inhoud van uw reisprogramma. Indien de overnachtingswijzigingen een meerprijs met zich zouden meebrengen, dan nemen wij contact met je op om dit eerst te overleggen.

  Inschrijven

  Indien je beslist hebt, telefoneer ons dan om meteen je plaats te laten vastleggen. Stuur gelijktijdig het volledig ingevuld inschrijvingsformulier door. Uiterlijk binnen de 7 dagen dient het voorschot van 25% betaald te zijn. Het saldo dient betaald te zijn zes weken voor de afreisdatum.

  Maaltijden

  Geen maaltijden inbegrepen, behalve ontbijt in Reykjavík en de hotelovernachting tijdens de rondreis.

   

  Infomoment

  Wij houden jaarlijks informatie-avonden over onze IJslandreizen. Aan de hand van dia- en kaartmateriaal vertelt IJslandkenner Willy Wouters je niet alleen over het land, de bijzondere natuurfenomenen en de reismogelijkheden; ook de praktische kant van de begeleide groepsreizen en van individueel reizen komt aan bod. Na iedere lezing kan je uiteraard met al je vragen betreffende IJsland terecht.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Als voorbereiding op je IJslandreis kunnen we een aantal reisgidsen en kaarten aanraden.

  LITERATUUR

  Als voorbereiding op je IJslandreis zijn volgende werken interessant.

  • IJsland, Mirjam de Waard (Dominicus) 
  • IJsland, Arnold Jansen (Elmar) 
  • Struinen op IJsland, Ruud Schaafsma (ISBN 978 90 812296 16) 
  • Guide des volcans d’Europe, Maurice Kraft (Delachaux & Niestlé ISBN 2603000063) 
  • De knoop van IJsland, Gerrit Jan Zwier (de Prom ISBN 9068014919) 
  • Op dood spoor, Desmond Bagley (De Boekerij ISBN 9022508447) 
  • Brieven uit IJsland, W.H.Auden (L.J.Veen Utrecht ISBN 9020424025) 
  • Guide to the birds of Iceland, Thorsteinn Einarsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550074) 
  • A guide to the flowering plants of Iceland, Hördur Kristinsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550554) 
  • Geology of Iceland, Thorleifur Einarsson (Mál og menning ISBN 9979306890) 
  • Door de mazen van het net, Joris Surmont (uitg. boekscout.nl ISBN 978-94-6089-427-5)
   Oostendenaar Joris Surmont beleefde het aan boord van kotters en IJslandtrawlers en vertelt erover.
   Het boek handelt over visserij in voor- en tegenspoed, over hard labeur, turbulente kabeljouwoorlogen en visserijtechnieken.

  KAARTEN

  Vooral voor de individuele IJslandreiziger zijn degelijke kaarten een noodzaak.

  Volgend kaartmateriaal, in vierkleurendruk en met reliëfaanduiding, is verkrijgbaar op ons kantoor.

  • overzichtskaart 1:500.000. [op deze kaart staan alle wegen, dorpen en boerderijen aangeduid]: € 17
  • 3 deelkaarten 1:250.000. [het zuidwesten, het noordwesten en het oosten]: € 17
  • wandelkaart Landmannalaugar-Thórsmörk 1:100.000.: € 17 wandelkaart Myvatn-Húsavik 1:100.000: € 17
  • wandelkaart Skaftafell 1:100.000: € 17 

  De vermelde prijzen zijn per kaart en exclusief portkosten.

  Bij de autorondreizen op onze website krijg je een uitgebreid informatiepakket (één pakket per wagen).

  Het pakket bevat:

  •    het 300 pagina dikke IJsland reishandboek uit de Dominicus reeks
  •    een wegenkaart op 1:500.000 van het IJslandse catrografisch instituut
  •    ons Nederlandstalig routeboek met algemene informatie voor de individuele reiziger met veel nuttige en praktische tips

  Natuur

  Respect voor de natuur is een zaak die ieder aanbelangt. De natuurfenomenen maken deel uit van het nationaal patrimonium en verdienen evenveel respect als een historisch monument. De IJslandse natuur is uitermate kwetsbaar. Door de subarctische ligging en de heel korte zomerperiode, maakt de flora ieder jaar opnieuw een bijzonder intense overlevingsstrijd door. Het afsmelten van de wintersneeuw, hevige stormwinden en het actieve vulkanisme zorgen voor moeilijk tegen te houden erosie. Het is dan ook ten strengste verboden om met voertuigen en mountainbikes de aangeduide wegen/pistes te verlaten. Volg strikt de reglementering die je met het informatiepakket zal worden toegestuurd.

  Taal

  Het IJslands is oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd.  
  De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels.

  Stroom

  De netspanning op IJsland is overal 220 Volt.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  18/12/2019