Op zoek naar iets?

Volcano Trail Special

IJSLAND - Volcano Trail Special - 12 dagen

{{statusText}}

vanaf €3520

  • augustus | max. 12 deelnemers | Nederlandstalige reisleiding
  • slaapzakaccommodatie in berghutten
  • trekking met bagagevervoer door een subliem vulkanenlandschap

  10 dagen lang trekken we met een kleine groep gelijkgezinden door de meest indrukwekkende vulkaanlandschappen van Zuid-IJsland.
  We volgen de Mid-Atlantic Rift tussen de ijskappen Vatnajökull en Myrdalsjökull.
  Hier heeft de combinatie van 'vuur en ijs' de streek omgevormd tot een aaneenschakeling van onwezenlijk mooie landschappen.

  Tijdens deze trekking verkennen we drie unieke gebieden.
  De tocht start in het westelijk deel van het Vatnajökull Nationaal Park. Vanaf het magische Langisjor-meer volgen we de oevers van de onstuimige Skaftá-rivier door een landschap dat niet zou misstaan in een boek van Tolkien. Na enkele dagen dalen we af in de Vuurkloof en zien we de littekens die de meest vernielende vulkaanuitbarsting sinds de kolonisatie in het landschap heeft geslagen.

  Vervolgens trekken we door Fjallabak Syðdri, een desolaat gebied aan de rand van kleurrijke Torfajokull-vulkaan. Na een ontspannend bad in een warme rivier zetten we koers door de Mælifellsandur, in een danteske decor dat tussen twee ijskappen geprangd is. Felgroene bronmossen contrasteren met het donkere lavagesteente en de witte ijskappen op de achtergrond.

  Tijdens het laatste traject volgen we de diep uitgesleten Markarfljót-canyon stroomafwaarts, richting het Þórsmörk Nature Reserve, geleidelijk aan maakt het ruige hoogland plaats voor een groenere omgeving.
  In Þórsmörk nemen we voor 2 nachten onze intrek in een privé-hut. We worden door het gastgezin warm verwend met een lekker avondmaal en kunnen nadien heerlijk relaxen in de hottub naast de hut. 's Anderendaags wandelen we als afsluiter naar een bergzadel, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de beruchte Eyjafjallajökull en de vlechtende rivieren beneden ons.

  Deze trekking met bagagevervoer richt zich tot 55+ en andere geïnteresseerden die bereid zijn om hun wandeltempo aan te passen.
  We hoeven enkel een dagrugzakje te dragen.
  Overnachten doen we in berghutten.

  De tocht wordt geleid door Willy Wouters. Hij heeft een grote liefde voor het gebied en zal jullie verrassende landschappen tonen.

  Deze reis werd ontwikkeld volgens het SlowTravel concept.

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Dag 1

  Naar IJsland

  Lijnvlucht Brussel-Keflavík. Aankomst in de namiddag.
  Transfer naar Reykjavík. Korte stadswandeling.
  Hotelovernachting.

  Dag 2

  Via Landmannalaugar naar Langisjór

  In de ochtend laden we het 4x4 voertuig en verlaten Reykjavík. De rit gaat door de landbouwzone en de uitgestrekte weilanden van Zuidwest-IJsland.
  Aan de rand van de bewoonde wereld slaan we een aardeweg in. De piste slingert door de uitvloeiende lavastromen van Hekla, IJslands meest eruptieve vulkaan. Via een oude postroute bereiken we tegen de middag de kleurrijke ryolietbergen van Landmannalaugar.

  Picknick in een grillig gestold lavaveld aan de oever van de Warme Rivier.

  Na een wandeling naar een hoger gelegen punt waar we van een mooi uitzicht genieten op het pastelgekleurd gebergte, zetten we koers naar het westelijke deel van het Vatnajökull Nationaal Park. Een avontuurlijke tocht door diep uitgesleten valleien, canyons, eindeloze zandwoestijnen en talloze rivierdoorwadingen brengt ons naar Langisjór.
  Aan de zuidelijke oever van dit langgerekte meer staat de spitse Sveinstindur waar we door het voertuig worden gedropt voor een eerste wandeling. Bij goede zichtbaarheid gaan we naar de top van een bergrug en genieten we van een adembenemend panorama over 360°.

  Overnachting in en herdershut. (wandelafstand: ca 4km / 2u)

  Dag 3-4

  Vatnajökull Nationaal Park

  De komende 10 dagen trekken we door de zeer gevarieerde landschappen van de Mid Atlantic Rift, de natuurlijke breuk die dwars door IJsland loopt en het eiland letterlijk in twee scheurt.
  Tijdens de tocht krijgen we een uitstekend beeld van de natuurkrachten die in het verleden het eiland vorm gaven en nog steeds verder modelleren.

  Het eerste deel van de trekking gaat door de spectaculaire landschappen van het Vatnajökull Nationaal Park. We volgen de loop van de Skaftá-rivier stroomafwaarts. De rivier meandert door het weidse landschap en scheidt langgerekte, parallel aan elkaar liggende vulkaanruggen. Aan de overkant van de rivier wordt de horizon afgebakend door Lakagigar, de beruchte vulkanenrij die eind 18de eeuw zes maanden lang het eiland in zijn greep hield.
  Ons pad loopt over gitzwarte lavastromen en langs felgroen bemoste heuvels.

  Op een aantal plaatsen vormen de vulkaanmassieven, canyons, meertjes en vlechtende rivieren een heus labyrint. De totale afwezigheid van vegetatie en menselijke activiteit accentueert de desolaatheid van het gebied.
  Hier en daar vertonen de oevers van de rivier grote inhammen. Ze zijn gevormd door vloedgolven veroorzaakt door erupties van de actieve vulkanen die onder de honderden meters dikke Vatnajökull-ijskap liggen. Regelmatig overspoelen vloedgolven het gebied, hele stukken land wegvretend met achterlating van wondermooie tekeningen in het zand.
  Hier en daar zorgen gifgroene mosvlekken voor frisse accenten in de lavawoestijn.
  De voet van het Uxatindar-gebergte vormt de toegangspoort tot een buitenaardse wereld.

  Midden in een decor van grillig gestolde lavaformaties en versteende stoomzuilen ligt de herdershut waar we de nacht zullen doorbrengen. (wandelafstand: ca 17km / 7u)

  De volgende dag trekken we naar Eldgjá, de Vuurkloof en ook de langste eruptiespleet op aarde.
  In 934 scheurde de grond hier over tientallen kilometers open en spuwde een hoog oplaaiend vuurgordijn uit. Voor we in de kloof afdalen, trekken we naar een vulkaantop en genieten we van een uitstekend zicht op de kloof en het omliggende landschap.

  Een wild stromende rivier stort zich over de rand van de eruptiespleet in de canyon en vormt een mooie waterval. We volgen de rivier tussen rood gekleurd lavagesteente en met mossen begroeide vulkaankraters.

  Hutovernachting. (wandelafstand: ca 18km / 7u)

  Dag 5-6

  Oasen en warmwaterbronnen

  Dag 5 is de kortste wandeldag van onze trekking. Amper 7 km scheiden ons van de volgende hut.
  Het laat ons toe om onderweg extra tijd te besteden aan observatie en natuurbeleving.
  Ons pad loopt langs een kleine en bijzonder mooie waterval omgeven door dikke mostapijten en perfect gevormde basaltzuilen.

  We zetten koers in westelijke richting.
  Het landschap is heuvelachtig en opvallend groen. Na een avontuurlijke rivierpassage komen we in een weidse vlakte  met verschillende meertjes en tot de verbeelding sprekende waterspiegelingen. Hoewel het broedseizoen al voorbij is, kunnen we in deze periode van het jaar nog Wilde zwanen op het water observeren. Ook voor groepjes Kleine rietganzen is deze oase een uitgelezen plek om zich voor te bereiden op hun trek naar het zuiden.

  Overnachting in een herdershut bij de Zwanenmeren. (wandelafstand: ca 7km / 4u)

  ’s Ochtends gaan we vroeg op pad. Dit wordt een lange dag.
  We doorkruisen het meest westelijk deel van de Vuurkloof. We trekken door een heuvelachtig landschap en na verschillende kleine rivierdoorwadingen bereiken we Hólmsárbotnar, een weidse kom aan de voet van de Torfajökull-vulkaan.
  Aan de rand van een kleine kloof ontspringen warme bronnen, ideaal voor een ontspannend warmwaterbad.

  Na een laatste klim over een bergrug komen we aan bij onze hut. (wandelafstand: ca 22km / 9u)

  Dag 7-8

  Dwars door de Mælifellsandur

  Achter de hut gaat het pad omhoog. Vanop een hoger gelegen punt hebben we een mooi uitzicht op de plek waar we de nacht doorbrachten en op de meanderende rivier. Iets verder, van op een kleine hoogvlakte, kunnen we de Mælifellsandur overzien. In deze uitgestrekte zandwoestijn aan de rand van de Mýrdalsgletsjer steekt de geïsoleerde vulkaankegel Mælifell hoog boven de zandvlakte uit; hij is een uitstekend orientatiepunt. Achter de groene kegel zien we duidelijk de top van Katla, de vergletsjerde vulkaan waarvan het smeltwater de omliggende gebieden vlak schuurt.

  Na enige tijd dalen we af naar de voet van het Strútsöldur-gebergte. De spoelzandvlakte die zich voor ons uitstrekt lijkt eindeloos. We zetten koers in westelijke richting en zoeken de hardste zandplaten omdat die makkelijker lopen.
  Na het ronden van een kaap met enkele opvallende rotsformaties, naderen we de spoelvlakte van Kaldaklof, waar al het smeltwater van de Torfagletsjer samenvloeit.

  We doorwaden enkele kleine waterlopen en stijgen gestaag naar een laag bergzadel, het laatste obstakel voor we de hut bereiken waar we overnachten. (wandelafstand: ca 16 km / 7u)

  Kort na de doorwading van de Bláfjallakvísl, doorkruisen we de Emstrur-zandvlakte.
  We gaan verder in zuidwestelijke richting, evenwijdig met de Mýrdalsgletsjer. Enkele felgroene kegelvormige bergmassieven rijzen op uit de donkergrijze zandvlakte. Het geheel contrasteert fel met het achterliggende gletsjerijs. Na enkele uren krijgen we de hut waar we logeren in zicht.

  De indrukwekkende Markarfljót-canyon ligt vlakbij.
  (wandelafstand: ca 16 km / 7u)

  Dag 9

  Langs de Markarfljót naar Þórsmörk

  Vandaag vatten we de laatste etappe aan van deze Volcano Trail Special.
  Vanaf de hut dalen we af naar de Fremri-Emstruá, een gletsjerrivier van de Mýrdalsjökull die zich diep in de basalt heeft ingesneden.

  Een wandelbrug brengt ons naar de overkant van de diepe canyon. We volgen de Markarfljót stroomafwaarts en houden de Mýrdalsjökull-ijskap links van ons. Na enige tijd doorkruisen we een weidse vlakte. Regelmatig krijgen we een goed zicht op Einhyrningur (‘de eenhoorn’), een indrukwekkende en inspirerende uitstulping in het landschap. Achter deze rots ligt de vergletsjerde Tindfjallajökull-vulkaan.
  Na enkele rivierpassages naderen we Þórsmörk. Het gebied ligt geprangd tussen twee gletsjerrivieren en is omringd door hoog gebergte dat een barrière vormt voor de gure noorderwind.

  Sinds meerdere decennia worden grazende schapen uit het gebied geweerd, wat tot gevolg gehad heeft dat de vegetatie hier bijzonder weelderig is.
  Het pad slingert tussen mooie, hoge dwergberken tot aan de vallei van Þor, de Dondergod, waar we de nacht doorbrengen.

  Logies in een privéhut voor twee nachten.

  Avondmaal en ontbijt worden voor ons verzorgd, een welgekomen ‘luxe’ na het gezamenlijk koken tijdens de trekking.
  Onze logeerplaats beschikt ook over een ‘hottub’ waarin we ’s avonds heerlijk kunnen relaxen en napraten over de belevenissen van de voorbije dagen.

  (wandelafstand: ca 16 km / 7u)

  Dag 10

  Þórsmörk Nature Reserve

  We ronden onze trekking af met een verkennende wandeling in het Þorsmörk natuurreservaat.
  Vanop een hogergelegen punt hebben we een adembenemend zicht op de noordelijke flanken van de Eyjafjalljökull, de gletsjer waaronder zich in 2010 de beruchte subglaciale eruptie voordeed.
  We wandelen door een weelderige vegetatie en worden omringd door vulkaanmassieven en verschillende massieve ijskappen. Op ons pad kijken we uit naar sneeuwhoenen die hier veelvuldig voorkomen. In deze periode van het jaar ruilen ze hun mosgroene pluimage langzaam voor een prachtig winterkleed.

  Ver beneden ons vloeien de Krossá- en
  Markarfljót rivieren samen tot een brede en mooi gevlochten rivierendelta, het merkbeeld van Þórsmörk. (wandelafstand: ca 14 km / 6u)
  We genieten een laatste keer van het heerlijk warmwaterbad in de natuur.

  Dag 11

  Naar de bewoonde wereld

  Tegen de middag stappen we op de highland-bus naar Reykjavík.
  Vrij stadsbezoek. Hotelovernachting.

  Dag 12

  Terugvlucht

  Luchthaventransfer en terugvlucht.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Prijs 2021 in voorbereiding

  Inschrijven voor 2021 kan nu reeds zodat je plaats is gegarandeerd.
  De vermelde prijs is deze van 2020. Voor 2021 dien je rekening te houden met een mogelijke prijsverhoging van ca 3%.
  In oktober zijn de tarieven van de lokale leveranciers gekend en kunnen we een correcte prijsberekening maken. Je wordt hierover geïnformeerd.
   
   
  Boek tijdig!

  Om een optimale natuurbeleving te garanderen is het aantal deelnemers op deze reis beperkt. 
  Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een bepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je nadien, dan dienen we vaak een duurdere vluchtklasse aan te rekenen. 

  Prijsberekening 

  De prijs wordt berekend op basis van het aantal reizigers.

  Bij de opmaak van de bestelbon gaan we er van uit dat er effectief 12 personen deelnemen. Mochten er maar 10 of 11 deelnemers zijn, dan wordt het verschil verrekend met de saldofactuur.
  Voor 2020 gelden volgende prijzen per persoon:

  € 3.520 (op basis van 12 deelnemers)

  € 3.650 (op basis van 11 deelnemers)

  € 3.810 (op basis van 10 deelnemers)

   

  Voordelig voorschottenplan

  Bij een vroegtijdige inschrijving hanteren we een aangepast en gespreid voorschottenplan.
  Neem contact op met ons kantoor voor meer info.

   

  Verlenging van de reis

  Je kan de reis op individuele basis met 1 of meer dagen verlengen als je Reykjavik of nabije omgeving wenst te bezoeken. De verlenging dient bij inschrijving worden gemeld.
  Neem contact met ons op voor meer info. 

  Eigen aan de reis

  Een unieke trekking met bagagevervoer voor 55+ en gelijkgezinden die bereid zijn om hun wandelritme aan te passen. 
  Deze trekking is niet geschikt voor 'kilometer-jagers'.
  De tocht combineert 3 verschillende gebieden met spectaculaire en zeer afwisselende landschapsfenomenen, ver weg van de bewoonde wereld.
  Logies in hutten op zeer mooie locaties.
  2 nachten in een privé-hut in Þórsmörk; met 'hottub' en geserveerde maaltijden.
  Deskundige leiding.
  Logistieke back-office in Reykjavík waarop we indien nodig kunnen terugvallen.
  We kiezen bewust om het aantal medereizigers te beperken tot 12 personen.
  De kleinschaligheid van de groep komt de natuurbeleving ten goede, het versterkt de groepscohesie en het laat een betere dienstverlening toe.

  Deelnemers

  Min. 10 - max. 12 deelnemers.

  Begeleiding

  Nederlandstalig. Willy Wouters.

  Vervoermiddelen tijdens de reis

  Privé-transfer met een highlandbusje naar/van het trekkinggebied.
  Tijdens de trekking worden bagage, voedsel en collectief materiaal vervoerd door een jeep met aanhangwagen. Soms heeft het voertuig een ganse dag nodig om bij de volgende hut te geraken.
  We ontmoeten het voertuig dan ook enkel op de overnachtingsplaatsen. Meerijden met de jeep is uitsluitend in uitzonderlijke situaties mogelijk.

  Fysiek

  Niveau 2

  Het totale trekkingtraject bedraagt ca 130km.
  De wandeltrajecten bedragen ca 16km/dag (uitgezonderd dag 6 waarop we 22km overbruggen).
  De tocht vraagt een goede conditie en is toegankelijk voor wie de verschillende trajecten gedurende meerdere opeenvolgende dagen kan stappen zonder 's avonds uitgeput te zijn. Enkel een dagrugzakje te dragen.
  De vermelde tijden omvatten ook de rust- en observatiemomenten.
  De terreingesteldheid is gevarieerd en heeft geen technische moeilijkheid. De ondergrond bestaat afwisselend uit lavagesteente, grasland, zandvlakten, doorgaans heuvelend met af en toe een korte klim/afdaling, aarden paden, soms ontbrekende paden, talrijke rivierdoorwadingen waarvan enkele rond kniehoogte.
  Regelmatig sporten vooraf (fietsen, wandelen) is aanbevolen.
  Teamspirit, flexibiliteit en een gezonde dosis humor zijn onontbeerlijk.

  Logies

  Niveau 2

  . 9 nachten in berghutten op basis van slaapzakaccommodatie (slaapzak zelf meenemen).
  Op 3 locaties slapen we in een herdershut. Deze zijn basic en gebouwd volgens de architectuur van weleer.
  De logies bestaan uit een inkomhall voor de schoenen en overkledij, gemeenschappelijke slaapvertrekken (stapelbedden met matrassen) en een kook- en eetruimte.
  Er zijn geen handdoeken noch hoofdkussens.
  De sanitaire blok met wastafel/toilet ligt steeds in een apart gebouwtje buiten de slaaphut.
  De hutten kunnen worden verwarmd.
  Met uitzondering van de herdershutten, beschikken alle hutten over een warme douche (betalend via een muntjessysteem).
  Soms dienen we de hut met andere reizigers te delen.
  Tijdens de trekking kunnen we 3 keer baden en relaxen in een natuurlijke warmwaterbron, waarvan 1 keer halverwege de reis 'in the middle of nowhere'.

  . 2 hotelovernachtingen in Reykjavík (dag 1 en 11) in 2-persoonskamers met privé-sanitair.

  Maaltijden

  Tijdens de trekking worden de maaltijd bereid door de gids samen met de medereizigers (beurtrol).
  De voedselproducten zijn gevarieerd en voedzaam. Tijdens de reis proeven we zoveel mogelijk de typische IJslandse producten waaronder zalm, vis, lamsvlees.
  De yoghurt, kaas- en melkproducten zijn zeer smaakvol.
  Bij het ontbijt is er brood, muesli, fruit en divers beleg.
  We maken 's ochtends een lunchpakket. Er zijn tussendoortjes voor overdag.
  Het avondmaal bestaat uit soep, hoofd- en nagerecht.
  De dranken bij de maaltijden bestaan uit koffie, thee, chocomelk, water. Voor de picknick hebben we warme drank uit thermossen (1 thermos per persoon). Wie 's avonds een aperitief wenst te drinken koopt dit best in de taxfree-zone op de luchthaven van vertrek. Afspraken hieromtrent kunnen worden gemaakt op de bijeenkomst voorafgaand van de reis.

  In Reykjavík eten we 's avonds op restaurant (dag 1+11).

  Bijeenkomst vooraf

  Voor de Nederlandstalig begeleide groepsreizen plannen we voor het vertrek een bijeenkomst met de deelnemers.
  Tijdens deze samenkomst kan je met elkaar kennismaken, praktische vragen stellen en de uitrustingslijst doornemen.
  Deze bijeenkomst wordt tijdig per brief aangekondigd, zodat je er makkelijk kan aan deelnemen.

  Klimaat

  De dagtemperaturen schommelen rond 10°C. Alle weersomstandigheden zijn mogelijk binnen een zelfde dag: van zachte zonnestralen tot de Noord-Atlantische stormwinden.
  Eind augustus begint de herfst. De
  vegetatie vertoont de eerste tekenen van verkleuring en de kleine rietganzen maken zich klaar voor de trek. Vanaf eind augustus maken we ook een reëele kans om het noorderlicht te zien. Er is nog 15u daglicht per etmaal. 

  Persoonlijke uitrusting

  Voor je comfort is degelijke en aangepaste kledij noodzakelijk. Het aankopen van gesofisticeerd of duur materiaal is echter overbodig. Met eenvoudige middelen kan je je comfortabel en efficiënt uitrusten.
  Hiervoor krijg je het nodige advies op de voorbereidende bijeenkomst.

  Telefoon

  Tijdens het trekkinggedeelte is slechts heel sporadisch en voor korte tijd telefonisch contact mogelijk.
  De gids, de chauffeur die het bagagevervoer verzorgt, de hut- en parkwachters en de logistieke basis in Reykjavik staan met elkaar in verbinding via Irridium-telefoon.
  De hutten onderweg hebben geen internetverbinding.

  Stroom

  We logeren de vierde avond van de reis en in Þórsmörk in hutten met stroomvoorziening.
  220V. Europese stekkersysteem.
  De langste aaneensluitende periode zonder stroom is vijf dagen.

  Fotograferen

  Fotograferen is schrijven met ‘licht’ en welk gebied leent zich daar beter toe dan IJsland.
  IJsland is een paradijs voor de fotograaf. Het bijzondere licht en de grote diversiteit aan bijzondere natuurfenomenen maken dat reizigers ononderbroken blijven fotograferen.
  Lees verder.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Als voorbereiding op je IJslandreis kunnen we een aantal reisgidsen en kaarten aanraden.

  LITERATUUR

  • IJsland, Mirjam de Waard (Dominicus)
  • IJsland, Arnold Jansen (Elmar)
  • Struinen op IJsland, Ruud Schaafsma (ISBN 978 90 812296 16)
  • Guide des volcans d'Europe, Maurice Kraft (Delachaux & Niestlé ISBN 2603000063)
  • De knoop van IJsland, Gerrit Jan Zwier (de Prom ISBN 9068014919)
  • Op dood spoor, Desmond Bagley (De Boekerij ISBN 9022508447)
  • Brieven uit IJsland, W.H. Auden (L.J. Veen Utrecht ISBN 9020424025)
  • Guide to the birds of Iceland, Thorsteinn Einarsson (Örn og Örlygur ISBN 9979550074)
  • Geology of Iceland, Thorleifur Einarsson (Mál og menning ISBN 9979306890)
  • Door de mazen van het net, Joris Surmont (uitg. boekscout.nl ISBN 9789460894275)

   KAARTEN

  Volgend kaartmateriaal is in vierkleurendruk en met reliëfaanduiding:

  • overzichtskaart 1:500.000. [op deze kaart staan alle wegen, dorpen en boerderijen aangeduid]: €17
  • 3 deelkaarten 1:250.000. [het zuidwesten, het noordwesten en het oosten]: €17
  • wandelkaart Landmannalaugar-Þórsmörk 1:100.000.: €17
  • wandelkaart Mývatn-Húsavík 1:100.000.: €17
  • wandelkaart Skaftafell 1:100.000.: €17

  De vermelde prijzen zijn per kaart en exclusief verzendingskosten.

  Infomoment

  Wij houden jaarlijks infoavonden en lezingen over onze IJslandreizen. Na iedere lezing kan je uiteraard met al je vragen betreffende IJsland terecht.
  De infoavonden zijn gratis, reserveren is noodzakelijk.
  Consulteer de lijst met eerstvolgende infoavonden.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Ter info

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Nota

  Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

  Meer info over de gebruiksvoorwaarden van onze website en onze privacy policy kan je hier terugvinden.

  Opmerking

  Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  14/11/2019