Op zoek naar iets?

IJsland Laugavegur

IJSLAND - Wandelen in Landmannalaugar en Þórsmörk - 9 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • dagwandelingen | vertrek in juli en augustus
  • dagtochten vanuit Landmannalaugar en Þórsmörk
  • enkel met een dagrugzak verken je zeer diverse landschappen en een overweldigende natuur

  In het Fjallabak Nature Reserve, tussen Landmannalaugar en de zuidkust, ligt een van de meest fascinerende wandelgebieden. Je bevindt je pal op de breuklijn waardoor de aardkorst er dun is en volop in beweging. De natuur is er zeer divers en overweldigend.

  Dit programma is geschikt voor iedereen die de natuur van dichtbij wil beleven, maar toch het comfort van een vaste verblijfplaats verkiest. Vanuit 2 vaste locaties maak je dagwandelingen waarbij het dragen van een dagrugzak volstaat. Ter plaatse kan je zelf nog bepalen welke wandeltochten al dan niet worden gemaakt.

  Tijdens het eerste deel van de reis ga je op verkenning in het kleurrijke en vulkanisch zeer actieve Landmannalaugar, start van de bekende Laugavegur trekking. Tijdens het tweede deel van de reis wandel je in Þórsmörk, aan de voet van de Mýrdalsjökull en de Eyjafjallajökull.

  Verkies je een doorgaande trekking te maken van verblijf naar verblijf, bekijk dan onze volgende programma's:

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Reykjavík

  Transfer van de internationale luchthaven te Keflavík naar Reykjavík. Op de luchthaven word je opgewacht voor jouw transfer naar je logies in Reykjavík.
  In de accommodatie te Reykjavík ontvang je het materiaal en de documentatie nodig voor tijdens de trekking.

  Dag 2

  Reykjavík - Landmannalaugar

  Met de bus word je langs de flanken van de Hekla vulkaan naar Landmannalaugar gebracht, het beginpunt van de Laugavegur trekking. In de vroege namiddag kom je aan in Landmannalaugar waar je je tussen de geel, bruin, rood en groen gekleurde ryolietbergen begeeft.
  Mogelijkheid voor een verkennende wandeling naar de top van de vulkaan Bláhnúkur (6 km, ongeveer 3 uur).
  Bij de overnachtingsplaats stroomt een warmwaterrivier die uitnodigt voor een ontspannend bad.

  Dag 3-4

  Landmannalaugar en omgeving

  Twee volle wandeldagen om dit bijzonder mooi en vulkanisch actief gebied dat enkel te voet toegankelijk is te verkennen. De kleurrijke bergflanken zijn hier en daar nog bedekt met sneeuw.
  Hier voel, proef en ruik je de geothermische activiteit. Je wandelt langs grimmige lavavelden, felgroene valleien, ijskoude gletsjerrivieren en dampende waterbronnen.
  Vanuit het basiskamp zijn 3 wandeltochten voorzien door een buitenaards berglandschap.

  Enkele van de mogelijke wandelingen zijn naar de prachtige met water gevulde explosiekrater Ljótipollur. Of loop het eerste deel van de bekende Laugavegur trekking langs uitgestrekte lavavelden, talrijke fumarollen en dampende zwavelbronnen naar Hrafntinnusker, de rotspiek van vulkanisch glas.

  Wandeltochten variëren tussen de 5 à 8 uur.

  Dag 5

  Landmannalaugar - Þórsmörk

  In de ochtend kan je nog een laatste wandeltocht maken of genieten van een relaxend bad in de warmwaterrivier alvorens in de vroege namiddag de bus te nemen richting Þórsmörk met een overstap te Hella. Op de bus ontvang je het tweede voedselpakket.

  Dag 6-7

  Þórsmörk en omgeving

  Dit gebied tussen de Mýrdals- en Eyjafjallagletsjer wordt omsloten door een groot aantal rivieren. De door het smeltwater aangetaste turfsteenbergen, beschutte dalen met karakteristieke dwergberken, diepe smalle kloven en met bloemen bezaaide valleien vormen een uniek wandeldecor.

  In dit geïsoleerde gebied dat enkel te bereiken is met 4x4 voertuigen verblijf je 3 nachten en kan je kiezen uit korte en lange dagtochten.
  De verschillende wandelingen geven een mooi zicht op de groene bergflanken die prachtig contrasteren met de ijslandschappen van de verschillende gletsjertongen. Het labyrint van meanderende gletsjerrivieren geeft het geheel een idyllische aanblik. Wandeltochten van 5 tot 8 à 9 uur. Enkele wandelmogelijkheden zijn naar de top van de Válahnukur, naar de Stakkholtsgjá-kloof of de beklimming van de Rjúpnafell.

  Dag 8

  Þórsmörk - Reykjavík

  In de voormiddag word je opgehaald in Þórsmörk voor de transfer naar Reykjavík.
  's Middags heb je de tijd om deze bruisende hoofdstad te ontdekken. Je kan gezellig kuieren langs de Laugavegur, de oude haven of langs de zee aan de rand van de stad. Je kan ook terecht in talrijke musea, in vele kleine boetiekjes of genieten van een warme kop koffie in één van de vele koffiehuizen die Reykjavík telt.

  Dag 9

  Terugvlucht

  Je wordt opgepikt aan je logies voor de transfer naar de internationale luchthaven te Keflavík.

  Periode

  Afreis mogelijk van 01.07.19 t/m 31.08.19

  Hoogseizoen: 01.07.19 t/m 31.08.19

  Prijzen

  Hoogseizoen
  € 1270 per persoon (o.b.v. 2 personen - kamperen) 
  € 1590 per persoon (o.b.v. 2 personen - berghutten)

  Minimum 2 samenreizenden vereist.

  Nota

  Bagage

  Gezien het gaat om een wandelreis vanuit 2 vaste locaties,  
  dien je tijdens de wandelingen enkel maar een dagrugzak te dragen.

  Fooien

  Fooien, taksen en BTW zijn steeds inclusief in alle prijzen.

  Inschrijven

  Indien u beslist heeft, telefoneer ons dan om meteen uw plaats te laten vastleggen. Stuur gelijktijdig het volledig ingevuld inschrijvingsformulier door. Uiterlijk binnen de 7 dagen dient het voorschot van 25% betaald te zijn. Het saldo dient betaald te zijn zes weken voor de afreisdatum.

  Natuur

  Het respect voor de natuur is een zaak die ieder aanbelangt. De natuurfenomenen maken deel uit van het nationaal patrimonium en verdienen evenveel respect als een historisch monument. De IJslandse natuur is uitermate kwetsbaar. Door de subarctische ligging en de heel korte zomerperiode, maakt de flora ieder jaar opnieuw een bijzonder intense overlevingsstrijd door. Het afsmelten van de wintersneeuw, hevige stormwinden en het actieve vulkanisme zorgen voor moeilijk tegen te houden erosie. Het is dan ook ten strengste verboden om met voertuigen en mountainbikes de aangeduide wegen/pistes te verlaten. Volg strikt de reglementering die u met het informatiepakket zal worden toegestuurd.

  Nuttig om weten

  Dit programma kan worden verlengd met een tocht per huurwagen.Informatie in ons kantoor.

  Stroom

  De netspanning op IJsland is overal 220 Volt.

  Taal

  Het IJslands is oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd.  
  De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/01/2020