Op zoek naar iets?

Karoo woestijn reizen zuiderhuis

In groep op stap in Zuid-Afrika en Namibië

Wandel door de vier woestijnen van Namibië

Tijdens deze 19-daagse groepsreis wandelen we in alle stilte door de rustige oasen van Namibië, waar je geniet van unieke woestijnlandschappen en specifieke flora en fauna. Je begint in de geelrode zandwoestijn de Kalahari waar je maraboes, springbokken en woestijnvossen ziet. Na het kokerbomenwoud met 250 bomen tussen 3 en 8 meter hoog, en de Oranjerivier die Namibië en Zuid-Afrika scheidt, trek je naar het ruige maanlandschap van de Nama-woestijn. Hier ligt de 160 km lange Fish River Canyon met zijn natuurlijke kloof van 27 km. Prachtige wandelingen maak je ook door Klein-Aus Vista waar de wilde woestijnpaarden langs je heen galopperen. Maar ook de schitterende rode zandduinen in het Namibrand Nature Reserve, het solitaire landschap van de Sossusvlei en de verticale pieken van Naukluft Park slaan we niet over.  Vanaf de sfeervolle lodges en boerderijen waarin je overnacht, maak je spectaculaire zonsondergangen mee. Overdag heb je alleen een lichte dagrugzak nodig, je overige bagage staat telkens klaar bij de accommodatie. 

Op avontuur in de ruige natuur van Zuid-Afrika

Tijdens 20 indrukwekkende dagen wisselen we mooie wandelingen af met avontuurlijke game drives in de verschillende wild- en natuurparken van Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho. Je overnacht in sfeervolle lodges, chalets en pensions en gaat overdag op pad met alleen een dagrugzak. Je begint in het bekende Krugerpark waar je na wandelingen rondom de Misty Hills een heerlijke duik kunt nemen bij de Lisbon Waterval. De Three Rondavels geven een spectaculair uitzicht over de Blyde Rivier-Canyon en vanaf God’s Window kijk je vanop 900 meter hoogte neer op een groene ravijn. Een spannende game drive neemt je mee op zoek naar de Big Five: de buffel, neushoorn, olifant, leeuw en luipaard. In de ongerepte natuurparken Malolotja en Mlilwane van het gastvrije Swaziland spot je antilopen, zebra’s en giraffen. Als afsluiter reis je via de glooiende heuvels van Drakensbergen naar het Golden Gate National Park in Lesotho, dat bekend staat om zijn vreemde rode, gele, oranje en goudbruine zandformaties.

Struinen door de Tuin van Afrika

Deze prachtige 20-daagse groepsreis begint en eindigt in de metropool Kaapstad, aan de voet van de majestueuze Tafelberg. Hier kun je het centrum, het aquarium, de Waterfront of de botanische tuin van Kirstenbosch en het Kaapse Schiereiland verkennen. Bij Kaap de Goede Hoop maken we een leuke wandeling die we bij mooi weer afsluiten met een niet te missen zonsondergang bij Signal Hill. De kabelbaan neemt je mee naar de top van de Tafelberg om er van de panoramische uitzichten te genieten. Tijdens de Tuinroute, die van Mosselbaai in het westen naar Stormsrivier in het oosten loopt, werp je een oneindige blik over de Indische Oceaan vanaf de St. Blaiz Trail, terwijl zeehondjes en ruige rotsformaties te bewonderen zijn op het schiereiland Robberg Nature Reserve.
De Ottertrail van het natuurgebied Tsitsikamma brengt je naar de bekende Trappe Waterval en de hangbrug. Nadien reizen we door naar het dolorietgesteente, de tafelbergen en eindeloze vlaktes van de halfwoestijn de Grote Karoo. Deze reis mag je niet afsluiten zonder een bezoek te brengen aan Cederbergen, een prachtig ongerept park met rotstekeningen en de bizarre rotsformatie het Maltezer Kruis. Voor je wandelingen heb je alleen een dagrugzak nodig, je bagage wacht op je in de sfeervolle lodges, guesthouses en hotels.