Op zoek naar iets?

Gezinsreis ladakh zuiderhuis

INDIA - Ladakh, actieve gezinsvakantie - 14 dagen

{{statusText}}

vanaf €1549

  • individuele reis in jeep met lokale chauffeur en gids
  • wandelingen in de Shamvallei en ontmoeting met nomaden aan het Tsokar-meer
  • op maat van gezinnen met kinderen (vanaf 7 jaar)

  Steeds meer reizende gezinnen zoeken iets authentieks om te beleven, samen met de kinderen. De Indische Himalaya is hiervoor een ideale bestemming. Hoog in de Himalaya ligt Ladakh, een land van hoge bergpassen dat tijdens de winter zes maanden lang niet overland bereikbaar is; een land echter ook van klaterende bergstromen en vruchtbare valleien, een land van verrassende contrasten... een gebied waar rondreizen nog steeds een avontuur is, met steeds wisselende vergezichten en spectaculaire landschappen. 

  Ladakh is de jongste jaren vooral in opmars als een paradijs voor wandelaars en actieve meerwaardezoekers. 

  Wereldreizen werkte een gevarieerd en kindgericht programma uit. Ontmoetingen met de lokale bevolking en natuurbeleving, weg van de gebaande paden, staan centraal. Een korte trekking (3d) en jeepexcursies geven een prachtig beeld van het kleurrijke leven in de Himalaya. De kennismaking met een lokale boerenfamilie is ongetwijfeld een hoogtepunt op de reis. Kinderen zijn nieuwsgierig en spontaan geïnteresseerd in anders wonen, anders eten, anders gekleed gaan. Een ideale gelegenheid tot contact en ontdekking van het 'andere'. 

  Ladakh is de bakermat van een nog levendige boeddhistische cultuur.  De oude gompa's en kloosters werden er prachtig bewaard.Het element cultuur wordt 'gedoseerd' aangeboden, om kloosteroverdaad te vermijden selecteerden we de meest indrukwekkende kloosters, o.a Lamayuru en Likir. Per jeep gaat het over hoge bergpassen, langs groene valleien en oases met witgekalkte huizen met wapperende gebedsvlaggen. Als afsluiter geniet je van een ontspannende tocht naar de nomaden aan het meer van Tsokar.
  Dag 1

  Leh

  Na de verwelkoming door onze lokale medewerkers transfer naar een sfeervol hotel en de rest van de dag vrij voor acclimatisatie. Leh is niet zo groot en laat zich best te voet verkennen. Een wandeling in de lokale bazaar, een chaotische verzameling kleine winkeltjes waar handelaars, pelgrims en toeristen elkaars pad kruisen is een kleurrijke start van de reis.

  Dag 2

  Acclimatisatie

  Een dagexcursie naar Shey, Thikse en Hemis is een rustige start, en dit is echt wel nodig, want ideaal om het lichaam toe te laten aan te passen aan het verblijf op grotere hoogte.

  Shey is de oude hoofdstad van Ladakh: bezoek aan het fort en het paleis.In Thikse bezoek aan het indrukwekkende klooster dat met reden de bijnaam de Kleine Potala draagt. Vervolgens naar het 17e eeuws klooster van Hemis, het rijkste van Ladakh en zeer belangrijk binnen de Roodkappensekte van het Tibetaans boeddhisme.

  Dag 3-4

  Indusvallei

  Een voormiddag raften op de Indus is een spannende activiteit voor groot en klein. Aan de samenvloeiing van de Indus en de Zanskar-rivier start de tocht. De rafting wordt georganiseerd en begeleid door een professionele organisatie. De stroming op de rivier is niet (te) sterk, rafting-voorkennis is niet nodig.

  Na de middag gaat het de culturele tour op, na het bezoek aan het Likir klooster rest er nog wat tijd voor een ontspannende wandeling in de omgeving.

  Optioneel: een uitdagende mountainbike-tocht. De route biedt een bont contrast tussen kale en gekleurde bergen, landbouwakkertjes en klaterende irrigatiekanaaltjes.  Je passeert oases van frisgroene (gerst)velden en witgekalkte huizen met wapperende gebedsvlaggen. Af en pauzeer je om kennis te maken met de zachtaardige bevolking en oud en jong geniet van een typisch landerig-gezellige sfeer.

  Dag 5-7

  Wandeltocht Sham

  Vele bezoekers kiezen Ladakh als reisbestemming vanwege de weidse berglandschappen en de sublieme panorama's vanaf de hoge passen. Een korte trekking door de Shamvallei is de meest ontspannen wijze om Ladakh te voet te beleven. Deze gevarieerde wandeltocht is haalbaar voor sportieve reizigers, en ideaal voor gezinnen met kinderen. De route blijft beneden de 4000m, dagelijks wandel je een 4 à 5- tal uur, op een rustig tempo, op goed bewandelbare paden.

  Een absoluut hoogtepunt is het verblijf in een traditioneel boerendorp in de Shamvallei. Wegens jaarlijks goede oogsten is het een vrij welvarend dorp. Enkele families ontvangen graag buitenlandse bezoekers; te gast zijn bij een van deze families is dan ook uniek.  Ervaren hoe het dagdagelijkse leven verloopt is een intense ervaring. En misschien komen de lokale kinderen wel vragen om mee buiten te spelen en te ravotten? 

  Dag 8

  Lamayuru

  Per jeep door de bergen naar Lamayuru. Na enkele hoge passen en ontelbare fotogenieke plekjes arriveer je in het bekende klooster van Lamayuru. Alleen al om zijn ligging is het een bezoek meer dan waard. Het is waarschijnlijk al in de 11de eeuw gesticht maar de huidige gebouwen dateren van de 16de eeuw.

  Vervolgens ga je gewapend met een zaklamp, in het Alchi-klooster op zoek naar de mooiste schilderingen.

  Dag 9-11

  Nubra

  De Nubra-vallei ligt ten noorden van Leh en om er te geraken moet je de hoge Khardung-la(5600m) pas over.  Deze pas was vroeger een veel bereisde overgang op de beroemde Zijderoute (de karavaanroute naar Kashgar in China).  De dorpen in Nubra liggen verscholen tussen wilgen en kleurrijke tamarisken.  Afwisselend per jeep en te voet door een surrealistisch landschap; een decor van steile kale hellingen, lieflijke dorpjes, witte huisjes met kleurrijk wapperende gebedsvlaggen, groene velden en bebloemde zomerweides.  En de kinderen speuren naar marmotjes, grazende jaks en dri's (een kruising tussen rund en jak).

  Op dag 11 terugrit naar Leh. Hotelovernachting.

  Dag 12-13

  Nomaden aan het Tsokar-meer

  Als afsluiter nog een hoogtepunt: een excursie naar de nomaden aan het Tsokar-zoutmeer. Het wordt voor de kinderen een spannende kennismaking met nog een andere levenswijze. Afhankelijk van het seizoen verblijven de nomaden in zwarte yakharen tenten in de weidse natuur of in eenvoudige stenen huisjes. Ze leven  voornamelijk van veeteelt en ruilhandel, vb. melk en geitenwol in ruil voor gerst en andere levensmiddelen.

  Langs de oevers van het Tsokar-meer liggen dikke witte en gele zoutkorsten. Tijdens een wandeling spot je watervogels, wilde paarden (kyang) en met wat geluk zelfs vossen.

  De panorama's rond Tsokar ogen totaal anders dan de rest van Ladakh. Oasedorpjes met frisgroende veldjes en witgekalkte huizen zijn er nu niet meer want door de grote hoogte is landbouw er bijna onmogelijk. Je vertoeft in een ongerept landschap met uitgestrekte (gras)vlaktes, brede dalen en eindeloze horizonten. Je maakt kennis met de nomadische (Changpa)-bevolking. Zij leven in harmonie met de natuur en trekken rond met hun kuddes. Bij de nomaden is altijd wel iets te beleven; nomadenkinderen zijn nieuwsgierig en maken graag kennis met 'vreemde' kinderen. Gastvrij zullen ze ons uitnodigen op een kopje thee met versgemaakte geitenkaas.

  Op het einde van dag 14 kom je terug aan in Leh. Hotelovernachting.  

  Dag 14

  Einde van de reis

  Ochtendvlucht van Leh naar Delhi. Vrije tijd tot 's avonds. Een hotel is voorzien, dagkamers zijn ter beschikking.

  Facultatief: optioneel stadsbezoek (transport en eventuele toegangsgelden ter plaatse te betalen).

  Transfer naar de luchthaven voor de (nacht)vlucht van Delhi naar Amsterdam.  Aankomst in Amsterdam op de volgende dag.

  Periode

  Afreis dagelijks van mei tot oktober.

  Prijzen

  € 1459 per persoon (o.b.v. min 5 tot 9 deelnemers in twee- of driepersoonskamers/tenten)
  € 1549 per persoon (o.b.v. min. 3 en 4 deelnemers in twee- of driepersoonskamers/tenten)

  Prijs varieert volgens het aantal reizigers, de gekozen hotelcategorie en de concrete reisdata (laag-of hoogseizoen).
  Prijzen geldig tot oktober 2019.
  Prijzen 2020 op aanvraag.

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Aantal dagen

  Het aantal dagen ter plaatse in India is 14. Het volledige aantal reisdagen - inclusief intercontinentale vluchten - is 16.

  Dit is afhankelijk van de gekozen airline:

  Met Jet Airways: als u op dag 1 van Amsterdam naar Delhi vliegt, komt u aan op dag 1, rond 23 uur of net na middernacht. U wacht dan even enkele uren in transit. De aansluitende vlucht naar Leh is de volgende ochtend, op dag 2. Op de terugreis vlieg je van Leh naar Delhi 's morgens. De volgende nacht is er dan aansluiting naar Amsterdam.

  De diensten van Zuiderhuis starten bij aankomst in Leh en eindigen bij transfer terug naar Leh luchthaven. Afhankelijk van de gekozen airline is de terugvlucht naar Europa 's avonds laat op dag 14 of in de vroege ochtend van dag 15. In vermeld reisprogramma is een dagkamer in een hotel dicht bij Delhi luchthaven voorzien op dag 15.

  Bagage

  De bagage wordt steeds vervoerd. Je dient enkel een dagrugzakje te dragen. Probeer je bagage zo veel mogelijk te beperken en verpak ze in een stevige reistas of rugzak (geen valiezen).

  Datum reisfiche

  23 januari 2019.

  Begeleiding

  Een Engelssprekende lokale gids vergezelt je van bij aankomst in Leh tot het afscheid op Leh luchthaven. In Delhi is geen begeleiding voorzien.

  Bevolking

  Het bezoek aan het dorp in de Sham-vallei is voor avontuurlijke families met kinderen een absoluut hoogtepunt. Kinderen zijn direct, communiceren makkelijk en maken zo spontaan contact mogelijk. Je bent er getuige van een traditionele levenswijze en je zal een welgemeende hartelijkheid ervaren.

  Budget / geld

  Het reisbudget kan best worden meegenomen in cash Euro of in USD. Een kredietkaart is ook steeds handig voor onvoorziene uitgaven.

  Deelnemers

  Minimum 3

  Documenten

  Een geldige reispas is verplicht. Ook kinderen dienen een eigen reispas te hebben.

  Ook een visum is verplicht. Dit visum wordt uitgegeven door visumdienst van de Indische ambassade in Brussel (www.in.vfsglobal.be)

  Voor info: www.indianvisaonline.gov.in/visa of  www.visumbalie.be.

  Voor de lokale permits (Nubra vallei en Tsokar) hebben we bij inschrijving een kopie nodig van de 1ste pagina van de reispas (de pagina met info over de reiziger).

  Duurzaam reizen

  De lokale begeleiding en de organisatie ter plaatse is in handen van een professionele partner in Leh. We kiezen bewust voor samenwerking met een kleinschalig en ervaren lokaal agentschap. Er wordt veel aandacht besteed aan ecologie en duurzaam reizen. Alle opbrengsten komen direct ten goede aan de lokale bevolking.

  Eigen aan de reis

  Het Boeddhisme speelt een grote rol in het alledaagse leven van de Ladakhi's. Bidden, offeren en het aanroepen van mystieke mantra's zijn er even gewoon als zaaien en oogsten. Bijna elk dorp heeft een eigen gompa, tempel of klooster, dat dan dikwijls markant op een hoge berg of tegen de rotswand ligt aangekleefd.

  Om 'kloostermoeheid' te vermijden is doseren belangrijk. Ons doel is een gevarieerde en boeiende reiservaring met aandacht voor zowel natuur, cultuur als bevolking. Kinderen hebben geen boodschap aan dagelijks enkele kloosters op de teller. Daarom selecteren we bewust enkel de mooiste en meest interessante kloosters.

  Excursies

  De reisroute is indicatief en kan ter plaatse aangepast worden. Alle elementen van de reisbeschrijving komen aan bod, maar de volgorde van de excursies kan al eens wijzigen.

  Fooien

  Fooien zijn niet inclusief, maar wel gebruikelijk. Richtbedrag: ongeveer 75 euro per reiziger.

  Fotograferen

  De schitterende landschappen zijn een uitdaging voor de amateur-fotograaf. Wat elke bezoeker (en fotograaf) aan Ladakh zal bijblijven zijn de diepgroene velden rondom de dorpen. Ze contrasteren fel met de omgevende kale, vaak felgekleurde rotsen. Dankzij irrigatie is er landbouw mogelijk in deze droge hoogvlakte-woestijn.

  Fotografie is in principe overal toegelaten. Uiteraard vraag je aan personen steeds vooraf toestemming. Tijdens de homestay-overnachting is een respectvol fotografeergedrag gewenst.

  Het is verboden om bruggen, legerinstallaties en militairen te fotograferen. 

  Fysiek

  Geregeld vertoef je op grote hoogte (3500m). Tot 3000m heeft men weinig last van de hoogte, het lichaam past zich aan de verminderende zuurstof aan. Boven de 4000m kunnen zich bij sommige reizigers wel problemen voordoen. De lokale gids is voldoende vertrouwd met het verblijf op grote hoogte en weet gepast actie te nemen, indien nodig. De reis is niet prestatiegericht: rustig genieten van de natuur en cultuur staan centraal. Bij de start van de reis is er voldoende tijd om aan te passen aan de hoogte.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar uw huisarts of de diensten reisadvies van de universitaire ziekenhuizen.

  De grote hoogte kan voor reizigers met een cardio-voorgeschiedenis een probleem opleveren. In dit geval raadpleeg je best vooraf je huisarts.

  Kamperen

  Gedurende enkele nachten verblijf je in een vast tentenkamp. Op een vaste locatie staan een 20-tal grote tenten. Dit zijn relatief comfortabele (canvas)-tenten waar men in kan recht staan en waarin veldbedjes (opgemaakt bed) en matrassen zijn voorzien. De maaltijden worden genomen in een eettent.  Beddengoed is aanwezig. Er is een (eenvoudig) sanitair blok met waterkraantjes, toiletten en douches.

  Enkele nachten wild kamperen : in iglo-tenten (voor 2 personen). Deze optie geeft intense beleving, je kampeert in volle natuur of aan de rand van een dorp of boerderij. Je slaapt niet in opgemaakte bedden, maar op een matje (in je eigen slaapzak). Er is geen sanitair (maar er is wel beperkt water voor een kattewasje en er is een toilettent mee). Deze kampeerformule is een ideale keuze voor sportieve gezinnen. Er is een extra jeep  mee voor het keuken-en kampeermateriaal, (o.a tenten en matjes) een mess-tent en een kok.

  Klimaat

  Ladakh bezoekt men het best tijdens de zomermaanden. Door de harde winters is het gebied immers zes maanden per jaar nagenoeg onbereisbaar. Er is weinig neerslag in dit gebied, ook tijdens de moesson. De dagtemperaturen variëren rond de 25°C. ‘s Nachts kan het, zeker op grote hoogte, gevoelig frisser worden.

  Leeftijdsadvies kinderen

  De reis richt zich naar families met kinderen vanaf 7 à 8 tot 15 jaar. Maar ook jongere en oudere broers en zussen zijn welkom.  In dit geval kunnen we het programma aanpassen aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

  Maaltijden

  In Delhi zijn geen maaltijden inclusief. In Ladakh zijn alle maaltijden inbegrepen. Dranken en consumpties zijn exclusief.

  Nuttig om weten

  India is een zeer aparte reisbestemming. Een rondreis door India is echt binnentreden in een andere wereld met andere gebruiken en een soms ook andere logica. Wees dus niet verrast als bepaalde zaken niet zo efficiënt verlopen als wij in het westen gewoon zijn. Dit is voor veel reizigers de charme van een reis door India. Een gezond gevoel voor humor en enig relativeringsvermogen om zaken in hun juiste perspectief te plaatsen komen zeker van pas.

  Overnachtingen

  Enkele nachten overnachten we in hotels/guesthouses: we kiezen voor eenvoudige maar sfeervolle guesthouses en hotels (toeristenklasse). Steeds kamers met douche en toilet. De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. 

  Programmawijzigingen

  Een reis door de Indische Himalaya blijft een avontuur. Wereldreizen/Zuiderhuis en haar lokale medewerkers doen hun uiterste best om het programma uit te voeren zoals gepland. Men dient echter rekening te houden met terrein-en weersomstandigheden en mogelijke vluchtwijzigingen voor binnenlandse vluchten waardoor wijzigingen aan het programma soms noodzakelijk zijn.

  Respect voor de natuur

  Samen met de reisdocumenten ontvangt u informatie in verband met respect voor de natuur. Ook ter plaatse zal dit aan bod komen. We danken u nu al bij voorbaat om de regels voor natuurbehoud te respecteren.

  Telefoon

  Een Belgische gsm werkt in Dehli en meestal ook in Leh, maar niet in de rest van Ladakh. Voor meer info in verband met bereikbaarheid in India raden we aan zelf contact te nemen met de gsm-provider.

  Transport

  De verplaatsingen in Ladakh gebeuren met een jeep (max. 4 personen per voertuig) of busje.

  Veiligheid

  De rafting gaat door onder leiding van een professioneel team. Kunnen zwemmen is evident. Voorkennis rafting hoeft niet. De gekozen rafting is op vrij rustig water; er zijn geen zware stroomversnellingen.

  Wandelingen

  De wandelingen zijn technisch eenvoudig, gemiddeld 2 à 3 uur per dag (meestal verdeeld over meerdere korte wandelingen). Je wandelt op grote hoogte, maar op een rustig tempo en draagt enkel een licht dagrugzakje. Het terrein, goed bewandelbare paden, is afwisselend aangestampte aarde of stenig.  Op de Sham-trekking wandel je gemiddeld 4 à 5 uur.

  Niemand is verplicht alle wandelingen mee te doen. Steeds kan ter plekke met de gids overlegd worden om niet mee te wandelen en het traject per jeep af te leggen. Zo kan ook een minder sportieve deelnemer volop van de reis genieten.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019