Op zoek naar iets?

Bromo vulkaan Java

INDONESIË - Java en Bali classic - 19 dagen

{{statusText}}

vanaf €1725

  • individuele rondreis op Java en Bali op basis van comfortabele hotels met privé chauffeur
  • wereldberoemde site van Borobudur en Prambanan
  • imposante vulkanen en onderwaterwereld

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan eenvoudig op maat worden aangepast.

  Tempels, vulkanen en rijstterrassen

  Met de pracht van zijn vorstenhoven maakte Java diepe indruk op de Hollandse veroveraars. De wereldberoemde site van Borobudur en het tempelcomplex van Prambanan, twee briljante syntheses van sculptuur en architectuur, verbazen dan ook de meest ervaren wereldreizigers. Tijdens de avondvoorstelling van het beroemde Ramayana ballet (facultatief) geniet jevan de boeiende choreografieën van dit klassiek hindoeïstisch heldenepos.

  Per trein naar Oost-Java, langs koloniale dorpjes, teak plantages en rijstvelden. Je aanschouwt de majestueuze Bromo-vulkaan en het surrealistische landschap van de actieve Ijen vulkaan. Met haar knalgele zwavelmijnen en dampende turquoise kratermeer doet ze iedereen wegdromen.

  Per ferry reis je naar het frisgroene Bali, het eiland van de goden. Bali is ongetwijfeld één van de meest inspirerende eilanden van Zuidoost-Azie. Door de grote diversiteit aan natuurlandschappen, de bruisende cultuur en een breed aanbod aan gevarieerde activiteiten is het eiland dé plek om onvergetelijke momenten te beleven.

  De route voert van de zwarte lavastranden in het noorden naar de witte zandstranden in het zuiden. Je start in afgelegen Pemuteran waar je je vergaapt aan de sprookjesachtige onderwaterwereld van Menjangan. Hier liggen één van de mooiste koraalriffen van het eiland.

  De weg naar het minder toeristische Oost-Bali is een van de mooiste van het eiland. Onderweg maak je verschillende stops aan bijzondere bezienswaardigheden en uitkijkpunten.  Je bewondert de gevleugelde monstertjes in de Pura Beji tempel en wandelt tussen de rijsterrassen van Tirta Gangga naar de sprookjesachtige watertempel. In Tenganan ervaar je het dagelijkse leven van de intrigerende Aga-gemeenschap. Hier weven de vrouwen kostbare dubbele ikats en worden er nog eeuwenoude rituelen gevierd. Via de vleermuizengrot ‘Goa Lawah’ reis je verder naar de rijstterassen van Sidemen.

  Vervolgens trek je voor enkele dagen naar de omgeving van Ubud, een leuk kunstenaarsdorp en hét culturele hart van Bali, gelegen tussen groene rijstvelden. Er zijn naast ontelbare winkeltjes en galerijtjes ook een aantal musea met prachtige collecties Indonesische schilderkunst. Met wat geluk kun je ’s avonds facultatief een ceremonie, dansvoorstelling of tempelfeest bijwonen. Tot slot zak je nog eventjes af naar het vissersdorpje Sanur waar twee ontspannende stranddagen zorgen voor de ideale afsluiter.

  Dag 1-3

  Heenreis naar Yogyakarta

  Bij aankomst in de luchthaven van Yogjakarta word je opgewacht door een lokale chauffeur.

  Op dag 2 zal een chauffeur jullie naar de ingang van de werelberoemde Boeddhistische site van Borobudur brengen.  Na een rondleiding met een Engelstalige gids kan je nog even vrij rondlopen op de site.  Rond de middag verder naar het dorpje Candirejo, gelegen op korte afstand van de Borobudur, waar je kan genieten van een heerlijke traditionele Javaanse lunch. Ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie hebben de bewoners een duurzaam toerisme project opgericht dat toeristen toelaat kennis te maken met het Javaanse dorpsleven. Je krijgt de gelegenheid om rustig in het dorp rond te kijken waardoor je een goed beeld krijgen van het dagelijkse leven.

  Wie wil kan ’s avonds facultatief het beroemde Ramayana ballet bijwonen (aanrader). Je krijgt er een heerlijk Indonesisch buffet aangeboden. Informeer ernaar bij booking.

  Dag 3.  Na een begeleide fietstocht door het platteland brengt je privé chauffeur je in de namiddag naar het tempelcomplex  van Prambanan. Dit tempelcomplex is de grootste Hindu Tempel in Indonesie. Het bestaat uit 3 hoofdtempels waarvan de grootste een hoogte rijkt van 47 Meter. Rondom staan meer dan 220 tempelgebouwen (Pewara) waarvan enkele zijn gerestaureerd. Een gids kan je facultatief inhuren aan de ingang van de site.

  3 overnachtingen in Jogyakarta op basis van kamer en ontbijt.

  Dag 4

  Trein Yogyakarta – Bromo

  Transfer naar het treinstation voor de treinrit van Jogjakarta naar Mojokerto. Transfer naar het hotel.

  1 nacht in een eenvoudig hotel maar met unieke ligging, vlakbij de kraterrand van de Bromo vulkaan.

  Dag 5

  De Bromo Vulkaan

  Rit in een open jeep naar de kraterrand van de Bromovulkaan. Met een beetje geluk en helder weer ben je getuige van een magisch moment: een spectaculaire zonsopgang op de Bromo. Onvergetelijk! Transfer naar Kalibaru.

  1 overnachting in Kalibaru op basis van kamer en ontbijt

  Dag 6-7

  Kalibaru – Ketapang - Ijen

  Op dag 6 heb je een vrije voormiddag voor een wandeling in de omgeving, langs koffie-, cacao en vanille plantages. Na de middag transfer naar Ketapang.

  Dag 7 brengt je met een jeeptocht met privé gids naar pos Paltuding voor de beklimming van de Ijen vulkaan. Na even doorbijten is de beloning overweldigend. Tijdens de beklimming zien we het harde leven van de arbeiders die elke dag afdalen naar de zwavelgroeve en vervolgens zwaarbeladen weer naar boven klimmen. Soms dragen ze tot 120 kg zwavel per keer. De klim duurt ongeveer 2,5 uur. Vrije namiddag.

  2 overnachtingen in Ketapang op basis van kamer & ontbijt.

  Dag 8

  Ferry Java - Bali

  Ferry naar Bali en transfer naar Pemuteran.

  Facultatief kan er een bezoek gebracht worden aan een schildpadden boerderij.

  2 overnachtingen in Pemuteran op basis van kamer & ontbijt.

  Dag 9-10

  Menjangan Nationaal Park

  Op dag 9 heb je een snorkel excursie vanuit Pemuteran naar Menjangan nationaal park, lunch inclusief. Vanuit Labuhan Lalang varen we onder begeleiding van een gids naar het natuurreservaat van Menjangan, het summum voor duikers. Ook snorkelaars zullen hier een kleurrijke onderwaterwereld aantreffen. Menjangan is dan ook de beste plek op Bali voor een onvergetelijke duik- en snorkelervaring. Een bont pallet van koralen en vissen gaat aan je voorbij. Clownvisjes spelen verstoppertje met de zeeanemonen. Je ziet er scholen wimpelvisjes, maar ook vlindervissen, papegaaivissen, keizersvissen, ... Duikbrillen, snorkels en zwemvliezen zijn inbegrepen.

  Dag 10 is een vrije dag om te genieten van het prachtige strand en zijn onderwaterwereld.

  Dag 11

  Munduk

  Transfer van Permuteran naar Munduk.  Onderweg bezoek je een boeddhistische klooster en de Banjar Hotsprings.

  Dag 12

  Sideman

  In de voormiddag lichte trekking naar de waterval.  In de namiddag transfer van Munduk naar Sidemen. Onderweg wordt gestopt aan de mooie Ulun Danu Bratan tempel en de rijstvelden van Jatiluwih.

  Dag 13-15

  In de voormiddag van dag 13 een begeleide wandeling door de rijstvelden van Sidemen.
  Na de lunch non-stop transfer naar Ubud.

  Op dag 14 een begeleide fietstocht in groepsverband, lunch inbegrepen.

  Op dag 15 word je opgehaald aan het hotel voor een sensationele rafting-excursie op het kristalheldere water van de Telaga Waja rivier. O.l.v. ervaren gidsen peddel je door dramatische groene kloven met klaterende watervallen en spannende rapids. Onderweg wordt gestopt voor een lichte lunch (inbegrepen).


  Dag 16-18

  Tegagalang – Mengwi – Tanah Lot

  Met privé chauffeur reis je van Ubud naar Sanur. Onderweg bezoek je Monkey Forrest, de rijstvelden van Tegagalang, de tempel van Mengwi en de zeetempel Tanah Lot.

  In het mondaine Sanur geniet je van kilometerslange, witte zandstranden met kokospalmen en kleurrijke vissersbootjes op de achtergrond. De achterliggende boulevard wordt omzoomd door weelderige tropische parken en tuinen: ideaal voor een wandeling of een partijtje Balinees vliegeren. Op de schaduwrijke plekjes staan Balinese massagestandjes: dé remedie om de vakantie relaxed te starten. Het vissersdorpje is bovendien één van de mooiste badplaatsen voor gezinnen en valt vooral in de smaak bij wie rust en comfort zoekt.

  Vanuit het hotel worden verschillende optionele excursies aangeboden. Wat dacht je van een tochtje in een glasbodemboot, een massage- en wellnessarrangement in een natuurlijke spa of een snorkel- of duikexcursie naar Nusa Lembongan?

  ’s Avonds zijn er vaak dansvoorstellingen in de beroemde Uluwatu zee tempel, één van de mooiste van het eiland. Informeer ernaar bij boeking.

  3 overnachtingen in Sanur op basis van kamer & ontbijt

  Dag 19

  Terugreis

  Transfer naar de luchthaven.

  Periode

  Afreis dagelijks mogelijk.

  Prijzen

  Vanaf € 1725 per persoon (o.b.v. 2 personen - 1 x tweepersoonskamer standaard hotels)
  Vanaf € 1420 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 x tweepersoonskamers standaard hotels)

  Vanaf € 2640 per persoon (o.b.v. 2 personen - 1 x tweepersoonskamer comfort hotels)
  Vanaf € 2335 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 x tweepersoonskamers comfort hotels)

  Prijzen geldig tot december 2020

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Beste reistijd

  Je kan Indonesië gedurende het hele jaar door bezoeken.

  De beste reistijd van Java en Bali is in het droge seizoen. Dit loopt van juli t.e.m oktober. Overdag is het gemiddeld 30°C. ’s Nachts daalt de temperatuur naar gemiddeld 23°C. 

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je eropuit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de lucht in schieten.

  Budget / geld

  De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Rupiah. De Rupiah kan je hier niet inkopen. Op de luchthavens van Yogyakarta of Denpasar zijn er wisselkantoren en geldautomaten. De euro is nu overal goed ingeburgerd en wordt in wisselkantoren en hotels vlotter omgewisseld en aanvaard dan de dollar.

  Toegangsgelden zijn niet inclusief. (Richtprijs € 96 per persoon).

  Voorzie een budget van ongeveer 25 euro per persoon per dag voor de overige maaltijden (ontbijt is inclusief).

  Documenten

  Een reispas geldig tot 6 maand na terugkeer is verplicht.  Een (gratis) toeristenvisum (tot max. 30 dagen verblijf in Indonesië) ontvang je bij aankomst in de luchthaven.
  Een reservepasfoto is steeds handig, evenals je bloedgroepbewijs. Neem een kopie van je reispas en verzekering en bewaar die apart van de originelen.

  Gezondheid

  Geen enkele inenting is wettelijk verplicht. Zuiderhuis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar de huisarts of het Tropisch Instituut in Antwerpen.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar omwille van het raften. Maar ook jongere en oudere broers en zussen zijn welkom.  In dit geval kunnen we het programma aanpassen aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

  Logies

  Je verblijft in zeer comfortabele hotels, geselecteerd om hun schitterende ligging of traditioneel karakter. In Yogjakarta, Sanur, Ubud en Pemuteran is een zwembad aanwezig (onder voorbehoud van beschikbaarheid).  We focussen hier in de eerste plaats op een unieke en waardevolle belevenis samen met de lokale bevolking.

  Maaltijden

  Alle ontbijten zijn standaard inbegrepen bij de overnachting. Overige maaltijden zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld op het programma.  Op dag 2, 9, 14 en 15 is er ook lunch inbegrepen. Een lunch kost gemiddeld 7 euro per persoon en een avondmaal 10 euro per persoon, exclusief dranken. Voorzie een budget van ongeveer 25 euro per persoon per dag. Alcohol is duur in Indonesie. Een biertje kost zo’n  3 à  4 euro en een glas wijn ongeveer 7 à 8 euro per persoon. Frisdrank is heel goedkoop.

  Op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute. Hierbij krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden op deze bestemming. We stelden deze route samen met de bedoeling een zo compleet mogelijk beeld te geven van de streek of het land. Elke suggestieroute kan eenvoudig aangepast worden, van het aantal dagen, het type logies tot de route zelf. Heb je een duidelijk beeld van wat je wilt of je hebt graag naar het advies van onze regiospecialist neem dan contact op met Zuiderhuis.

  Optioneel

  Als je dat wenst, kan je een verlenging maken naar een ander eiland van Indonesië bv. Flores (Komodovaraan), Sulawesi (het Toraja-volk), de parelwitte zandstranden op Lombok of de exotische Gili-eilanden.

  Vervoer

  De verplaatsingen over land gebeuren met privé-minibus met airco.  Excursies gaan te voet, per fiets en per boot (raften en snorkelen).

  Vlucht

  Er zijn directe vluchten vanuit Amsterdam naar Jakarta, Denpasar of Medan door Garuda (nationale Indonesische luchtvaartmaatschappij), maar ook KLM. Vanuit Brussel zijn er geen rechtstreeks vluchten, enkel met een tussenstop (Qatar Airways, Lufthansa en Singapore Airlines). De vlucht duurt ongeveer 15 à 18 uur. Van daaruit heb je de keuze tussen meerdere dagelijkse vluchten binnen Indonesië. 

  De voornaamste luchthavens op Indonesië liggen op Java en Bali. De binnenlandse vluchten zijn uitstekend. Voor binnenlandse vluchten moet je luchthaventaks betalen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/11/2019