Op zoek naar iets?

Belgiƫ - Initiatieweekend olv Dixie Dansercoer

BELGIË - Initiatieweekend met Dixie Dansercoer - 2 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • start in het voorbereidingsproces van deelname aan een poolexpeditie
  • workshop onder leiding van poolexpert Dixie Dansercoer
  • fysieke en mentale training in een prachtig groene omgeving

Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding!

Een poolexpeditie is een heuse onderneming. Wie er onbezonnen aan begint, zal niet ten volle kunnen genieten van alle uitdagende en wonderbaarlijke momenten die zo’n expeditie met zich meebrengt.

Als eerste stap in het voorbereidingsproces van een avontuurlijke poolexpeditie organiseren we een initiatieweekend o.l.v. Dixie Dansercoer in het rustige Villers St. Gertrude.

Tijdens dit weekend krijg je heel wat theoretische informatie m.b.t. de geschiedenis van poolreizen, belangrijke milieu-aspecten, de bescherming van wildlife, het belang van geschikte uitrusting, voeding en communicatie. Daarnaast leer je ook heel praktische zaken en maak je kennis met de dagelijkse routine tijdens de expedities: het opzetten van een tent in soms gewaagde omstandigheden, efficiënt sneeuw tot drinkbaar water koken, eten en lunch voorbereiden, geschikte kleding aantrekken, tips om je warm te houden…

We maken uiteraard ook tijd om de prachtige Ardeense omgeving al wandelend te verkennen en om te genieten van spijs en drank.

 

Een eerste stap richting Noordpool?

De deelname aan het inititatieweekend is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft in poolgebieden en in de organisatie van een poolexpeditie. Er zijn geen verdere verplichtingen.

Wie echter de microbe en de sfeer van een poolexpeditie te pakken heeft en gemotiveerd is om de uitdaging aan te gaan, wordt na het initiatieweekend uitgenodigd om deel te nemen aan de mini-expeditie op Spitsbergen. Daar kan je dan onder leiding van Dixie de opgedane kennis omzetten in de praktijk.

Na de eerste training in de Ardennen en de ‘real life’ kennismaking met een echte poolexpeditie op Spitsbergen (level 1), kunnen de echte poolliefhebbers ook verder groeien. Je kan nadien namelijk deelnemen aan een level 2-expeditie (in Groenland of Rusland) en je kandidaat stellen voor een level 3-poolexpeditie op de Noord- of Zuidpool.

Een kwalitatief onderbouwd voorbereidingsproces dat je naar het ongerepte noorden kan leiden!
Dag 1

Zaterdag - Poolgeheimen ontrafeld...

Om 9u word je verwacht in Gite d'étape in Villers Sainte Gertrude.

Na het inchecken, hebben we even tijd om de bagage in de kamer te plaatsen en maken we kennis met de andere groepsleden bij een lekkere koffie en bijhorende croissant.

Omstreeks 10u15 start de voormiddagsessie en zal Dixie ons heel wat theoretische kennis bijbrengen over de poolgebieden:

- Wat zijn de poolstreken?
- Arctica vs. Antarctica: belangrijkste verschillen?
- Geschiedenis van de belangrijkste polaire ontdekkingen?
- Transportmogelijkheden, organisaties en logistieke ondersteuning?
- Hedendaagse expedities?
- Wat zijn vriestemperaturen? Waarom naar de koude trekken?
- Hoe kan je je tegen de koude beschermen?
- Welke problemen en gevaren dien je in het achterhoofd te houden?

Na deze stevige brok aan informatie, genieten we samen van een deugddoende lunch.

Tijdens de namiddag sessie duiken we verder in de specifieke voorbereiding van een poolexpeditie en verdiepen we ons in de fysieke, mentale en logistieke voorbereiding. Ook het voeding-aspect komt uitgebreid aan bod. 

Na de koffiebreak overlopen we samen met Dixie de kledij en materialen. We leren hoe onszelf te kleden, welk materiaal te voorzien en waarom dit zo belangrijk is.

Voor het avondeten kunnen we een kleine wandeling maken in de buurt of gezellig iets drinken in de taverne. Nadien krijgen we een aperitiefje en diner aangeboden in de gite.

Om de dag gezellig af te sluiten, genieten we samen van een leuke filmvoorstelling van enkele poolreizen.

Dag 2

Zondag - "Ochtendstond heeft goud in de mond"

Omstreeks 7u 's ochtends neemt Dixie ons mee voor een verfrissende ochtendjogging. Bij terugkeer nemen we plaats aan het ontbijt(buffet).

In de voormiddagsessie van vandaag leren we heel praktische zaken:
- ‘Out there’: technieken bij progressie
- ‘In there’: technieken bij functioneren en winterkamperen
- Hands-on & manipulatie van materialen

Rond de middag halen we het lunchpakket af en vertrekken we voor een wandeling door de prachtige omgeving. Een beetje bijpraten over de voorbije dagen, genieten van de mooie natuur en stilte rondom of honderduit genieten van Dixie's verhalen...

In de late namiddag nemen we afscheid van elkaar en gaan we weer huiswaarts... Plannen maken voor deelname aan de mini-expeditie in Spitsbergen?

Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

Nota

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.