Op zoek naar iets?

Istrie individ banner

KROATIË - Istrië en de Kvarner eilanden - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • 8-daagse individuele wandelreis met luswandelingen vanuit comfortabele hotels
  • de meren en watervallen van Plitvice, de bergen en de kusten van de eilanden in de Kvarner golf 
  • afsluiter in het spectaculair gelegen hotel op Istrië, met een hoogstaande keuken

8-daagse individuele wandelreis Istrië en de Kvarner eilanden

Plitvice, de eilanden Krk en Cres, het Ucka Nationaal park

Op deze wandelreis met eigen wagen of huurwagen maak je luswandelingen vanuit vanuit comfortabele hotels op het vasteland nabij Plitvice, op de eilanden Krk en Cres in de Kvarner golf en in het Ucka Nationaal park op het schiereiland Istrië.

In een zwierige boog strekt de Kvarner baai zich uit vanaf het Ucka bergmassief in Istrië tot aan de Dalmatische kust. Landschappelijk, cultureel en ook architecturaal vormen de bergachtige kustgebieden en de eilanden in de baai een harmonisch geheel, dat je op deze bijzonder comfortabele wandelreis in al zijn aspecten zal kunnen leren kennen.

De reis begint en eindigt op het vasteland. De eerste stop zijn de meren van Plitvice, alvast een eerste hoogtepunt van deze reis. De meren zijn met watervallen met elkaar verbonden en vormen een decor van onaardse schoonheid. De wandeling voert je door de rustigere delen van het nationaal park. Op weg naar het eiland Krk bezoek je het Risjnak nationaal park, met het grootse bosgebied van Kroatië, waar je door een wildernis van beuken naar de top van het park kan klimmen. 

Daarna reis je door naar de eilanden, waarvan je er drie verkent: Krk, Cres en Losinj. Vanuit het havenstadje Punat wandel je over het rotsplateau van Baska naar het gelijknamige stadje. Het contrast tussen het wit van de rotsen waar de wind het voor het zeggen heeft, met de blauw van de zee is hier betoverend. Vanaf Krk reis je verder naar de archipel Cres-Losinj waar je twee nachten verblijft in een knus hotel in het havenstadje Nerezine. Onderweg hou je halt in Valun, een prachtige baai, vertrekpunt voor een wandeling langs twee oude klifstadjes. Je kan er ook de hoofdstad van het eiland bezoeken, waar de pastelkleurige huizen een mooie omlijsting van de haven vormen. Vanuit Nerezine wacht  een wandeling over de hoogste piek van de Kvarner eilanden, Osorcica, met schitterende uitzichten over de zee.

Je wandelreis wordt in stijl afgesloten met een verblijf in het bergachtige Ucka Nationaal park, waavan de hoogste piek al de hele reis zichtbaar is geweest. Hier overnacht je in een tophotel met een schitterend zicht op de hele Kvarner bocht. De keuken van het hotel, dat in een spectaculair natuurkader met verbluffende uitzichten gelegen is, behoort culinair tot de top in Kroatië.

Deze reis combineert comfort en charme met een gevarieerd wandelpakket en een vleugje cultuur.

Logies en praktisch

• Verblijf in kamer en ontbijt in charmante hotels en pensions van hoog comfortniveau *** of ****
• Verplaatsingen gebeuren met eigen wagen of huurwagen 
• gps-data zijn beschikbaar

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst Plitvice

Aankomst in Plitvice.

Dag 2

Plitvice Nationaal park

Luswandeling door de afgelegen delen van Plitvice NP. Na een vlak eerste stuk langs het water stijgt de route omhoog door de bossen en krijg je een zicht op de watervallen en de meren. Langs de Plitvice rivier keer je daarna terug naar de bewoonde wereld. 13km.

Dag 3

Risjnak NP en Krk

Verplaatsing naar Punat op het eiland Krk, met een tussenstop in het Risnjak nationaal park, waar je een pittige maar zeer mooie wandeling maakt door  prachtige gevarieerde bossen naar de top van Risnjak NP en met een grote lus weer terug naar de plek waar u uw auto heeft achter gelaten. Naast het uitzicht zijn de bossen zelf vandaag de grote attractie. Hele oude bomen, overwegend beuk, met weinig ondergroei domineren het beeld. De bodem zit vol dolinen, die kuilen die ontstonden na instorting van onderaards openingen in de karst. Een sprookjesachtig bos, met veel wilde dieren! 15km, 500m stijgen en dalen.

Dag 4

Krk

Mooie wandeling op Krk. Vanuit Punat zuidwaarts langs een kalkstenen bergkam die je langs drie toppen van rond de 500 meter naar het strand van Baska brengt, waar je met een frisse duik kan  bekomen van de wandeling. (15 km).

Dag 5

Cres

Met de ferry van Krk naar het eiland Cres, waar je verblijft in het havenstadje Nerezine. Hier maak je een wandeling in het zuiden, vanuit het vissersdorje Valun, wellicht het vredigste dorp van het eiland. Deze tocht gaat via twee fraaie klifstadjes, Pernat en Lubenice. 11km, 375m stijgen en dalen

Dag 6

Cres en Osorcica

Wandeling vanuit Nerezine over de hoogste piek van de Kvarner eilanden, Osorcica.13km, 600m stijgen en dalen.

Dag 7

Mala Ucka

Per ferry naar het vasteland en een korte rit naar Istrië via het mondaine Lovran naar het oude bergdorp Lovranska Draga, waar je zal overnachten in een fraai en culinair hotel, dat al jaren tot de top 5 van de beste restaurants wordt gerekend. Keuze tussen een rondwandeling onderweg over Tramontana (4km 175m stijgen en dalen) of lange variant (11km, 500m stijgen en dalen) en stadsbezoek Beli of rondwandeling in het Ucka NP (16km, 800m stijgen en dalen)met prachtige uitzichten op de eilanden Krk en Cres.

Dag 8

Einde

Einde van het programma na het ontbijt.

NB. Voor dit programma is een wagen nodig.

Periode

Dagelijks vertrek is mogelijk, behalve op zondag, van 01/03/18 tot 31/10/18.

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer € 569,00
1 persoonskamer € 669,00
toeslag
2 persoonskamer hoogseizoen € 106,00
1 persoonskamer hoogseizoen € 125,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 0
extra nacht kamer met ontbijt in Draga di Lovrana € 75,00

≡ lokaal te betalen

Nota

Voor dit programma is een (huur)wagen noodzakelijk. 

Aantal dagen

8, 6 wandeldagen.

Code

TIHRP003.

Deelnemers

Min. 2

GPS-tracks

Zijn beschikbaar.

Logies

2 nachten in Plitvice in een comfortabel hotel ****, 2 nachten op Krk in een hotel**** gevestigd in een voormalig 16de eeuws bisschoppelijk paleis, 2 nachten in een charmant hotel*** in Nerezine mits, 1 nacht in Istrië in half pension in een luxehotel****  met voortreffelijke keuken en adembenemend zicht.  Steeds kamer en ontbijt in  tweepersoonskamers met privé-badkamer.

Niveau

Lichte tot gemiddelde wandelingen van maximaal 15km, max. 600m stijgen en dalen, gemiddeld 10km, 300m stijgen en dalen, steeds over goed begaanbare paden. In de zomer kan het erg warm worden, maar op bijna elke tocht is een verfrissende duik in zee mogelijk.

Reisweg

Met eigen wagen:

De snelste route is via Frankfurt, Nurnberg, Passau en Graz, naar Zagreb en Plitvice. De afstand is ongeveer 1400 km, reken op  14 uur riijden. De terugreis vanuit Lovran is het kortst via Ljublana, Villach, Munchen, Stuttgart en Luxemburg: ca. 1300 km, 13u30.


Met vlucht en huurwagen:

Voor dit programma kan u ook opteren voor een vlucht naar Pula, Rijeka of Zagreb. Naar Zagreb zijn er rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines en Croatia Airlines. U kan een wagen huren vanaf de luchthaven voor de duur van het programma, eventueel via Zuiderhuis bij  www.sunnycars.be.

Alle vluchtmogelijkheden kan u nazien en reserveren op www.connections.be.

Situering

Istrië is een schiereiland in het noorden van Kroatië, de Kvarner eilanden behoren tot de Noord-Dalmatische eilanden van de Adriatische Zee.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).