Op zoek naar iets?

de Alpen

ITALIË - Gran Paradiso - Huttentocht - 8 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €733

  • juli & september | groepsreis voor 20-30' ers | Nederlandstalige begeleiding
  • afwisselende trektocht met facultatieve beklimming Gran Paradiso, 4061m
  • overnachtingen in sfeervolle Italiaanse berghutten

  Gran Paradiso

  Immense bergzichten, besneeuwde toppen, tientallen spetterende bergrivieren, imposante watervallen, schuwe gemzen en stoere steenbokken, reusachtige keteldalen, hoge en soms moeilijke cols, de onuitspreekbare rust van de bergen: allemaal zijn het ingrediënten van deze tocht naar de Gran Paradiso. Qua natuurschoon is dit zeker één van de mooiste gebieden van Europa.

  Hoge toppen als de Gran San Piètro en de Grivola kunnen we langs diverse zijden bewonderen. De unieke keten van de Gran Paradiso (4.061 m) vormt de ruggengraat van dit gevarieerde bergmassief met zijn zeer rijke fauna. Niet toevallig was dit het favoriete jachtgebied van de voormalige Italiaanse koning. Het park telt namelijk de grootste concentratie aan steenbokken in Europa.

  We trekken langs sparrenbossen met mooie doorkijkjes van vallei naar vallei en over hoge cols zoals de Colle Bassac Deré (3.082 m) en de Col Rosset (3.022m). Tijdens deze tocht slapen we elke avond in een andere typisch Italiaanse berghut. Elke avond staat ons dan ook een gezellige en gastronomische ervaring te wachten.

  Dan begint de klim naar Rifugio Chabod, waar we ons voorbereiden voor een echte top-ervaring. De beklimming van de 4.061 m hoge top van de Gran Paradiso is een technisch eenvoudige, haalbare en prachtige ervaring. Onder leiding van een professionele gids wordt dit misschien wel je eerste vierduizender!

  Voortaan kan je deze reis terugvinden op Bunkhouse!

  Op vrijdag 25 oktober lanceerden we een gloednieuw reisconcept voor jongeren onder de naam Bunkhouse en vonden deze reizen (en veel meer!) een nieuwe thuis op bunkhouse.travel. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Hou de Facebookpagina in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief van Bunkhouse en ontdek of jij #BUNKPROOF bent.

  Onze nieuwe groepsreizen zijn door en voor 20'ers en 30'ers ontworpen. Zowel binnen Europa als in de verste uithoeken van de wereld verkennen we in kleine groepen de mooiste plekjes van onze planeet. Dat doen we steeds met respect voor de lokale bevolking en waardevolle ecosystemen. In samenwerking met betrouwbare lokale partners gaan we op zoek naar onontgonnen streken en blijven we zo ver mogelijk weg van de platgetreden paden.

  Tijdens onze lanceringsmaand krijg je tot 200 euro korting op onze groepsreizen!

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Heenreis

  Iedereen reist af naar Pont. Mogelijkheid tot samen carpoolen.

  Afspraak 's avonds in Pont.

  De groep leert elkaar nog wat beter kennen, krijgt een briefing en maakt zich klaar voor de avontuurlijke trekking.

  Dag 2

  Rif. Angeli

  Na een transfer per bus stappen we vandaag tot Rifugio Angeli (1291m stijgen, +/- 4,5 uur stappen).

  We gaan een hele dag klimmen en genieten van heel mooie vergezichten/panorama’s. Zo kunnen we de Matterhorn en de Gran Paradiso in de verte zien liggen.
  Met wat geluk wandelen we over de eerste sneeuwvlakten.

  De gezellige rifuge (= berghut) waar we overnachten, bevindt zich op een unieke locatie, op de zijkant van de berg tussen de rotsen. Hier leren we 's avonds de typische Polenta, plaatselijk gerecht, kennen.

  Dag 3

  Rif. Bezzi

  Via een prachtig pad en het schitterend gelegen Lago di Beauregard gaat onze trektocht verder naar Rif. Bezzi (+/- 6 uur stappen).

  Eerst maken we een mooie afdaling. Nadien gaan we wat vlak wandelen om uiteindelijk te klimmen naar de rifuge Bezzi, waar we genieten van de rust.

  Dag 4

  Rif. Benevolo

  Langs de gletsjer en via de hoge col van Bassac Deré gaan we richting Rif. Benevolo (818m stijgen, 800m dalen, +/- 6 uur stappen).

  Mooie beklimming van Col Bassac Deré. In de verte zien we de Mont Blanc liggen.
  Kijk zeker eens achter je, op hoe een prachtige locatie Rifuge Bezzi ligt
  .

  Bij nog veel sneeuw wandelen we hier over grote sneeuwvlakten. We maken een afdaling in de sneeuw door een stuk maanachtig landschap.

  Dag 5

  Rif. Chivasso

  Via de Col Rosset (3022m) stappen we naar Rif. Chivasso (737m stijgen, 418m dalen, +/- 6 uur stappen).

  Stevige klim naar Col Rosset. Wie wil, kan zelfs nog een stukje verder klimmen.

  Bij de afdaling genieten we van het uitzicht op de meren en de Gran Paradiso.

  We zoeken hier naar Edelweis en met wat geluk komen we dit uitzonderlijke bloempje tegen.

  Overnachten in een gezellige hut.

  Dag 6

  Rif. Chabod

  We dalen af naar Pont, naar de bewoonde wereld, waar we het materiaal oppikken voor de beklimming van de Gran Paradiso. We vullen hier ook nog eens onze energievoorraad aan met een drankje, ijsje, chips,…

  Nadien klimmen we verder naar Rif. Chabod (916m dalen, 654m stijgen, +/-  6,5 uur stappen).

  Dag 7

  Gran Paradiso

  Vroeg uit de veren en een stevig ontbijt want vandaag staat de facultatieve beklimming van de Gran Paradiso (1311m retour, +/- 7 uur stappen) op ons programma. We ondernemen de tocht onder begeleiding van professionele hooggebergtegidsen en met lichte rugzak. De Gran Paradiso is een niet al te moeilijke 4000-er die prachtige panorama's biedt!

  Het wordt wel een lange dag want we beginnen rond 5u. 's ochtends aan de klim en normaal gezien zijn we rond 10u. 's ochtends boven. Er volgt dan een lange afdaling van 3 uur naar de Rifugio Emmanuele II, waar we even pauzeren, om nadien verder af te dalen naar Pont waar we ons hotelletje terugvinden.
  Volg goed de instructies van de externe begeleiders, pas op voor spleten in de gletsjer en hou wat energie over voor de lange afdaling naar Pont.

  We genieten volop van onze laatste avondmaal en nacht in het sfeervolle Italië.

  Dag 8

  Terugreis

  Na het ontbijt keert iedereen huiswaarts.

  Het dorpje Aosta ligt in de buurt en is heel gezellig.

  Hier kan je nog genieten van een lekkere pizza, pasta of een typisch Italiaans ijsje, voor je doorreist naar België.
  Ook heb je hier leuke winkels, waar je nog een souvenirtje voor thuis kan kopen.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Op vrijdag 25 oktober lanceerden we een gloednieuw reisconcept voor jongeren onder de naam Bunkhouse en vonden deze reizen (en veel meer!) een nieuwe thuis op bunkhouse.travel. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Hou de Facebookpagina in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief van Bunkhouse en ontdek of jij #BUNKPROOF bent.

  Onze nieuwe groepsreizen zijn door en voor 20'ers en 30'ers ontworpen. Zowel binnen Europa als in de verste uithoeken van de wereld verkennen we in kleine groepen de mooiste plekjes van onze planeet. Dat doen we steeds met respect voor de lokale bevolking en waardevolle ecosystemen. In samenwerking met betrouwbare lokale partners gaan we op zoek naar onontgonnen streken en blijven we zo ver mogelijk weg van de platgetreden paden.

  Tijdens onze lanceringsmaand krijg je tot 200 euro korting op onze groepsreizen!

  Aantal dagen

  8 dagen, waarvan 6 stapdagen

  Afspraak

  Afspraak: het dorp Pont in Italië.
  Bereikbaarheid: eigen wagen of per openbaar vervoer via Milaan of Bergamo.

  Bagage

  Huttentocht met eigen rugzak. Je draagt je persoonlijke spullen en picknick voor 4-tal dagen maximaal. 

  Begeleiding

  Ervaren Nederlandstalige begeleiding.

  Voor de facultatieve beklimming van de Gran Paradiso worden professionele lokale hooggebergtegidsen voorzien. De kost voor deze gidsen is niet inclusief en bedraagt ongeveer 130 € à 150 € per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers per cordee.

  Deelnemers

  min. 6 - max. 12

  Logies

  Tijdens de trekking wordt overnacht in comfortabele berghutten. In Pont overnachten we tweemaal in een standaard hotelletje. 

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inbegrepen in de basisprijs. 's Middags wordt een picknick voorzien. Het ontbijt en het avondmaal wordt geserveerd op de overnachtingsplaats. 

  Materiaal

  Voor deze wandeltocht volstaan goede, stevige bergschoenen met hoge schacht en een goed geprofileerde zool.
  Voor de beklimming van de Gran Paradiso moeten stijgijzers onder de bergschoenen kunnen worden gemonteerd. De schoenen moeten 'stijgijzervriendelijk' zijn dus bergschoenen van type BC volstaan.

  Stijgijzers, gordels, pikkels en touwen worden door Zuiderhuis ter beschikking gesteld voor de beklimming van de Gran Paradiso. Wie er zelf heeft, kan ze meebrengen.

  Voorzie in ca. € 130 à € 150 per persoon voor de beklimming (voor de gidsen). Voorzie voor de beklimming ook in een muts, handschoenen of wanten, kledij tegen wind en eventueel gamachen. Je hoeft deze kledij niet de hele tijd mee te dragen, je kan die vlak voor de klim aan het hotel in je rugzak stoppen.

  Niveau

  Op enkele dagen moet er op deze unieke tocht toch een redelijk hoogteverschil overwonnen worden, in juli kan er op de hoge cols nog wat sneeuw liggen maar echte technische moeilijkheden zijn er niet. De optionele beklimming van de Gran Paradiso gebeurt onder leiding van professionele gidsen. Ervaring met topbeklimmingen (cordée) is niet vereist. Deze tocht is haalbaar voor iedereen met een sportieve ingesteldheid en een goede fitte conditie. Ervaring met bergwandelen is een voordeel.   

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke bergtrektochten soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Situering

  Nationaal Park van de Gran Paradiso. Het noordwesten van Italië, in de Italiaanse Alpen, ten zuiden van de Aosta-vallei.

  Transport

  Het lokaal transport is inbegrepen in de basisprijs. Het vervoer heen en terug naar Pont is niet inbegrepen.

  Kostendelend meerijden is eventueel mogelijk via Zuiderhuis.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

   

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

   

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  28/10/2019