Op zoek naar iets?

Indein Myanmar

MYANMAR & THAILAND - Mystiek Myanmar en Thailand - 16/20 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €2695

  • november - december | groepsreis voor 20-30'ers | Nederlandstalige begeleiding
  • maak kennis met prachtige cultuur en onevenaarbare vriendelijkheid in Myanmar
  • combineer dit met de hipste metropool Bangkok en ultiem relaxen op een prachtig Thais eiland

  Culturele schatten in Myanmar, metropool Bangkok en wuivende palmbomen in Thailand

  Myanmar, dit ooit zo geïsoleerde land op het culturele kruispunt tussen China en India betovert zelfs de meest ervaren globetrotter. Myanmar is een land waar je voornamelijk voor de mensen naartoe gaat. Hier tref je werkelijk de vriendelijkste bevolking van heel Zuidoost-Azië (het woord 'toerist' bestaat niet in het Birmees, het woord ‘gast’ wel). Een betere bestemming voor het aanschouwen van 'local life' is bijna niet denkbaar. Ga ja naar Myanmar, dan reis je tientallen jaren terug in de tijd waarbij je gegarandeerd van de ene in de andere verbazing valt! Vooral buiten de grote steden Yangon en Mandalay is het leven vrijwel onaangeroerd gebleven van westerse invloeden.

  Bij deze groepsreis is er de optie om je gedurende 15 dagen puur op Myanmar te focussen en betovert te worden door dit land en haar authenticiteit.

  Je hebt ook de optie om de perfecte combinatie (18-daagse) te maken van het pure Myanmar, de hipste metropool in Azië (namelijk Bangkok) en een idyllisch Thais eiland met prachtig witte stranden en azuurblauwe zee. Het eiland Koh Samet is de ideale bestemming om te eindigen en alle indrukken te verwerken. Laat je masseren of lees een boek onder een van de vele wuivende palmbomen, leer zeilen of maak kennis met de spectaculaire onderwaterwereld.

  Eigen aan deze reis:

  • bezoek de indrukwekkendste site van Azië, Bagan met zijn duizenden tempels
  • fiets tussen deze eeuwenoude pagodes
  • beleef avontuurlijke één en tweedaagse trekkings
  • en ontmoet hier vergeten en authentieke volkeren
  • boottocht op de Irrawaddy rivier
  • spannende treinrit op het Gokteik viaduct
  • lachende monniken en hun kloosters
  • fietstocht in de metropool Bangkok
  • speedboot doorheen de klongs
  • snorkel en zwem rond een bounty strand eilandje
  • relax in een charmante hut op Koh Samet

   

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Heenreis naar Mandalay

  Internationale vlucht van Brussel naar Mandalay, via Bangkok.

  Bij aankomst in Mandalay worden we verwelkomd door een lokale Engelstalige gids. Transfer naar Mandalay-stad.
  In ons hotel wacht ons eerst een welkomstdrankje.

  We snuiven meteen wat Birmaanse sfeer op. We bezoeken als de tijd het ons toelaat (afhankelijk van het vluchtschema) enkele historische monumenten van Mandalay.
  In de Kuthodaw-pagode, op de honderden spierwitte pagodes, staan marmeren tabletten met de lessen van Boeddha opgesteld. Het wordt dan ook ‘s 'werelds grootste boek’ genoemd.
  We ronden de dag af met een kleine klim naar Mandalay Hill. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over de Irrawaddy-rivier en de stad bij zonsondergang.

  Overnachting in een centraal gelegen hotel in Mandalay.

  Dag 3

  Cultuurpracht in en rond Mandalay en zonsondergang bij de U Bein-brug

  Vandaag bewonderen we de mooiste tempels in en rond Mandalay.

  Bij de Mahamuni-pagode, één van de meest feeërieke pagodes in Myanmar, bezichtigen we het indrukwekkende, 4m hoog zittend Boeddhabeeld. Het Mahamuni-beeld werd de laatste eeuwen door duizenden boeddhistische pelgrims met bladgoud overdekt. Iedere man van de groep wordt uitgenodigd om gouden blaadjes aan te brengen op het Boeddhabeeld.

  Nadien bezoeken we de Mingun site, waar we oog in oog komen te staan met een reusachtige, onafgewerkte stupa. Het was de bedoeling dat het de grootste stupa ter wereld zou worden. Een klein beetje ten noorden hiervan vinden we een prachtige parelwitte tempel.

  Met de wagen en de veerboot bereiken we in de namiddag het eiland Ava (Inwa). Deze voormalige hoofdstad uit 1364 heeft enkele monumenten nagelaten, zoals de scheve toren van Inwa en de oude Yadana Hsemee tempel.

  We ronden de dag af met een wandeling op de grootste teakhouten brug ter wereld, de ruim één kilometer lange U Bein-brug over het Taungthaman-meer. De drukke passage door de lokale bevolking en monniken is het mooist om te zien bij de ondergaande zon.

  Overnachting in een centraal gelegen hotel in Mandalay.

  Dag 4

  Trekking en ontmoeting met de Shan volkeren

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pyin Oo Lwin, voorheen bekend als May Myo (2 uur rijden). Het is een charmant bergstadje dat populair was bij de Britten tijdens de koloniale dagen. Vele koloniale gebouwen, planten en bloemen sieren de stad.

  Van hieruit beginnen we aan onze trekking van 4 à 5 uur. We wandelen langs verschillende Shan dorpjes (etnische groep) en aanschouwen er het leven van elke dag. We gaan even langs bij de monniken en leren er over meditatie. We stappen er langs rijstvelden, groentetuinen en fruittuinen. Meestal nemen we het buffelpad dat door de akkers loopt. Aan een waterval kunnen we ons verfrissen en nemen we de lunch.

  Af en toe steken we een bruggetje over en langs riviertjes bereiken we de heuvels. Vanop de top hebben we een prachtig zicht op de omgeving. In de late namiddag rijden we terug naar May Myo.

  Overnachting in een charmant ‘guest house’ in Pyin Oo Lwin.

  Dag 5

  Spannende treinrit over het Gokteik Viaduct

  Na het ontbijt rijden we naar het Naung Cho Station en maken we ons klaar voor de fantastische en zeer spannende reis met de lokale trein. Het staat bekend als een van de mooiste spoorwegen van Azië en je treint er over één van de grootse ijzeren viaducten ter wereld, het Gokteik viaduct.

  Tegen de middag rijden we verder naar Mandalay.

  Overnachting in een centraal gelegen hotel in Mandalay.

  Dag 6

  Boottocht naar Bagan

  Vandaag gaan we aan boord van onze boot en cruisen we richting Bagan. Op de Irrawaddy-rivier genieten we van het uitzicht over de dorpjes aan de oever. Er is tijd om te relaxen en te genieten van de vredevolle, landelijke taferelen en de serene sfeer. We lunchen aan boord.

  Bij aankomst in Bagan zien we al van ver de 2300 tempels schitteren. Deze immens grote, historische vlakte ligt bezaaid met tempels. Duizenden pagodes en tempels getuigen er van de vergane glorie van de Anawrahta-vorsten. Ongetwijfeld is het één van de mooiste sites van Azië.

  Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 7

  Bagan: lokale markt en bevolking

  Na het ontbijt kuieren we op de lokale markt en bezoeken we de Pyathagyi- en de Sulamanitempels met 13de-eeuwse fresco’s.

  Na een verpozing aan het zwembad trekken we in de namiddag naar het Min Nan Thu-dorp, gelegen tussen oude pagodes. We leren er de lokale bevolking van dichtbij kennen en het is een unieke manier om de pagodes te bekijken.

  Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 8

  Bagan tempelsite en optionele ballonvaart

  De gouden periode van Bagan speelde zich af in de 11de en 12de eeuw. Daarna begonnen de Birmezen de regio te mijden omdat er geesten zouden dwalen. Het goud, marmer en de talrijke edelstenen zijn verdwenen, maar het is een plaats die ongelooflijk tot de verbeelding spreekt. Vandaag bezoeken we uitgebreid deze sprookjesachtige site. We beklimmen één van de hogere pagodes zodat we, zo ver we kunnen kijken, tempels zien oprijzen uit het landschap.

  Wie zin heeft om te shoppen of om wat souvenirtjes aan te schaffen, komt hier zeker aan zijn trekken.

  Optioneel: Als je de ongelooflijke ervaring van een ballonvaart over de duizenden pagodes wil meemaken, kan dat vandaag bij zonsopgang. Bij de zachte landing krijg je een glas champagne. Bij boeking te reserveren (300 EUR pp).

  Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 9

  Fietstocht Bagan

  Vandaag fietsen we doorheen de schitterende omgeving van Bagan. De tempels bevinden zich in een regio van 42km2. We fietsen naar Taung Bi en de oude houten kloosters. Ook bezoeken we de Ananda tempel met zijn fijne architectuur, het beste bewaarde bouwwerk van Bagan.

  's Middags is er weer tijd om te relaxen aan het zwembad.

  In de late namiddag fietsen we tussen de oude pagodes en klimmen we naar het terras van Myauk Guni om te genieten van het weidse uitzicht over de historische vlakte en van de magische schoonheid van de zonsondergang.

  Overnachting in een mooi karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 10

  Mount Popa

  Na het ontbijt rijden we anderhalf uur naar de vulkanische berg Popa. Onderweg kunnen we zien hoe palmsuiker en palmalcohol worden gemaakt. Als je nieuwsgierig bent, kan je zeker eens proeven.

  Op Mount Popa gaan we naar het pittoreske Popa Taungkalat-klooster en het historische heiligdom waar verschillende ‘geesten’, de Mahagiri nat's, heersen. Nat's spelen een heel belangrijke rol in het Myanmarese leven. Het zijn hooggeplaatste figuren, helden of martelaren uit het religieuze verleden. Mount Popa is de heiligste berg van Myanmar en een belangrijk pelgrimsoord voor de Birmezen. Liefhebbers kunnen blootvoets de 800 trappen beklimmen.

  We verblijven er in een bungalow met mooie uitzichten op Mount Popa.

  Dag 11

  De bergen in trekken

  Wie graag vroeg uit de veren wil, kan genieten van een stralende zonsopgang.

  Na het ontbijt reizen we vandaag doorheen een prachtig landschap naar Kalaw. Verschillende stops kunnen naar believen worden ingelast om de panoramische vergezichten fotografisch vast te leggen.
  Aangekomen in het bergstadje Kalaw kunnen we een wandeling maken om de omgeving rustig te verkennen.

  We verblijven er op een gezellig plekje in de bergen.

  Dag 12

  Trekking Kalaw en overnachting in een klooster

  Een 4 à 5 uur durende wandeling langs pittoreske Paoh-dorpjes staat vandaag op het programma.

  We worden naar het vertrekpunt van de tocht gebracht. De heuvels van het Shanplateau, de lagere delen van het noordelijk bergland zijn begroeid met tropisch moessonbos. We zien er vooral tropisch hardhout (teak). De plantengroei wordt bepaald door de hoogteligging, de lagere hellingen hebben vooral subtropische planten en bomen.

  Tijdens de wandeltocht, van dorp tot dorp, genieten we van gevarieerde landschappen en spontane ontmoetingen met de gastvrije bergstammen, o.a. de Palaung. Sommigen wonen nog vrij traditioneel met meerdere families samen in houten 'longhouses' op palen, maar steeds meer doen stenen huizen voor afzonderlijke gezinnen hun intrede. De Palaung verbouwen vooral thee en bladeren voor cheroots, de Birmese sigaren. Onderweg ontmoeten we dorpelingen met manden koopwaar op weg naar de markt. De heuvelbewoners verkopen er hun groenten, o.a. aardappelen, wortelen, thee en bloemen. Het is een ideaal moment om de bedrijvigheid van de lokale bevolking van dichtbij te zien. De lunch wordt ons aangeboden.

  Het laatste stukje van de wandeling stijgen we naar het klooster. Het is een unieke plek om te beleven en om de nacht door te brengen.
  Avondmaal en overnachting in het klooster met eenvoudig comfort.

  Dag 13

  Afdaling naar Inle Lake en Indein archeologische site

  We worden door de geur van wierook en boterkaarsjes gewekt. Na een sfeervol ontbijt gaat de wandeltocht verder naar beneden richting het Inle-meer.

  Aan de prachtige Indein archeologische site met zijn verlaten pagodes wanen we ons in een film van Indiana Jones. We zien er de schitterend versierde altaren die naar hier zijn gebracht door
  de Shan-vorsten.

  Overnachting in een hotel aan de rivier, Inle.

  Dag 14

  Inle-Lake boottocht

  Na het ontbijt bezoeken we de lokale markt waar verschillende bergvolkeren bij elkaar komen, alsook een atelier waar ze vezels maken uit lotusstengels.

  Daarna varen we weg van de meest bezochte plaatsen. Tijdens de boottocht kunnen we de bijzondere techniek van de Intha-beenroeiers bewonderen. Zij hebben een unieke roeitechniek ontwikkeld. Balancerend op één been op de voorsteven van de boot en met het andere been rond een peddel, roeien ze de houten bootjes met een wijd uitzwaaiende beweging voort; zeer merkwaardig! Ook hun vismethodes zijn bijzonder. Langs de drijvende tuinen en langs dorpen op palen varen we terug. De ondergaande zon maakt het idyllisch tafereel compleet.

  Overnachting in een hotel aan de rivier, Inle.

  Dag 15-16

  Terugreis naar België

  In de ochtend genieten we nog even van de idyllische omgeving aan het Inle meer.

  Transfer naar de luchthaven van Heho en binnenlandse vlucht naar Mandalay.

  In Mandalay nemen we het vliegtuig terug naar België met een berg aan prachtige herinneringen. Anderen van de groep verkiezen om hun verblijf nog te verlengen in de hippe metropool Bangkok en relaxen op het kleine tropische bounty eilandje Koh Samet met wuivende palmbomen.

  Dag 1-2

  Heenreis naar Mandalay

  Internationale vlucht van Brussel naar Mandalay, via Bangkok.

  Bij aankomst in Mandalay worden we verwelkomd door een lokale Engelstalige gids. Transfer naar Mandalay-stad.
  In ons hotel wacht ons eerst een welkomstdrankje.

  We snuiven meteen wat Birmaanse sfeer op. We bezoeken als de tijd het ons toelaat (afhankelijk van het vluchtschema) enkele historische monumenten van Mandalay.
  In de Kuthodaw-pagode, op de honderden spierwitte pagodes, staan marmeren tabletten met de lessen van Boeddha opgesteld. Het wordt dan ook ‘s 'werelds grootste boek’ genoemd.
  We ronden de dag af met een kleine klim naar Mandalay Hill. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over de Irrawaddy-rivier en de stad bij zonsondergang.

  Overnachting in een centraal gelegen hotel in Mandalay.

  Dag 3

  Cultuurpracht in en rond Mandalay en zonsondergang bij de U Bein-brug

  Vandaag bewonderen we de mooiste tempels in en rond Mandalay.

  Bij de Mahamuni-pagode, één van de meest feeërieke pagodes in Myanmar, bezichtigen we het indrukwekkende, 4m hoog zittend Boeddhabeeld. Het Mahamuni-beeld werd de laatste eeuwen door duizenden boeddhistische pelgrims met bladgoud overdekt. Iedere man van de groep wordt uitgenodigd om gouden blaadjes aan te brengen op het Boeddhabeeld.

  Nadien bezoeken we de Mingun site, waar we oog in oog komen te staan met een reusachtige, onafgewerkte stupa. Het was de bedoeling dat het de grootste stupa ter wereld zou worden. Een klein beetje ten noorden hiervan vinden we een prachtige parelwitte tempel.

  Met de wagen en de veerboot bereiken we in de namiddag het eiland Ava (Inwa). Deze voormalige hoofdstad uit 1364 heeft enkele monumenten nagelaten, zoals de scheve toren van Inwa en de oude Yadana Hsemee tempel.

  We ronden de dag af met een wandeling op de grootste teakhouten brug ter wereld, de ruim één kilometer lange U Bein-brug over het Taungthaman-meer. De drukke passage door de lokale bevolking en monniken is het mooist om te zien bij de ondergaande zon.

  Overnachting in een centraal gelegen hotel in Mandalay.

  Dag 4

  Trekking en ontmoeting met de Shan volkeren

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pyin Oo Lwin, voorheen bekend als May Myo (2 uur rijden). Het is een charmant bergstadje dat populair was bij de Britten tijdens de koloniale dagen. Vele koloniale gebouwen, planten en bloemen sieren de stad.

  Van hieruit beginnen we aan onze trekking van 4 à 5 uur. We wandelen langs verschillende Shan dorpjes (etnische groep) en aanschouwen er het leven van elke dag. We gaan even langs bij de monniken en leren er over meditatie. We stappen er langs rijstvelden, groentetuinen en fruittuinen. Meestal nemen we het buffelpad dat door de akkers loopt. Aan een waterval kunnen we ons verfrissen en nemen we de lunch.

  Af en toe steken we een bruggetje over en langs riviertjes bereiken we de heuvels. Vanop de top hebben we een prachtig zicht op de omgeving. In de late namiddag rijden we terug naar May Myo.

  Overnachting in een charmant ‘guest house’ in Pyin Oo Lwin.

  Dag 5

  Spannende treinrit over het Gokteik Viaduct

  Na het ontbijt rijden we naar het Naung Cho Station en maken we ons klaar voor de fantastische en zeer spannende reis met de lokale trein. Het staat bekend als een van de mooiste spoorwegen van Azië en je treint er over één van de grootse ijzeren viaducten ter wereld, het Gokteik viaduct.

  Tegen de middag rijden we verder naar Mandalay.

  Overnachting in een centraal gelegen hotel in Mandalay.

  Dag 6

  Boottocht naar Bagan

  Vandaag gaan we aan boord van onze boot en cruisen we richting Bagan. Op de Irrawaddy-rivier genieten we van het uitzicht over de dorpjes aan de oever. Er is tijd om te relaxen en te genieten van de vredevolle, landelijke taferelen en de serene sfeer. We lunchen aan boord.

  Bij aankomst in Bagan zien we al van ver de 2300 tempels schitteren. Deze immens grote, historische vlakte ligt bezaaid met tempels. Duizenden pagodes en tempels getuigen er van de vergane glorie van de Anawrahta-vorsten. Ongetwijfeld is het één van de mooiste sites van Azië.

  Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 7

  Bagan: lokale markt en bevolking

  Na het ontbijt kuieren we op de lokale markt en bezoeken we de Pyathagyi- en de Sulamanitempels met 13de-eeuwse fresco’s.

  Na een verpozing aan het zwembad trekken we in de namiddag naar het Min Nan Thu-dorp, gelegen tussen oude pagodes. We leren er de lokale bevolking van dichtbij kennen en het is een unieke manier om de pagodes te bekijken.

  Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 8

  Bagan tempelsite en optionele ballonvaart

  De gouden periode van Bagan speelde zich af in de 11de en 12de eeuw. Daarna begonnen de Birmezen de regio te mijden omdat er geesten zouden dwalen. Het goud, marmer en de talrijke edelstenen zijn verdwenen, maar het is een plaats die ongelooflijk tot de verbeelding spreekt. Vandaag bezoeken we uitgebreid deze sprookjesachtige site. We beklimmen één van de hogere pagodes zodat we, zo ver we kunnen kijken, tempels zien oprijzen uit het landschap.

  Wie zin heeft om te shoppen of om wat souvenirtjes aan te schaffen, komt hier zeker aan zijn trekken.

  Optioneel: Als je de ongelooflijke ervaring van een ballonvaart over de duizenden pagodes wil meemaken, kan dat vandaag bij zonsopgang. Bij de zachte landing krijg je een glas champagne. Bij boeking te reserveren (300 EUR pp).

  Overnachting in een mooi, karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 9

  Fietstocht Bagan

  Vandaag fietsen we doorheen de schitterende omgeving van Bagan. De tempels bevinden zich in een regio van 42km2. We fietsen naar Taung Bi en de oude houten kloosters. Ook bezoeken we de Ananda tempel met zijn fijne architectuur, het beste bewaarde bouwwerk van Bagan.

  's Middags is er weer tijd om te relaxen aan het zwembad.

  In de late namiddag fietsen we tussen de oude pagodes en klimmen we naar het terras van Myauk Guni om te genieten van het weidse uitzicht over de historische vlakte en van de magische schoonheid van de zonsondergang.

  Overnachting in een mooi karaktervol hotel met zwembad in Bagan.

  Dag 10

  Mount Popa

  Na het ontbijt rijden we anderhalf uur naar de vulkanische berg Popa. Onderweg kunnen we zien hoe palmsuiker en palmalcohol worden gemaakt. Als je nieuwsgierig bent, kan je zeker eens proeven.

  Op Mount Popa gaan we naar het pittoreske Popa Taungkalat-klooster en het historische heiligdom waar verschillende ‘geesten’, de Mahagiri nat's, heersen. Nat's spelen een heel belangrijke rol in het Myanmarese leven. Het zijn hooggeplaatste figuren, helden of martelaren uit het religieuze verleden. Mount Popa is de heiligste berg van Myanmar en een belangrijk pelgrimsoord voor de Birmezen. Liefhebbers kunnen blootvoets de 800 trappen beklimmen.

  We verblijven er in een bungalow met mooie uitzichten op Mount Popa.

  Dag 11

  De bergen in trekken

  Wie graag vroeg uit de veren wil, kan genieten van een stralende zonsopgang.

  Na het ontbijt reizen we vandaag doorheen een prachtig landschap naar Kalaw. Verschillende stops kunnen naar believen worden ingelast om de panoramische vergezichten fotografisch vast te leggen.
  Aangekomen in het bergstadje Kalaw kunnen we een wandeling maken om de omgeving rustig te verkennen.

  We verblijven er op een gezellig plekje in de bergen.

  Dag 12

  Trekking Kalaw en overnachting in een klooster

  Een 4 à 5 uur durende wandeling langs pittoreske Paoh-dorpjes staat vandaag op het programma.

  We worden naar het vertrekpunt van de tocht gebracht. De heuvels van het Shanplateau, de lagere delen van het noordelijk bergland zijn begroeid met tropisch moessonbos. We zien er vooral tropisch hardhout (teak). De plantengroei wordt bepaald door de hoogteligging, de lagere hellingen hebben vooral subtropische planten en bomen.

  Tijdens de wandeltocht, van dorp tot dorp, genieten we van gevarieerde landschappen en spontane ontmoetingen met de gastvrije bergstammen, o.a. de Palaung. Sommigen wonen nog vrij traditioneel met meerdere families samen in houten 'longhouses' op palen, maar steeds meer doen stenen huizen voor afzonderlijke gezinnen hun intrede. De Palaung verbouwen vooral thee en bladeren voor cheroots, de Birmese sigaren. Onderweg ontmoeten we dorpelingen met manden koopwaar op weg naar de markt. De heuvelbewoners verkopen er hun groenten, o.a. aardappelen, wortelen, thee en bloemen. Het is een ideaal moment om de bedrijvigheid van de lokale bevolking van dichtbij te zien. De lunch wordt ons aangeboden.

  Het laatste stukje van de wandeling stijgen we naar het klooster. Het is een unieke plek om te beleven en om de nacht door te brengen.
  Avondmaal en overnachting in het klooster met eenvoudig comfort.

  Dag 13

  Afdaling naar Inle Lake en Indein archeologische site

  We worden door de geur van wierook en boterkaarsjes gewekt. Na een sfeervol ontbijt gaat de wandeltocht verder naar beneden richting het Inle-meer.

  Aan de prachtige Indein archeologische site met zijn verlaten pagodes wanen we ons in een film van Indiana Jones. We zien er de schitterend versierde altaren die naar hier zijn gebracht door
  de Shan-vorsten.

  Overnachting in een hotel aan de rivier, Inle.

  Dag 14

  Inle-Lake boottocht

  Na het ontbijt bezoeken we de lokale markt waar verschillende bergvolkeren bij elkaar komen, alsook een atelier waar ze vezels maken uit lotusstengels.

  Daarna varen we weg van de meest bezochte plaatsen. Tijdens de boottocht kunnen we de bijzondere techniek van de Intha-beenroeiers bewonderen. Zij hebben een unieke roeitechniek ontwikkeld. Balancerend op één been op de voorsteven van de boot en met het andere been rond een peddel, roeien ze de houten bootjes met een wijd uitzwaaiende beweging voort; zeer merkwaardig! Ook hun vismethodes zijn bijzonder. Langs de drijvende tuinen en langs dorpen op palen varen we terug. De ondergaande zon maakt het idyllisch tafereel compleet.

  Overnachting in een hotel aan de rivier, Inle.

  Dag 15

  Welkom in Bangkok!

  In de ochtend genieten we nog even van de idyllische omgeving aan het Inle meer.

  Transfer naar de luchthaven van Heho en binnenlandse vlucht naar Mandalay.

  In Mandalay nemen we het vliegtuig naar Bangkok. Welkom in Thailand! We worden hartelijk ontvangen op
  de luchthaven en rijden meteen door naar een sfeervol hotelletje in het centrum van de metropool Bangkok.

  Dag 16

  Bangkok per fiets

  Een team van ervaren gidsen toont de grote diversiteit van Bangkok per fiets. De tocht van 5 uur en ongeveer 20 km gaat via de smalle steegjes van Chinatown, over marktjes en langs paden waar we volop het echte lokale leven opsnuiven. Even uitblazen op een ‘James Bond’ boot voor een tochtje door de oude stadskanalen vooraleer we verder fietsen langs de klongs naar het groene hart van Bangkok! Er wordt tijdens de trip genoeg tijd genomen voor een pauze, een woordje uitleg en het proeven van een heerlijk stukje fruit (lichte lunch is inbegrepen).

  Verder bezoeken we vandaag Wat Po, de oudste Boeddhistische tempel van Bangkok. Dit was de eerste open universiteit voor Thaise traditionele massage en het is vooral bekend voor zijn reusachtige liggende Boeddha van 47m lang.

  In de avond trekken we de stad in en eindigen we op een spectaculaire ‘rooftop’ bar.

  Overnachting in een sfeervol hotelletje in Bangkok.

  Dag 17

  Tropisch paradijs Koh Samet

  In de voormiddag worden we naar onze laatste bestemming gebracht. Na een kleine vier uur komen we aan op het eiland Koh Samet.

  Op dit kleine tropische bounty paradijsje, een beschermd natuurgebied, zijn er naast genieten van het strand verschillende ontspanningsmogelijkheden. Het water rondom het eiland is vrij ondiep en zeer helder. Het is een waar paradijs om te snorkelen. Naast kleurrijke visjes kunnen we er zeesterren en roggen aantreffen.

  Tegen de avond genieten we met een cocktail in de hand van een schitterend zeezicht bij zonsondergang… Wat verder op het strand zijn er heerlijke restaurantjes. De visvangst van de dag bepaalt het menu.

  Overnachting op het strand in een bungalow.

  Dag 18-19

  Laatste dag genieten van het prachtige eiland Koh Samet

  We genieten nog een laatste dag van het prachtige Thailand. Tussen het zwemmen en snorkelen door kan je uiteraard mooie wandelingen maken langs het strand of een hangmat uitzoeken om even te ‘niksen’. Iets actiever is kanovaren langs de kustlijn of een waterscooter huren.

  In de late namiddag krijgen we terug een transfer naar de luchthaven van Bangkok. Internationale nachtvlucht naar Brussel.

  Dag 20

  Aankomst in Brussel

  We komen na de nachtvlucht in Brussel aan in de ochtend en nemen afscheid.

  We gaan naar huis met een berg aan fantastische herinneringen.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  Twee opties:
  - 16 dagen voor puur Myanmar
  - 20 dagen voor de ideale combinatie van puur Myanmar en Thailand (Bangkok en prachtige bounty eiland Koh Samet)

  Bagage

  De hoofdbagage dient beperkt te worden tot 15 kilo omwille van de binnenlandse vlucht.

  Neem best een grote trekkingsrugzak. Hou er rekening mee dat er verplaatsingen zijn met allerlei vervoer en dat de bagage soms zelf over korte afstanden moet gedragen worden.

  Begeleiding

  Deze groepsreis wordt begeleid door een ervaren Nederlandstalige Zuiderhuis reisleider, Peter De Blieck. Ter plaatse is er ook lokale Engelstalige begeleiding voorzien.

  Deelnemers

  Min. 6, max. 14

  Documenten

  Geldige reispas en visum voor Myanmar verplicht. Jouw reispas moet geldig zijn tot minimaal 6 maand na terugkeer in België.
  Het visum voor Myanmar is gemakkelijk online aan te vragen: https://evisa.moip.gov.mm. De procedure kan tot 28 dagen innemen en kost 50 USD.
  Een andere optie is om het rechtstreeks aan te vragen via de Myanmarese ambassade in Brussel: Boulevard General Wahis 9 te 1030 Brussel, tel. 02 701 93 80, e-mail: mebrussels@skynet.be. Neem tijdig contact met de ambassade want de wachttijden kunnen oplopen tot enkele weken.

  Gezondheid

  Geen enkele inenting is wettelijk verplicht. Zuiderhuis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor persoonlijk medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be).

  Klimaat

  Zowel het voor- als het najaar is de betere reisperiode. Warme, heldere en droge dagen, met overdag temperaturen tot 30°C. De nachten in hoger gelegen gebieden zijn koeler (10°C).

  Logies

  Onze overnachtingsplaatsen gedurende de reis zijn een mix van zorgvuldig uitgekozen verblijven. De logies zeer divers en gaan van kleinschalige hotelletjes, een klooster, een hotel met zwembad tot een bungalow aan het strand.

  Maaltijden

  Het ontbijt is steeds inbegrepen in de basisprijs. Verder worden er 3 lunches en 1 diner voorzien bij het Myanmar deel en één lichte lunch bij het Thailand deel.
  De overige maaltijden (lokale restaurantjes) zijn ter plaatse te betalen met als richtprijs 240 EUR voor de hele reis.

  Niveau

  Deze reis is in principe voor iedereen haalbaar met een doorsnee gezondheid en een fitte conditie.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om kunnen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Transport

  Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van diverse transportmiddelen: vliegtuig, busje, trein, cruise, fiets en speedboot. Alle lokaal transport volgens programma is inbegrepen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  13/09/2019