Op zoek naar iets?

huskytocht in Lapland, een winters avontuur

Kemijärvi, onze nieuwe toplocatie

Er is geen beter uitgangspunt voor een winteravontuur in Fins Lapland dan Kemijärvi. Het plaatsje ligt in een schitterende omgeving ten noorden van Rovaniemi. Hier laat je de drukte van het dagelijks leven achter je om in een mystieke omgeving op een sneeuwscooter, fatbike of huskyslee te stappen, rendieren te zien en lange wandelingen te maken. Na een vermoeiende maar fantastische dag keer je terug naar het gezellige boetiekhotel Uitonniemi aan de rand van het gelijknamige meer Kemijärvi. Hier ontspan je de spieren in een heerlijke sauna en geniet je van een lekkere maaltijd. Je kunt kiezen uit twee mooie individuele reizen.

1. Sportieve shortbreak van vijf dagen

In een prachtige omgeving die bedolven is onder een dikke laag zachte sneeuw, begin je aan een sportief winteravontuur van vijf dagen. Tijdens een tocht van vier uur met sneeuwschoenen onder je voeten, houd je je ogen open voor sneeuwhazen, rendieren en elanden. Diezelfde middag vertelt een rendierherder je alles over het hoeden van deze fascinerende dieren en maak je een prachtige tocht op de rendierslee door het met sneeuw bedekte woud. Ook de volgende dagen is variatie troef. Je stapt op het populairste vervoermiddel van Lapland, de sneeuwscooter, voor een stevige tocht door een prachtig wit landschap van zachte sneeuw. Daarna glij je op langlauflatten door de sprookjesachtige oerbossen in een onverwachte stilte, of je beklimt de bevroren ijswaterval Tajukangas aan de voet van de Pyhä-heuvel. Ook een fietstocht met een fatbike door de sneeuw staat op het programma, net zoals een bezoek aan een plaatselijke huskyfarm en een korte huskysafari.

2. Achtdaags multi-avontuur in de sneeuw

Is de bovenstaande reis niet lang genoeg, dan is deze achtdaagse reis een ideaal alternatief. De reis begint vrijwel hetzelfde, met sneeuwschoenwandelen en een tocht met de sneeuwscooter in het witte winterlandschap. Als extra’s voorzien we nadien tijd voor ijsvissen op een diepgevroren ijsmeer, en een extra sneeuwscootertocht om op zoek te gaan naar het wonder van Finland: de aurora borealis. Na een ochtend op de fatbike door het prachtige sneeuwlandschap, heb je ’s middags twee opties: de bevroren ijswaterval Tajukangas, waarbij je twee uur lang met stijgijzers de ijswand beklimt onder begeleiding van professionele instructeurs, of je kiest voor karten op ijs. Na een verkenningsronde op het ijscircuit, volgt de kwalificatieronde en vervolgens de race zelf.  Na een spectaculaire rit op de huskyslee door het prachtige Riisitunturi Nationaal Park, beslis je op de laatste dag zelf wat je gaat doet: paardrijden door het fabelachtige sneeuwlandschap, langlaufen in het Pyhä-Luosto Nationaal Park of een dagexcursie naar de leuke stad Rovaniemi met het Santa Claus-themapark.