Op zoek naar iets?

Hoogtepunten met huurauto 9 dagen

Kies de IJslandreis die bij je past

Voor comfortzoekers: Rond IJsland in hotels – 12 dagen
Zoveel mogelijk van de IJslandse hoogtepunten zien en na een goedgevulde dag genieten van een comfortabele hotelovernachting, dat is wat je mag verwachten van deze rondreis per huurauto. Je volgt de ringweg en kijkt onderweg je ogen uit op de vaak contrasterende beurzen landschappen. Gelukkig laten al onze dagtrajecten voldoende ruimte om te genieten van al die natuurpracht, of om een excursie of een wandeling te maken.

Voor avonturiers: Rond IJsland met een 4x4 – 15 dagen
De magie van IJsland ontdekken tijdens een avontuurlijke rondreis? Dat kan met deze formule. De tocht voert je langs de zuidkust van IJsland, de vulkanische en desolate woestijnlandschappen in het binnenland en het geothermisch actieve gebied rond het Mývatn-meer in het noorden. Je legt het traject af met een 4X4, waardoor je op locaties komt die voor een personenwagen verboden en ontoegankelijk zijn.  

Voor fervente wandelaars: Zuid- en Noord-IJsland – 15 dagen
Dit is dé IJslandreis voor actieve wandelaars. Omdat je meerdere dagen in dezelfde streek verblijft, heb je alle gelegenheid om eropuit te trekken, de wijde natuur in. Je bezoekt Thingvellir (IJslandse naam: Þingvellir), een nationaal park aan de rand van een kratermeer, en de gletsjerlandschappen langs de zuidkust. Je wandelingen voeren je ook langs de dampende lavavelden, hete zwavelbronnen en de watervallen waarvoor IJsland zo bekend is.

Voor bescheiden beurzen: Rond IJsland in budgetformule – 12 dagen
Ideaal programma voor wie een beperkter budget voor ogen heeft. Je logeert op basis van slaapzakaccommodatie in hostels, boerderijen en guesthouses, waar je als je wil ook je eigen potje kookt. De voorgestelde route loopt langs alle IJslandse bezienswaardigheden, meestal via de ringweg maar soms via verharde grindwegen, waardoor je ook op minder bekende pareltjes van locaties komt.

Voor wie nog meer wil zien: IJsland + Groenland
Haal het maximum uit je IJslandreis door je rondreis te verlengen met een bezoek aan Groenland, op 3 uur vliegen van Reykjavik. Je logeert 3 tot 5 dagen in de stad Ilulissat, wat ‘ijsbergen’ betekent, door de enorme ijsbergen die hier voorbijdrijven nadat ze zijn losgekomen van de gletsjer Sermeq Kujalleq. Een adembenemend schouwspel! Maar je kan ook facultatieve excursies boeken waarop je een ritje in een hondenslee maakt en een bezoek brengt aan een Inuit-nederzetting.