Op zoek naar iets?

fatbiking in finland

Kies de winterse groepsreis die bij je past in Lapland

Met fatbikes op avontuur in Oost-Finland

Laplandreizen-specialiste en fietsfanate Katrien Janssens neemt je mee op een 7-daagse fietsvakantie door het berenrijk van Oost-Finland, in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Centraal staat het piepkleine dorpje Suomussalmi, vanwaaruit je dagelijks 15 kilometer aflegt op een fatbike, een unieke stalen fiets met brede banden voor extra grip. Terwijl de sneeuw onder je wielen kraakt, fiets je richting het natuurgebied Martinselkonen waar bruine beren hun winterslaap houden. Naast tal van vogelsoorten spotten we met wat geluk ook elanden, veelvraten of berghoenen. Vervolgens fiets je over het ijs van het bevroren meer Öllöri, wat dankzij de fatbike zeer goed te doen is. Tijdens een lunch aan een gezellig kampvuur warm je op en rust je uit. Tenslotte fietsen we opnieuw richting het bekende Teerilampi-traject waar je langs ondergesneeuwde sparrenbomen de diversiteit en serene grootsheid van de Finse natuur ontdekt. Na een heerlijk avondmaal is er niets zaliger dan onze spieren te ontspannen in de Finse sauna.

Sportief winteravontuur voor jongeren in Finland

Laplandreizen-specialiste Xanadu Keijzer neemt je op deze jongerenreis graag mee op een onvergetelijk winteravontuur in Kemijärvi. Tijdens deze zeven dagen in Fins Lapland mag je een flinke scheut adrenaline verwachten. Je maakt een stevige tocht op een sneeuwscooter, glijdt in een slee achter de altijd enthousiaste husky’s en beklimt met stijgijzers en ijshouweel de bevroren waterval Tajukangas om vervolgens over ijs te karten. De mystieke sfeer van de parelwitte sneeuwdeken en de overweldigende stilte in Kemijärvi ontdek je niet alleen: in het charmante boetiekhotel is plaats voor 12 jongeren, terwijl in de mooi gerestaureerde oude graanschuur 4 anderen kunnen overnachten.

Multi-avontuur voor soloreizigers in Finland

Samen met maximaal 11 andere soloreizigers breng je deze zeven dagen door in de meest zuivere lucht van Europa, Fins Lapland. Het centrale punt van de reis is Hotel Jeris, een prachtige blokhut die vlak naast het Jerisjärvi-meer ligt, aan de rand van het wondermooie nationale park Pallas-Ylläs. Tijdens deze avonturenweek neem je een kijkje in het leven van een rendierherder en trek je de langlaufski’s en sneeuwschoenen aan. Ook een rit op een sneeuwscooter kan natuurlijk niet ontbreken. Het hoogtepunt van de reis is toch wel de spectaculaire tweedaagse huskytocht, waar 4 à 5 husky’s je naar een hut brengen voor een overnachting in de wildernis. Tijdens je overnachtingen in Hotel Jeris kan je na een verfrissende duik in het ijsmeer de uitgebreide in- en outdoorspa instappen om weer heerlijk op te warmen. 

Husky- & multi-avontuur in Zweden

De Nederlanders Claudia en Richard heten je van harte welkom in hun outdoorcentrum in Strömsund in Zweeds Lapland voor dit zevendaags husky- & multi-avontuur. De kennel bestaat uitsluitend uit Siberische husky’s, een ras dat uitblinkt door karakter, uitstraling en werkvermogen. Vanzelfsprekend ligt de focus op hondensleeën, maar je gaat ook op pad met de sneeuwscooter en maakt een wandeling op sneeuwschoenen. Kleinschaligheid en gezelligheid staan centraal, en daarom zijn voor deze groepsreis slechts zes plaatsen beschikbaar.

Vraag nu je Laplandreizen Scandinavië winterbrochure aan!

Wens je vanuit je luie zetel al te genieten van de Lapse winter? Vraag dan nu onze 88 pagina's tellende, gloednieuwe Laplandreizen Scandinavië winterbrochure aan. De meest volledige brochure over winters Lapland in de lage landen. Vraag de brochure hier gratis aan en wij sturen de brochure met veel plezier naar je op.

Kan je alvast niet wachten? Bekijk hem dan hier online!