Op zoek naar iets?

Kirgizië

KIRGIZIË - Bishkek, Tian Shan gebergte en nomaden - 15 dagen

{{statusText}}

vanaf €2495

  • groepsreis met enkele interessante dagwandelingen en 2 korte trekkings
  • kamperen en overnachtingen in joerts
  • kennismaking met Kirgizische halfnomaden

  Proef het stadse leven van Bishkek en trek als een nomade door het Tian Shan gebergte

  Een trekking naar Kirgizië is een aparte belevenis. Tijdens deze groepsreis 'Bishkek, Tian Shan gebergte en nomaden' maken we niet alleen twee voettochten in verschillende delen van het Tian Shan gebergte, maar hebben we ook de gelegenheid het leven van de Kirgizische halfnomaden te delen en bij hen in een joert te overnachten.
  De tocht start met een verkenning van de nieuw gebouwde hoofdstad Bishkek. De reis gaat onder meer via de canyons van Boom, Konorchok, Tosor en Arashan. Meermaals zullen we mysterieuze rotsformaties op ons pad vinden.

  In de canyon van Tosor maken we voor de start van de trek kennis met de gids en de paarden. De eerste voettocht gaat voornamelijk door groene alpenweide tussen de 2000 en 3000 meter. We eindigen in een joertenkamp op 2450 meter.

  De tweede voettocht is ten zuidoosten van Karakol met enkele passen van meer dan 3500 m, zoals Ailanysh, Ortok en Ala-kol, de hoogste met 3860 meter. Vooral deze tweede tocht is uitdagend met enkele moeilijke stukken. Deze tocht is echter een onvergetelijke ervaring en zullen we ons nog lang blijven herinneren.

  Tijdens de eerste tocht wordt de bagage op pakpaarden vervoerd, tijdens de tweede tocht gaan er dragers mee voor de bagage. Onderweg slapen we overwegend in kleine tenten of in joerten.

  Logies en praktisch:

  • comfortabel hotel in Bishkek, guesthouse in Karakol, joerts en kamperen in het wild 
  • overnachtingen en maaltijden inbegrepen
  • ervaren lokale Engelssprekende gids en Zuiderhuis reisleider

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Aankomst en bezoek aan Bishkek

  Vlucht vanuit Brussel naar Bishkek, met stop in Moskou of Istanbul.
  We komen aan in de ochtend, transfer naar het hotel. Na wat rust plannen we een bezoek aan Bishkek, een haast Siberisch stadje in Sovjet stijl met brede lanen, parken en talrijke terrassen. We bezoeken het centrum en lopen langs het grote Ala-Too plein.  De Nationale Opera en het Ballet Theater zijn beslist de moeite waard, ook de Dordoy Bazaar is dat zeker.
  Overnachting in een hotel (Imai Hotel of gelijkwaardig).

  Dag 3

  De canyons

  Met een busje naar de Boom canyon (125km ver rijden). We wandelen vandaag een 5-tal uur door de Konorchok canyons. Rode zandstenen pijlers, mijlenver. Daarom deze naam: never-ending.  Een bijzondere plek vandaag is die bij de slapende vulkaan, die is 2,5 - 3 miljoen jaar oud maar nog niet versleten. Halfwoestijn, bos, verre bergen met gletsjers zelfs een meer. We overnachten in joerts.

  Dag 4

  Tosor canyon

  Met het busje naar de Tosor canyon waar de paardemannen wachten. We stappen nog een 5-tal uur tot bij Kyrchyn waar we kamperen.

  Dag 5-6

  Kyrchyn - Bel-Tam en Temir-Kanat

  In twee dagen wandelen we over 2 passen boven de 3000m en wandelen we 5 tot 6 uur per dag. Overnachten doen we in het wild (tenten) en in een joertkamp. Het Temir-Kanat kamp is mooi gelegen op een plateau boven het gelijknamige dorp. We krijgen er een adembenemend panorama over het land en de witte sneeuwtoppen bij de grens met Kazachstan aan de andere kant van het meer.

  Dag 7

  Temir-Kanat

  Een dag in Temir-Kanat. We kunnen te voet of per paard de bergen in trekken. We kunnen ook de herders bezoeken in hun joerts op de jailoo (uitgestrekte Kirgizische bergweiden) waar we er kunnen proeven van kymyz (gefermenteerde paardenmelk) en het wel en wee van de families kunnen gadeslaan.

  Dag 8

  Bokonbaevo - Skaska - Karakol

  Een drukke dag. Eerst rijden we naar Bokonbaevo waar we afspraak hebben met een jager en zijn adelaar. De jager vertelt over het jagen met een roofvogel en demonstreert. Maar eerst maken we een korte wandeling in Skaska (Russisch voor sprookje) tussen massieve kalksten wanden. Eeuwen wind en regen hebben het gesteente flink geërodeerd en het resultaat is even bizar en kleurrijk als sfeervol.
  We vervolgen onze weg tot Karakol, gelegen langs de oostelijke oever van het Issyk-Kul meer, en één van de  grotere steden in de regio.We brengen een bezoek aan de Dungan Moskee (1910) en de Russisch Ortodoxe kerk (uit 1898), gebouwd uit hout.
  Overnachten in een guesthouse.

  Dag 9

  Kara-Kyz - Jergez vallei

  Van Karakol rijden we naar het Kara-Kyz joert kamp, 35 km ten oosten van Karakol. Hier starten we onze trekking naar en door een mooi sparrenbos langs de bergbeek. Ook hier wonen er herders in joerts bij hun kudden. We wandelen 5/6 uur tussen 2000m en 2400m hoogte. Er gaan dragers mee voor de bagage (max.12kg pp). We kamperen aan het einde van de Jergez vallei.

  Dag 10

  Ailanysh pas - Alamaluu

  Over de Ailanysh pas (3560m) naar de Alamaluu (5 tot 6 uur). Onderweg fijne vergezichten op de Alamaluu vallei. Er is een waterval, en in de zomer zijn er heuse bloemenvalleien.
  We kamperen in het bos.

  Dag 11

  Ortok pas - Arashan vallei

  Over de Ortok pas (3780m) en naar de Arashan vallei.
  We wandelen door een gebied met wat kleine bergmeertjes, over Jailoo's (uitgestrekte weiden), en genieten van een panorama op de Tashtanbek Tor Bashy peak (4600m).
  We kamperen in de Arashan vallei waar nog een aantal guesthouses vanuit de Sowjet tijd staan. Baden in de (warmwater)bronnen is er mogelijk.

  Dag 12

  Ala-Kol

  Dagwandeling naar het fameuse Ala-Kol meer gelegen op 3500m in een kale, rotsachtige depressie en omgeven door de bergtoppen van de Terskey Ala Too keten. Het meer is enkel over een bergpad in de rots bereikbaar, over de Ala-Kol pas (3860m). Zicht op het Ala-Kol meer vanop de pas. 's Avonds terug naar de tenten in de Arashan vallei.

  Dag 13

  Arashan kloof

  We wandelen (dalen) door de Arashan kloof, met langs de ene kant spar- en dennenbos en op de andere helling diverse kruiden en bloemen. Op het einde van onze wandeling (aan het begin van de kloof) wacht een voertuig ons op. Transfer naar Karakol. Overnachten in een guesthouse.

  Dag 14

  transfer - Bishkek

  Een lange rit van Karakol naar Bishkek langs de noordelijke oever van het Issyk-Kul meer. In de namiddag is er tijd om rond te neuzen in de bazaar. Laatste avondmaal.

  Dag 15

  Vertrek

  Terugvlucht naar Brussel.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Begeleiding

  Lokale Engelssprekende gids en Zuiderhuis-reisleider Ivan Verjans.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven, is dus zeker aanbevolen. Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Deelnemers

  Min. 7, max. 12.

  Documenten

  Geldige reispas.

  Fysiek

  Voor iedere sportieve wandelaar. Enkel dagrugzak te dragen. Ongeveer 5 tot 6 uur wandelen per dag op een rustig tempo. Hoogste pas is 3860m.

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken)  wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Logies

  Comfortabel hotel in Bishkek, guesthouse in Karakol, yoerts en kamperen in het wild.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema's of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Vervoer

  Vlucht vanuit Zaventem naar Bishkek
  Minibus ter plaatse.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  12/01/2021