Op zoek naar iets?

kreta

GRIEKENLAND - Kreta, goddelijk wandeleiland - 8 of 12 dagen

{{statusText}}

vanaf €526

  • individuele wandeltocht in lijn in het zuidwesten van Kreta
  • keuze tussen 8-daagse of 12-daagse tocht in lijn 
  • door de wereldberoemde Samariakloof 
  • langs verlaten stranden en met sneeuw bedekte bergen
   

  Kreta, goddelijk wandeleiland

  8- of 12-daagse individuele wandelvakantie op Kreta.

  Deze individuele wandelvakantie laat je kennismaken met de ongerepte en prachtige natuur van Kreta. Je trekt door de hoogste bergen van het eiland, bezoekt authentieke dorpjes, wandelt door de beroemde Samariakloof en ontdekt paradijselijke stranden.

  Chania is het startpunt voor deze verkenningstocht door de weergaloze landschappen van het mythische eiland. Eerst bezoek je nog de oude stad en de overdekte markt in het stemmige Chania, beroemd om zijn authentieke Venetiaanse haven. Dan vertrek je naar het plateau van Omalos van waaruit je het magnifieke zuidwestelijke deel van het eiland zal verkennen, dat tot nog toe gelukkig van het massatoerisme is gespaard gebleven. 

  In de Lefka Ori of witte bergen vinden we prachtige toppen zoals de Gingilos (2080 m) die je op deze tocht zal beklimmen; naar de kust toe talloze indrukwekkende rotskloven, zoals de Imbros- en Aradenakloof en natuurlijk de wereldberoemde Samariakloof, die je vanuit Agia Roumeli inloopt. Op één plaats raken haar honderden meters hoge wanden elkaar tot op drie meter! Ze monden allen uit op een heerlijke kust: links van ons zal de zee uitnodigen tot een verfrissend bad – er is volop gelegenheid tot zwemmen – rechts van ons lokken de tot in de lente met sneeuw bedekte bergen.

  Je rust uit op paradijselijke stranden, ver van alle drukte en ontdekt schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. ’s Avonds word je naar de keuken geleid om er aan te wijzen wat je op je bord wil: wordt het souvlaki (brochettes), arni (lam) of ben je liefhebber van calamari (pijlinktvis)? Dit is een tocht voor wie de combinatie van mooie bergen, indrukwekkende kloven en verlaten baaien met eenzame stranden weet te smaken.

  Naargelang de beschikbare tijd, heb je de keuze tussen een 8-daags en een 12-daags programma.

  Logies en praktisch

  • Vlucht naar Chania, mogelijk per charter of lijnvlucht
  • Bagage wordt vervoerd
  • Verblijf in hotels en pensions; 2-persoonskamers met privé-sanitair

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  AANKOMST

  Aankomst in Chania, onthaal en transfer per taxi naar Chania-stad. Gelegenheid om de oude haven en de historische binnenstad van Chania te ontdekken.

  Dag 2

  CHANIA - PALEOCHORA

  Bezoek aan Chania. Neem de tijd om te genieten van deze mooie stad, beïnvloed door de vele bezettingen (Ottomanen, Byzantijnen en Venetianen) en slenter door de oude haven om de kleurrijke smalle straatjes errond te ontdekken. Kort na de middag, per lijnbus naar Paleochora, de kleine vissershaven die de charme van de dorpjes in het zuiden van Kreta heeft behouden. Intrek in het hotel. Mogelijkheid tot zwemmen en bezoek aan de ruïnes van Casello Selino.

  0u30 wandelen.

  Dag 3

  Paleochora – Elafonissi of Anidri

  Korte transfer naar het strand van Krio. Vervolgens langs een kustpad met veelkleurige zandstranden, kleine kapelletjes en een cederbos naar het eiland van Elafonissi. Of wandeling langs de zuidkust, waar je wegdroomt bij het grenzeloze uitzicht tussen hemel en de helderblauwe zee, tot aan het verlaten strand van Anidri waar je uitgebreid kan baden. Terug met de boot of met de publieke bus naar Paleochora.

  4u wandelen 300m stijgen en dalen.

  Dag 4

  Paleochora – Sougia

  Vertrek naar het strand van Anidri, en omhoog langs de zee, door een rotslandschap dat herinneringen oproept aan de mythe van de stenen reus Talos, de beschermer van Kreta. Vervolgens afdaling naar de romeinse site van Lissos, verborgen in een kleine baai. Aankomst in Sougia langs de smalle kloof van Selinou. Een uitgestrekte baai verschijnt voor je, met het eiland Gavdos in de verte. De tavernes rondom zorgen voor de nodige versnaperingen.

  5u30 wandelen, 220m stijgen en dalen.

  Dag 5

  Sougia - Pikilassos - Sougia

  Een rustdag op het wondermooie strand van Sougia of een kustwandeling naar het kerkje van Agios Antonios en de site van Pikilassos. Terug naar Sougia (mogelijkheid om ter plaatse een taxiboot te regelen van Sougia naar Tripiti).

  4u30 (5u15 met bezoek aan Profitis Ilias) wandelen, 580 m stijgen en dalen.

  Dag 6

  Sougia – Kloof van Agia Irini – Omalos

  Transfer naar de ingang van de Agia Irini kloof, een nog ruigere kloof dan deze van Samaria. Een doolhof van vegetatie en rotsen, uitlopend op een oud romeins pad tot aan het plateau van Omalos op een hoogte van 1000 meter. Transfer met minibus naar het hotel (vanaf Epanochori) of mogelijkheid om te voet door te gaan tot aan het hotel.

  6u30 wandelen, 1100 m stijgen.

  Dag 7

  De berg Gingilos of de berghut van Kallergi

  Twee mogelijke wandelingen. De ene gaat naar de top van de berg Gingilos (de troon van Zeus) die reikt tot 2080 meter. Gemiddelde moeilijkheidsgraad voor het grootste deel van de beklimming in het massief van de witte bergen in een idyllisch maar ruw rotsig landschap. De andere gaat naar de berghut van Kallergi op 1640 meter met een magnifiek uitzicht op de kloof van Samaria.

  4u30 of 2u30 wandeleln,  730 m of 360 m stijgen en dalen.

  Dag 8

  Samariakloof – Agia Roumeli

  In de vroege ochtend transfer naar Xyloskalo waar het begin van de Samariakloof je opwacht. Een unieke ervaring in één van de mooiste en de langste kloven van Europa met de passage door de mystieke ijzeren poort, waar de kloof slechts 3 meter breed is en tot 500 meter diep. Aankomst in het kleine dorpje Agia Roumeli.

  5u30 wandelen, 1250 m dalen.

  Dag 9

  Agia Roumeli – Loutro

  Vertrek naar het byzantijnse kerkje van Agios Pavlos waar, naar men zegt, de heilige Paulus op zijn reis voorbij kwam en vervolgens langs een pad langs de zee dat door een dennenbos en een indrukwekkend rotslandschap naar het marmeren strand leidt. Verder ofwel te voet of met een taxi-boot (ter plaatse te regelen) naar Loutro.

  5u30 wandelen, 200 m stijgen en dalen

  Dag 10

  Aradaina kloof

  Twee mogelijke wandelingen door de Aradaina kloof: de kortste gaat langs het dorp van Livaniana en daalt af in de kloof langs het laagste deel. De langste wandeling gaat omhoog naar Anopolis en daalt door de volledige kloof af. Aankomst aan het marmeren strand, mogelijkheid om terug te keren naar Loutro per boot of te voet.

  4u30 of 6u30 wandelen, 350m  of 750 m klimmen en dalen.

  Dag 11

  Loutro – Chora Sfakion – Chania

  Mogelijkheid om nog even langer na te genieten van het heldere water te Loutro, alvorens de boot te nemen naar Chora Sfakion. Bus naar Chania.

  3u30, 120 m stijgen en dalen.

  Dag 12

  EINDE

  Transfer naar de luchthaven.

  Dag 1

  AANKOMST

  Aankomst in Chania, verwelkoming en transfer per taxi naar Chania-stad. Gelegenheid om de oude haven en de historische binnenstad van Chania te ontdekken.

  Dag 2

  CHANIA - BOTANISCHE TUINEN VAN KRETA - OMALOS

  Per lijnbus naar Lakki voor een wandeling van ca. 1u30 door de botanische tuin, met een enorme variëteit aan exotische planten. Daarna word je opgehaald door een taxi voor transfer naar het plateau van Omalos.

  1u30 wandelen, 200 m stijgen en dalen.

  Dag 3

  GINGILOS OF KARLERGI

  Keuze tussen twee wandelingen. De eerste leidt naar de top van de  Gingilos (2080 m) en is van gemiddeld niveau. (5u30 wandelen). De tweede optie is een wandeling van 3 uur naar de Kallergi heuvel, gelegen op 1650 m hoogte, die een mooi uitzicht biedt op de Samariakloof.

  3 u of 5u30 wandelen, 360 m of 730 m stijgen en dalen.

  Dag 4

  SAMARIAKLOOF - AGIA ROUMELI

  Korte transfer naar Xyloskalos en start van de afdaling door de unieke Samariakloof, de langste van Europa (17 km) tot Agia Roumeli.

  5 à 6 u wandelen, 1250 m dalen.

  Dag 5

  AGIA ROUMELI - LOUTRO

  Wandeling vanaf de byzantijnse kapel van Agios Pavlos  en verder langs de kust, door een dennenbos, gevolgd door een magistraal en desolaat landschap  naar het marmerstrand. Verder te voet of per taxi-boot (ter plaatse te regelen) naar Loutro.

  5u30 wandelen, 200 m stijgen en dalen.

  Dag 6

  ARADAINAKLOOF

  Keuze tussen een luswandeling vanuit Loutro naar Anopolis, vervolgens naar Aradaina en door de kloof naar het strand van Marmara en verder naar Loutro. Ofwel een kortere optie via het dorpje Livaniana en afdaling door het laagste deel van de kloof. Terugkeer naar Loutro per boot of te voet.

   4u30 of 6u30 wandelen, 350 m of 750 m stijgen en dalen.

  Dag 7

  GLYKA NERA - CHORA SFAKION

  Tocht naar Chora Sfakion via het strand van Glyka Nera, gelegenheid voor een duik in het turkooizen water. Daarna terugreis met de bus naar Chania.

  3u30 wandelen, 120 m stijgen en dalen.

  Dag 8

  EINDE

  Transfer naar de luchthaven.

  Periode

  Dagelijks vertrek is mogelijk van 01/05/20 tot 15/10/20.

  Prijzen

  8-daagse: vanaf € 526 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  12-daagse: vanaf € 732 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

  Optioneel:
  - 1-persoonskamer
  - 3-persoonskamer

  Nota

  Aantal dagen

  8 of 12.

  Bagage

  Wordt vervoerd.

  Code

  TIGRP001 (12daagse) -  TIGRP002 (8daagse).

  Deelnemers

  Min. 2.

  Logies

  Verblijf in goede hotels en pensions of kamer bij de inwoners; 2-persoonskamers met douche en wc.

  Niveau

  Niveau 2 (8-daagse), niveau 2,5 (12-daagse). Afwisselende dagwandelingen variërend in duur van 4 tot 6 uur en hoogteverschillen tussen 400 en 800 meter. Eén enkele dag 1230 m klimmen. Gingilos en Aradaina zijn hoogtevreesgevoelig. Enkele etappes met occasionele klauterpartijen. Goede tredzekerheid noodzakelijk.

  Reisweg

  Vlucht naar Chania:

  Er zijn rechtsreekse lijnvluchten naar Chania met Brussel Airlines vanaf april, op zaterdag, vanaf mei ook op maandag en woensdag.
  Voor het 12-daagse programma is een combinatie van een heenreis op zaterdag en een terugreis op woensdag (of op andere dagen mits een extra nacht).
  Lijnvluchten kan je eventueel reserveren via Zuiderhuis.

  Vanaf april zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Zaventem naar Chania op donderdag en zondag (chartervluchten met Tuifly), vanaf mei ook op maandag en vanaf juli ook op dinsdag.
  Alle info op www.tuifly.com.

  Met Ryanair zijn er rechtstreekse vluchten naar Chania vanuit Charleroi) op dinsdag en zaterdag en vanuit Eindhovenop vrijdag en maandag. Info over deze vluchten op www.ryanair.com.

  Dagelijks zijn er tevens lijnvluchten mogelijk in de voor- of namiddag met een tussenstop in Athene (met Brussels airlines en/of Aegean Airways)

  Alle reismogelijkheden voor vluchten kan u nazien en reserveren op www.connections.be.

  Situering

  Wandeling langs strand, kloven en bergen van de zuidkant van westelijk Kreta. Volop mogelijkheid om ook van de zee te genieten.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  2/03/2020