Op zoek naar iets?

windmolens aan de zoutvelden

ITALIË - La dolce vita langs de westkust van Sicilië - 9 dagen

{{statusText}}

vanaf €881

  • individuele fietsvakantie in west-Sicilië
  • verblijf in unieke verblijfplaatsen
  • adembenemende landschappen en uitzichten

  Karakter van de fietsvakantie

  Als het verhaal over de Siciliaanse maffia en de Godfather ergens zijn roots moet kennen, kan het alleen maar in deze regio zijn. De route langsheen de westelijke kustlijn mag dan al minder bevolkt en bekend zijn, ze tekent in elk geval een volledig portret van Sicilië, zowel van bergen en zee als van kunst en natuur, dat in uw geheugen zal worden geprent.

  Je fietst langs schijnbaar uitgestorven dorpjes met kasseien en steegjes, ouderwetse gehuchten met één enkel café en wat couleur locale, langs glooiende landschappen met typische landbouw en vooral veel wijncultuur. Tegelijkertijd is het alsof de historische pracht zich ontplooit tussen een schijnbare onwetendheid. Historische resten van Griekse en Romeinse tempels en ruïnes, de onovertroffen mozaïeken van de Dome van Monreale en de herinnering aan bekende filmdecors op de Palazzo Adriano maken deze fietsweek zeer gevarieerd en vandaar ook erg interessant.

  We vergeten dan nog de drukte in de luidruchtige haventjes, het mooie kleurenpallet van de Siciliaanse Zee en de rustige, maar vaak pittige routes langs deze mooie, westerse kustlijn.

  Tijdens deze tocht zal je kennismaken met de gastvrijheid van de bewoners en hun traditionele Siciliaanse gerechten, begeleid door heerlijke, plaatselijke wijnen onder meer uit de streek van Marsala, Bianco d'Alcamo, de Chardonnay en de zeer gewaardeerde Nero d'Avola.

  Verblijf

  Aan de overnachtingsplaatsen wordt eveneens veel aandacht besteed. Je logeert zowel op een oude wijnboerderij, in een mooi gerenoveerd kasteel als in schitterende landhuizen van het oude Sicilië. Zowel het charmante onthaal als de verfijnde keuken zal niet ontgoochelen. In de kamers zelf zal het je niet ontgaan dat er bijzondere aandacht is voor detail en afwerking. In enkele logementen kan je tevens genieten van een mooi zwembad, zalig verfrissend na een tocht door het soms warme Sicilië.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Scopello

  Dag 2

  Scopello - Buseto Palizzolo (± 47 km)

  Je verlaat de kust en gaat richting binnenland langs wijngaarden en uitgestrekte fruitvelden. De eerste stop is Castellammara del Golfo, een kleine havenstad, waar je de tempel van Segesta kan bezoeken. In de namiddag gaat het verder met prachtige zichten over de wijngaarden en kleine dorpen.

  Dag 3

  Buseto Palizzolo - Trapani (± 35 km)

  De dag begint met een klimmetje uit het dorp Buseto, naar de hoger gelegen landbouwvelden en sinaasappelgaarden. In de afdaling richting Trapani zie je in de verte de drie eilanden Favignana, Levanzo en Marettimo. Het tweede deel van de dag werpt een blik op het typische plattelandsleven van Sicilië. De route gaat licht op en neer richting westkust, gekenmerkt door uitgestrekte zoutvelden met her en der kleine windmolens.

  Dag 4

  Trapani - Marsala (± 48 km)

  Vandaag is het een heel ontspannende tocht. Via de panoramische kustweg fiets je opnieuw langs de buitengewone zoutvlaktes. Ter hoogte van Imbarcadero Storico kan je met een boot het eilandje Isola San Panaleo en de nederzetting Mozia bezoeken. Naast het private museum is de archeologische site op het eiland het bezoeken waard. Terug aangekomen op Sicilië is het nog enkele kilometers tot Marsala, waar je de gelijknamige wijn kan proeven.

  Dag 5

  Marsala - Selinunte (± 68 km)

  Deze mooie rit langs de kust brengt je verder naar het zuiden. ’s Ochtends passeer je een aantal uitgestorven nederzettingen vlak aan zee. Vervolgens nader je het bijzondere Mazara del Vallo, waar je lekker kan eten. Breng zeker een bezoek aan de kathedraal en de oude stad. Je waant je er even op een ander continent. In de namiddag volg je een groot deel de kust en ga je terug inlands door de licht glooiende heuvels. Het hotel ligt vlakbij de archeologische opgravingen van Selinunte. Een zeer mooi domein, absoluut een aanrader om te bezoeken.

  Dag 6

  Selinunte - Sambuca (± 38 km)

  Deze sportieve etappe leidt je van de zee naar het binnenland van Sicilië waar je kan genieten van de rijke geschiedenis en traditie. Je fiets afwisselend op vlak en heuvelachtig terrein en via een heerlijk lange afdaling door de bossen bereik je Sambuca.

  Dag 7

  Sambuca - Corleone (± 45 km)

  Je slingert door het unieke landschap naar Palazzo Adriano. Hierna klimt de weg naar boven door een bergachtig gebied richting Prizzi. Na de middag zet je koers naar Corleone, “stad van 100 kerken”. Misschien komt deze plek je beter bekend voor als decor uit de klassieker “The Godfather”.

  Dag 8

  Corleone - Monreale (± 70 km)

  De laatste fietstocht brengt je langs adembenemende uitzichten naar Monreale. Via een oude spoorweg fiets je naar Monte Jato, een archeologische site. Vergeet onderweg zeker niet te proeven van de typisch Siciliaanse cake “Cannolo in Piana degli Albanesi. Daarna kan je verder koers zetten richting Monreale, een van oorsprong Arabische nederzetting. Vergeet zeker de bekende dom niet te bezoeken.

  Dag 9

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst dagelijks van 1/04/19 t.e.m. 31/07/19 en van 1/09/19 t.e.m. 31/10/19

  Aankomst dagelijks van 1/04/20 t.e.m. 31/07/20 en van 1/09/20 t.e.m. 31/10/20

  Hoogseizoen
  01/07/20 t.e.m. 31/07/20

  Prijzen

  Vanaf € 881 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  9 dagen / 8 nachten

  Afstand

  Brussel - Scopello: ± 2450 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Voorzie elke reistas met het bagagelabel van Zuiderhuis. Je dient daarop de naam te schrijven waarop je geboekt hebt (kijk hiervoor op je hotellijst) + het aantal reistassen die op die naam mee moeten met het bagagetransport. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon. (Ga je met het vliegtuig, dan gelden de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij in kwestie) Plaats die iedere ochtend op een afgesproken plaats en tijdstip. Deze kan je navragen aan de receptie van ieder hotel tijdens je check-in. Afgezien van onvoorziene omstandigheden, wordt je bagage afgeleverd in je volgende overnachtingsplaats ten laatste tegen 18h00.

  Fietshelm

  Het is niet mogelijk een fietshelm te huren. Voor jouw eigen veiligheid en om hygiënisch redenen raden wij steeds aan om je eigen helm mee te nemen. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden, stevige trekkingfietsen, uitgerust met 21 versnellingen, en elektrische fietsen gehuurd worden. Alle huurfietsen dien je lokaal te betalen maar reeds aan te vragen bij reservatie. Om een aangepaste huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.

  De huurfietsen zijn uitgerust met:

  • zadeltas
  • pomp
  • kaarthouder

  Per kamer is er eveneens een reperatiekit en slot voorzien.

  Als klant blijf je gedurende de hele fietsvakantie verantwoordelijk voor de ter beschikking gestelde fiets. Bij aflevering van de huufiets zal u een verklaring ondertekenen dat u ten alle tijde verantwoordelijk bent voor de huurfiets en zal een kredietkaartgarantie gevraagd worden als borgstelling.
  In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, die je rechtstreeks aan hen dient te betalen. Bij diefstal dient u hiervan aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. Wij raden u dan ook aan, zowel bij huurfietsen als bij eigen fietsen, een extra fietsverzekering af te sluiten.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Late boekingen

  Wil je er snel nog even tussenuit? Neem dan zeker eens onze tips voor last minutes door.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze fietsvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 14jaar.

  Logies

  Je logeert zowel op een oude wijnboerderij, in een mooi gerenoveerd kasteel als in schitterende landhuizen van het oude Sicilië. Zowel het charmante onthaal als de verfijnde keuken zal niet ontgoochelen. In de kamers zelf zal het je niet ontgaan dat er bijzondere aandacht is voor detail en afwerking. In enkele logementen kan je tevens genieten van een mooi zwembad, zalig verfrissend na een tocht door het soms warme Sicilië.

  Zuiderhuis werkt met een lokale agent samen die verschillende accommodaties aanbiedt voor dit programma. De accommodatie kan hierdoor niet onmiddellijk definitief bevestigd worden. Je kan uiteraard steeds een indicatielijst opvragen, om te weten welk type logies er voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet Zuiderhuis een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het fietsarrangement wordt standaard geboekt in kamer met ontbijt (K&O), in Corleone is het avondmaal uitzonderlijk inbegrepen. Indien gewenst kan je halfpension bijboeken. Dit bestaat uit een uitgebreid ontbijt en een 3-gangen diner of buffet.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht.Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Sicilië/Scopello is niet inbegrepen. De afspraakplaats in Sicilië is te bereiken met het vliegtuig (luchthaven Palermo) + transfer.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is je gedetailleerde reisgids, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoek, voor je fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

  Transfers

  Bij dit fietsarrangement kan je op voorhand een luchthaventransfer reserveren. Deze zijn beschikbaar zowel vanuit luchthaven Palermo als vanuit luchthaven Trapani naar Scopello en van Monreale. Deze transfers gebeuren door onze lokale agent en worden afgestemd op jouw vluchturen. Verdere prijsdetails kan je terugvinden onder Vertrekdata en Prijzen.

  Vlucht

  Sicilië is het best te bereiken per vliegtuig en beschikt over twee internationale luchthavens: Palermo en Trapani. Vanuit Brussel zijn er lijnvluchten voorzien naar de luchthaven van Palermo. De luchthaven van Trapani is te bereiken met lowcostmaatschappijen. Er zijn vanuit beide luchthavens transfers beschikbaar naar de startlocatie.

  Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

  Zuiderhuis fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  8/10/2019