Op zoek naar iets?

windmolens aan de zoutvelden

ITALIË - La dolce vita langs de westkust van Sicilië - 9 dagen

{{statusText}}

vanaf €848

  • individuele fietsvakantie in west-Sicilië
  • verblijf in unieke verblijfplaatsen
  • adembenemende landschappen en uitzichten

  Karakter van de fietsvakantie

  Als het verhaal over de Siciliaanse maffia en de Godfather ergens zijn roots moet kennen, kan het alleen maar in deze regio zijn. De route langsheen de westelijke kustlijn mag dan al minder bevolkt en bekend zijn, ze tekent in elk geval een volledig portret van Sicilië, zowel van bergen en zee als van kunst en natuur, dat in uw geheugen zal worden geprent.

  Je fietst langs schijnbaar uitgestorven dorpjes met kasseien en steegjes, ouderwetse gehuchten met één enkel café en wat couleur locale, langs glooiende landschappen met typische landbouw en vooral veel wijncultuur. Tegelijkertijd is het alsof de historische pracht zich ontplooit tussen een schijnbare onwetendheid. Historische resten van Griekse en Romeinse tempels en ruïnes, de onovertroffen mozaïeken van de Dome van Monreale en de herinnering aan bekende filmdecors op de Palazzo Adriano maken deze fietsweek zeer gevarieerd en vandaar ook erg interessant.

  We vergeten dan nog de drukte in de luidruchtige haventjes, het mooie kleurenpallet van de Siciliaanse Zee en de rustige, maar vaak pittige routes langs deze mooie, westerse kustlijn.

  Tijdens deze tocht zal je kennismaken met de gastvrijheid van de bewoners en hun traditionele Siciliaanse gerechten, begeleid door heerlijke, plaatselijke wijnen onder meer uit de streek van Marsala, Bianco d'Alcamo, de Chardonnay en de zeer gewaardeerde Nero d'Avola.

  Verblijf

  Aan de overnachtingsplaatsen wordt eveneens veel aandacht besteed. Je logeert zowel op een oude wijnboerderij, in een mooi gerenoveerd kasteel als in schitterende landhuizen van het oude Sicilië. Zowel het charmante onthaal als de verfijnde keuken zal niet ontgoochelen. In de kamers zelf zal het je niet ontgaan dat er bijzondere aandacht is voor detail en afwerking. In enkele logementen kan je tevens genieten van een mooi zwembad, zalig verfrissend na een tocht door het soms warme Sicilië.

  Stel zelf je groep samen

  Dit fietsprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Scopello

  Dag 2

  Scopello - Buseto Palizzolo (±47 km)

  Je verlaat de kust en gaat richting binnenland langs wijngaarden en uitgestrekte fruitvelden. De eerste stop is Castellammara del Golfo, een kleine havenstad, waar je de tempel van Segesta kan bezoeken. In de namiddag gaat het verder met prachtige zichten over de wijngaarden en kleine dorpen.

  Dag 3

  Buseto Palizzolo - Trapani (±35 km)

  De dag begint met een klimmetje uit het dorp Buseto, naar de hoger gelegen landbouwvelden en sinaasappelgaarden. In de afdaling richting Trapani zie je in de verte de drie eilanden Favignana, Levanzo en Marettimo. Het tweede deel van de dag werpt een blik op het typische plattelandsleven van Sicilië. De route gaat licht op en neer richting westkust, gekenmerkt door uitgestrekte zoutvelden met her en der kleine windmolens.

  Dag 4

  Trapani - Marsala (±48 km)

  Vandaag is het een heel ontspannende tocht. Via de panoramische kustweg fiets je opnieuw langs de buitengewone zoutvlaktes. Ter hoogte van Imbarcadero Storico kan je met een boot het eilandje Isola San Panaleo en de nederzetting Mozia bezoeken. Naast het private museum is de archeologische site op het eiland het bezoeken waard. Terug aangekomen op Sicilië is het nog enkele kilometers tot Marsala, waar je de gelijknamige wijn kan proeven.

  Dag 5

  Marsala - Selinunte (±68 km)

  Deze mooie rit langs de kust brengt je verder naar het zuiden. ’s Ochtends passeer je een aantal uitgestorven nederzettingen vlak aan zee. Vervolgens nader je het bijzondere Mazara del Vallo, waar je lekker kan eten. Breng zeker een bezoek aan de kathedraal en de oude stad. Je waant je er even op een ander continent. In de namiddag volg je een groot deel de kust en ga je terug inlands door de licht glooiende heuvels. Het hotel ligt vlakbij de archeologische opgravingen van Selinunte. Een zeer mooi domein, absoluut een aanrader om te bezoeken.

  Dag 6

  Selinunte - Sambuca (±38 km)

  Deze sportieve etappe leidt je van de zee naar het binnenland van Sicilië waar je kan genieten van de rijke geschiedenis en traditie. Je fiets afwisselend op vlak en heuvelachtig terrein en via een heerlijk lange afdaling door de bossen bereik je Sambuca.

  Dag 7

  Sambuca - Corleone (±45 km)

  Je slingert door het unieke landschap naar Palazzo Adriano. Hierna klimt de weg naar boven door een bergachtig gebied richting Prizzi. Na de middag zet je koers naar Corleone, “stad van 100 kerken”. Misschien komt deze plek je beter bekend voor als decor uit de klassieker “The Godfather”.

  Dag 8

  Corleone - Monreale (±70 km)

  De laatste fietstocht brengt je langs adembenemende uitzichten naar Monreale. Via een oude spoorweg fiets je naar Monte Jato, een archeologische site. Vergeet onderweg zeker niet te proeven van de typisch Siciliaanse cake “Cannolo in Piana degli Albanesi. Daarna kan je verder koers zetten richting Monreale, een van oorsprong Arabische nederzetting. Vergeet zeker de bekende dom niet te bezoeken.

  Dag 9

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst dagelijks van 1/04/20 t.e.m. 31/07/20 en van 1/09/20 t.e.m. 31/10/20

  Hoogseizoen
  01/07/20 t.e.m. 31/07/20

  Prijzen

  Vanaf € 848 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  9 dagen / 8 nachten

  Afstand

  Brussel - Scopello: ± 2450 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Ga je met het vliegtuig, dan gelden de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Je bent niet verplicht een helm te dragen in Italië.
  Een helm kan niet gehuurd worden ter plaatse.

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs huurfiets: €90
  Prijs elektrische fiets: €250

  De huurfietsen zijn voorzien van:

  • zadeltas
  • pomp
  • kaarthouder
  • reparatiekit per kamer
  • slot per kamer

  De huurfietsen dienen bij boeking gereserveerd worden, maar ter plaatse betaald.

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.
  Bij aflevering van de huurfiets zal u een verklaring ondertekenen dat u ten alle tijde verantwoordelijk bent voor de huurfiets en zal een kredietkaartgarantie gevraagd worden als borgstelling.

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Deze fietsvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 14jaar.

  Logies

  Je logeert zowel op een oude wijnboerderij, in een mooi gerenoveerd kasteel als in schitterende landhuizen van het oude Sicilië. Zowel het charmante onthaal als de verfijnde keuken zal niet ontgoochelen. In de kamers zelf zal het je niet ontgaan dat er bijzondere aandacht is voor detail en afwerking. In enkele logementen kan je tevens genieten van een mooi zwembad, zalig verfrissend na een tocht door het soms warme Sicilië.

  Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen en halfpension kan indien gewenst bijgeboekt worden. Het is mogelijk dat het avondmaal in een restaurant in de omgeving van het hotel voor jou gereserveerd wordt. In Corleone is het avondmaal wel inbegrepen.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Sicilië is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Transfers

  Volgende transfers kunnen bij boeking gereserveerd en betaald worden:

  • Luchthaven Palermo - Scopello: €66 per persoon op basis van 2 personen
  • Monreale - luchthaven Palermo: €42 per persoon op basis van 2 personen

  Vlucht

  Vliegen op Palermo (PMO) is de beste optie voor dit programma. Trapani (TPS) is ook een optie, maar deze is enkel met lowcostmaatschapijen te bereiken.

  Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel naar Palermo. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

  Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  20/12/2019