Op zoek naar iets?

Lago di como individ banner

ITALIË - Lago di Como, Italiaanse charme in de Alpen - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €754

  • 8-daagse individuele wandelreis vanuit 3 hotels
  • langs hoge bergkammen met zichten op het Comomeer
  • langs de oevers met weelderige tuinen en romantische steden

  Italiaanse charme in de Alpen - individuele wandelvakantie

  Tijdens deze 8-daagse individuele wandelvakantie ervaar je het schilderachtige Comomeer vanuit verschillende invalshoeken, met adembenemende panorama's van bovenop de hoge heuvelruggen rond het meer, op het water zelf en in de romantische dorpjes aan de oevers. 

  Het Comomeer is van alle Italiaanse meren veruit het meest gevarieerde. Als een blauw waterlint strekt het zich in drie richtingen uit tussen de Lombardische pre-Alpijnse bergtoppen, waarvan sommige boven de 2000 meter hoogte reiken. Aan de kleurige, met mediterrane bloemen en planten getooide oevers liggen aantrekkelijke dorpjes, kleine haventjes en statige villa’s met schaduwrijke tuinen.

  Een schitterend kader voor een bijzondere wandelreis, die je meermaals laat genieten van panoramische vergezichten van op grote hoogte, maar waarbij je regelmatig ook per boot het meer oversteekt voor nieuwe invalshoeken vanaf de overkant. Het charmante, historische stadje Como is het vertrekpunt en een kammenwandeling vanaf Brunate naar Torno zet alvast de toon, met weergaloze uitzichten naar alle windrichtingen.

  Je verblijft vervolgens in het charmante Breglia en het romantische Varenna, van waaruit je de historische ‘Sentiero del Viandante’ volgt en Bellagio bezoekt, de parel van het meer, gelegen op Punta Spartivento waar de twee zuidelijke uitlopers van het Comomeer elkaar raken. Ook een buitengewoon schilderachtige wandeling langs het vissersdorpje Pescallo naar het charmante dorpje Visgnola en de weelderige tuinen van de Villa Melzi staan op het programma.

  Logies en praktisch

  • comfortabel verblijf in kamer en ontbijt in driesterrenhotels in Como en Varenna en in half pension een charmant tweesterrenhotel in Breglia (Plesio). 
  • bagage wordt vervoerd in functie van het programma, mee te nemen tijdens de ferry-overtochten
  • met eigen wagen of per vlucht naar Milaan en verder per trein naar Como

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst in Como of het nabijgelegen Brunate.

  Dag 2

  Brunate - Torno

  Met de kabelbaan naar Brunate en start van de wandeling langs een panoramische route hoog boven het meer. Afdaling naar Torno aan de oevers van het Comomeer en terugkeer naar Como per boot of te voet via een parcours door het bos naar Brunate en per kabellift naar Como.

  10 of 6 km, ca. 5u of 3u wandelen.

  Dag 3

  Menaggio - San Domenico

  Na een bezoek aan het oude stadsgedeelte van Como, neem je de boot naar Menaggio. Hier wacht een taxi je op voor een transfer naar het charmante dorp Breglia en wandel je naar Madonna di Breglia en San Domenico.
  Overnachting in Plesio/Breglia.
  4,5 + 4 km, ca 2u + 1u30 wandelen.

  Dag 4

  Monte Grona

  Luswandeling naar Menaggio en de Pizza Coppa. Panoramisch uitzicht van het Como meer tot het meer van Lugano. Na een wandeling naar de top van de Monte Grona (1736 m) terug naar Breglia.
  Overnachting in Plesio/Breglia.

  9 (12) km, ca. 4u30 (5u30) wandelen.

  Dag 5

  Varenna - Bellano

  Transfer naar Menaggio en per boot naar Varenna. Langs de Sentiero del Viandante naar de Fiumelatte, de kortste rivier van Italië. In de namiddag bezoek aan Bellano en wandeling door de intrigerende kloof van de Pioverna-rivier.
  Overnachting in Varenna.

  7 + 2 km. Ca. 3 + 1 u wandelen.

  Dag 6

  Sentiere Del Viandante

  Langs het noordelijke deel van de Sentiere del Viandante en per boot of bus naar Bellano. Terug naar Varenna, langs een oeverpad met mooie terrassenlandschappen. Eventueel te combineren met een bezoek aan de abdij van Piona.
  Overnachting in Varenna.

  Naar keuze 8 of 17 km, 3 of 6u wandelen.

  Dag 7

  Pascallo - Visgnola

  Verkenning van het centrale deel van het Comomeer per boot: de schitterende Villa Carlotta en Bellagio, de parel van het meer, met een zeer panoramische wandeling langs het charmante vissershaventje van Pescallo en het dorpje Visgnola.

  8 + 3 km. Ca. 3 – 1u30 wandelen.

  Dag 8

  Einde

  Einde van de reis na het ontbijt.

  Periode

  Dagelijks, vanaf 01/04/19 tot 31/10/19

  Prijzen

  Vanaf € 754 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Optioneel:
  - 1-persoonskamer

  Nota

  Aantal dagen

  8 dagen, 7 nachten, 6 stapdagen.

  Code

  TIITP013.

  Deelnemers

  Min. 1.

  Logies

  Comfortabel verblijf op basis van kamer en ontbijt en tweemaal halfpension (in Breglia). Driesterrenhotels in Como (2 nachten) en Varenna (3 nachten) en een goed tweesterrenhotel in Breglia (Plesio). Steeds in kamers met privé badkamer en toilet.

  NB. Kamer met meerzicht in Varenna op aanvraag mits supplement.

  Niveau

  Afwisselende wandelingen over goede paden, met de mogelijkheid om sommige wandelingen lichter of zwaarder te maken, naargelang voorkeur.

  Opmerking

  Wandelingen vanuit 3 verschillende hotels.

  Reisweg

  Met eigen wagen via Luxemburg, Luzern en de Gotthardpas, Lugano naar Como. Per vlucht naar Milaan en verder per trein.

  Situering

  Noord-Italië, Lombardije, een 50-tal km ten noorden van Milaan, vlakbij de grens met Zwitserland.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019