Op zoek naar iets?

Header 3

TSJECHIE - Langlaufen door het Reuzengebergte - 8 dagen - Nieuw

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • Prachtige dagtochten door het Reuzengebergte, over oneindige hoogvlaktes, door smalle dalen en donkergroene wouden
  • Gezellig en karakteristiek hotel met wellness faciliteiten
  • Dagelijks de keuze uit een relaxe tocht of een sportievere variant

Dagwandelingen doorheen het Reuzengebergte

Ontdek al langlaufend een prachtig landschap van heuvels, dalen, meertjes, rivieren, weiden en uitgestrekte bossen, allemaal bedekt onder een dik pak sneeuw.

De steile hellingen, naakte rotsen en oude gletsjerdalen van de Krkonoše of het Reuzengebergte zijn 130 tot 160 dagen per jaar bedekt met een dik pak sneeuw. Op verschillende dagen glijden we over de bergkam die de grens van Polen en Tjechië vormt. We maken schitterende tochten over hoogvlaktes, langs bevroren watervallen en door smalle dalen. Transfers worden voorzien om een divers programma op latten aan te bieden en grote hoogteverschillen worden overbrugd per skilift.  De langlaufroutes zijn meestal gespoord en voeren ons door een afwisselend en gevarieerd landschap van weiden en uitgestrekte bossen. Op de hoogvlaktes bekomen we van de inspanningen aan het houtvuur in de typisch bouda ‘s, berghutten op z ’n Tsjechisch.

Špindlerův Mlýn, een kleine wintersportplaats in het midden van het Reuzengebergte, wordt het uitgangspunt van deze langlaufweek. We overnachten in een gezellig en karakteristiek hotel, met comfortabel ingerichte kamers en wellness faciliteiten.

In overleg met onze plaatselijke vertegenwoordiger werden zes afwisselende dagtochten uitgewerkt. Om ook de meer ervaren en meer sportieve deelnemers aan hun trekken te laten komen kan iedere tocht uitgebreid worden met een aantal extra langlauf-kilometers.

Logies en praktisch

  • Nederlandstalige reisleider
  • Met eigen wagen of vlucht naar Praag en aantsluitende transfer
  • Iedere dag de keuze uit een ontspannende tocht of een sportievere variant
  • Comfortabel hotel in Špindlerův Mlýn, in het hart van het Reuzengebergte
  • Hotel met wellness faciliteiten
  • Alle transfers en gebruik van de skiliften inbegrepen

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

HEENREIS NAAR ŠPINDLERŮV MLÝN

Heenreis. We spreken af op de luchthaven van Praag voor de transfer naar het hotel of in hotel Esprit in Spindleruv Mlyn.

Dag 2

ŠPINDLERŮV MLÝN - HERLIKOVICE - HORNI MISECKY - ŠPINDLERŮV MLÝN (15 / 19 KM)

Transfer naar de stoeltjeslift in Herlikovice. De lift brengt ons in geen tijd naar de top van Přední Žalý (1019 m), waar we bij mooi weer een fantastisch uitzicht hebben vanop een uitkijktoren. Gedurende 6 km gaat het licht bergop met de de rivier de Elbe in het dal onder ons. Voor we de lange afdaling naar Špindlerův Mlýn aanvatten houden we halt in de bouda Horni Misecky. Een ideale tocht om opnieuw te wennen aan de latten en de basistechnieken weer onder de knie te krijgen.

Dag 3

ŠPINDLERŮV MLÝN - PREDNI PLANINA – CHATA NA ROZCESTI – U KRASNE PLANE – ŠPINDLERŮV MLÝN (18 / 25 KM)

Vanuit het hotel wandelen we naar de lift die ons naar de Predni Planina brengt. Het eerste deel van de tocht gaat over een plateau en zijn er weinig hoogteverschillen. Daarna gaat het geleidelijk aan naar beneden. Deels via de ‘magistrale’ langlaufroute, bekend om zijn fraaie vergezichten, dalen we terug af naar het dal en ons hotel in Špindlerův Mlýn.

Dag 4

ŠPINDLERŮV MLYN – HARRACHOV (17 / 24 KM)

We nemen de lift die ons op een hoogte van 1200 meter brengt, tot op de hoogvlakte van de berg Medvědín. We glijden langzaam langs karakteristieke granietformaties en genieten van de vele mooie uitzichten op het westelijke deel van het Reuzengebergte. Door het dal van de Mumlavka waterval dalen we af naar het skigebied Ski Areal van Harrachov. Transfer terug naar Špindlerův Mlýn.

Dag 5

ŠPINDLERŮV MLYN – ŠPINDLERŮV MLYN (17,5 / 23 KM)

Om de mooiste uitzichten en de beste sneeuwcondities te hebben, zijn de routes op de hoogvlaktes het meest geschikt. Daarom nemen we ook vandaag weer de lift naar de Medvědín. Via de bron van de Elbe en over een magnifieke kam langlaufen we naar Labska Bouda. Hier hebben we een prachtig zicht op de besneeuwde dalen onder ons, de indrukwekkende bergkammen Sedmidolí en Luční hory en de top van Sněžka, de hoogste berg van het Reuzengebergte, gelegen op de grens met Polen en met 1603 m ook de hoogste berg van Tsjechië.

Dag 6

JANSKE LAZNE – ŠPINDLERŮV MLYN (17 / 25 KM)

Vanuit Janské Lázně nemen we de skilift naar boven. Aan het bergstation hebben we fraaie uitzichten op het Reuzengebergte en enkele kleine dorpjes zoals Maršov en Janské Lázně. Op deze vrij pittige tocht passeren we de mooi gelegen hutten Sokolská bouda en Rachotova bouda. In de Černá bouda lessen we de dorst voor we het laatste deel van onze tocht aanvatten. De lift brengt ons terug naar Špindlerův Mlýn. Wie nog wat energie over heeft daalt op de laten af tot aan het hotel.

Dag 7

PEC POD SNEZKOU – SNEZKA – SPINDLERUV BOUDA – ŠPINDLERŮV MLÝN (22 / 29 KM)

Als het weer het toelaat maken we vandaag een tocht over de hoogste kammen van het gebergte. Bij slecht weer zoeken we de meer beschutte plekken in het Reuzengebergte op.

Vanuit Pec pod Snezkou nemen we de lift tot vlak onder de top van de Snezka, de hoogste berg van het Reuzengebergte en van Tsjechië. Over een spectaculaire kam, met heerlijke uitzichten, langlaufen we naar de Spindleruv Bouda. Hier kunnen we de bus naar Špindlerův Mlýn nemen of glijden we verder de kam over. Door dichte bossen dalen we de berg af naar Špindlerův Mlýn.

Dag 8

Terugreis

Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

Nota

Toeslag single kamer : € 75

Extra nacht Praag (2-persoonskamer, kamer met ontbijt): €68 per kamer
Extra nacht Praag (1-persoonskamer, kamer met ontbijt): €59 per kamer

Aantal dagen

8 dagen, 7 nachten.

Afspraak

Luchthaven van Praag of hotel Esprit in Špindlerův Mlýn.
 
De transfers tussen de luchthaven van Praag en het hotel (h/t) worden afgestemd op de rechtstreekse vluchten van Brussels Airlines.
Vluchtschema (25/10) :
14/01 : Brussel - Praag 15:50 17:15 (transfer naar het hotel om 18.00 uur)
21/01 : Praag - Brussel 18:05 19:35 (transfer met aankomst op de luchthaven om 16.00 uur)

Begeleiding

Nederlandstalige reisleider (Jan Delarbre).

Deelnemers

Min. 6, max. 12.

Logies

Overnachtingen in middenklasse-hotel ‘Esprit’ in Špindlerův Mlýn. Hotel met sauna.

Niveau

Enige langlaufervaring is gewenst – deelgenomen hebben aan min. 1 langlaufvakantie van min. 1 week in een (recent) verleden is vereist. Verwacht wordt dat je de basistechnieken van de klassieke stijl min of meer beheerst. In het begin van de week wordt voldoende tijd voorzien om terug te wennen aan de latten en om, indien nodig, je techniek nog wat bij te schaven.
De tochten zijn technisch niet moeilijk maar om een zo homogeen mogelijke groep samen te stellen vragen we onervaren langlaufers niet deel te nemen aan deze reis. Contacteer bij twijfel ZuiDERHuiS voor overleg (vraag naar ZuiDERHuiS-medewerker Jan Delarbre).

Situering

De Krkonoše of het Reuzengebergte is gelegen in het noorden van Tsjechië.

Vervoer

Ongeveer 1050 km rijden van Brussel naar Špindlerův Mlýn.

 
ZuiDERHuiS voorziet een transfer van de luchthaven van Praag naar het hotel in Špindlerův Mlýn (in de prijs inbegrepen).
De transfers tussen de luchthaven van Praag en het hotel (h/t) worden afgestemd op de rechtstreekse vluchten van Brussels Airlines.
Vluchtschema (25/10) :
14/01 : Brussel - Praag 15:50 17:15 (transfer naar het hotel om 18.00 uur)
21/01 : Praag - Brussel 18:05 19:35 (transfer met aankomst op de luchthaven om 16.00 uur)
 
Vlucht kan ev. geboekt worden via ZuiDERHuiS.  Contacteer ZuiDERHuiS als je een vluchtvoorstel wenst te ontvangen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).