Op zoek naar iets?

Wicklow way

IERLAND - Door de Wicklow Mountains - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1595

  • begeleide wandelreis in groep met bagagevervoer langs de Wicklow Way
  • van Shillelagh naar Dublin
  • overnachting in uitstekende B&B's, lodges en hotel in Dublin, in tweepersoonskamers met privé badkamer

  Dwars door de Wicklow Mountains

  De Wicklow Mountains danken hun bijnaam "Garden of Ireland" aan hun overweldigende natuurrijkdom. Ook al heeft de mens er de landschappen enigszins naar zijn hand gezet, toch heb je er vaak nog het gevoel door een echte wildernis te trekken.

  Dwars door het nationaal park loopt Ierland's allereerste lange afstandspad, de 132 km lange Wicklow Way. Op onze 6-daagse trekking zullen we niet alleen de paden van de Wicklow Way volgen, door ruige landschappen, met oude wouden, heide- en veengebied, maar als het weer het toelaat verlaten we de Wicklow Way en klimmen we naar hogere bergflanken en afgeronde toppen die prachtige vergezichten bieden.
  De laatste dag bezoeken we Dublin, waar we de prachtige binnenstad te voet te verkennen, en een stevige Guinness te drinken bij O’Donaghues, de Pub van de legendarische folkgroep The Dubliners.

  Alle overnachtingen gebeuren in comfortabele B&B's en logdes, in Dublin in een centraal gelegen hotel, onze bagage wordt vervoerd.

  Een schitterende week wandelen in één van Ierland’s mooiste gebieden.

  Logies en praktisch

  • Vlucht naar Dublin, lokale transfers, alle overnachtingen en maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ‘s middags zijn inbegrepen in de prijs.
  • De bagage wordt vervoerd.
  • Overnachting in gezellige en comfortabele B&B's, lodges en hotel, in tweepersoonskamers met privé-badkamer. Eenpersoonskamers op aanvraag en mits supplement.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  vlucht Dublin en transfer Tinahely

  Aankomst in Dublin transfer naar Tinahely in het zuiden van Wicklow.

  Dag 2

  Shillelagh - Tinahely

  Na een transfer naar Shillelagh, vertrekken we vanaf hier door de heuvels van Wicklow, langs golvende velden en weiden met schapen. Een eerste kennismaking met het Ierse platteland en de townlands. We volgende Wicklow Way langs de Muskeagh Hill en Bridgeland tot in onze B&B in Tinahely.
  18 km, 4 à 5 uur.

  Dag 3

  Tinahely - Iron Bridge

  Vanuit Tinahely volgen we de Wicklow Way door glooiende landschappen. Langs velden en weiden in noordoostelijke richting naar de bossen rond Ballygobban Mountain (447m) en Sheilstown Hill (536m). Transfer naar Glenmalure waar we twee nachten verblijven. 18 km, 4 à 5 uur

  Dag 4

  Iron Bridge - Glenmalure

  Transfer naar Iron Bridge, aan de voet van Ballygobban Mountain en start van een stevige wandeling met heel wat klimmen en dalen. We verlaten de Wicklow Way  voor de steile beklimming van Croaghanmoira Mountain (664 m.), maar de beloning op de top is alle moeite meer dan waard.  Via de Military Road bereiken we opnieuw onze lodge in Glenmalure. 19 km.

  Dag 5

  Glenmalure - Laragh

  We trekken door de Glenmalurevallei met panoramische zichten op de Lugnaquillia, de hoogste berg van Wicklow en door de Lugduffvallei naar Glendalough. De 35 meter hoge, ronde toren en de ruïnes van het klooster, gesticht door St. Kevin in Glendalough, behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. Een ideale plaats om wat cultuur en geschiedenis op te snuiven. We overnachten in Laragh in een comfortabele B&B.
  17km

  Dag 6

  Laragh - Roundwood

  Vanuit de mooie B&B klimmen we naar Paddock Hill (358 m.) en verder naar de top van Scarr Mountain (644 m.) met een prachtig zicht op Roundwood, met 260 meter het hoogstgelegen dorp van Ierland. Transfer naar onze B&B in Laragh. 12km.

  Dag 7

  Roundwood - Enniskerry - Dublin

  Transfer naar Roundwood en start van een mooie tocht door Ballinafunshoge Forest en heerlijke zichten op Lough Dan. Langs het befaamde Guinnesslandgoed en Lough Tay, waar vele beroemde films werden opgenomen, zoals Braveheart en Excalibur. Verder noordwaarts over White Hill (635 m.) en Djouce Mountain (733 m), het hoogste punt van onze week. Verder door Crone Forest en de vallei van Lackandarragh tot Enniskerry. Transfer met een privébusje naar Dublin.
  19 km.

  Dag 8

  Dublin en terugvlucht

  Na het ontbijt bezoeken we het bruisende centrum van Dublin, met Temple Bar, het standbeeld van Molly Malone, Bewley’s Café, Trinity College, the River Liffey, Ha’penny Bridge…   In de namiddag nemen we de bus naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.


  Toeslag eenpersoonskamer: € 400 (onder voorbehoud van beschikbaarheid, te bevestigen 1 maand voor afreis)

  Aantal dagen

  8.

  Bagage

  Wordt vervoerd.

  Begeleiding

  Zuiderhuis begeleiding.

  Deelnemers

  Min. 8 - max. 13.

  Logies

  Overnachting in comfortabele en charmante B&B’s, lodges en hotel. Hartelijke ontvangst. Steeds in kamers met privé-sanitair. Ontbijt en avondmaal in het logies of op restaurant.

  Niveau

  Lichte tot gemiddelde wandelingen variërend van 10 tot 18 km per dag, over licht heuvelend terrein met hoogteverschillen tot max. 600m. Gemiddeld 5 uur wandelen per dag met enkele langere dagen, eenmaal tot 7 à 8 uur en een dag ongeveer 1000 m hoogteverschil.

  Situering

  County Wicklow in Zuidoost Ierland, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Dublin.

  Vervoer

  Lijnvlucht vanuit Brussel naar Dublin. Verplaatsingen ter plaatse per privé transferbus in functie van de wandelingen. Met de luchthavenshuttle van Dublin naar de luchthaven op dag 8.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  20/05/2020