Op zoek naar iets?

Lanzarote

SPANJE - Lanzarote, eiland van vulkanen - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1495

  • in groep door het Nationaal Park Timanfaya
  • Cueva de los Verdes, El Golfo
  • bezoek aan het eiland La Graciosa

  8-daagse groepsreis Lanzarote

  Eiland van vulkanen
   
  Lanzarote kan en wil haar vulkanische oorsprong niet verbergen.  Ongeveer 300 vulkaankegels, uitgestrekte lavavelden en geothermische bijzonderheden verschaffen het eiland haar eigenzinnige karakter, dat in de Canarische archipel ongeëvenaard is.  Zon in overvloed, het hele jaar door, aantrekkelijke stranden en niet op de laatste plaats het bizarre landschap trekken jaarlijks miljoenen mensen aan.  Het kerngebied van de vulkanische activiteit geniet bijzondere bescherming doordat het een nationaal park is.  Als het in de winter eens een keer goed geregend heeft, bedekken dunne grasvelden en kleurige bloemtapijten de dalen.  Vooral het vulkanische erfgoed oefent op natuurvrienden en wandelaars een heel bijzondere aantrekkingskracht uit. 

  We maken er wandelingen door pikzwarte lavavelden, kraterbeklimmingen en spectaculaire rondgangen op de rand van kraters. Zo ervaart men van zeer dichtbij het vulkanisch gebeuren.  We wandelen ook op het kleine zustereiland La Graciosa.  Veel van onze wandelingen gaan over lavapistes, oude herderswegen en muilezelpaden.  We brengen ook een bezoek aan de, tot verbeelding sprekende, Cueva de los Verdes (groene grotten) en doorkruisen het volledige Nationaal Park Timanfaya, dat één van de meest schilderachtige spektakels van de Canarische Eilanden aanbiedt.  Kortom we maken kennis met de natuurkrachten die er nu nog heersen.

  Logies en praktisch:

  • begeleid door een gids van Zuiderhuis, kenner van het eiland
  • verblijf in een comfortabel 4****-hotel met zwembad en wellness (halfpension en picknick) 
  • verplaatsing met huurwagens

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Vlucht naar Lanzarote.  Afhaling huurwagens en verplaatsing naar het hotel.  Nadat iedereen geïnstalleerd is kennismaking met de groep en afhankelijk van de vlucht een korte wandeling in de buurt.

  Dag 2

  Mancha Blanca en Caldera de los Cuervos

  Wandeling tussen de vulkaanbergen bij Mancha Blanca en wandeling rond de Caldera de los Cuervos.  

  15 km; 400m klimmen en dalen

  Dag 3

  La Graciosa

  Wandeling langs de droomstranden van La Graciosa en de beklimming van Montana Bermeja.  Met de watertaxi verplaatsen we ons naar het eilandje La Graciosa. 

  Eventueel bezoek aan de Mirador del Rio.

  17 km; 400m klimmen en dalen

  Dag 4

  Montana de Guardilama

  Fascinerende wandeling rond en tussen de kraters van Uga en La Geria, een buitengewoon cultuurlandschap.  Beklimming van Montana de Guardilama, misschien wel de meest spectaculairste uitkijkberg van Lanzarote. De klim is facultatief. Inkorting mogelijk.

  12 km; 400m klimmen en dalen

  Dag 5

  El Golfo en Timanfaya

  We rijden met onze huurwagens naar El Golfo en laten daar de wagens achter.  Met taxi’s of met een taxibus verplaatsen we ons naar de parking aan het begin van het nationaal park (Playa de la Madera).  Met de taxi is het ongeveer 30 km van in El Golfo.  We trekken door het Nationaal Park Timanfaya.  We horen bizarre geluiden afkomstig van het woeste zeewater dat door gaten in lavakliffen beukt.  Geen enkele andere wandeling op Lanzarote maakt dat u zoveel contact hebt met de vulkanische erfenis van het eiland. 

  15 km; 200m klimmen en dalen

  Dag 6

  El Golfo, Cueva de los Verdes en botanische tuin of museum

  We brengen een bezoek aan het nationaal park Timanfaya. We beleven het actieve gedeelte van het vulkanisme op een magmakamer. Dit is de plek waar het 100°C is op 1 meter diepte. In een put van één meter diepte wordt stro gegooid dat door de hitte spontaan ontbrandt. We verplaatsen ons met de huurauto, een plaatselijke bus en te voet met een gids. Naast het restaurant is een put van 6 meter diep waar het 300°C is. Op de put ligt een rooster waar het vlees op gebakken wordt met de hitte die uit de put komt.

  Nadien brengen we een bezoek aan de Cueva de los Verdes.  Het is een ondergronds vulkanisch gangenstelsel gevormd door de uitbarstingen van de vulkaan la Corona.  (duur +/- 1u).

  bezoek Timanfaya duurt +/-3 uur - bezoek Cueva de los Verdes 1u30 - bezoek aan de tuin of museum +/-1u30

  Dag 7

  Op de kraterrand van de Caldera Blanca en bezoek Teguise

  Wandeling op de kraterwand van de Caldera Blanca met spectaculaire uitzichten over de omgeving.  Nadien brengen we een bezoek aan het mooie Teguise.

  10 km; 500m klimmen en dalen

  Dag 8

  Vertrek

  Terug naar huis.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8.

  Afspraak

  Luchthaven van Brussel.

  Bagage

  Dagrugzakje.

  Begeleiding

  Ludwig D'Haese, ervaren begeleider die Lanzarote heel goed kent.

  Deelnemers

  Min. 7 - max. 12.

  Logies

  Hotel in Costa Teguise, centraal gelegen om naar de startplaatsen van de wandelingen te rijden.  Comfortabel 4****-hotel met zwembad en wellness. Mooie, verzorgde kamers met privé-sanitair. Halfpension. Maaltijden in buffetstijl.

  Niveau

  Beperkte hoogteverschillen, de langste dagafstanden kunnen worden ingekort.

  Situering

  Canarische Eilanden, nabij de kust van Afrika.

  Vervoer

  Vlucht Brussel  - Lanzarote. Ter plekke vooral huurauto, ook watertaxi, taxi, eventueel openbaar vervoer.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  27/06/2019