Op zoek naar iets?

romantische fietsvakanties

Leve de lente!

De lente is van oudsher het seizoen van de wedergeboorte. In sonnet 98 omschrijft 's werelds bekendste bard, William Shakespeare, het als volgt: "When proud-pied April, dress'd in all his trim/Hath put a spirit of youth in every thing." In de voetsporen van klassieke dichters als Ovidius en Vergilius zag de brave man het landschap vervuld van nieuw leven. Wie zijn wij om hen tegen te spreken? Ver van alle toeristische drukdoenerij van het hoogseizoen, geniet je in april en mei van een rustgevende vakantie in uitstekende fietstemperaturen. Op zoek naar inspiratie? Geen nood, wij helpen je graag een eindje op weg.

C'est si beau, Paris à vélo (4 dagen)

Geen stad die romantiek ademt als Parijs. Verken de tuinen van Versailles, de brede boulevards en statige stadsparken of struin de oevers van de Seine af. Doorheen haar geschiedenis maande de stad menig artiest tot grootsheid aan. Ook vandaag is Parijs een creatieve en bruisende metropool. Op onze vierdaagse fietsvakantie krijg je alle hoogtepunten van de lichtstad op een schoteltje opgediend en heb je ruim voldoende tijd om Parijs op je eigen ritme te ontdekken.

Per fiets langs de Romantische Strasse (8 dagen)

De Romantische Strasse - what's in a name - brengt je langs verschillende middeleeuwse steden van Würzburg naar de voet van de Alpen. Bij ZuiDERHuiS Fietsvakanties verkiezen wij een vertrek in Augsburg, een van Duitsland's oudste steden. Met de fiets rijd je het rijke verleden van Beieren binnen. De Strasse voert je voorbij idyllische dorpjes als Schongau en Murnau, majestueuze kastelen en niet te evenaren panorama's naar de eindbestemming, het schilderachtige Landsberg am Lech.

Per fiets Venetië tegemoet (8 dagen)

Bolzano, Sirmione, Verona, Padova, de Noord-Italiaanse cultuursteden en dorpjes langs het Gardameer zijn stuk voor stuk de moeite waard. Waar in Venetië het protest tegen het hersenloze massatoerisme, voornamelijk dagjestoeristen op groteske cruiseschepen, verder aanzwelt, ziet men in het bijna even drukke Verona het toerisme nog graag tegemoet. Laat ons u evenwel aanraden om het huis van Giulietta even links te laten liggen en minder bekende parels als het panoramapunt Castel San Pietro en de bruisende multiculturele studentenbuurt Veronetta te verkennen. Noord-Italië loont de moeite voor wie graag verdwaalt.

Andalusië, 1001 nachten in het Westen (9 dagen)

Het zonnige zuiden van Spanje laat zich niet in enkele woorden vatten. In Andalusië, waar het leven zich grotendeels buiten afspeelt, schuilt achter de witte huisjes en oranjebloesems de duende. Een exacte vertaling lijkt onmogelijk maar 'bezieling' lijkt op zijn plaats. Of het nu gaat om flamenco of het voeren van pittige politieke discussies, het leven in steden als Málaga, Sevilla en Córdoba drijft op het ritme van de duende. Andalusië is een aanslag op je zintuigen, een vredelievende geweldenaar, een verhaal dat zichzelf vertelt.

Als vrije vogels in Friesland (4 dagen)

Friesland lijkt misschien de vreemde eend in de bijt en staat in schril contrast met de grote cultuursteden die deze lijst reeds sieren, maar heeft zoveel te bieden. Friesland is een gedroomde bestemming voor wie volgend voorjaar de drukte wil ontvluchten en zich wil overgeven aan de stilte. De pittoreske dorpjes, de sereniteit van de talrijke natuurgebieden en het hartelijke karakter van de Friezen maken van Friesland een dichtbijbestemming waar de tijd even lijkt stil te staan.