Op zoek naar iets?

wandelreizen italië ligurische kust dorpje op klif zee

ITALIË - Ligurische kust - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1278

  • 8-daagse begeleide wandelreis in groep in de Cinque Terre met verblijf in Sestri Levante
  • wandelingen langs grillige mediterrane kustpaden tussen Portofino en Porto Venere
  • door een streek vol wijngaarden,- olijven- en citroenaanplantingen

  8-daagse groepsreis langs de Ligurische kust

  Een wandelweek aan de spectaculaire Ligurische kust, met verkenningen van een van de mooiste kustgebieden van Italië, de Rivière de Levante: van de berg van Portofino tot Porto Venere, en met de spectaculaire Cinque Terre in de hoofdrol.

  Aan de Riviera di Levante loopt het bergachtige land steil af naar zee. Op en tussen de rotsen en in kleine inhammen hebben zich kleine dorpjes genesteld. Ze zijn moeilijk toegankelijk en grotendeels het domein van de voetganger. De straatjes zijn er immers vaak te smal en te steil voor verkeer. Het summum zijn de 5 dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore die samen het natuurpark Cinque Terre vormen. Een boeiend wandeltraject verbindt ze met elkaar. We krijgen op dit fameuze traject langs de rotskusten wat snedige hellingen te overwinnen. Met schitterende panorama’s onderweg. In de dorpjes zelf heerst een gezellige sfeer, niet gespeend van enige Italiaans aandoende drukdoenerij. De gelateria vervolledigt het beeld.

  We verruimen onze horizonten tot het natuurpark rond de berg van Portofino, met beneden ons de kleurrijk geschakeerde Ligurische Zee. Van Sestri Levante tot Porto Venere laat de kust zich van haar grilligste kant zien met kapen, baaien en met palmbomen afgezoomde ‘lungomare’. Deze strook van Noord-Italië is klimatologisch begunstigd door het noordelijke bergland en de temperende invloeden van de mediterrane zeeën. Voor- en naseizoen zijn dan ook geschikte wandelperiodes. We maken gebruik van de spoorlijn om een vrij ruime strook te exploreren, een streek vol wijngaarden, olijven en citroenaanplantingen. Van op diverse kapen genieten we van heerlijke vergezichten, terwijl de golfslag zich beneden te pletter slaat.

  De belangrijkste troeven van deze groepsreis langs de Ligurische kust zijn:

  • een verkenning van de mooiste landschappen van de Riviera di Levante onder begeleiding van een kenner van de streek
  • wijngaarden en olijfgaarden op spectaculaire terrassen langs de ruige rotskusten van de Cinque Terre
  • wandelingen vanuit hotel***  in het charmante kuststadje Sestri Levante

  Logies en praktisch:

  • We verblijven in een hotel *** en genieten ’s avonds van een 4-gangenmenu
  • Vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • We stappen elke dag enkel met een dagrugzak, de begeleider kiest wandelingen die voor iedereen goed haalbaar zijn

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Pisa - Sestri Levante

  Vlucht naar Pisa en transfer naar Sestri Levante.
  Een eerste inloopwandeling vanuit het hotel naar Punta Manara, het uiterste punt van de gelijknamige kaap in de Golfo di Tigullio. Ca. 3 uur wandelen

  Naargelang de vluchturen kan deze wandeling ook naar dag 8 verplaatst worden


  Dag 2

  Levanto - Punta Mesco.

  Per trein naar Levanto, poort naar de Cinque Terre. Wandeling tussen maquis en pijnbomen naar Punta Mesco, niet ver van Monterosso. Terug naar Levanto over de Colla dei Bàgari (360 m). Ca. 4 uur wandelen

  Dag 3

  Monterosso - Vernazza

  Wandeling vanuit Monterosso naar de kapel van Nostra Signora di Soviore en afdalen naar Vernazza.
  Ca. 5 uur wandelen.

  Dag 4

  Vernazza - Corniglia - Volastra - Manarola

  Wandeling vanuit  Monterosso langs het kustpad via Vernazza en Corniglia. Daarna volgt een mooie klim naar Volastra en dalen we af naar Manarola.
  Ca. 5 à 6 uur wandelen.

  Dag 5

  Riomaggiore - Porto Venere

  Start van de wandeling in Riomaggiore vanop de kam die de Golf van La Spezia scheidt van de Cinque Terre. Via Madonna di Montenero en Telegrafo wandelen we tot naar Porto Venere. Terugkeer per boot met sublieme zichten en nieuwe invalshoeken van de Cinque Terre vanop zee.
  Ca. 5 uur wandelen.

  Dag 6

  Santa Margherita - Portofino

  Per trein naar Santa Margharita, wandeling via de berg van Portofino naar haven van Portofino en verkenning van Portofino. Daarna terugwandelen via het kustpad naar Santa Margharita. Met de trein terug naar Sestri Levante.

  Dag 7

  Camogli - San Fruttuso

  Trein naar Camogli. Na een verkenning van Camogli trekken we naar San Rocco. Naargelang de wensen van de deelnemers wordt de groep hier opgesplitst en worden twee varianten van de wandeling gevolgd om San Fruttuoso te bereiken, ofwel via een gemakkelijke route langs Pietri Stretti ofwel een moeilijke kustroute, wel beveiligd met een tiental kettingenzones. Van San Fruttuoso naar Portofino en dan met bus en trein terug naar Sestri Levante.
  Ca. 5 uur wandelen.

  Dag 8

  Terugvlucht

  Transfer naar Pisa en terugvlucht naar België.
  In de voormiddag, wandeling vanuit het hotel naar Punta Manara, het uiterste punt van de gelijknamige kaap in de Golfo di Tigullio.
  Ca. 3 uur wandelen. In de namiddag transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

  NB. Het programma kan worden aangepast in functie van de uurregeling van de vluchten.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8, 6 dagen stappen.

  Afspraak

  De luchthaven van Zaventem of Charleroi.

  Begeleiding

  Louis Van Orshaegen, ervaren Zuiderhuis begeleider, goed vertrouwd met de streek.

  Deelnemers

  min. 8 - max. 13.

  Logies

  Vast verblijf in half pension in een hotel***. 's Avonds vier-gangen keuzemenu waarbij de chef ons van zijn Italiaanse kookkunsten laat genieten.

  Niveau

  5 tot 7 uur stappen per dag op golvend terrein, enkel met dagrugzak; langs de rotskusten zijn de paden soms in trapvorm aangelegd. De wandelingen zijn geschikt voor iedere wandelliefhebber met een goede basisconditie.

  Situering

  De oostkust van Ligurië, de Riviera di Levante, tussen Portofino en de Golf van La Spezia.

  Vervoer

  Vlucht vanuit Charleroi of Zaventem naar Pisa. Aansluitend per prive transferbus verder naar Sestri Levante.
  De verplaatsingen ter plaatse gebeuren met de trein en per boot, in functie van het wandelprogramma.

  Vlucht

  groep 1: 24/05-31/05/2020
  Dit zijn de vluchturen zoals ze momenteel voorzien zijn. De definitieve uren bevestigen we enkele weken voor vertrek:
  24/05/20  Charleroi – Pisa   07u10 – 08u50  FR 3745
  31/05/20  Pisa – Charleroi   09u15 – 11u00  FR 3746

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  12/08/2020