Op zoek naar iets?

© Toerisme Limburg - fietsen door het water

BELGIË - Limburg in stijl - 3 dagen

{{statusText}}

vanaf €223

  • individuele fietsvakantie langs fruitboomgaarden
  • verblijf in Carbon 4*hotel en Eburon 4*hotel
  • fietsen door het water in Bokrijk

  Karakter van de fietsvakantie

  Over de jaren heen heeft Limburg zich in Vlaanderen ontpopt tot hét fietsparadijs bij uitstek. Doorheen de regio loopt een netwerk van goed onderhouden fietspaden dat je vanop de fiets de meest adembenemende plaatsen laat zien. Je fietst er onder andere letterlijk door het water in één van de vijvers van De Wijers en fietst er tussen de bomen door op een verhoogd fietspad in Bosland. Alsof dit nog niet voldoende indrukwekkend is, kan je er binnenkort ook door de heide fietsen via een spectaculaire state of the art fietsbrug. Limburg heeft veel in zijn mars voor fietsend Vlaanderen. 

  Maar liefst drie verschillende geografische streken vormen de basis van de regio Limburg.  Het golvende landschap van Haspengouw bestaat uit over uitermate vruchtbare gronden en is de tweede grootste fruitstreek van Europa. Tijdens het bloesemseizoen in het voorjaar is het er geweldig mooi fietsen. Ook het Maasland, de streek rond de Maas, biedt vruchtbare gronden dankzij het door de rivier afgezette leem, grind en rivierslib. Deze streek staat ook bekend voor de vele natuurgebieden. Tot slot hebben we de Kempen. Deze streek wordt gekenmerkt door het enorme aantal dennenbomen dat zich vast geworteld heeft in de zandbodem die zo eigen is aan de streek. In de zomer worden hier de hoogste temperaturen in heel Vlaanderen opgemeten en in de winter moeten de Kempen dan ook weer de koudste temperaturen verdragen. Het wordt er extreem warm, extreem koud en het is er vooral extreem leuk fietsen.

  Verblijf

  Je verblijft in twee 4* tophotels. In Tongeren word je verwelkomd in het hippe Eburon Hotel waar een modern interieur en historische elementen hand in hand gaan. In Genk overnacht je in het luxueuze Carbon Hotel.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Tongeren en rondrit

  Tongeren, Atuatuca Tungrorum, is de oudste stad van België en kent dus een rijke geschiedenis. Vandaag verken je de omgeving ten oosten van Tongeren. De eerste stop kan je maken in het natuurpark De Kevie. Verder brengt de route je naar het wijnkasteel Genoels -Elderen die met zijn 22ha wijngaarden het grootste wijndomein in het land is. De site werd ook gebruikt voor de opnames van de fictiereeks ‘Zuidflank’. Om de dag af te ronden bezoek je de waterburcht van Millen.

  Fietstocht: 26 km

  Dag 2

  Van Tongeren naar Genk

  De fietstocht wordt verdergezet langs de Maas en het Julianakanaal. Je komt aan in Oud-Rekem, ‘het mooiste dorp van Vlaanderen’ waar je op één van de leuke plaatsen kan lunchen. Tenslotte rij je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen naar het hart van de mijnstreek.

  Fietstocht: 61 - 76 km

  Dag 3

  Vanuit Genk terug naar Tongeren en vertrek

  De rit brengt je vandaag van Genk naar Hasselt en vervolgens naar Tongeren. Naast de historische gebouwen, de markt en de winkelstraten, kan je in Hasselt ook een bezoek brengen aan de Japanse tuin en het Jenevermuseum.

  Fietstocht: 52 km

  Voor wie zijn verblijf wil verlengen hebben we nog twee extra fietstochten die je meekrijgt in het routeboekje:

  Extra tocht: Rondrit Genk en omgeving (± 59 km) 
  Tijdens deze fietstocht snuif je de geuren van bos en heide op, kun je zien hoe onze voorouders woonden en vind je sporen van het mijnverleden in deze regio.

  Extra tocht: Rondrit Haspengouw (± 60 km)
  Je fietst tussen de fruitplantages in het hart van Haspengouw. Verder fiets je in de sporen van de Romeinen langs de kastelen en de kasteelhoeves.

  Periode

  Aankomst dagelijks van 01/01/21 t.e.m. 31/12/21

  Prijzen

  Vanaf € 223 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Optioneel:

  • extra nachten voor en na de reis
  • gewone of elektrische huurfiets
  • half pension

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  3 dagen / 2 nachten

  Afstand

  Brussel - Tongeren: ± 90 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  De prijs voor een extra nacht in het Eburon Hotel in Tongeren komt op €77 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
  De prijs voor een extra nacht in het Carbon Hotel in Genk komt op €85 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Je bent niet verplicht een fietshelm te dragen in België.
  Het is niet mogelijk om een fietshelm te huren.

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs huurfiets: €38
  Prijs elektrische huurfiets: €95
  Prijs tandem: €95
  Prijs kinderfiets: €31
  Prijs kinderzitje: €16

  De huurfietsen zijn voorzien van:

  • één dubbele fietstas per twee fietsen
  • slot per fiets

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Logies

  Het hippe Eburon hotel in Tongeren biedt exclusieve accommodatie in een voormalig klooster. Het hotel heeft een 24-uursreceptie en is voorzien van een lift en gratis wifi. In de comfortkamer geniet je onder andere van een open badkamer met extra grote dubbele regendouche, airconditioning en een Bose docking station. De kamers zijn rookvrij, evenals alle andere openbare en privéruimtes in het hotel. 

  Het Carbon hotel in het hartje van Genk biedt een combinatie van design, luxe en creativiteit. Ook dit hotel is voorzien van een 24-uursreceptie, een lift en gratis wifi. Restaurant Gusto is onderdeel van het hotel en laat je proeven van hoogstaande culinaire gerechten. Overigens geniet je er van een lekker glas wijn in de trendy wijnbar en kom je volledig tot rust in de spa. De kamers zijn er rookvrij, evenals alle andere openbare en privéruimtes in het hotel.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen en halfpension kan indien gewenst bijgeboekt worden. Het halfpension omvat twee driegangendiners voor twee personen.

  Nuttig om weten

  Je kan gratis gebruik maken van de Sense City Spa op het vijfde verdiep van het Carbon Hotel in Genk. (Ma-Za: 10-19u | Zo: 10-17u)
  Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen.

  Parkeermogelijkheid

  De wagen kan geparkeerd worden in de betalende en publieke ondergrondse parkeergarage Q-park dat net naast het Eburon hotel gelegen is. Een parkeerplaats kan niet op voorhand gereserveerd worden.

  Er kan ook gratis geparkeerd worden op de openbare parking "De Motten". Deze ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van het Eburon hotel.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De heen- en terugreis naar Tongeren is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes. Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Trein

  Het starthotel in Tongeren ligt op slechts 5 minuten wandelen van het centraal station van Tongeren. Meer informatie omtrent de dienstregeling van de trein vind je hier.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  30/12/2020