Op zoek naar iets?

Lovcen Nationaal Park en Perast

MONTENEGRO - Lovcen Nationaal Park en de baai van Kotor - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €640

  • individuele reis vanuit idyllisch gelegen charmehotels
  • wandelen tussen de zee en de bergen
  • logeren aan de wondermooie baai van Kotor

  8-daagse individuele wandelreis Lovcen NP en de baai van Kotor

  Logeren met charme. Waar de Balkanbergen de Adriatische Zee ontmoeten

  De Dinarische Alpen strekken zich als een lange keten van kalksteenpieken uit langs de hele Adriatische kust. Daar waar het gesteente en de zee elkaar raken ontstaan prachtige taferelen. Nergens langs de 650 kilometer lange rotskust is de ontmoeting zo fraai als Montenegro. De pieken rijzen hier hoger uit zee op dan waar ook. Ook het immense fjord van Kotor verleent de bergen een extra dimensie. De combinatie van ruige bergen, romantische kusten en een vleugje cultuur maakt deze reis uniek.

  Vanuit twee fraaie hotels trekt u er te voet op uit. Het eerste hotel ligt in vogelvlucht slechts 6 kilometer van zee, maar op een hoogte van ruim 1200 meter treft u een heel andere wereld aan. Het hotel ligt in een klein dorp midden in de beukenbossen van Nationaal Park Lovcen. Omdat dit gebied op de grens tussen de mediterrane en de alpiene klimaatzones ligt, is de fauna en flora enorm divers. De stilte van de bossen en de bergen is overweldigend. ’s Nachts klinkt alleen het geroep van de uilen.

  Maar meer nog is de streek relevant in het verhaal van de geschiedenis van Montenegro, een land waarvan de meeste mensen tot voor kort het bestaan nog niet konden vermoeden. De wortels van de Montenegrijnse stammen liggen hier in deze bergen, waar zij zich eeuwen verscholen hielden voor de oprukkende Ottomaanse troepen. U wandelt hier naar de hoogste top, waarop het mausoleum van Njegos staat, 's lands grootste heerser en prins-bisschop. U komt ook in de historische hoofdstad Cetinje. Hier kunt u in de vele musea en paleizen een en ander proeven van het oude Montenegro.

  Vanaf de bergpas Krstac kijk je uit over de baai van Kotor, misschien wel de mooiste baai aan de Adriatische Zee. Je ziet het water en de omringende rotspartijen , die gezamenlijk Europa’s meest zuidelijke fjord vormen. De hele baai is om zowel cultureel-historische als landschappelijke redenen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

  Het tweede hotel ligt aan de boorden van de baai van Kotor, aan een met palmen geflankeerde boulevard in het charmante 16e-eeuwse stadje Perast. Vanuit Perast gaat u eenmaal per taxi de hoogte in om een zeer panoramische wandeling naar beneden te maken. Een andere keer steekt u per bootje de baai over, waarbij u de mooie kerk op het eiland midden in het fjord bezoekt. U kunt ook wandelen aan de overzijde, over de berg Vrmac naar Kotor, naar waar het fjord vernoemt is. Het is een zeer authentieke ommuurde hoofdstad van de Boka met zijn kasteel, naar waar het fjord vernoemd is.

  Sinds de vreedzame afsplitsing van (de restanten van) Joegoslavië in 2006, richt Montenegro zich op het westen. Vol trots profileert het land zich als nieuwe wandelbestemming voor avontuurlijke reizigers!

  Logies en praktisch:

  • je verblijft in charmehotels in halfpension in Lovcen en in kamer met ontbijt in Perast 
  • reizen doe je met het vliegtuig en optionele lokale transfer 
  • wandelen vanuit twee vaste verblijven

  Ontdek zeker ook onze andere wandelreis op individuele basis in Montenegro.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst in Lovcen Nationaal Park

  Vlucht naar Tivat, nabij de baai van Kotor en de Adriatische Zee. Transfer naar het sfeervol verblijf in het Nationaal Park Lovcen in Ivanovo Korita.

  Dag 2-3

  Lovcen Nationaal Park

  Keuzewandelingen:

  Wandeling dwars door de bossen naar de top Jezerski vrh, alwaar het mausoleum van Njegos, ’s-lands grootste dichter en staatsman, staat. Omwille van het prachtige uitzicht wilde hij hier begraven worden. Deels via een andere weg terugkeer naar het verblijf.
  9km; 500m klimmen en dalen OF 16km; 750 klimmen en dalen

  Wandeling naar de historische hoofdstad Cetinje. Deze tocht is dermate kort zodat nog voldoende tijd overblijft om het koninklijk paleis, het klooster of eventueel een leuke galerie te bezoeken in dit plezierige stadje. De geschiedenis van Montenegro komt pas echt tot leven met een bezoek aan Cetinje, de historische hoofdstad. Een transfer terug naar het verblijf is inbegrepen.
  10km; 50m klimmen en 650m dalen

  Er worden eveneens 2 wandelingen beschreven van en naar Babina Glava.
  12km; 400m klimmen en dalen OF 13km;350m klimmen en dalen

  Dag 4

  Transfer naar Perast

  Je wordt opgehaald door een taxi. Ditmaal neem je ook je koffers mee. Transfer naar de bergpas Krstac op bijna 1000 meter hoogte, pal boven Kotor, de hoofdstad van de gelijknamige baai. Wandeling vanaf de pas over een fraai oud pad naar beneden.
  7km; 950m dalen; 2u30

  De bagage gaat alvast door naar het volgende verblijf. Pas tegen het einde van de afdaling krijgt je het doel voor ogen: Kotor. Dit is de hoofdstad van het fjord. De prachtige ommuurde stad ligt onder een oud kasteel ingeklemd tussen water en bergen. De rest van de dag breng je hier door in het fraaie centrum om pas tegen etenstijd per bus of taxi naar het 9 km verderop gelegen Perast te gaan. Perast is een kalm 16e eeuws stadje waar het rustig slapen is.
  Verblijf in een sfeervol hotelletje.

  Dag 5-7

  Baai van Kotor

  Keuzewandelingen:

  Een wandeling begint in Donji Stoliv aan de overzijde van de baai, waar je per roeiboot heen wordt gebracht. Een korte stop op het eilandje midden in de baai, waarop een hele fraaie kerk gelegen is. De wandeling aan de overkant voert door kastanjebossen en later over een panoramische weg via Vrmac naar Kotor.
  11km; 700m klimmen en dalen

  Op een andere wandeling word je vanuit Perast omhoog gebracht naar Ledenice of Crkvice. Tocht over een prachtig vlak militair pad, aangelegd door de Habsburgse troepen, dwars door een bizar en ondoordringbaar terrein van kalksteen, lokaal ook wel de stenen zee genoemd. Passage langs twee forten uit de 19e eeuw. De afdaling naar Perast is schaduwrijk en biedt enkele mooie doorkijkjes op de baai. Eventueel afdalen vanaf Orahovac.
  11km; 200m klimmen en 775m dalen OF 25km; 550m klimmen en 1600m dalen OF 13km; 300m klimmen en 825m dalen

  Voorts is er nog een wandeling van Bigova naar Zanjice.
  15km; 400m klimmen en dalen

  Dag 8

  Vertrek

  Einde van het programma na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar huis.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk van 01/05/20 t.e.m. 31/10/20 en van 01/05/21 t.e.m. 31/10/21.

  Prijzen

  Vanaf € 640 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Vanaf € 680 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) in middenseizoen 01/05 – 30/06 en 01/09 – 30/09

  Vanaf € 750 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) in hoogseizoen 01/07 – 31/08

  Optioneel: supplementen (extra nachten Lovcen en Perast, eenpersoonskamer)

  Nota

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen.

  Afspraak

  In de aankomsthal van de luchthaven voor transfer naar Lovcen.

  Bagage

  Dagrugzak. Op de transferdag neem je de koffers mee in de taxi.

  Beste reistijd

  Mei en half september tot eind oktober. Het is dan niet te warm, goedkoper en rustiger. Het is in Montenegro weliswaar alleen druk aan de baai van Kotor in de zomermaanden waar regelmatig cruiseschepen aanmeren.

  Code

  TIMEP002.

  Deelnemers

  Min. 2.

  Logies

  Charmante, sfeervolle hotels in halfpension in het Nationaal Park Lovcen en op basis van kamer en ontbijt in Perast in de prachtige baai van Kotor, unieke setting.

  Niveau

  Wandelingen van gemiddeld 3 tot 4,5 uur.
  Gemiddeld 400 meter stijgen en 700 meter dalen.

  De tocht naar Vrmac is meer stijgen, maar meestal in de verkoelende schaduw.

  Situering

  Montenegro, ten zuiden van Kroatië aan de Adriatische Kust.

  Vervoer

  Diverse maatschappijen vliegen op Tivat. Eventueel vlucht naar Podgorica, maar dan dient er een supplement betaald te worden voor de transfers.

  Alle vluchtmogelijkheden kan u nazien en reserveren op www.connections.be

  Lokaal worden alle transfers uitgevoerd door een privétaxi. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/05/2020