Op zoek naar iets?

header macedonie

NOORD-MACEDONIË - Het hart van de Balkan - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1275

  • groepsreis met nationale parken Pelister en Galicica
  • paden van de Golden Mountain en Klooster Treskavec
  • Mariovo, één van de meest legendarische, mysterieuze en bewonderenswaardige plaatsen in Noord-Macedonië

  8-daagse wandelreis Noord-Macedonië, het hart van de Balkan

  Noord-Macedonië, we wandelen in het hart van de Balkan in de nationale parken Galicica en Pelister, brengen een bezoek aan het klooster Treskavec en beleven een off-road jeepavontuur.

  Noord-Macedonië ligt letterlijk in het centrum van het Balkanschiereiland en wordt volledig omsloten door bergketens die de natuurlijke grenzen vormen. Het grootste deel van het land is een hoogvlakte met een gemiddelde hoogte van 800 meter waarin verschillende meren liggen. Het meer van Ohrid is één van de bekendste meren van de Balkan en met een geschatte ouderdom van twee miljoen jaar één van de oudste ter wereld. De Balkan ligt op het punt waar de tektonische platen van drie continenten met elkaar botsen en dit verklaart dan ook de soms grillige bergtoppen die plots uit het omringende land lijken te ontspringen. De hierdoor ontstane grote hoogteverschillen creëerden een veelheid aan microklimaten met als resultaat een enorme diversiteit aan bomen, planten en bloemen. Dit is dan ook een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Dit natuurschoon wordt beschermd in de verschillende nationale parken rond de berggebieden van Macedonië.

  Deze wandelreis in Noord-Macedonië brengt ons naar de magische bergketens Galicica, Pelister & Baba. Deze bestaan uit besneeuwde bergtoppen, alpenweiden, gletsjermeren, middeleeuwse dorpen en bossen. Wolven, beren, zwijnen, gemzen, arenden en lynxen wonen nog steeds in deze bergen. Kloosters, bergdorpen, historische steden en een off-road jeepavontuur staan mee op het programma.

  Vele bergpaden worden nauwelijks bewandeld en je kunt dan ook in alle rust van de natuur genieten. De gastvrijheid in de bergdorpjes waar we verblijven is authentiek en hartverwarmend.

  Logies en praktisch:

  • een lokale, Engelstalige gids wacht ons op in de luchthaven van Ohrid
  • logeren in verzorgde logies, 2 nachten in een berghut
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • bagagevervoer

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht naar Noord-Macedonië

  Vlucht vanuit Eindhoven en transfer naar het hotel in Ohrid. Onze eerste dag brengen we door in Ohrid, met zijn smalle, geplaveide straten en middeleeuwse architectuur. Ohrid of 'het Jeruzalem van de Balkan' is één van de oudste nederzettingen in Europa en werd ooit beschouwd als het epicentrum van religie en Slavische cultuur. Vrije namiddag om dit vakantieparadijs te verkennen, met zijn glimmende stranden, spectaculaire uitzichten en een rijkdom aan mediterrane en Macedonische gerechten.

  Dag 2

  Off Road Safari & Pelister Eyes

  Na het ontbijt, transfer naar het Nationale Park van Pelister. Een gedeelte van deze transfer gebeurt via een off-road jeepsafari (± 2 uren). Pelister is de thuisbasis van zeldzame en endemische dier- en plantensoorten. Je vindt er helder bronwater, rivieren met forel, watervallen en gletsjermeren. We wandelen langs een pad dat leidt naar een adembenemend uitzicht, waar we de twee gletsjer bergmeren kunnen zien, ook bekend als de Pelister's Eyes. We overnachten de 2 volgende nachten in een berghut in het Nationaal Park van Pelister.

  2 uur off road jeep safari, 1.5 uur wandelen, 5.5 km

  Dag 3

  Nationaal Park Pelister

  Het Nationaal Park Pelister heeft een oppervlakte van 17.150 hectare - op een hoogte van 927 à 2601 m. Vandaag krijgen we de kans om alle schoonheden die dit park te bieden heeft te verkennen. We wandelen op de steile hellingen van de berg Baba.

  5.5 - 6 uur wandelen, 12 km, ± 250m stijgen en dalen.

  Dag 4

  Nizho Pole & Prilep & Trnovo

  Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, gaan we een pad af dat ons naar de andere kant van het Nationale Park leidt. Tijdens de afdaling krijgen we de kans om wilde paarden te zien, herders te ontmoeten en een idee te krijgen van de levensstijl van de lokale bevolking. In Nizho Pole hebben we een korte pauze. Vervolgens zetten we ons avontuur verder tot het dorp Trnovo.  Diner en overnachting.

   

  5.5-6 uur wandelen, 11 km, 1280 m dalen.

  Dag 5

  Mariovo

  Mariovo is een van de meest legendarische, mysterieuze en bewonderenswaardige plaatsen in Macedonië. Het is bekend voor zijn natuurlijke schoonheid, verlaten dorpen, indrukwekkende canyons, kleine bruggen, oude relikwieën en middeleeuwse monumenten. Wanneer we wandelen door de ongerepte natuur en langs overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, lijkt het alsof we teruggaan in de tijd.

  Na een transfer per bus, starten we in het dorp Starovina en wandelen we langs de meest betoverende paden die naar de beroemde brug van Zovic leiden. Na onze pauze hebben we een transfer die ons naar de Franse overblijfselen en fronten van de Eerste Wereldoorlog brengt. We klimmen 100 meter over een pad van 1.5 kilometer.

  Transfer naar de stad Krusevo, overnachting in privé-accommodatie en diner in restaurant Skar.

  5km wandelen naar het Dorp Zovic en 3km naar WO I overblijfselen, ± 300m klimmen en dalen naar dorp Zovic, ± 100m meter klimmen naar WO I overblijfselen.

  Dag 6

  Klooster Treskavec

  Vandaag wandelen we over de paden van de Golden Mountain. Transfer tot aan het beroemde klooster Treskavec. Onze wandelroutes laten ons de Golden Mountain ontdekken, tot aan de stad Prilep en de beroemde Elephant Stone. Vanaf Prilep worden we opgehaald en teruggebracht naar ons hotel in Ohrid.

  3.5-4 uur wandelen, 8.5 km, 350 m dalen.

  Dag 7

  Galicica

  Deze dag wandelen we op één van de meest favoriete paden. We beginnen in het klein dorpje Pestani, gaan verder naar Gorno Kojnsko en eindigen in Velestovo. Als we door deze kleine dorpjes wandelen krijgen we een goed idee van de Macedonische cultuur en tradities. We wandelen langs wijngaarden en worden beloond met een adembenemend uitzicht op het meer van Ohrid.

  We sluiten af in een restaurant aan het meer.

  5.5 uur wandelen, 12 km, 400 m stijgen en 200 m dalen.

  Dag 8

  Vlucht vanuit Noord-Macedonië

  Transfer naar het vliegveld van Ohrid en retour naar Eindhoven.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8.

  Afspraak

  Luchthaven van Eindhoven.

  Bagage

  Met dagrugzak.

  Begeleiding

  Lokale Engelssprekende begeleider.

  Deelnemers

  Min. 10, max. 14.

  Logies

  3 nachten in een zeer comfortabel hotel met zwembad, 2 nachten in een berghut (meerpersoonskamers en gedeeld sanitair), 1 nacht in een verzorgd wandelhotel en 1 nacht in een private accommodatie.

  Halfpension en lunchpakketten (niet op dag 1 en dag 8).

  Niveau

  Rustige dagwandelingen over bergpaden.

  Situering

  Macedonië, de centrale Balkan.

  Vervoer

  Vlucht Eindhoven - Ohrid. Ter plaatse minibusje.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  9/03/2020