Op zoek naar iets?

Lemur - maki in het noorden van Madagaskar

MADAGASKAR - Allemaal beestjes - 22 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • in groep door wild en kleurrijk Madagaskar
  • het minder toeristische noorden met de (rode) Tsingy
  • spot maki's, kameleons en tal van andere endemische dier- en plantensoorten

  Het eiland van de rode aarde vol bizarre dieren

  Deze 22-daagse rondreis 'Allemaal beestjes' begint in de hoofdstad, in de volksmond Tana of 'stad van duizend mensen'. Anno 2018 wonen er maar liefs 1,6 miljoen mensen in de grootste stad van Madagaskar. Op een steenworp van Tana bezoeken we het 15de-eeuwse koninklijk paleis van Abohimanga, de voormalige hoofdstad van het eiland.

  Op enkele uren rijden komen we aan in het Mantadia nationaal park ook gekend als Perinet. Hier worden we door de grootste makisoort verwelkomd: de Indri's.

  In Antsirabe race je in een pousse pousse op twee wielen de stad door, terwijl je Ambositra niet langzaam genoeg langs de prachtig met houtsnijwerk versierde huizen kan slenteren.

  Ranomafana is een nationaal park waar honderden inheemse vogelsoorten vrolijk kwetterend door het leven gaan en lemuren in alle kleuren en vormen voorkomen.

  Via het Anja park, thuishaven voor ringstaartmaki's, rijden we naar Isalo nationaal park, waar grasvlaktes, oases, diepe kloven en zandsteenformaties elkaar in sneltempo afwisselen.

  In het kustdorp Ifaty verkennen we al snorkelend de onderwaterwereld van Madagaskar en zien we verschillende soorten baobabs alvorens we naar Diego Suarez vliegen om het fantastische noorden van het land verkennen.

  Onze eerste dag hier gaan we op wandel in het nationaal park Montagne d'Ambre en op weg naar Ankarana houden we halt aan de rode Tsingy waar we buitenaards ogende zandsteenformaties ontdekken.

  Verschillende wandelingen aan het Ankarana massief brengen ons oog in oog met mangoesten, gekko's, lemuren, kameleons en op de tippen van onze tenen dansen we doorheen de stekelige Tsingy.

  Op het eiland Nosy Be zetten we een punt achter een onvergetelijke ontdekkingsreis doorheen het boeiende Madagaskar.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Antananarivo

  Vlucht naar Antananarivo. Afhankelijk van het vluchtschema brengen we die dag een bezoek aan Abohimanga, het oude koninklijke paleis. Ambohimanga was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Vandaag behoort het koninklijk paleis tot het werelderfgoed van Unesco. Het paleis is gebouwd uit palissanderhout, in de traditionele 18de eeuwse bouwstijl. Deze site is een heilige plaats voor de Merina bevolking van de hoogplateaus. Een lokale gids verhaalt ons over de geschiedenis en de eeuwenoude tradities van Madagaskar ten tijde van de oude koninkrijken.

  Dag 3

  Indri's in Andasibe

  Het tropisch regenwoud van Andasibe is een van de meest interessante natuurparken van het eiland. We rijden door weelderig groene landschappen met watervalletjes en glooiende valleien. Tegen de middag komen we aan in Andasibe. Vervolgens maken we een avondwandeling op zoek naar kleine kameleons en andere diersoorten. Talrijke kleurrijke kikkertjes, zeldzame insecten en kameleonsoorten die overdag niet te zien zijn, vinden we moeiteloos na zonsondergang.

   

   

  Dag 4

  Andasibe - Mantadia

  Met een lokale gids bezoeken we het Andasibe – Mantadia nationaal park. Hier leeft de grootste lemuur soort: de Indri. We horen hen in de ochtend luid roepen en op de wandeling zien we ze van boom naar boom springen. Naast 11 lemuursoorten telt het park 119 vogelsoorten en 39 reptielsoorten. Na de lunch maken we nog een ontspannende wandeling in het dorp.

  Dag 5

  Rit naar Antsirabe

  Na een laatste keer door de Indri's gewekt te worden, zetten we koers naar Antsirabe. Via de hoofstad reizen we verder naar het zuiden. De eerste etappe van de route nationale 7 loopt grotendeels langs het Ankaratra gebergte en brengt ons naar de mooiste koloniale stad van Madagaskar, Antsirabe. Rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene rijstterrassen.

  Dag 6

  Antsirabe

  We brengen een ochtendbezoek aan de kleurrijke markt van Antsirabe, een ideale kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Antsirabe is de stad van de pousse pousse, een soort van rickshaw waarmee we een ritje door de stad maken. In de namiddag verkennen we de omgeving van Antsirabe met onder andere een wandeling aan het Tritriva meer.

  Dag 7

  Ambositra

  De landschappen tussen Antsirabe en Ambositra zijn net postkaartjes, de weg leidt langs terrasvormige rijstvelden en kleurrijke landbouwperceeltjes met o.a maniok, bonen en gerst. We bezoeken Ambositra, het stadje dat bekend staat voor zijn houtsnijwerken. Vervolgens trekken we naar de provincie Fianarantsoa. Hier leven de rijstspecialisten, de Betsileo. Indrukwekkende rijstterrassen getuigen van hun landbouwvaardigheden.

  Dag 8

  Ranomafana nationaal park

  Tijdens een voormiddagwandeling smullen we van de natuurpracht van het nationaal park van Ranomafana. Dit dicht tropisch regenwoud reikt van de bergen tot beneden in de vallei. Het park telt 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten. We gaan op zoek naar de bamboe lemuur die bijna uitsluitend in dit park leeft.

  Tijdens de wandeling ervaren we de grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Er zijn duizenden endemische planten, o.a een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropische paradijs, intens junglegevoel is gegarandeerd!

  Dit wordt nagenieten tijdens onze vrije namiddag.

  Dag 9

  Ringstaart maki's

  Via Fianarantsoa en Ambalavao komen we aan bij het Anja park. Hier huizen sinds jaar en dag enkele families ringstaart maki’s. We rijden door 'La Porte du Sud' (de poort van het Zuiden), waar het klimaat en de vegetatie stilletjes aan beginnen te veranderen. Het wordt steeds warmer en droger, de landschappen wijzigen constant.

  Een tweetal uur later passeren we Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Bara-stam. Vanaf hier klimt de weg omhoog naar het uiterst vlakke Plateau de l’Horombe. Iets later komen we aan in “Het Massief van Isalo”. Een heel mooi traject dat ons naar een ander hoogtepunt van het Rode Eiland brengt. 

  Dag 10

  Isalo nationaal park

  Het Nationaal Park van Isalo is een geërodeerd zandsteenmassief.  Het park strekt zich uit over 125km. Isalo is de habitat van 7 lemuursoorten en 86 vogelsoorten, waaronder de bensoni rotsmerel (Bensoni Monticolla) die nergens anders ter wereld te zien is.

  Het park heeft meer dan 400 verschillende plantensoorten. Uiteraard krijgen we de bekende olifantsvoeten (Pachipodium Rosulatum), de kalanchoë’s en verschillende aloë’s te zien. Onder leiding van een lokale gids genieten we van dit prachtige park met zijn vele rotskloven, tropische poeltjes en endemische plantengroei. We vertoeven in een werkelijk unieke omgeving en genieten van een ontspannende natuurwandeling.

  Dag 11-12

  Ifaty

  We rijden langs saffierstadjes en zien het landschap veranderen. De bomen worden groter en het landschap is er bezaaid met machtige Baobabs.Via Tuléar rijden we naar het kustdorp Ifaty waar we een dag uitrusten of waar er een optionele uitstap kan gemaakt worden. Met een lokale zeilboot kan je gaan snorkelen en/of een wandeling maken naar het nabije baobabbos.

  Dag 13-14

  Diego Suarez

  We vliegen terug naar de hoofdstad, Antsiranana. Afhankelijk van het vluchtschema overnachten we in Tana of vliegen we meteen verder naar Diego Suarez waar we een bezoek brengen aan de meest noordelijke stad van het land.

  Dag 15

  Montagne d'Ambre

  Op een uitstap in de omgeving van Diego Suarez wandelen we doorheen het nationaal park van Montagne d' Ambre, een hoger gelegen regenwoud met een enorme rijkdom aan planten en dieren en mooie uitzichten op watervallen.

  Dag 16

  Tsingy Rouges

  Ten zuiden van Diego Suarez bezoeken we de prachtige rode Tsingy. Deze Tsingy verschillen van die van Ankarana en zijn het resultaat van erosie en de kracht van de natuur. We zien er honderden grillig gevormde stenen pilaren met kleuren die variëren van vanille, geel, oker, roze en rood. Het lijken kleine surrealistische spitsen van kathedralen, met afgeronde toppen, die dicht tegen elkaar tegen de kwetsbare rivierflank staan. Vervolgens zetten we koers naar het regionaal park van Ankarana.

  Dag 17-18

  Tsingy en Ankarana

  In Ankarana maken we verschillende wandelingen en bezoeken de Tsingy, kloven en grotten, terwijl we speuren naar kameleons en lemuren.

  Dag 19

  Naar Nosy Be

  We verlaten het Ankarana park en reizen naar Ankify om er per boot de oversteek naar Nosy Be te maken. Tijd voor tropisch relaxen aan zee!

  Dag 20

  Eilanduitstap

  Optionele daguitstap naar eilanden in de buurt van Nosy Be om er te zwemmen en te snorkelen. Nosy Tanikely, Nosy Komba en Nosy Iranja behoren tot de mogelijkheden.

  Dag 21-22

  Terugreis

  Terugvlucht vanuit Nosy Be via Addis Abeba naar Brussel. Aankomst in Brussel op dag 22.

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven, is dus zeker aanbevolen. Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Budget / geld

  Vervoer, verblijf, alle maaltijden, beschreven uitstappen en inkomgeld is inclusief. Ter plaatse heb je enkel nog een klein budget nodig voor drank en eventuele souvenirs.

  Deelnemers

  min. 8 – max. 14

  Documenten

  Geldige reispas verplicht. Een visum koop je bij aankomst. Richtprijs op 25/10/2018: 58 Euro.

  Fysiek

  De wandelingen zijn meestal op goed begane paden. In de nationale parken zijn er hoogteverschillen van soms enkele 100-en meters. Tredzekerheid is belangrijk, vooral op de paden die door de Tsingy lopen. We wandelen op een rustig tempo en nemen de tijd om van de mooie natuur te genieten. Op de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje (met o.a. water).

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies en bezoeken) wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Warm in heel het land. In de heuvels koelt het 's nachts sterk af. Weinig kans tot regen.

  Logies

  Kleine en sfeervolle hotels. We nemen de best beschikbare hotels maar op sommige plaatsen is het verblijf eenvoudig. Een flexibele ingesteldheid is vereist. Wel steeds kamers met douche en toilet. Steeds op basis van een dubbele kamer.

  Indien je alleen reist, deel je een kamer met een reisgeno(o)t(e).

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema's of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Begeleiding

  Deze reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleider die in Madagaskar woont en het land uitermate goed kent.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer, dan kan dat op deze reis mits een toeslag van 375 Euro.

   

  Vervoer

  Tijdens de reis verplaatsen we ons met een privé minibus. In het noorden gaan we per 4x4.

  Vlucht

  De internationale vlucht is met Ethiopean Airlines via Addis Abeba - heen op Antananarivo en terug vanuit Nosy Be.

  Er zijn twee binnenlandse vluchten: Tulear - Antanarivo en Antanarivo - Diego Suarez.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019