Op zoek naar iets?

Ankarana Madagaskar

MADAGASKAR - Noorden en Nosy Be - 14 dagen

{{statusText}}

vanaf €2560

  • individuele rondreis met lokale chauffeur
  • wandelen in de Rode Tsingy en in Montagne D'Ambre Nationaal Park
  • relaxen aan zee, op Nosy Be eiland

  Noordwest Madagaskar en Nosy Be-eiland

  Deze sportieve natuurreis focust op het noordwesten en Nosy Bé-eiland. Aan de noordkust ontdek je prachtige baaien die uitnodigen tot ontspannende strandwandelingen.

  Op de top van Windsor Castle kan je genieten van één der mooiste panorama's van het eiland. Vervolgens bezoek je de Rode Tsingy. De kleurrijke, naaldvormige karstformaties zijn een uniek geologisch fenomeen. Aan de Tsingy de l'Ankarana ontwikkelde zich een geheel originele flora, met planten die kunnen overleven in extreme omstandigheden. Het natuurpark herbergt maki's, talrijke soorten vogels, kleurrijke amfibieën en reptielen. Al wandelend in het 'woud van steen' beleef je intens de woeste kracht van de natuur.

  En als kers op de taart: enkele nachten relaxen aan zee, op het tropische eiland Nosy Bé.

   

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Deze route kan op maat worden aangepast.
  Dag 1

  Aankomst in Antananarivo

  Aankomst in de hoofdstad Antananarivo (intercontinentale vlucht niet inclusief). Bij aankomst onthaal en verwelkoming door een vertegenwoordiger van de lokale agent. Hoteltransfer.

  Dag 2

  Andasibe Nationaal Park

  Dit traject brengt je naar het tropische regenwoud van Andasibe, één der populairste natuurreservaten van Madagaskar. Tijdens de rit bewonder je prachtige landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien.

  Het Vakôna Dierenreservaat en het Lemureneiland: de excursie naar het Lemureneiland is een speelse kennismaking met deze schattige primaatjes. Zodra de avond valt, komen de nachtdieren tot leven. Tijdens een avondwandeling krijg je de kans deze fascinerende wereld te ontdekken.

  Dag 3

  Andasibe Nationaal Park

  Het Nationaal Park van Andasibe: de enorme biodiversiteit en een gunstige ligging nabij de hoofdstad zorgde ervoor dat het Nationaal Park van Andasibe (Périnet) het meest bezochte regenwoud van Madagaskar werd. Het is eveneens de beste plaats om de Indri Indri-lemuur te observeren. Naast de 11 lemuursoorten telt het park 119 vogelsoorten en 39 reptielsoorten, waaronder 6 kameleonsoorten.

  Het Nationaal Park van Mantadia: voor vogelliefhebbers is deze plaats een absolute must. Elke wandeling garandeert een aantal endemische vogelsoorten. Mantadia staat eveneens bekend voor de aanwezigheid van de prachtige, goudkleurige gediadeemde Sifaka’s en de gekraagde lemuren. Prehistorische boomvarens, lianen en watervalletjes zorgen hier voor het echte junglegevoel!

  Bezoek aan een Betsimisaraka dorpje: wandeling door een dorpje van de Betsimisaraka bevolking. Zij wonen aan de oostkant van Madagaskar. Ze leven van en werken op koffie, suikerriet-en vanilleplantages.

  Dag 4

  Terug naar Antananarivo

  De unieke natuur van Madagaskar is algemeen bekend, maar een verborgen troef is de diverse en gastvrije bevolking. Op de terugweg naar de hoofdstad hou je regelmatig halt om een praatje te maken met de dorpelingen en hun kleurrijke tradities te ontdekken.

  Bezoek aan het Koninklijk Paleis van Ambohimanga: Ambohimanga of “Blauwe heuvel”, 21 km ten Noorden van Antananarivo, was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Vandaag behoort het Koninklijk Paleis van Ambohimanga tot het Werelderfgoed van UNESCO.

  Dag 5

  Vlucht naar Diego Suarez

  In de havenstad Antsiranana (= Diego Suarez) waart nog een unieke sfeer, tegelijk cosmopolitisch maar toch nog puur en authentiek. Je proeft er een Frans koloniale sfeer gemengd met Arabische en Aziatische invloeden; deze stad ademt geschiedenis en nostalgie. Een wandeling naar de oude koloniale wijk, de haven, de volksbuurten en de markt is dan ook niet te missen

  De weg die Diego Suarez met Windsor Castle verbindt is landschappelijk een bijzonder mooi traject.
  De legende wil dat de goden boos waren op deze majestueuze boom die hen in de schaduw stelde, en hem daarom wilden vernederen door de kruin in de grond te stoppen en de wortels in de lucht.

  De wandeling naar Windsor Castle is een stevige klim maar loont de moeite. Het panorama op de top biedt een spectaculair 360°-uitzicht. Op de terugweg wachten alerte fotografen op 'the golden hour', het intens warme licht, net voor de zon onder gaat. En met wat geluk geniet je van een gouden zonsondergang over de baaien en de idyllische stranden.

  Dag 6-7

  Ambergebergte Nationaal Park

  Het Montagne D'Ambre Nationaal Park bestaat uit een vulkanisch gebergte waarop een regenwoud groeit. Het park bezit een bijzonder rijke biodiversiteit. Hier leven 7 verschillende lemuursoorten, talrijke vogels en vlinders, kleurrijke gekko's en de kleinste kameleon ter wereld. Er zijn een aantal kratermeren en verfrissende watervalletjes en honderden medicinale planten en mooie orchideeën groeien hier zo maar in het wild.

  Onder leiding van een gespecialiseerde natuurgids maak je een wandeling in het woud. De variatie aan landschappen, de fotogenieke lemuurtjes, het steeds wisselende licht zijn een uitdaging voor fotografen. Fotograferen onder het dichte bladerdak van een tropisch woud is niet simpel maar een creatief oog ziet ongetwijfeld opportuniteiten in het subtiele spel van de zonnestralen tussen de boomvarens.

  Dag 8-10

  Rode Tsingy - Ankarana Nationaal Park

  Rit naar de Rode Tsingy. Af en toe krijg je een doorkijkje op de Indische Oceaan. Deze Tsingy zijn het resultaat van erosie en opstuwen van de aardkorst. Op de kleiachtige bodem leidden een mengeling van diverse oxides en eeuwenlange wind en watererosie tot het ontstaan van honderden grillig gevormde pinnakels. De kleuren geel, oker, roze, oranje en rood vormen een perfecte harmonie met het omringend landschap.

  Al wandelend door een labyrint van Tsingy krijg je een indrukwekkend panorama over de metershoge naalden. Op de top van de Tsingy de l'Ankarana Nationaal Park gedijen talrijke dwergplanten die zich hebben aangepast aan de droogte. Bloedrode bloemen van aloë's schitteren te midden een woud van pinakels. In de Tsingy heeft zich een heel bijzondere flora ontwikkeld, met honderden endemische planten die kunnen overleven in extreme omstandigheden. Botanisten en amateur-fotografen zullen intens genieten; het oranjerood van de Tsingy contrasteert prachtig met het groen van het woud.

  In het Ankarana Nationaal Park leven 10 lemuursoorten, waaronder de schattige nachtlemuurtjes en de gekroonde lemuren. Je spot er ook felgekleurde gekko's, de indrukwekkende panterkameleon en talrijke vogelsoorten. Bovendien zijn de landschappen van het Ankarana massief met zijn duizenden vlijmscherpe karstformaties (Tsingy) uniek. Voor avontuurlijke en sportieve reizigers werden hangbruggen geplaatst om makkelijk de betere uitzichtpunten te kunnen bereiken.

  Dag 11

  Rit naar Anfiky – Nosy Bé

  Rit naar Nosy Bé. Je passeert pittoreske dorpje en kleurrijke marktjes; steeds een ideale locatie voor spontane ontmoetingen met de lokale bevolking.

   

  Nosy Bé is een ideale plek voor wie houdt van zee en watersport. Nosy Bé eiland heeft niet zoveel zandstranden maar de zee is er prachtig en de omliggende eilanden zijn schitterend. De onderwaterwereld behoort tot de mooiste van het land.

  Dag 12

  Vrije dag Nosy Bé

  Vrije dag in Nosy Bé.

   

  Facultatief: transfer naar een vissersdorp. Daar ga je aan boord van een lokale vissersprauw en vaar je naar het natuurreservaat van Lokobe. Je ziet er macaco-lemuurtjes, kleurrijke mantella-kikkers en misschien zelfs de reusachtige Madagaskar boa.

  Prijs op aanvraag, varieert volgens aantal reizigers.

  Dag 13

  Vrije dag Nosy Bé

  Vrije dag om te genieten van zee en strand.

  Facultatief: quadtour (met gids).


  Dag 14

  Luchthaventransfer

  Luchthaventransfer naar Nosy Bé luchthaven voor terugvlucht naar Brussel (indien terugvlucht met Ethiopian Airlines).

  Periode

  Afreis: dagelijks van januari tot december.

  Prijzen

  vanaf € 2285 per persoon (o.b.v. min. 2 personen - 1 x tweepersoonskamer)

  vanaf € 1975 per persoon (o.b.v. min. 4 personen - 2 x tweepersoonskamer)

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.
  Supplement single kamer: € 375
  Supplement upgrade logies: op aanvraag

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Prijs varieert volgens het aantal reizigers, de gekozen hotelcategorie en de concrete reisdata (laag-of hoogseizoen).

  Prijzen geldig tot december 2020. Prijzen 2021 op aanvraag.

  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

  Aantal dagen

  Dit programma is uitgewerkt op de vluchtschema’s van Ethiopian Airlines.

   

  Het aantal dagen ter plaatse is 14, het aantal hotelnachten is 13. Het effectieve totaal aantal reisdagen is 15, wegens het tijdsverschil en de uurregeling van de vluchten.

   

  De diensten van Zuiderhuis Wereldreizen starten bij aankomst in Antananarivo luchthaven en eindigen bij het afscheid op de luchthaven voor terugreis naar Europa.

   

  Aard van de reis

  Geïsoleerd in een gebied met zeer gevarieerde klimaten, resulteerde Madagaskars natuurlijk erfgoed in een overvloedige verscheidenheid die nergens zijn weerga kent. Het eiland behoort tot de botanisch rijkste gebieden ter wereld. Ook de rijkdom van de dierenwereld is ononvertroffen: meer dan 80% van de hier voorkomende dieren komt nergens anders voor: bontgekleurde reptielen, kameleons en elegante lemuren. 

  In dit magische land smelten twee continenten vloeiend samen: het Afrikaanse en het Aziatische. Talrijke etnische bevolkingsgroepen leven nog veelal volgens oude wetten en gebruiken. Vooral de smeltkroes van volkeren, gecombineerd met een uitzonderlijke fauna en flora maakt Madagaskar een unieke reisbestemming.

  Je reist doorheen diverse types landschappen - savanne, tropisch regenwoud- en langs paradijselijke stranden en baaien. Madagaskar hoort bij Afrika, maar in het noordwesten doet de weelderig groene jungle soms eerder Aziatisch aan. Andere gebieden zijn dan wel weer typisch Afrikaans met o.a. fotogenieke baobabs en savanne. Botanisten zullen intens genieten van talrijke bloemen, bomen (palmen, tamarinde, acacia, palissander) aloë, vijgcactussen, sisal en allerlei endemische planten.

  Deze reisroute focust op de zee en de noordkust, het natuurfenomeen van de Rode Tsingy en het Ambergebergte. En als afsluiter enige nachtjes relaxen op het tropische Nosy bé eiland.

  Begeleiding

  Franstalige chauffeur/gids + natuurgidsen in de park (per locatie een andere natuurgids).

  Beste reistijd

  De ideale reisperiode voor deze reisroute is van half maart tot eind november. Deze route is ook bijzonder geschikt tijdens de zomermaanden juli en augustus.

  Budget / geld

  Voorzie budget voor fooien, dranken, persoonlijke uitgaven, optionele excursies en lunches. Richtbedrag lunches: ongeveer €  8 à 10 per dag (exclusief consumpties).

  Fooien zijn niet inclusief maar worden wel verwacht: richtbedrag: € 80 per reiziger.

  Deelnemers

  Minimum 2 reizigers. 

  Documenten

  Een geldige reispas is verplicht (nog tot ten minste zes maanden na terugkeer in België).  Ook een visum is verplicht maar dat dien je niet vooraf te regelen via de ambassade. Het visum is te koop bij aankomst in Antananarivo luchthaven (richtbudget 60 euro pp).

  Fysiek

  Deze natuurreis richt zich naar de sportieve en actieve reiziger. De wandelingen in de natuurparken zijn haalbaar voor elkeen. Er zijn talrijke wandelingen mogelijk, gaande van makkelijk tot iets meer uitdagend. Wil evenwel rekening houden met de (soms vochtige) warmte; voor niet zo fitte deelnemers kan dit belastend zijn. Op de wandelingen draag je enkel een dagrugzakje.

  Deze reis verloopt op individuele basis. Dit laat je toe om - ter plekke - in overleg met de lokale parkgids, bepaalde bezoeken en/of wandelingen in te korten of aan te passen. Je kan uiteraard ook steeds een bezoek (wandeling) schrappen of toevoegen.

  Gezondheid

  Geen enkele inenting is wettelijk verplicht. 

  Zuiderhuis heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch reisadvies verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut in Antwerpen (www.itg.be) en / of de diensten reisadvies  (travel clinic) van de universitaire ziekenhuizen.

  Kinderen

  Dit programma is bijzonder geschikt voor sportieve families met kinderen (vanaf 8 jaar). De rij-afstanden zijn niet te lang, je wandelt in natuurparken met heel veel diertjes, de lokale bevolking is supervriendelijk en op het einde van de reis geniet je van zee en strand.

  Afhankelijk van de leeftijd en de interesses van de kinderen kan het programma inhoudelijk nog meer kindgericht ingevuld worden.

  Logies

  Basis zijn eenvoudige maar sfeervolle hotels en guesthouses. Kamers met basiscomfort met sanitair (toilet en douche of bad). Bij de selectie laten we ons vooral leiden door een combinatie van comfort, service, sfeer en ligging.

  Indien gewenst is een upgrade van de comfortcategorie mogelijk. Het supplement varieert naargelang de locatie, de gekozen hotelcategorie en de concrete reisperiode. Richtbudget upgrade logies: supplement per dag vanaf 25 à 30 euro per persoon. Reservatie is steeds op aanvraag, volgens beschikbaarheid.

  Maaltijden

  Halfpension (ontbijt en diner) is inclusief, lunches zijn exclusief.

  Dranken zijn nooit inclusief.

  Op maat

  Vermelde reisroute is onze suggestieroute. Uiteraard zijn nog andere reisroutes mogelijk, kortere of langere reisperiodes, andere regio's en natuurparken. Contacteer Zuiderhuis via mail of telefoon (tel 09 233 50 00) voor een aangepaste à la carte.

  Transport

  Privé-transport met locale (Franssprekende) chauffeur.

  Vlucht

  Intercontinentale en binnenlandse vluchten zijn niet inclusief in de basisprijs.

  Ethiopian Airlines: op bepaalde dagen is er een rechtstreekse vlucht van Nosy Be naar Addis Abeba, en verder aansluitend naar Brussel. Dit is een interessante optie want zo spaar je een extra binnenlandse vlucht uit.

  Voor vermelde route (indien met Ethiopian Airlines) is een binnenlandse vlucht nodig: van Antananarivo naar Diego Suarez.

  Timings van binnenlandse vluchten in Madagaskar kunnen nogal eens wijzigen, uurwijzigingen zijn zelfs eerder regel dan uitzondering. Bovendien zijn er steeds meer gegadigden dan beschikbare plaatsen. Tijdig boeken is nodig, zelfs voor laagseizoenperiodes.

  Madagaskar is een ontwikkelingsland. De infrastructuur is vrij beperkt. Dit merk je ook aan het beperkte aanbod binnenlandse vluchten en het wegennet. Je dient rekening te houden met bescheiden rijsnelheden. De reis biedt een fascinerende confrontatie met een authentieke Afrikaanse wereld. Flexibiliteit en gevoel voor humor zijn in dit heerlijke land met al zijn onvolkomenheden absoluut onmisbaar.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/05/2020