Op zoek naar iets?

header madeira klassiek

PORTUGAL - Madeira, de tuin in de zee - 10 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • in groep wandelen langs vele levadas
  • Pico Ruivo en Pico Areiro
  • volledige dag in Funchal

10-daagse groepsreis Madeira, de tuin in de zee

Madeira, een groepsreis waarbij we langs fascinerende berglandschappen en kraters wandelen. 

Hét bloemeneiland bij uitstek is vooral in de lente en de vroege zomer een kleurrijk schouwspel. Maar op Madeira is het het ganse jaar heerlijk genieten van een aangenaam mediterraan klimaat. In de zomer en het najaar is het dan weer rustiger, want er zijn minder toeristen.

Een bijzonder vrijgevige natuur gaf het eiland zijn naam: 'madeira' of het bos. Toen het in de 15e eeuw ontdekt werd, was het eiland immers onbewoond en overdekt met een overdadige plantengroei en wouden. Overal vind je er nog de bloemen die Madeira de naam gaven van 'het eiland van de eeuwige lente': hortensia's, hibiscus, orchideeën, bougainvilles. Het vulkanisme heeft bovendien voor fascinerende berglandschappen gezorgd: getormenteerde toppen, kraters, watervallen en diepe valleien. De mens legde op de steile hellingen terrasculturen aan met een ingenieus kanalensysteem, de befaamde levadas. Naast die kanaaltjes lopen paden die ons naar alle hoeken van Madeira leiden: nu eens naar het noordelijke kustpad, ingesneden tussen loodrechte wanden, dan weer eens naar het hart van het eiland. Uiteraard genieten we ook van de heerlijke eilandkeuken.

We volgen de kamlijn die Madeira in noord en zuid verdeelt en klimmen tot de hoogste toppen, van de Pico Ruivo over het 'dak van Madeira' naar de Pico Areiro langs indrukwekkende afgronden. Om de verrassende Caldeiro do Inferno-kloof te bereiken moeten we zelfs eventjes met de zaklamp door in rots gehouwen tunnels. Het is echter de bloemenpracht (in de lente en vroege zomer) langs de levada's en de verre uitzichten over pieken en dalen die je pas echt de adem benemen.

Logies en praktisch:

  • een ervaren, Vlaamse gids
  • logies in comfortabele hotels met een eigen sfeer, meestal op basis van halfpension, 's middags picknick
  • vluchten en plaatselijke transfers zijn inbegrepen: vlucht Brussel-Funchal (h/t), de transfers zijn met de bus of met taxi's
  • bagagevervoer

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst

Vlucht van Brussel naar Funchal en transfer naar Machico.

Dag 2

Punto de Sao Lorenco

We nemen de bus tot Baia da Abra. De wandeling leidt door het natuurgebied van de Ponta de São Lourenço waar we de weelderige flora en de buitengewone geologische formaties kunnen bewonderen. Indrukwekkend is ook de woeste Atlantische oceaan die tegen de kust beukt. We keren terug via het enige zandstrand van Madeira, Prainha, waar we even kunnen ontspannen.

Dag 3

Machico - Porto da Cruz

We beklimmen de Pico do Facho van waar we een prachtig uitzicht hebben over de baai van Machico  en de Ponto de São Lourenço. Vandaar starten we voor een kustwandeling die ons langs onze eerste levada voert, de levada do Caniçal. Het pad  klimt tot aan de Boca do Risco van waar we een adembenemend zicht hebben op het noordelijk kustpad, ingesneden in de loodrechte wanden, dat ons tot dicht bij Porto da Cruz brengt.

Dag 4

Porto da Cruz - Ribeiro Frio

Via  de route van de Boccacheiros naar Portela. Verder langs de levada da Portela en de levada do Furado richting Ribeiro Frio langs steile afgronden omringd door weelderig groen. We dalen tenslotte af naar São Roque.

Dag 5

Pousado de Areiro - Pico Ruivo - Achado do Teixeira

Vanaf de Pousada de Areiro hebben we een prachtig uitzicht op de Pico de Areiro. We stappen langs de Pico de Gato en de Pico das Torres naar de berghut van de Pico Ruivo. Vandaar is het nog een klein stukje klimmen naar de hoogste top van Madeira, de Pico Ruivo.

Dag 6

Queimadas - Caldeiro do Inferno

Tocht naar het hart van Madeira. Via de levadas naar de kloof van Caldeiro do Inferno. We lopen door de eerste tunnels, uitgehakt in de rotsen om de levada mogelijk te maken.

Dag 7

Achado do Teixeira - Encumeada

Vanop de Pico Ruivo zien we de kamlijn die Madeira in noord en zuid verdeelt met daarachter de hoogvlakte van Paul da Serra. Bij helder weer kan men duidelijk de windmolens waarnemen. Vandaag volgen we de kamlijn. Na elke bocht wacht ons een nieuw uitzicht op de dalen. Bij de Encumeada wacht ons de transfer naar Ribeira Brava aan de zuidkust.

Dag 8

Levada do Lombo do Moro en Levada do Norte

Een van de meest afwisselende tochten brengt ons langs de levada do lombo do Moro vanwaar we de vallei van Ribeiro Brava en de Pico des Torres kunnen bewonderen. Na de Pinàculo banen we ons een weg door het struikgewas naar de weg die ons bij het levadahuisje van de Ginjas langs de levada do Norte brengt. Deze slingert zich langs de hellingen, boort zich door 3 tunnels en brengt ons uiteindelijk terug bij de Encumeada pas.

Dag 9

Bezoek Funchal

We kuieren langs de prachtige pleinen en parken van de hoofdstad om uiteindelijk te genieten van een glaasje Madeira op de Avenido do Mar.

Dag 10

Vertrek

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Nota

VRIJGEKOMEN PLAATS VOOR EEN DAME IN GEDEELDE KAMER.

Aantal dagen

10.

Afspraak

Luchthaven Zaventem.

Bagage

Met vervoer van bagage.

Begeleiding

Ervaren Zuiderhuis begeleiders die Madeira heel goed kennen.

Deelnemers

Min. 8 - max. 13.

Logies

Tweepersoonskamers in goede, comfortabele hotels met een eigen sfeer, meestal op basis van halfpension, 's middags picknick.

Niveau

Hoogteverschillen zijn verrassend, de paden langs de kust hebben soms tot 600 à 700 m hoogteverschil. De wandelingen langs de levadas, zijn lichter. Er zijn enkele hoogtevreesgevoelige passages aan de picos en de levadas.

Situering

Portugees eiland, 1000 km ten zuidwesten van Lissabon, ter hoogte van de Marokkaanse kust.

Vervoer

Vlucht Brussel-Funchal (h/t), plaatselijke transfers met bus of taxi's.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).