Op zoek naar iets?

Mallorca, fietser, balearen, fietsvakantie

Spanje - Mallorca, parel van de Balearen - 8 dagen

  • Charmante dorpjes in cenraal-Mallorca
  • Levendige hoofdstad Palma en mooie kustlandschappen
  • Roze-witte zoutmeren in Sant Jordi

Karakter van de fietsvakantie

"Het andere Mallorca", het bestaat nog steeds: pittoresk, prachtige baaien met turquoise-blauwe water en fijn, wit zand. Een festival van kleuren, vormen en geuren. Van de bloeiende weiden onder talloze amandelbomen, kloosters en kerken, kastelen, mysterieuze grotten tot romantische landhuizen in de zon. Dit zijn de juwelen van het ongerepte achterland ver weg van de toeristische drukte.

De vlakten en zacht glooiende heuvels van het binnenland van het eiland en de oostkust bieden een heerlijk klimaat en zijn ideaal voor fietstochten. Onderweg fiets je langs kleine baaien en kliffen overwoekerd door pijnbomen, en amandelbomen. Je fietst voorbij olijfgaarden en oude windmolens. 

De verschillende routes van ongeveer 50 km kunnen door iedereen gefietst worden. Slechts een paar kleine klimmen moeten worden overwonnen. Bijna alle wegen zijn geasfalteerd. Je bent vrij te kiezen wanneer je welke route fietst.

Verblijf

Je overnacht in één van de 4* BG hotels in Mallorca, nl Hotel Java, Hotel Caballero of Hotel Pamplona op basis van halfpension (exclusief dranken). De verschillende hotels liggen op wandelafstand van Playa de Palma, vlakbij bars, restaurants en winkels. Ook de hoofdstad Palma ligt niet ver van je verblijfplaats. Alle hotels beschikken over mooi uitgeruste kamers en een zwembad.

Fietsniveau Recreatief

Fietsniveau E-bike

Dag 1

Aankomst in Playa de Palma

Je neemt een taxi van de luchthaven naar het hotel. De eerste wandeling op het strand van Palma is het begin van een zonnige en onvergetelijke fietsvakantie.

Dag 2

Colònia Sant Jordi (± 55 km)

De dag start met een korte informatiebijeenkomst, hierbij worden ook de fietsen toebedeeld. Dan, na een korte bustransfer, ontdek je Colonia Sant Jordi met zijn mooie zandstranden en het prachtige helderblauwe water. Je fietst langs de zoutvlaktes en -meren van Llevant en ontdekt onderweg naar Capcorp Vell ook de typische windmolens.

Dag 3

Centraal Mallorca, historisch Sineu (± 55 km)

‘s Morgens neem je opnieuw een bustransfer, ditmaal brengt deze je naar Sineu. Deze kleine historische stad is het geografische centrum van het eiland en staat het meest bekend om z’n standbeeld van de leeuw die neerkijkt op de stad. Je fietst vervolgens bergafwaarts op mooie paadjes door de ongerepte natuur en kleine dorpjes terug naar je hotel.

Dag 4

Naar Llucmajor en de heilige berg Randa (± 70 of 95 km)

Vandaag fiets je eerst naar Cap Blanc vanwaar je een prachtig uitzicht op zee hebt. Vanaf hier zet je de tocht verder naar het midden van het eiland op mooie fietspaden, even rusten kan je vervolgens in Llucmajor. Sportievelingen kunnen deze tocht met 25 km verlengen door de berg van Randa te beklimmen, hierna is het hotel niet ver meer.

Dag 5

Inca, fietstocht vol contrasten (± 50 km)

Ook voor deze etappe neem je eerst de bus, ditmaal naar Inca, stad van de lederproductie. Een bezoekje aan een van de vele winkeltjes mag dus zeker niet ontbreken. Deze dag is er een van vele contrasten: je fietst van het landelijke achterland met z’n slaperige dorpjes naar de kust, waar het eiland terug ontwaakt.

Dag 6

Rustdag in Playa de Palma

Vandaag staat er geen fietstocht gepland, en heb je meer dan tijd genoeg om Palma te ontdekken. Je kan genieten van een stukje huisgemaakte cake in één van de cafés (incl) en een bezoek brengen aan het impressionnante Palma Aquarium (incl). Natuurlijk ben je volledig vrij om de rustdag naar eigen wens in te vullen.

Dag 7

Bezoek aan de hoofdstad Palma (± 25km)

Het mooie kustfietspad brengt je vandaag naar de hoofdstad Palma. Een begeleide rondwandeling door het oude stadscentrum Palma is inbegrepen.

Dag 8

Vertrek na het ontbijt of verlenging

Periode

Aankomst elke vrijdag en zaterdag van 3/03 t/m 23/06 en van 1/09 t/m 27/10/2018

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 5 kind 6 - 11 kind 12 - 14
2 persoonskamer € 853,00 € 778,00 Gratis € 474,00 € 664,00
1 persoonskamer € 1.093,00
huurfiets
huurfiets € 78,00
elektrische huurfiets € 165,00
toeslag
middenseizoen € 54,00
hoogseizoen € 171,00
hoogseizoen extra nacht 2 persoonskamer € 41,00
hoogseizoen extra nacht 1 persoonskamer € 30,00
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 5 kind 6 - 11 kind 12 - 14
2 persoonskamer € 55,00 € 55,00 Gratis Op aanvraag Op aanvraag
1 persoonskamer € 86,00

≡ lokaal te betalen

Aantal dagen

8 dagen / 7 nachten

Afstand

Afstand Brussel - Playa de Palma: ± 1600 km

Code

Reservatiecode BIESP030

Fietshelm

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op! OPGELET: HET DRAGEN VAN EEN FIETSHELM IS BIJ WET VERPLICHT IN SPANJE! Het huren van een helm is niet mogelijk.

Huurfiets

Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Het is wel mogelijk om een fiets te huren gedurende je vakantie. De huurfietsen zijn goed onderhouden, stevige trekkingfietsen, uitgerust met 21 versnellingen. De fietsen zijn eveneens uitgerust met een fietstas, stuurtas, pomp en reparatiekit. Om u een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen dient u uw lichaamslengte bij inschrijving door te geven. Er is een gelimiteerd aanbod aan herenfietsen daardoor is het mogelijk dat je een unisex fiets toegewezen krijgt.

Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Logies

Je overnacht in één van de 4* BG hotels in Mallorca, nl Hotel Java, Hotel Caballero of Hotel Pamplona op basis van halfpension (exclusief dranken). De verschillende hotels liggen op wandelafstand van Playa de Palma, vlakbij bars, restaurants en winkels. Ook de hoofdstad Palma ligt niet ver van je verblijfplaats. Alle hotels beschikken over mooi uitgeruste kamers en een zwembad.

Maaltijden

Het fietsarrangement wordt geboekt in halfpension aangeboden in buffetvorm.

Reisdocumenten

De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

Er zijn GPS-tracks beschikbaar voor deze fietsvakantie. Laat ons bij reservatie weten indien je deze graag wil ontvangen. De tracks ontvang je dan, ongeveer 10 dagen voor vertrek, per mail.

Reisweg

De reis heen en terug naar Playa de Palma is niet inbegrepen.

Routebeschrijving

Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

Transfers

Bij deze fietsvakantie is het niet mogelijk een transfer te boeken vooraf. Vanuit de luchthaven van Palma de Mallorca neem je best een taxi naar Playa de Palma. De rit neemt ongeveer een tiental minuten in beslag.

Vlucht

Je vliegt op Palma de Mallorca (PMI), in totaal is het een tweetal uur vliegen.

Boek nooit je vlucht vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals bv. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).