Op zoek naar iets?

chegaga

MAROKKO - Erg Chegaga en Smar - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • bijzondere kennismaking met de Sahara in het diepe zuiden van Marokko 
  • trekking doorheen de meest indrukwekkende duinenvlakte van Marokko 
  • sterke diversiteit in landschappen

8-daagse woestijntrekking door de Erg Chegaga

Onder deskundige leiding van onze lokale gids, maken we op een rustige manier kennis met een haast verloren gegaan nomadisch woestijnleven.

Ten zuiden van de oasis van Draa, tegen de Algerijnse grens, ligt een prachtige strook woestijn. We steken de Erg Chegaga over, één van de mooiste duinenvlaktes in de Marokkaanse Sahara! Hier is er zand zover het oog kan zien. Oranje en soms roze duinenpartijen gaan over in grote en groene depressies (dayas), kortom: de woestijn in al zijn facetten.  Dagelijks stappen we een 6 à 7-tal uur langs de meest indrukwekkende duinen. 's Morgens genieten we steeds van een mooie zonsopgang vanuit ons tentenkamp.  Dit is een reis ver van de beschaving, die een diepe indruk zal nalaten: een perfecte eerste kennismaking met de woestijn.

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Afspraak Op De Luchthaven Van Marrakech Of Ouarzazate

Je wordt opgewacht bij aankomst op de luchthaven. Transfer naar de riad. Kennismaking en korte briefing.

Dag 2

Marrakech (Of Ouarzazate) - Ouled Driss

Na het ontbijt vertrek voor de het Zuiden. Indien vertrek Marrakech, rijdt u door de Atlas over de Tizi n’ Tichka en daarna door de prachtige vallei van de Draa. We maken nog een korte wandeling doorheen de oase van Agdz. Overnachting in een goed uitgeruste kampplaats (berbertenten, douches) in Ouled Driss.  

Dag 3

Start Trekking

Na een lekker ontbijt maken we kennis met de ‘woestijnploeg’, laden en pakken we de dromedarissen en starten de trekking. Eerst naar het oosten, we verlaten de oase en trekken in de richting van Mhamid-el-Ghizlane. Onderweg nog enkele dorpen, we picknicken in Rass Nkhel en in de namiddag steken we een grote ‘reg’ over (steenwoestijn) waar we nog restanten zien van een oude joodse nederzetting: Sidi Naji.

Kamperen in de duinen.

7 uur stappen.

Dag 4

De Grote Duinen - Erg Zahar

Langs de linkeroever van de hier uitgedroogde Draarivier wandelen we tussen erg (zandwoestijn) en reg naar het oosten in de richting van de duinen van Zahar. Picknick in Malga Ouedane. In de namiddag trekken we verder tot aan de voet van de duinen. Na de thee klimmen we naar de top van een grote duin en bewonderen de zonsondergang.
 
Kamperen in de duinen.
7 uur stappen.

Dag 5

Erg Mhazil - Erg Smar

We steken de droge bedding van de Draa over, trekken verder de woestijn in die zich openbaart met een opeenvolging van regs en ergs met hier en daar een solitaire boom of struik die ondanks een gebrek aan neerslag overleeft.
 
De oudste kameeldrijvers (de chibanis) herinneren zich nog water in de Draa en dat de rivier de vallei bevloeide tot en met het nu droge Iriki meer, ooit een gevarieerde biotoop met vissen en vogels. Met de bouw van de stuw El Mansour Eddhabi nabij Ouarzazate in 1972 is echter alles veranderd. We picknicken bij Lahdibat in de schaduw van een mooie tamaris. Daarna trekken we verder naar het immense erg Smar waar we bivakkkeren. In de verte zien we ruines, het zijn de oude huizen van Mhamid-el-Ghouziane, een dorp veroverd door het zand, en meer naar het westen zien we palmbomen.
 
Kamperen in de duinen.
7 uur stappen.

Dag 6

Erg Smar - Chegaga - Ouled Driss

Een mooie voormiddag door een opeenvolging van duinen en ergs in de richting van de jbel Bani tot in de Chegaga. Een laatste picknick bij een grote duin ‘Abelia’. Afscheid van de lokale ploeg en korte transfer naar Ouled Driss waar we overnachten.

Overnachting in een comfortabel tentenkamp.

Dag 7

Terug Naar Marrakech/Ouarzazate

Door de vallei van de Draa met een minibus naar Marrakech (Ouarzazate). Overnachting in een charmante riad. Bezoek aan de stad en vrije avond. 

Dag 8

Terugvlucht Of Verlenging

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Verlengingen in Marrakech of elders zijn mogelijk.

Geen vertrekdata beschikbaar.

Aantal dagen

8. 5 dagen stappen.

Afspraak

Op de luchthaven van Marrakech of Ouarzazate. Je wordt opgewacht bij aankomst en wij zorgen altijd voor een transfer naar de riad. Als de afspraakplaats Marrakech is, vertrek je op dag 2 vroeg naar de woestijn, want het is een lange rit. Idem bij terugkeer op dag 7.

Bagage

De bagage wordt vervoerd via dromedarissen.

Begeleiding

Ervaren Franssprekende Marokkaanse berggidsen.

Code

TGMAP006.

Deelnemers

min.5 - max. 11.

Documenten

reispaspoort, nog 6 maanden geldig na retour, wat zakgeld (euro’s die u wisselt tegen Dirham), kredietkaart, verzekeringspapieren

Fooien

Het geven van fooien is gebruikelijk en behoort tot de cultuur van het land. Reken op een extra budget van 30 euro pp.

Klimaat

Het weer: meestal aangenaam en zonnig overdag, ’s avonds koelt het snel af, ’s nachts kan het zelfs vriezen. Bescherming tegen de zon, wind en koude zijn absoluut nodig. 

Logies

In de steden overnachten we in een charmante riad. Verder tijdens de tocht kamperen tweepersoonstenten.

Maaltijden

In Marrakech/Ouarzazate eten we in de riad of we gaan op restaurant. Tijdens de tocht wordt voor ons uitstekend gekookt. We eten dan in een grote eettent.  Tijdens de tocht: ontbijt met boter, jam, kaas, koffie en thee. Er is ook melk of cacao. 's Middags eten we groentesla met visconserven, ham of fruit. 's Avonds is er soep, tagines, couscous, spaghetti, rijst. Onderweg als hapje tussendoor: nootjes en gedroogd fruit.

Materiaal

Tenten en slaapmatjes zijn voorhanden. Je zorgt zelf voor een slaapzak.

Niveau

Het is een stevige maar niet echt zware wandeltocht. We wandelen gemiddeld zes uur per dag. De aanwezigheid van water (bronnen) bepaalt waar overnacht kan worden. We wandelen steeds met dagrugzak. De bagage wordt vervoerd.

Situering

Ten zuiden van Ouarzazate.

Vervoer

Vlucht naar Ouarzazate of Marrakech niet inbegrepen. Minibusje en/of jeep ter plaatse.

Vlucht

Vlucht Brussel - Marrakech of Ouarzazate (heen en terug) niet inbegrepen. ZuiDERHuiS kan wel helpen naar het zoeken van vluchten. 

De vlucht is niet in de prijs inbegrepen. Wij kunnen je vlucht naar Marrakech boeken. Meestal bij SN Brussels Airlines of Royal Air Maroc. Beiden vliegen vanuit Brussel naar Marrakech.

Ook andere Europese luchtvaartmaatschappijen als Iberia en TAP vliegen vanuit Brussel naar Marrakech. Soms met voordelige tarieven. Wel altijd met tussenstop (Madrid/Lissabon).

Thomas Cook en Jetairfly vliegen met charters rechtreeks vanuit Brussel of Charleroi naar Marrakech. De prijs varieert sterk naargelang de periode, hun service is goed.

Je kan ook vliegen met ‘low cost’ maatschappij Ryanair. Vanuit Charleroi of Eindhoven rechtreeks naar Marrakech. De prijs is scherp. De service beperkt.

Bij aankomst in Marrakech word je altijd opgewacht en een transfer naar de riad is geregeld.

Extra dag

Kom je een dag vroeger toe in Marrakech of vertrek je een dag later, dan boeken we graag een extra nacht in een mooie comfortabele Riad bij de Medina.

Prijzen (vanaf € 30/40 pp naargelang gevraagde comfort) op aanvraag.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).