Op zoek naar iets?

Ronnit in het verkeersarme Ierland, een ideaal fietsland!

Ronnit: "Bij Zuiderhuis gaat elke medewerker minstens één keer per jaar op prospectie. Heel belangrijk, want alleen zo ervaar je aan den lijve hoe een bepaald fietsprogramma in elkaar zit. Ik ben heel blij dat we vanaf nu Ierland aanbieden, want ik heb het leren kennen als een uitgelezen fietsbestemming. Op korte tijd krijg je er een heel gevarieerd landschap te zien. Bovendien is het een verkeersarm land, waar je als fietser volop aan je trekken komt. Per dag leg je ongeveer 50 kilometer af, het is dus een recreatief fietsprogramma."

“Van Galway in West-Ierland ben ik eerst zuidelijk gereden richting het natuurpark The Burren, een uniek landschap vol rotsen en gesteentes dat je naar Doolin aan de kust voert. Daar liggen de spectaculaire krijtrotsen van Moher, en vind je ook typisch Ierse pubs die oergezellig zijn om ’s avonds te bekomen van je inspanningen. Nadien ging ik met mijn fiets de ferry op richting Inishmore. Het grootste eiland bij de Ierse kust is 15 kilometer lang en 3 kilometer breed, en het leuke is dat je er nauwelijks auto’s vindt. Iedereen verplaatst er zich met de fiets. Tijdens je Zuiderhuis-trip breng je er ook één nacht ter plaatse door, zodat je de sfeer opsnuift als de dagjestoeristen al lang verdwenen zijn. Ook nadien wacht je nog een hoogtepunt: het begin van de Connemara, waar grote wachttorens het intens groene landschap kleuren. Nadien keer je dan terug naar Galway, dat heel goed bereikbaar is vanuit Dublin.

Als me iets is bijgebleven van deze reis, dan is het zeker: muziek! In elk dorp vond ik wel een pub waar een bandje live muziek aan het spelen was. Enige voorzorg die je moet nemen: zorg dat je goede regenkledij bij je hebt, want er kan wel eens een buitje vallen. Maar het klimaat in West-Ierland is verrassend mild in de zomer, en het is er altijd aangenaam qua temperatuur.”

Ontdek onze fietsvakanties in Ierland!