Op zoek naar iets?

Arès

FRANKRIJK - Met het gezin rond het Bassin d'Arcachon - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €685

  • fietsen met het gezin op autovrije fietspaden rond de baai van Arcachon
  • verblijf in kwalitatieve familielogies
  • genieten van het grandioos uitzicht bovenop Dune du Pilat

  Karakter van de fietsvakantie

  Deze bijzondere lagune, gelegen aan de zonnige Atlantische kust, is een ideale streek om samen met uw gezin te verkennen. De binnenzee, met een oppervlakte van ongeveer 250 km², ligt in het departement Gironde en is onder meer populair vanwege de mooi aangelegde én verkeersvrije fietspaden.
  Het fietsavontuur start met een verkenning vanuit het gezellige Arcachon. Je fietst naar Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa, die met zijn 114 meter een grandioos uitzicht geeft over de omgeving. Vervolgens fiets je via oude oesterhaventjes langs de zuidkust van het bassin naar Biganos. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om verse oesters rechtstreeks bij de oesterboeren te degusteren. Een bezoek aan het interessante 'Maison de l'Huître' behoort tot de mogelijkheden. 
  Een hoogtepunt is ook de fietstocht door het vogelpark Le Teich. Hier kan u méér dan 250 verschillende vogelsoorten 'spotten' en kan je per kano de delta van de l'Eyre grondiger verkennen. We zetten de cirkel rond het bekken verder via verschillende oesterkwekerijen en fietsen langs een oude spoorlijn. Het laatste deel van de route gaat door de dennenbossen naar de mooie stranden van de bruisende Atlantische Oceaan. 
  Je eindigt deze fietsvakantie met een overtocht per boot terug naar de vertrekplaats in Arcachon. De fietstochten zijn afwisselend, langs het water, op en neer door de bossen en langs oude spoorweglijnen. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om te zwemmen.

  Verblijf

  Je verblijft steeds in kleinschalige hotels of chambre d'hôtes, met aangepaste familiekamers.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Arcachon

  Dag 2

  Lus rond Arcachon (±27 km)

  Je maakt uitgebreid kennis met de ‘pistes cyclables’ in de Gironde. Deze gaan van een breed fietspad naast de weg over vrij liggende fietswegen tot smalle, verharde fietspaden door bos en duin. Het is erg makkelijk fietsen, bijna volledig vlak. Je passeert ook de hoogste duin van Europa: Dune du Pyla.

  Dag 3

  Arcachon - Le Teich/Biganos (±22 km of ±20 km)

  Deze etappe voert je langs de boorden van het bassin. Via de oude vissershaven verlaat je Arcachon en passeer je La Teste de Buch, een heerlijke plaats om oesters te proeven rechtstreeks bij de vissers. Vervolgens rijd je langs een fietspad op de dijk naar de authentieke oesterhaventjes Rocher en Meyran. In Gujan-Mestres, een gezellige plaats met een aantal lekkere restaurantjes, kan je het interessante museum Maison de l’Huître ontdekken. Op een speelse manier wordt de oesterteelt uitgelegd en getoond. Je eindigt met een uniek stukje fietstocht door het Vogelpark van Le Teich. 

  Dag 4

  Lus rond Le Teich (±23 km)

  Je fietst naar het binnenland door mooie dennenbossen, doorsneden door rivieren, en hier en daar een klein dorp. Je hebt voldoende tijd om het Vogelpark van Le Teich te bezoeken.

  Dag 5

  Le Teich - Arès (±32 km of ±29 km)

  Deze tocht gaat van haventje naar haventje. Er zijn verschillende mogelijkheden om te zwemmen en je passeert fijne picknickplaatsen. Even verder kom je in het meer toeristische, maar erg gezellige Andernos les Bains. Zeker de moeite om hier even halt te houden voor je naar Arès doorfietst.

  Dag 6

  Lus rond Arès (±28 km)

  De rit is zeer rustig, hoofdzakelijk op goede fietspistes, door schaduwrijke bossen. Halverwege de dag kom je aan de oceaan. Mooi, maar (te) wild om te zwemmen met kinderen. Aan het strand kan je iets eten.

  Dag 7

  Arès - Cap Ferret - Arcachon (±24 km + Ferry) + Vertrek

  Tijdens deze etappe die hoofdzakelijk door de bossen gaat, heb je toch verschillende gelegenheden om naar het strand te gaan. In Cap Ferret brengt de ferry je naar de overzijde van het bassin, terug naar Arcachon, het start- en eindpunt van deze fietsweek.
  Bij aankomst in Arcachon kan je de terugweghuiswaarts aanvatten. Indien je geen afscheid kan nemen van het Bassin behoort een extra nacht tot de mogelijkheden, eventueel kan je ervoor kiezen die extra nacht door te brengen in het centrum van Bordeaux. Een prachtige stad, gelegen op een uurtje rijden van Arcachon, en zeker een bezoekje waard!

  Periode

  Aankomst dagelijks van 01/04/20 t.e.m. 31/10/20
  In juli enkel aankomst mogelijk op onpare dagen
  In augustus aankomst enkel mogelijk op pare dagen

  Hoogseizoen
  01/07/20 t.e.m. 31/08/20

  Laagseizoen
  01/04/20 t.e.m. 30/06/20
  01/09/20 t.e.m. 31/10/20

  Prijzen

  Vanaf € 581 per persoon (min. 2 volwassenen en 1 kind t.e.m. 11 jaar - familiekamer) excl. fietshuur

  Vanaf € 685 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur

  Nota

  Aantal dagen

  7 dagen / 6 nachten

  Afstand

  Brussel - Arcachon: ± 940 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 15 kg per persoon. Plaats die iedere ochtend op een afgesproken plaats en tijdstip. Uur en juist plaats zal je worden meegedeeld op de welkomstbriefing of vraag je aan de receptie van ieder hotel tijdens je check-in. Afgezien van onvoorziene omstandigheden, wordt je bagage afgeleverd in je volgende overnachtingsplaats ten laatste tegen 18u00. 

  Fietshelm

  Een fietshelm is inbegrepen bij de fietsenverhuur. Voor jouw veiligheid en om hygiënische redenen raden wij steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Opgelet, sinds 22 maart 2017 is het voor kinderen jonger dan 12 jaar verplicht om een fietshelm te dragen in Frankrijk. Op het niet dragen van de helm staan fikse boetes. Bij de huurfietsen zijn helmen voor de kinderen inbegrepen, we raden echter toch steeds aan om je eigen helm te voorzien.

  Huisdieren

  Honden worden niet toegelaten.

  Huurfiets

  Er kunnen goed onderhouden fietsen voor zowel volwassenen als kinderen gehuurd worden, evenals een aanhangfiets voor kinderen of een kinderzitje. Om je een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen vragen we jouw lichaamslengte bij inschrijving door te geven.

  De huurfiets kan op dag van aankomst worden afgehaald bij de lokale fietsenverhuurder, meer informatie krijgt u in het hotel. U zal een dames - of heren VTC met 21 versnellingen ontvangen. Verder zijn de huurfietsen voorzien van een reparatiesetje, een fietsslot, een drinkbus en een fietshelm.
   
  Als klant blijf je gedurende de hele fietsvakantie verantwoordelijk voor de ter beschikking gestelde fiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, die je rechtstreeks aan hen dient te betalen. Bij diefstal dient u hiervan aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. Wij raden u dan ook aan, zowel bij huurfietsen als bij eigen fietsen, een extra fietsverzekering af te sluiten.

  Voor kinderen groter dan 1,45m wordt een volwassen fiets aangerekend.

  Kinderen

  Deze fietsvakantie is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Enkel in de maanden juli en augustus wordt deze fietsvakantie afgeraden voor jonge kinderen (t/m 2 jaar) wegens de warmte.

  Kinderprijzen en prijzen voor 3e volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3e volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in gezellige chambres d'hôtes en hotels. Meestal zijn de eigenaars van de chambre d'hôtes in de vroege voormiddag weg of niet bereikbaar. Daarom wordt er gevraagd om niet voor 16u aan te komen. Indien u later dan 19u zou aankomen, gelieve ons (op voorhand) of de chambres d'hôtes te contacteren.

  Indien geen familiekamer beschikbaar is in Arcachon, stellen we 2 kamers voor met toeslag extra kamer.

  Maaltijden

  Deze fietsreis is op basis van kamer met ontbijt.

  Parkeermogelijkheid

  Een parkeerplaats reserveren in het eerste hotel is verplicht wanneer je met de wagen komt wegens de zeer beperkte parkeergelegenheid in de buurt van het starthotel. De prijs voor de parking gedurende het volledig verblijf komt op €75 (lokaal te betalen, maar wel bij boeking te reserveren).

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht.  Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Arcachon is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

  Trein

  Het is mogelijk om vanuit Brussel-Zuid naar Arcachon te rijzen, deze reis neemt zo'n 7u30min in beslag en je dient meerdere treinen te nemen. Voor meer informatie over de verbindingen en tarieven kan u terecht op Europese afdeling van de website van de NMBS. Je wacht best tot uw fietsreis bevestigd is vooraleer je treintickets reserveert.

  Vlucht

  Het is mogelijk om vanuit Brussel Charleroi een rechtstreekse vlucht naar Bordeaux te nemen met de lowcostmaatschappij Ryanair. Lijnvluchten hebben meestal een overstap.

  Boek nooit een vlucht vooraleer je van ons bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals vb Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie. 

  Vanuit Bordeaux kan men dan een trein nemen richting Arcachon, deze rijdt elk uur en je bent ongeveer een uurtje onderweg. Tussen de luchthaven en het station van Bordeaux rijdt er elk uur een shuttlebus tussen 6u en 2u. In ongeveer 30min bent u aan het station of de luchthaven. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/10/2019