Op zoek naar iets?

wandelreis in albanië

Wandelreizen naar de schatten van de Balkan

Wandel door het hart van de Balkan

Deze groepsreis met vertrek op 3 juli en 5 augustus brengt je naar het centrum van het Balkanschiereiland, Macedonië. Omringd door bergketens wandel je zonder al te moeilijke uitdagingen over de bergkammen van het Galicica-massief, met mooie uitzichten over de meren Ohrid en Prespa. Onderweg merk je een enorme diversiteit op aan bomen, planten en bloemen in de Nationale Parken Mavrovo, Galicica en Pelister. Een vissersboot brengt je naar het bekende klooster Sveti Naum zodat we vervolgens met een roeiboot langs de bronnen van de Zwarte Drim kunnen roeien.

Verken de onontdekte pure natuur van Bulgarije

Deze sportieve achtdaagse groepsreis met vertrek op 15 juli en 26 augustus neemt je mee naar het schitterende, maar onbekende Rila- en Piringebergte in Bulgarije. Je beklimt de hoogste toppen zoals de Vihren en Musala, wandelt langs de Zeven Meren en bewondert het Rila-klooster dat is opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Tijdens deze lusvormige wandeltocht vind je de mooiste bergpaden in pittoreske gebieden en keteldalen met indrukwekkende flora en fauna.

Laat je verrassen door de onbekende Albanese Alpen

Op 8 september vertrek je in groepsverband richting de culturele parels en verrassende schoonheid van Albanië. Via het prachtige meer van Shkodër trek je de bergen in langs rotsformaties en watervallen. We wandelen langs de torenhoge pieken van de merkwaardige valleien Thethi en Valbona, waarvan de overgang tussen deze valleien met adembenemende bergpanorama’s een hoogtepunt is. De schitterende natuur combineer je met een bezoek aan het kasteel van Rozafa, de Marubi-fotobibliotheek in Shkodër en het Nationaal Museum in Tirana.

Trek langs de oever van het meer van Ohrid

Stap door het grillige hart van de Balkan tijdens deze achtdaagse wandelreis in Macedonië. In het Nationale Park van Galicica begint deze relatief eenvoudige wandeltocht bij een van de oudste en bekendste meren ter wereld: het meer van Ohrid in de gelijknamige historische stad. Hierna ontdek je het natuurschoon van het Nationale Park van Pelister, het oudste van het land, met zijn 200 meter hoge toppen en mooie alpiene meertjes zoals Gorski Oci. In alle rust volg je nauwelijks bewandelde bergpaden en ervaar je de gastvrijheid in authentieke bergdorpjes zoals Velgosti met het klooster Sveta Petka.

Volg de voetsporen van Orpheus

Tijdens deze achtdaagse reis ontdek je de ongerepte natuur van het Rodopegebergte en de gastvrijheid van Zuid-Bulgarije. Volgens de Griekse mythologie woonde Orpheus in dit oudste massief van de Balkan. Het vormt een natuurlijke grens met Griekenland en bestaat uit indrukwekkende heuvellandschappen, gezellige dorpjes, de spectaculaire Trigrad-kloof en de Yagovina-grot, een van de mooiste in Europa. De Mirakelbruggen, rotsformaties die door aardbevingen zijn gevormd, wissel je af met het Bachkovo-klooster en een stadsrondleiding door Plovdiv en Sofia.

Ontdek de diversiteit van de Bulgaarse Alpen

In acht dagen tijd wandel je door de diepe valleien en langs de schitterende gletsjermeren van het Rilagebergte. Het uitzicht tijdens deze sportieve trekking door dit hoge en ruige bergmassief is adembenemend. Je start de wandeling bij het nabijgelegen Vitosha-gebergte met het natuurfenomeen de ‘Gouden Bruggen’. Vervolgens trek je via het vulkanische Rilamassief richting de idyllische Zeven Meren in het keteldal van Rila, waarna je de Musala beklimt, de hoogste berg van de Balkan.