Op zoek naar iets?

Bezoek aan arendjagers

MONGOLIË - The beautiful unknown - 19 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

Op aanvraag

  • juli - augustus | groepsreis voor 20-30'ers | Nederlandstalige begeleiding
  • trek door het ongerepte Altaigebergte
  • maak kennis met verschillende etnische groepen en het pure nomadenleven

  Leven als nomaden in het Altaigebergte

  Het leven van de Kazachse nomaden in de steppe van Mongolië kan bijna niet verder afstaan van ons leven hier. Nergens wegen, huizen of auto's te bespeuren. De nomaden verplaatsen zich te paard, gebruiken getrainde adelaars bij de jacht, houden races op kamelen en houden jaks als vee. Deze reis geeft een mooi inkijkje in het dagelijkse, pure leven van deze Kazachse nomaden.

  Zuiderhuis organiseert een fantastische trekking in het wilde westen van Mongolië, het Altai Tavan Bogd Nationaal Park, grenzend aan China en Rusland. We kamperen onder de sterren aan Alpiene meren, wandelen over gletsjers en doorheen landschappen van zevenhonderd jaar oud. Het extreme westen, de Bayan Ulgii regio is een kruispunt van culturen, waar Kazakhs en Tuvas Uriankhai in perfecte harmonie leven.

  Tijd om te genieten van een deel van de wereld dat bijna niemand anders eerder zag.

  Op zaterdag 6 april 2019 houden we een infomoment over deze reis. De reisleidsters vertellen over hun avonturen in het prachtige Mongolië en tonen unieke beelden. Achteraf kan je er uiteraard met al jouw vragen betreffende de reis terecht. Deze infomomenten zijn gratis, reserveren is noodzakelijk.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  België – Ulaanbaatar

  Internationale vlucht naar Ulaanbatar.

  Dag 2: aankomst in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Kennismaking met de lokale gids en het veelbelovend programma.

  Overnachting in een Mongools guesthouse.

  Dag 3

  Ulaanbaatar

  Na een stevig ontbijt verkennen we de hoofdstad. Ulaanbataar ligt op bijna 1400 meter hoogte en is door het extreme landklimaat de koudste hoofdstad ter wereld. Het is een jonge stad, in de 20 ste eeuw uit de grond gestampt. Voordien was de hoofdstad niet meer dan een tentenkamp rond het boeddhistische klooster, een grote vilten ger. De stad heeft geen grootse of karakteristieke gebouwen, brede lanen of een bruisend nachtleven, maar het gebrek aan dit alles maakt Ulaanbaatar nu juist zo charmant.

  Overnachting in guesthouse in Ulaanbaatar. 

  Dag 4

  Binnenlandse vlucht - het avontuur lonkt!

  Binnenlandse vlucht naar Ulgii. Het avontuur roept!

  Ogen tekort op de lokale markt. Invitatie van onze gastvrije, lokale gids bij zijn familie waar we de lokale, eenvoudige gastronomie proeven. Overnachting in tenten.

  Dag 5

  Khoton Khurgan meer

  Over land via zandwegen en rivieren rijden we 120 km richting het Khoton Khurgan meer (4 tot 5 uur rijden). Het meer ligt aan de voet van het Altai gebergte op een hoogte van 2200m. Het heeft een oppervlakte van 50 km2 en een diepte van 8,5 meter. Een afwisselend landschap met groene graslanden, zandduinen en berkenbossen, omringd door de besneeuwde pieken van de Altai. Op pad ontmoeten we Kazachse families. Je overnacht in tenten op een prachtige plek waar je een spectaculair uitzicht hebt over de meren van het park. Bij windstil zie je de reflectie van de omringende bergen in het meer.

   

  Dag 6

  Paardrijden als Mongoolse nomaden

  De uitgestrekte natuur, de gastvrije bevolking en de bekende Mongoolse paarden maken het paardrijden in Mongolië zeer bijzonder. Je hoeft niet ervaren te zijn, voel je als een echte Mongoolse nomade en probeer het eens uit! 24 km te paard langs rivieren en berglandschappen in de prachtige vallei. Een onvergetelijke dag! Overnachting in tenten.

  Dag 7-9

  Trekking in Altai gebergte: Aral Tolgoi - Tahil Pass

  Na het ontbijt, trekken we naar het Altai Tavan Bogd Nationaal Park, de hoogste bergketen van het land. Afhankelijk van ons tempo is het vandaag ongeveer 5 tot 7 uur wandelen (22 km). We verlaten onze rijpaarden en trekken verder met trekkingspaarden die de bagage dragen.

  "Tavan Bogd" betekent letterlijk "De Vijf Heiligen". Het is een reeks van met sneeuw bedekte bergen, ze behoren tot het Altai gebergte. Geografisch gezien is dit het meest afgelegen deel van Mongolië met ongerepte natuur en een overvloed aan wilde dieren en cultureel erfgoed. De uitzichten worden gedomineerd door permanente gletsjers, bergrivieren en weelderige alpenweiden waar grote kuddes yaks, geiten en schapen grazen. De cultuur van de plaatselijke nomaden is authentiek en rijk. Het gebied staat ook bekend als schatkamer van de menselijke geschiedenis met vele oude graven en rotskunst. Overnachting in tenten bij een nomadenfamilie.

  Dag 8: trekking Aral Tolgoi - Tsagaan Usni Am
  Na het ontbijt trekken we 5 tot 7 uur door een veranderend landschap. Overnachting in tenten.

  Dag 9: trekking Tsagaan Usni am - Tahil pass
  Vandaag stappen we 5 tot 7 uur naar de Tahil Pass. Overnachting met zicht op de Tahil pass, in de Berenvallei. Overnachting in tenten.
   

  Dag 10-12

  Tahil bergpas oversteken en kennismaken met etnische nomadenfamilie

  Dag 10: Berenvallei - Khar Salaa met oversteek Tahil Pass
  Vandaag trekken we over de Tahil bergpas (3100 meter boven zeeniveau). 5 tot 7 uur wandelen, afwisselend stijgen en dalen, over een afstand van 15 km.
  We starten de dag op de steile pas waar er tot en met juni nog sneeuw ligt. Eens over de pas, dalen we via een lange weg richting de Khar Salaa vallei. We slagen onze tenten op aan de voet van de reusachtige berg.

  Dag 11: Khar Salaa, rotstekeningen en kennismaking met Tuva nomaden
  Na het ontbijt, marcheren we doorheen de Khar Salaa vallei. We wandelen 6 tot 7 uur, over 25 km. In Shiweet Khairkan bewonderen we rotstekeningen en deer stones uit de prehistorie. Deer stones dateren uit de bronstijd. Ze variëren van een klein argalischaap van twee centimeter tot een levensgroot paard.

  We zijn te gast bij een Tuva familie. Tuva is een etnische groep, nomaden van deze regio en ze praten Mongools maar met een apart accent. We lopen aan de voet van Shiveet Hairhan waar grote kuddes vee leven: kamelen, paarden, geiten, schapen en yaks. The Big Five van Mongolië! In de gers proef je gerechten uit de traditionele nomadenkeuken, zoals airag (gefermenteerde paardenmelk), eetsgii (gedroogde kaas) en nermel (zelfgebrouwen wodka). Vanop onze kampeerplaats hebben we een prachtig uitzicht op de Shiweet Hairhan Sacred Mountain. Overnachting in tenten.

  Dag 12: Tsagaan Gol (Witte rivier) doorkruisen - Altai Tavan Bogd Base Camp
  Vandaag stappen we richting het noorden, naar het basiskamp. 5 tot 6 uur wandelen, 19 km. Onderweg doorkruisen we de Witte rivier. De bergtoppen rondom zijn adembenemend mooi! Overnachting in tenten in het basiskamp (op 3000 m hoogte).

  Dag 13-15

  Altai Tavan Bogd Base Camp en beklimming Malchin Peak

  Dag 13: Altai Tavan Bogd Base Camp - Malchin peak
  In de ochtend wagen we ons aan de beklimming van de Malchin peak. Malchin is een van de vijf toppen van het Altai Tavan Bogd Nationaal Park (4030 meter hoog). Er is geen technische klimervaring vereist. Vanop de bergtop hebben we een oneindig zicht over ongerepte berglandschappen en de bergketen. Overnachting in tenten.

  Dag 14: Extra dag in het Base Camp
  We rusten uit en genieten van de natuur. Een korte wandeling in de omgeving kan natuurlijk altijd. Overnachting in tenten.

  Dag 15: Altai Tavan Bogd Base Camp - Ranger station
  De laatste dag van de trekking, we verlaten de bergen... We dineren met de lokale gidsen en de hoeders, een gezellige afscheidsavond. Overnachting in tenten vlakbij een lokale familie.

  Dag 16

  Arendjagers - Olgii

  Een hobbelige rit op zandwegen richting de stad Olgii (200 km, 6u. tot 7u. rijden). We bezoeken een familie arendjagers. Een bijzondere beleving om hun traditionele en eenvoudige leven te ervaren.
  Zij jagen in het winterseizoen met hun adelaars, die ze als jonge dieren vangen in het wild. Deze vogels worden met veel geduld en respect getraind gedurende 2-3 jaar. Na ongeveer 7 jaar vliegen ze vrij. Overnachting in Olgii.

  Dag 17-18

  Relaxen in Ulaanbaatar en bezoek meditatietempel

  Na het ontbijt nemen we een binnenlandse vlucht van Olgii richting de hoofdstad, Ulaanbaatar.

  Overnachting in een comfortabel guesthouse in Ulaanbaatar waar we de laatste 2 nachten van de reis zullen doorbrengen.

  Je kan uitrusten, op ontdekking gaan in de stad of een bezoek brengen aan het Nationaal museum of een Tibetaanse Gompa.

  Dag 19

  Retour Ulaanbaatar - België

   Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar voor de internationale terugvlucht. Jullie arriveren nog diezelfde dag in België.

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Deelnemers

  Min. 10 - max. 12

  Aantal dagen

  19 dagen

  Bagage

  Graag de hoofdbagage beperken tot 13 kg en max. 5 kg handbagage. Dit om het gewicht voor de kamelen en paarden te beperken tijdens de trekking.

  Begeleiding

  Nederlandstalige begeleiding door Gert De Schaepmeester en Veronique Van Hoorick. Zij hebben hun hart verloren aan Mongolië, en vooral aan haar wilde, ongerepte Westen.

  Lokale Engelstalige begeleiding tijdens de trekking.

  Datum reisfiche

  © Jongerenreizen - november 2018

  Documenten

  Een geldige reispas dat NA je vertrek uit Mongolië nog 6 maanden geldig is.

  Voor Mongolië heb je een visum nodig. Je kan dit aanvragen bij de Mongoolse Ambassade in Brussel, http://www.embmongolie.be.

  Fysiek

  De reis is samengesteld voor ieder met een gezonde, fitte conditie.

  Logies

  Eenvoudig, net hotel in Ulanbataar en Olgii. We kamperen in tenten tijdens de trekking (2 overnachtingen in een authentieke Mongoolse ger).

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens de reis. Ook thee en koffie tijdens de trekking.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  11/06/2019