Op zoek naar iets?

wandelreizen individueel lovcen tussen zee en bergen montenegro

MONTENEGRO WANDELREIZEN

Montenegro – bergen baas aan de Adriatische zee

Hoewel Montenegro aan de Adriatische zee ligt, is het toch vooral een bergland. Ruim de helft van de oppervlakte van dit kleine Balkanlandje ligt boven de duizend meter: het Bjelasicamassief, het Durmitormassief , ... Vaak klim je er tot boven de 2000 meter, de Bobotov Kuk (2 523 m) geldt als hoogste top. Ontdek ook onze nieuwe winterreis op sneeuwschoenen met Kerst 2017!

 

Harmonie

In het noorden vind je enkele nationale parken rond indrukwekkende, grillige kalkmassieven – typisch voor het Balkangebied.

De parken werden pas vrij recent uitgebouwd, in samenwerking met de lokale bergbewoners die ’s zomers met hun kuddes in de bergweiden hun traditionele katuns bevolken. Zo ontstond een natuurlijke harmonie tussen de traditionele levenswijze van de bewoners, en de bezoekers.

 

Verborgen cultuur

Ook op cultureel vlak zal je in Montenegro veel ontdekkingen doen. Het kerkje Gospa od Skrpelja in Perast en het middeleeuwse Kotor, gelegen aan de meest indrukwekkende baai van de Adriatische zee, pas je makkelijk in je wandelparcours in.

Montenegro is een fascinerend land vol cultuur en geschiedenis, een ongerept berggebied met een gastvrije bevolking en een absolute aanrader als wandelbestemming.

  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

IJsland legt drones aan de ketting

drones op ijsland
Geplaatst 18/04/2018
Drones zijn een godsgeschenk voor natuurfotografen. Voor de lokale bevolking vormen ze echter vaak een bron van ergernis...

Prachtige beelden uit Zuid-Afrika en Namibië

Noord Namibië
Geplaatst 06/04/2018
Koen zette alle presentaties op YouTube zodat ook wie er uiteindelijk niet bij was alsnog...

Je bent jong en je wil wat

Ga mee met twintigers en dertigers op groepsreis
Geplaatst 04/04/2018
Ach, jong zijn, het is geen kwestie van leeftijd maar een zaak van het hart...