Op zoek naar iets?

aneto maladeta III

Naar de mooiste toppen van Europa

Ga de uitdaging aan van Mont Blanc tot Matterhorn

Deze 7-daagse groepsreis tussen de iconische klimdorpen Chamonix en Zermatt begin je met een overnachting in de berghut Refuge Albert I. Hierna steken we de Col du Tour over via het immense plateau van Trient, en beklimmen we de 3.796 meter hoge Pigne d’Arolla.  Rond de Mont Collon lopen we over grootse gletsjers te midden van een adembenemend berglandschap. Deze zware maar onvergetelijke bergreis stelt je conditie nog even op de proef met een forse klim naar de refuge Bertol, waarna je oversteekt naar de imposante berg Tête Blanche.

Trek naar het sublieme Monte Rosa-massief

Voor ervaren bergwandelaars stippelden we deze prachtige groepsreis uit door het Italiaanse Monte Rosa-massief. De tocht begint met de beklimming van een meer dan 4.000 meter hoge berg, de Breithorn of de Pollux. Daarna trekken we over de Castor naar de Rifugio Quinto Sella al Fenik. Vandaaruit klimmen we over de Col de Gnifetti (4.480 m) naar de beroemde Marguerita, de hoogste berghut van Europa (4.554 m), waar je overnacht. Na de klim naar de Pyramide Zummstein (4.563 m) eindigen we de week met een culinair hoogtepunt in de Rifugio Ferraro.

Beklim de top van de Gran Paradiso

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en beslaat een oppervlakte van ruim 70.000 hectare. Tijdens deze 8-daagse sportieve tocht trek je 6 tot 8 uur per dag door de prachtige Italiaanse valleien Valgrisenche en Val di Rhemes met de hoge toppen van Gran San Piètro en Grivola op de achtergrond. Nadat je de Colle Bassac Deré en Col Rosset bent overgestoken, belonen de ijsmeren je met een schitterend uitzicht. Ben je na de beklimming van de Rifugio Chabod nog toe aan een uitdaging, werk dan je weg omhoog op de 4.061 meter hoge Gran Paradiso. Misschien wordt dit wel je eerste vierduizender? Overnachten doen we in typisch Italiaanse berghutten.

Trek 7 dagen over de Alpenpassen

Deze sportieve groepstocht die je uithoudingsvermogen test, neemt je mee over de Alpenpassen tussen het Zwitserse Wallis en het Italiaanse Aosta. We starten de mooie alpiene route bij het Zwitserse Bourg-St.-Pierre, en wandelen langs vlakke gletsjers met als beloning een mooi panoramisch uitzicht over de Grand Combin. Bij de Grote St.-Bernardpas overnacht je in de legendarische Hospice en vervolgens brengt de ervaren reisleider je naar de oostvallei, waar een stuk oude Romeinse weg is ingesneden in de rotsen.

Wandel langs de hoogste Pyreneeëntoppen

Tijdens deze stevige 8-daagse trekking beklimmen we de hoogste toppen van de Pyreneeën, een van de grootste bergketens van Europa. Na een rustige warm-up begin je aan het spannende gedeelte van de reis en starten we met de eigenlijke beklimming. In het Nationaal Park Posets-Maladeta, in het dal van Benasque, wachten de hoogste toppen van het massief: de Aneto (3.404 m) en de Posets (3.375 m). Deze sportieve trek brengt ons langs gletsjers, mooie bergriviertjes en uitgestrekte bergvlakten.

Daal af naar de meren

Deze 8-daagse groepsreis, een klassieker, voert je doorheen mooie valleien en over besneeuwde cols. Vanuit groene, romantische valleitjes trekken we naar de hoog gelegen kristalheldere meren, soms bedekt met ijs. De stilte van de Pyreneeën is oorverdovend als je bij de trapsgewijze meren bij Col de Cambales en het mooie smeltmeer Lac d'Arratille staat. We dalen af naar de Refuge des Oulettes, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Vignemale. Deze sportieve tocht rond je af met de steile beklimming van de Petit Vignemale (3.032 m).

De Julische Alpen vanuit de groenste hoofdstad van Europa

Deze 8-daagse sportieve groepsreis door de Julische Alpen in Slovenië begint in Ljubljana met haar mooie drievoudige brug. De tocht vangt rustig aan langs de fraaie Alpe Adria Trail om vervolgens een hoge wending te nemen: de Cime Confine (2.332 m). Op een heldere dag heb je vanaf de 2.244 meter hoge Krn een mooi uitzicht op Venetië. Tijdens de laatste etappe wandelen we langs verschillende meren richting de boogbrug van het dorp Ribčev Laz, over de uitstroom van het meer van Bohinj.