Op zoek naar iets?

naar de top van de Gran Paradiso

ITALIË - Naar de top van de Gran Paradiso - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €733

  • begeleide rugzaktrekking in groep door drie valleien van het Gran Paradiso massief
  • gevarieerde trekking door een schitterend bergdecor met talloze ijsmeren en een zeer rijke fauna
  • optionele beklimming van de Gran Paradiso (4061m)

  8-daagse tocht naar de top van de Gran Paradiso

  Rugzaktrekking door de Valgrisenche en de Val di Rhemes met als optionele bekroning de beklimming van de top van de Gran Paradiso.

  Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en beslaat een oppervlakte van ruim 70 000 hectaren.

  In het eerste deel van deze tocht trekken we door de valleien Valgrisenche en Val di Rhemes, ten westen van het park, langs sparrenbossen met mooie doorkijkjes en zichten op hoge toppen als de Gran San Piètro en de Grivola, die we langs diverse zijden kunnen bewonderen. We steken hoge cols over zoals de Colle Bassac Deré (3082m) en de Col Rosset (3022m), vanwaar we het hele massief kunnen overschouwen. Beneden ons liggen glinsterende ijsmeren.

  Tijdens deze tocht in lijn slapen we elke avond in een andere typische Italiaanse berghut, een gezellige en gastronomische ervaring. Dan begint de klim naar Rifugio Chabod, waar we ons voorbereiden voor een echte top-ervaring... de beklimming van de 4061m hoge top van de Gran Paradiso is een technisch eenvoudige, haalbare en prachtige ervaring. Onder leiding van een professionele gids wordt dit misschien wel je eerste vierduizender!

  De belangrijkste troeven van deze groepsreis naar Italië zijn:

  • tocht in lijn met overnachtingen in typische Italiaanse berghutten
  • optionele beklimming van de 4061m hoge top van de Gran Paradiso
  • door een gevarieerde bergmassief met een zeer rijke fauna en talrijke glinsterende ijsmeren

  Logies en praktisch:

  • Alle maaltijden, overnachtingen, begeleiding, bustranfer en het gebruik van materiaal zijn inbegrepen in de prijs.
  • Begeleiding door ervaren Zuiderhuis begeleiders,  de topbeklimming wordt begeleid door Italiaanse professionele berggidsen.
  • In Pont overnachten we in een comfortabel hotelletje (2 maal). Tijdens de trekking in comfortabele berghutten.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst Pont

  Aankomst in Pont.

  Dag 2

  Rifugio Del Angeli

  Met de bus rijden we naar Valgrisenche. Hier starten we onze klim van 1300 meter naar de gezellige rifugio del Angeli (6 uur wandelen).

  Dag 3

  Rifugio Bezzi

  Via een prachtig pad en schitterend gelegen Lago di Beauregard dalen we af naar de Rif. Bezzi.
  (9u stappen, 680m stijgen, 1311 m dalen).

  Dag 4

  Rifugio Benevolo

  Langs de gletsjer en vervolgens over de Col Bassac Deré trekken we naar de Val di Rhêmes en de Rifugio Benevolo. (827m stijgen, 826m dalen, 8u stappen).

  Dag 5

  Rifugio Chivasso

  Via de Col Rosset (3022m) stappen we naar Rif. Chivasso. (924m stijgen, 603m dalen, 7u stappen).

  Dag 6

  Rifugio Chabod

  We dalen af naar Pont waar we het materiaal oppikken voor de beklimming van de Gran Paradiso. We klimmen verder naar Rif. Chabod (950m dalen, 806m stijgen, 6u stappen).

  Dag 7

  Rifugio Chabod - Gran Paradiso - Pont

  Wie wil beklimt vandaag de Gran Paradiso (4061 m) met professionele gidsen vanuit de Rifugio Chabod. Een niet al te moeilijke vierduizender die prachtige panorama’s biedt.
  Wel een lange dag. We beginnen rond 5u aan de klim en normaal zijn we rond 10u boven. Er volgt dan een lange afdaling van 3 uur naar de Rifugio Emmanuele II, waar we even pauzeren en dalen daarna verder af naar Pont waar we ons hotelletje terugvinden. Een laatste nacht in de Italiaanse bergen.
  Aantal uren stappen: 10 uur. 1311m klimmen, 2100m dalen.

  Dag 8

  Einde

  Na het ontbijt keren we huiswaarts.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8, 6 stapdagen.

  Begeleiding

  Ervaren Zuiderhuis begeleiders. De beklimming van de Gran Paradiso op dag 7 wordt begeleid door plaatselijke professionele berggidsen.

  Deelnemers

  Min. 8 - max. 12.

  Logies

  In Pont overnachten we in een comfortabel hotelletje (2 maal). Tijdens de trekking in comfortabele berghutten, in halfpension, picknick wordt voorzien.

  Materiaal

  Voor deze wandeltocht volstaan goede, stevige bergschoenen met hoge schacht en een goed geprofileerde zool.
  Voor de beklimming moeten stijgijzers onder de bergschoenen kunnen worden gemonteerd, de schoenen moeten 'stijgijzervriendelijk' zijn, bergschoenen van type BC volstaan.
  Stijgijzers, gordels, pikkels en touwen worden door Zuiderhuis ter beschikking gesteld voor de beklimming van de Gran Paradiso. Stijgijzers kunnen ook gehuurd worden in de Rif. Chabod. Wie er zelf heeft kan ze meebrengen. Voorzie in ca. € 130 à € 150 voor de beklimming (voor de gidsen). Voorzie voor de beklimming ook in een muts, handschoenen of wanten, kledij tegen wind, ev. gamachen. Je hoeft die niet de hele tijd mee te dragen, je kan die vlak voor de klim aan het hotel in je rugzak stoppen.

  Niveau

  Op enkele dagen moet er op deze unieke tocht toch een groot hoogteverschil overwonnen worden, in juli kan er op de hoge cols nog wat sneeuw liggen maar echte, technische moeilijkheden zijn er niet.

  De optionele beklimming van de Gran Paradiso is fysiek niveau 4 en technisch 3. Deze gebeurt onder leiding van professionele gidsen. Ervaring met topbeklimmingen is niet vereist. Deze tocht is haalbaar voor iedereen met een sportieve ingesteldheid en een goede fitte conditie. Ervaring met bergwandelen is een voordeel.
  Beklimming Gran Paradiso: 10 uur, 1311m klimmen en 2100m dalen, in cordee met stijgijzers, gordel en sneeuwpikkel (ter plaatse voorzien).

  Situering

  Het noordwesten van Italië, ten zuiden van Aosta.

  Vervoer

  Eigen wagen, kostendelend meerijden ev. mogelijk via Zuiderhuis.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  29/01/2020