Op zoek naar iets?

toscane fietsen reizen

Natuur en cultuur vanop je zadel

Achtdaagse fietstocht langs de Elzasser-wijnroute

Liefhebbers van wijnen en fietsen zullen deze achtdaagse fietsroute door de Elzas zeker appreciëren. Je begint in het prachtige Straatsburg waarvan het historisch centrum deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Over een prachtig fietspad fiets je richting het idyllische Colmar waar je kunt genieten van een heerlijk glas Elzasserwijn. Vervolgens begin je aan de oudste wijnroute van Frankrijk: de verkeersvrije Elzasser Wijnroute met haar eindeloze wijngaarden en typische middeleeuwse dorpjes. Natuurlijk vormen de vele wijndorpen die je onderweg passeert een uitstekende gelegenheid voor een tussenstop om de lokale wijnen uit te proberen. Denk hierbij aan Andlau, een mooi dorp met een imposante Romaanse abdij, en Bergheim met zijn renaissancehuizen en stadmuren met 9 torens.

Laat je meevoeren langs de Adriatische Kust

Met af en toe een duwtje in de rug van de Adriatische kustwind, fiets je tijdens deze achtdaagse Italiaanse tocht van de ene culturele topper naar de volgende. Je bezoekt prachtige steden zoals Venetië, Ravenna en Firenze, terwijl je op de rustige wegen in alle stilte kunt genieten van het schitterende landschap en het uitzicht op zee met op de achtergrond het gezang van vogels. In het natuurpark Delta del Po fiets je over de dam langs statige flamingo’s om vervolgens op weg te gaan naar de brede stranden van Ravenna. In dorpjes die nog niet door het toerisme zijn ontdekt, geniet je op de piazza van een warme cappuccino en krijg je met een heerlijke Italiaanse lunch weer energie voor het volgende gedeelte van de tocht. Het gebied waardoor je fietst is heuvelachtig, maar de e-bikes die je bij ons kunt huren, maken de route wat gemakkelijker.

Fiets langs de oevers van de Gouden Stad

Houd je van pittoreske dorpjes, een landschap waar je u tegen zegt en architectonische hoogstandjes, dan is deze fietstocht in Praag een echte aanrader. Laat de Moldau en de Elbe je naar de mooiste plekjes brengen, om ’s avonds heerlijk uitgeput op het prachtige cruiseschip MS Florentina tevreden in slaap te vallen. De fietstocht begint in de Gouden Stad met haar nieuwe en historische stadsgedeeltes en de joodse buurt waar je tijdens deze route genoeg tijd hebt om de stad te ontdekken. Vervolgens brengen de oevers van de Moldau je langs gotische, renaissance- en barokke architectuur op het platteland, en heeft de geoefende fietser de kans om in de idyllische vallei van de Elbe te fietsen.