Op zoek naar iets?

Nederland fietsvakanties Friesland

NEDERLAND - Als vrije vogels in Friesland - 4 dagen

{{statusText}}

vanaf €297

  • individuele fietsvakantie door bossen en natuurgebieden
  • verblijf in een luxueus 4*hotel met binnenzwembad
  • nabij Leeuwarden, culturele hoofdstad 2018

  Karakter van de fietsvakantie

  Open, weids en vlak. Uitgestrekte meren met zeilboten, eindeloze weilanden en daarachter een kaarsrechte horizon: dat is zo’n beetje het beeld dat veel mensen van Friesland hebben.

  Maar er is ook een ander Friesland. Een groen landschap met uitgestrekte bossen, houtsingels, lanen met eiken- en beukenbomen, heide, kanaaltjes en sloten. Behalve de aantrekkelijke natuur biedt Friesland gezellige dorpjes en tal van fietspaden door bos, langs rietkragen en natuurgebieden.

  Naast de inleidende tocht in de vroegere koninklijke domeinen, kan je zowel proeven van de uitgestrekte Friese meren, van de verstilde natuurgebieden, sloten en grachtjes waarop toervaarders eindeloos genieten als van het vroegere veenmoeras, thans omgevormd tot een schitterend landelijk landschap met z’n karakteristieke boerderijen. Maak ook zeker gebruik van de nabijheid van Leeuwarden, uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018.

  Verblijf

  Midden deze prachtige bossen bij Heerenveen verblijf je in het Golden Tullip Tjaarda Oranjewoud 4*hotel. Dit sfeervolle luxehotel biedt uitgebreide mogelijkheden voor verblijf en ontspanning, zoals een à la carte restaurant, een Grand-Café, een overdekt zwembad en whirlpool en het Skin in Balance wellness centrum. Dit luxueus hotel is ons vertrekpunt om al het mooie van Zuidoost-Friesland te verkennen.    

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Oranjewoud en fietstocht in de omgeving (± 24 km)

  Deze eerste korte verkenningstocht brengt je door de weelderige bossen rond het hotel. Het koninklijke bos bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, enkele overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. Het gebied de Overtuin, aan de overkant van Huize Oranjewoud, is ook ideaal om in te wandelen. Kom je graag meer te weten over deze omgeving? Bezoek dan zeker het Museumpark Landgoed Oranjewoud.

  Dag 2

  Naar de boorden van het Sneekermeer (± 62 km)

  Een aangename fietstocht brengt je door het open veenweidenlandschap in een deel van “Mid-Fryslân”. Vandaag staan er meerdere natuurgebieden met weidse uitzichten op het programma. Je kan onder andere het beschermd veengebied “De Deelen” bezoeken. Een mozaïek van water, riet, vele vogels, moerasbosjes en graslanden zijn de kernbeginselen van deze mooie omgeving. Daarnaast kan je ook “Het Nannewijd”, een van de weinig overgebleven, niet drooggemaakte veenplassen in Friesland bezoeken. Verder brengt de tocht je via een subliem fietspad langs de boorden van het Sneekermeer en door pittoreske plaatsjes als Aldeboarn, Terherne en Joure.

  Dag 3

  Fietsen langs de Linde en de Weerribben (± 48-71 km)

  Fietsen aan de zuidrand van Friesland betekent grenzen overschrijden. Vandaag trek je rond in zuidwestelijke richting en vertoef je rond Paasloo en Ossenzijl in de provincie Overijssel. Verder
  fiets je langs de Weerriben. Het nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa en tevens door de mens aangelegd. Het is werkelijk één groot natuurdomein met eindeloze rietvelden die jong en oud weten te bekoren. Kortom een dag vol afwisseling met tal van verrassend mooie fietspaden.

  Dag 4

  Vertrek na het ontbijt of fietstocht naar het andere Friesland (± 56 km)

  Niet te missen is deze laatste tocht naar het mooiste stukje Drenthe in Friesland. Dit gedeelte wordt in de volksmond ook wel de Friese Wouden genoemd. De streek dankt de naam aan de eeuwenoude landschappen van bossen, houtwallen, bomensingels, heide, moeras en kronkelende beekjes die hier het landschapsbeeld bepalen. Je kan naast het fietsen ook vogels spotten, wandelen of kanovaren. Activiteiten in overvloed om deze laatste dag in te vullen.

  Periode

  Aankomst dagelijks van 02/01/20 t.e.m. 31/12/20 en van 02/01/21 t.e.m. 31/12/21.

  Prijzen

  Vanaf € 297 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer comfort) incl. half pension - excl. fietshuur.

  Vanaf € 329 per persoon (o.b.v. 2 pers – tweepersoonskamer luxe) incl. half pension - excl. fietshuur.

  Vanaf € 336 per persoon (o.b.v. 2 pers – suite) incl. half pension - excl. fietshuur.

   

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Optioneel:

  • extra nachten voor en na de reis
  • gewone of elektrische huurfiets

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  4 dagen / 3 nachten

  Afstand

  Brussel - Oranjewoud: ± 350 km

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Een extra nacht in een comfortkamer komt op €99 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
  Een extra nacht in een luxekamer komt op €110 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

  Een extra nacht in een suite komt op €112 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

  Fietshelm

  Het is niet mogelijk om een fietshelm te huren.

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs van huurfiets, lokaal te betalen:

  • Gewone huurfiets: € 9,50 per persoon/ per dag
  • Elektrische huurfiets: € 20,00 per persoon/ per dag

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.  

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in het Golden Tullip Tjaarda Oranjewoud 4*hotel met overdekt, verwarmd zwembad en whirlpool.

  Comfortkamers: twin kamer (2 éénpersoonsbedden naast elkaar) beschikken over balkon.

  Luxekamers: double kamer met kingsize bed, terrasje met bosrijk uitzicht en badjassen op de kamer.

  Suite: royale kamer met aparte zithoek, badkamer met gescheiden douche en ligbad.

  Maaltijden

  Dit fietsarrangement wordt geboekt op basis van halfpension: uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangenmenu in het restaurant "de Oranjetuin", op zondag in "Grand Café".

  Parkeermogelijkheid

  Je kan gratis parkeren aan het hotel.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De heen- en terugreis zijn niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Trein

  Indien je met de trein naar het Oranjewoud wilt reizen ga je vanuit Brussel-Zuid naar Heerenveen. Deze rit duurt ongeveer 3u50 met minstens 1 overstap. Vanuit het treinstation kan je met de taxi verder reizen naar het Golden Tulip Tjaarde Oranjewoud hotel (ong. 5km).
  Meer details omtrent de dienstregeling en prijzen kan je terugvinden bij  NMBS Europe of bij de collega's van ZuiDERHuiS fietsvakanties. Wij helpen u hier natuurlijk graag mee verder.
  Je wacht best tot de fietsreis bevestigd is vooraleer je treintickets reserveert. De tickets kunnen maar 3 maand voor afreis geboekt worden.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/04/2020